Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

10 hours ago, drperce said:

Mnogo je falio Mitrovic da razbije njihova udvajanja sa ceone linije lucidnim pasom... bas se osetilo

I završnice oko obruča, Martin je sinoć u napadu sve promašio.

Probali smo i sa Petruševim na 5, ali nije išlo, izgleda da njemu četvorka stvarno najviše odgovara, slično je igrao i u Megi

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zajeban Zalgiris, ekipa sa glavom i repom, bez superstara, nama nikad takvi nisu lezali.

Meni i dalje nije jasno kako Milano uspeva da izdrzi onoliki loosing streak...sa onakvim rosterom i trenerom, ali se nadajmo da ce sutra oboriti novi negativni rekord...sigurno u utakmici na mali broj poena.

Edited by leki bg
Link to comment
Share on other sites

Žalgiris je odigrao top odbranu i prethodnih sezona smo lagano gubili ovakve tekme od Žalgirisa,Albe,Milana i to kod kuće. Međutim ove godine imamo Duška na klupi i Vildozu za volanom tako da uspevamo i ovako teške utakmice da pobedimo.

Naši visoki nisu bili toliko loši čak je Bentil imao dva ofanzivna skoka u samoj završnici koji su nam doneli prednost, posle ta dva skoka smo sa 71:71 na došli na 75:71,a međuvremenu je pokupio i jedan defanzivni.

Žalgiris je odlično zatvorio unutrašnju od spoljne linije i čini mi se da su spoljni igrači odgovorniji za tu lošu poentersku partiju unutrašnje linije.

 

Pored Martina i Lazarević je imao odličan meč gde je pokupio čak 4 ofanzivna skoka i doneo prednost u off skokovima 14:9 u našu korist.

Svidelo mi se i što je pogodio trojku sa istog mesta odakle je promašio dve vezane protiv Mornara💪💪💪

 

 

Sve u svemu jedna dobra čvrsta muška košarka bez ijednog prljavog poteza.

Sudije brljavile na obe strane.

Publika čista petica bez ijednog incidenta.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ne verujem da Martin može gore od ovoga. Za 26 minuta 0/4 iz igre, 2/6 sa penala, 3 izgubljene lopte, index -3. Očigledno je da smo mi dobili rashodovanu verziju njega u odnosu na najbolje dane, ali i dalje može da bude vrlo koristan.

 

Da, Lazarević odličan sinoć, 4 ofanzivna skoka i dosta mirna ruka. Odbrana mora da se podrazumeva.

 

Sinoć smo izvukli na bukvalno individualni kvalitet, Žalgiris da je imao Lekavičijusa i Brazdeikisa teško bismo se izvukli. Odlično su spremili meč i imali dobar gameplan ali je naš udarni bekovski tandem presudio. 

 

Mora Nedoviću da proradi šut malo i biće ultra zajeban za čuvanje. Kako je juče lomio defanzivce na prodorima - čisti talenat.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Po kladionicama smo veliki favoriti i protiv Olimpije sutra (1.5 na prema 2.9), a dobro znamo da oni ne daju poklone nikada. 

 

Mislim svako normalan ce i reci da smo favoriti zbog naseg momentuma i njihovog kontra ritma, i ako zelimo da igramo taj top 8 moracemo da se navikavamo da smo kod kuce u vecini slucajeva favoriti i da se naucimo nositi sa tom ulogom.

 

Serija pobjeda ce se morati prekinuti kad tad, ali bi valjalo i sutra pobjediti jer je utakmica kod kuce protiv ekipe koja gubi sve zio u EL u zadnje vreme i onda mozemo da izgubimou Grckoj i "prirodno" prekinemo seriju pobjeda sledece sedmice...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bez kvalitetnih backup igraca na kljucnim pozijama centra i ball handlera, bili smo prilicno uzdrmani sinoc. Odlican skauting Zalgirisa. Dusko ubacio novu akciju kod udvajanja na niskom postu kada centar ( i jednom Lazarevic) utrcavaju u sredinu reketa na pas. Kuz bezopasan iz short rolla, vec par utakmica unazad. Dobijeno na suvi kvalitet i posebnu inspiraciju Vildoze, dok je njihov go to guy Evans imao par gresaka, uz onu poslednju koja je resila mec.

Cekamo, eskiviramo, nekad na konopcima, nekad u klincu, ali uspevamo da zadamo taj jedan udarac koji resava mec. Ogromna potrosnja, fizicka i mentalna. Nadam se da cemo se oporaviti do Armanija.

Ako je ikako moguce, pod hitno osveziti spoljnu liniju jednim igracem koga bude aminovao Dusko.

Po meni, najteza utakmica do sada od promene trenera. Ali smo i nju dobili. Uzivajmo dok traje serija. Malo je reci "cestitke svima u KKCZ na pobedi", ovih mesec dana su bili nerealno dobri za nas po svim aspektima, ne samo rezultatima. 

 

  • Like 31
Link to comment
Share on other sites

Kao što smo onomad okrenuli sezonu sa Kvinsijem, sad smo je rotirali za 360 stepeni sa Duškom i Vildozom.

 

Legao nam gaučos kao kec na 10, a i mi njemu. Napravio je sjajan potez iako je došao u "manji" klub, ali sa druge strane ovde je dobio minute i ulogu koju bi teško imao u nekom Efesu ili Armaniju. Publika ga je zagotivila, hrani ga energijom i on to vraća 110%. Nedović je prodisao od kad je on došao, postali su killer tandem. Obojica su top klasa naravno, ali treba to pokazivati na terenu iz dana u dan. Vildoza će nam teško ostati i sledeće sezone, došao je da oporavi karijeru, i ide mu odlično. On je igrač koji mnogo vredi, i ako bude para, dati mi koliko traži, jer teško da možemo dovesti nekog Amera da zrači pozitivom i isporučuje kao on. Argentinci su čudo.

 

Duško je ubod decenije, potpisati sa njim višegodišnji ugovor što pre, ako ikako može. Biće tu i poraza, to svi znamo, ali vidi se odmah da je trenerčina i da smo mi njemu legli 100%, kao i Vildozi. Ima igrače koji ga poštuju i veruju mu, hoće da krvave kolena, i odmah mu je lakše da radi. Njegov ostanak je pod must, ma šta god uradili ove sezone u EL i ABA.

 

I ostali igrači su bolji od njegovog dolaska (Petrušev i Lazić naročito)... znaju se uloge, ne iskače se iz opanaka i odmah sve to mnogo bolje izgleda. Čekamo još braću Holanda i Dobrog da natrpaju nekoga, sa njima ide malo teže, ali biće. Ako dođe još neki kvalitetan igrač, bilo bi odlično (o Kampacu ne smem ni da razmišljam).

 

Meni je i dalje arealno da smo vezali 6 pobeda posle onakvog starta sa Vladom... 

  • Like 8
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo Zvezdo,strasna serija,uvijek na jednu loptu maltene ,a uvijek nesto drugo donese prevagu za pobjedu a ne poraz. Sinoc smo imali slab ucinak unutrasnje linije kosgeterski ali smo nadomjestili skokovima i sjajnim bekovskim rolama. Protiv Partizana smo bili losiji za 13 skokova npr a dobili.

Zna se ko sta radi u ekipi,Bogu hvala ili kome vec ,na Dusku Ivanovicu i Vildozi koji su dolaskom nadogradili ovaj po meni lijepo popunjen  tim na nivo da dobijamo utakmice u Evroligi.

Mogli smo i mi imati,pu pu,5 poraza zaredom ,sve su to utakmice bile prilicno izjednacenih timova,sposobnost Duska,sreca,vjera u sebe,podrska navijaca,timska igra,inteligencija ,zelja i jos puno faktora se sklopilo da sad bude ovako,kako ce biti dalje vidicemo,nase je da navijamo a njihovo da treniraju i da se bore. 

I jako mi je drago sto je Nedovic kod nase i svoje kuce,njegov prodor moze da cini razliku i na ovom nivou takmicenja,plus sto jos vise volim Zvezdu sa nasim igracima nego stranim,koliko god to mozda ne bi moralo tako da bude

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vildoza ima ugovor i za sledecu sezonu. Verujem d samo ima klauzulu da moze da ode ako ne igramo EL. Ko ga bude zeleo morace da plati milionce.
Da li je ovo provereno? Zašto bi potpisao takav ugovor kada smo i mi njegov manager znali da nam gori?
Žalgiris je sinoć bio naš najozbiljniji protivnik koji je i sa smanjenim rosterom došao odlično pripremljen i veći deo meča smo se mi prilagodjavali na njihovu igru a oni gurali ono što najbolje znaju i igraju generacijama...brz protok lopte dok se ne napravi višak na šuteru. I bez Luke i sa jalovim Hasanom nisu se ofajdili pod košem. Mismečeve za probijanje spoljne linije je samo Evans dobro iskoristio ali je na kraju sve uprskao onim neuhvatljivim pasom.

Ono najbitnije je da smo skoro svaku EL pobedu izborili rudarenjem i u tesnim završnicama i sinoć opet ceo tim stabilan, bez panike i bez većih bagova kada je najbitnije.

Duško efekt...
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...