Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

1 hour ago, necke said:

Namece se pitanje kako mi nismo imali para da zadrzimo najbolje igrace i trenera, iako smo osvojili Regionalnu ligi, kup i KLS, a saboteri KLS-a i osminofinalisti Evrokupa mogu sve to i plus da nadograde tim.

 

Mozda imamo budzet 10m kako je izjavio Covic, ali pitanje je kakvim tokom je stizao novac. Meni deluje da cim legne nesto kesa mi dovedemo Martina, cim legne nesto sledeci put mi dovedemo Holanda, itd. Dok npr Zoc ne verujem da bi ostajao da nije znao i imao garancije da ce imati para i za starosedeoce i za novopridosle igrace. Ima mnogo stvari koje mi ne znamo, ali logicko razmisljanje nije na odmet.

Čitajući (još tada) između forumaških redova, desilo se sledeće. Uzeli smo titulu. Završila se sezona.  Trebalo je isplatiti zaostale plate i formirati tim za sledeću sezonu ali para u tom trenutku nije bilo. Naglasak je na "u tom trenutku".  Zaključujem da je Radonjić zbog toga i otišao jer nije mogao da radi u takvim uslovima. Glavni igrači Kalinić, Holins, Davidovac odlaze. Kreće opšta kuknjava. Para još uvek nema. Klub nema trenera a produžva White-a koji prima 200k?? Taj potez me navodi na zaključak da je finansijska situacija u klubu tada bila jako loša jer realno ko bi produžio White-a da je tada znao da ćemo imati ovoliki budžet koji imamo trenutno? Onda se nešto desilo, verovatno neka politička priča i para odjednom ima i to ih ima poprilično. Kreće dovođenje igrača na kilo.

Suština je u tajmingu kada je lova volšebno stigla. Cenim da nas je vlast prvo zajebavala za pare, vrv im je pun kufer Čovića, pa su ga mrcvarili za pare ne bi li ovaj sam otišao ali avaj gazdi se nije prepuštao presto pa su morali da popuste, ponajvise da bi koliko toliko izbalansirali lovu koju su upumpali u kkp i zadržali mir među navijačima dva kluba.

  Poenta priče je da smo zbog tog vremenskog vakuma i te zakasnele love izgubili trenera i igrace koji su bili kičma šampionskog tima. To je cena koju sada plaćamo. I deluje mi da je to posledica visegodisnjeg rata Čovića sa vladajućom garniturom koja bi ga smenila ali ne može.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Dropkick Murphys said:

Meh, odlazak glavnih igrača je za mene mlak razlog da bi trener odlučio da ode.

Klub kakav smo mi to ne može da garantuje, posebno ako ti igrači mogu da uzmu veći novac negde drugde. 

Ostajao je Radonjić i kad su mu otišli Markus, Bobi, Dženkins, Blažić i Kalinić istog leta i opet uspeo da napravi rezltate sledeće sezone.

Ne vidim koja mu je razlika da je ostao ovde i pravi novi tim, uz 5-6-7 starosedeoca ili da ode u Pao gde dobija poptuno nove igrače i gde ne može da priča na maternjem jeziku, a verujem i da mu je i to bitna stavka.

 

Kad već pričamo o komšijama na temi, verovatno je i DV trebalo da napusti Partizan svih onih sezona kada su mu odlazili glavni nosioci.

Jbg, trener si, moraš da stvaraš i nešto novo, nije uvek idealno.

 

Da, uspeo je zato sto mu se pojavio spasilac iz holivudskih filmova koji je odigrao "Durant za siromasne" sezonu i odjahao u legendu.

 

Pre dovodjenja takvog igraca, Khimki nas je ponizio 40 razlike, Real samo 27 jer su odlucili da bilduju statistiku Borisi, u klubu i u timu je vladao haos, po Mekelu je nazvan jedan glagol u Srbiji u njegovu cast, po Thompsonu takodje, po Williamsu nije samo iz starih zasluga.

 

Upravo zbog takvog horora od sezone koja je izgledala beznadezno, Radonjic i ne zeli da radi sa gomilom Amera (i drugih stranaca) egomana, osim kad ode u inostranstvo i naplati svoj rad u KKCZ, a onda sledi povratak ovde, rinse and repeat.

Link to comment
Share on other sites

raduljica je bes daj ti meni dres :classic_ninja:

 

korba izujedala! 

koliko mu je tesko palo sto nije ostao za ep, ovo je marijanski rov!

ali bice bolje.

15 poena primljenih u 2. poluvremenu, not bad.

postajemo ekipa sa glavom i repom i to je ono sto je najbitnije. 

puna podrska dulencetu, igracima i teta vesni dabome!

 

berlin konacno mora pasti!

Link to comment
Share on other sites

Nije da je ovo neki reper, ali deluje da ce Dusko da dovede tim u red i da cemo poceti da licimo na nesto u narednom periodu. Ima moju punu podrsku kao navijaca u daljem radu, deluje i da su se neki igraci malo trgli psihicki. Vec sam ovu sezonu prezalio letos, neka samo opet imamo osecaj da jedva cekamo zvezdine utakmice i da se muski pobijemo sa rivalima. Nikakva druga ocekivanja nemam.

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ajmo da budemo posteni do kraja. Radonja je pravio najbolje rezultate sa odlicnom domacom osnovom u svom najboljem izdanju, a toga vise nema. Realno ozbiljniju konkurenciju u ABA je imao pri osvajanju prve i poslednje tittule , ostalo je stvarno bila buranija. U Radonjino vreme je proslo dosta mladih, u to vreme talentovanih igraca od kojih niko sem Gudurica nije bobacio do EL nivoa. Ne racunajuci Guduru ostali domaci, Jovic Kalina, Bobi su dosli kao reprezentativci. Najbolje je sto se od Holinsa pravi nesto veliko a prosle godine u ovo vreme je bio najgori stranac u istoriji a nesretni Hall je bio bolji igrac od Woltersa. Naravno da je napravljena svinjarija u selekciji i da ovo uopste nije jeftin tim al bilo je mnogo gresaka i u Radonjino vreme samo sto su tad peglane doselekcijom i time sto ja KKP bio krs. Opet dosta sada problematicnih igraca imaju ugovore koji su potpisani pod Radonjicem  Pefi Kuzmic, Lazic, Simon ...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Samo da Nedovic bude zdrav. On da hoce aba buraniji moze da utrpa 40 poena. I ono klupiranje posle nerezonskog suta za 3 kad niko nije bio na skoku jeste pokazatelj da iako za klasu odskace nad ostatkom ekipe ne sme da divlja preko granice postovanja saigraca na parketu. Dusko zna znanje.

Edited by ZvezdaJeZivot
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Dejan Radonjic: 6 sezona u KKCZ - 5 ABA titula => KKCZ je osvojila JEDNU ABA titulu bez Radonjica! Mi vecu trenersku legendu od njega nemamo jos od 40tih i 50tih godina. Dusko Vujosevic ima 5 ABA liga u nekih 9 sezona, cisto poredjenja radi. Ne mogu da verujem da ljudi, Zvezdasi, tako lako zaboravljaju koliko nam je srece Dejan Radonjic doneo i koliko je ta sreca bila gusta/konstantna?!? Imam utisak da ce se ovde neki pre/radije setiti Cibone 2014te ili 'ne razvija mlade igrace', 'nema roming', 'ruzno prica', 'konkurencija mu je bila tanka' i sl. nego sve radosti koju smo doziveli pod Radonjom. Grobari idoloziju Duleta, a ovde od Radonje se pravi palcenik, koji nas je napustio. Mnogo ruzno, bas mnogo ruzno. Ajde da probamo da razvijemo neki dobar odnos sa nasim istinskim legendama, svi. Ne idolizovanje, ali nikako umanjivanje njegovih rezultata sa KKCZ. Time minimizujemo i nasu srecu... 

Dalje, Bajern Minhen je osvojio 5 titula u nemackoj ligi, od toga 3 nakon 1955. godine. 1 je uzeo Kari, 2 Radonja (za 2.5 sezone u klubu). Niko ne kaze da je Dejan ustvari Duda/Kari/Zoc/Boza/Dusko Ivanovic, ali ove 2 titule govore nesto, nije on bas samo za lokalnu upotrebu. Ali naravno, Zvezda je bolja s njim, i on je bolji sa Zvezdom. Sad ga nema, ali ce se nadam se vratiti kuci.

 

 

Nego, malo on topic...

Razlika izmedju ove utakmice i Zadra od pre koji dan je pre svega u pristupu. Bravo za Duska Ivanovica, sok terapija je uspela. Deluje da ce njegova kultura sa se primi u timu. Sad jos da se jasno definisu uloge i procisti roster...

  • Like 10
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Sto kaze couch "Ova utakmica je bila test da li mozemo da igramo skoncentrisano 40min. Nismo uspeli." 

Pa jos na pitanje na ulazak Nedovica 5min pre kraja i izlazak nakon trojke odgovara "skroz nelogican potez, nismo to trebali da odigramo". 

 

Meni se taj stav svidja.

 

Jos kad bi igrali taj poslednji napad, to pozdravljanje pre isteka vremena me uzasava. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...