Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

18 minutes ago, uini said:

 

u odbrani, u igri 2na2, u igri 1na1 a u sutu su verovatno egal.

 

ivanovic nije euroleague igrac, utakmice su to pokazale u godinuikusur dana. 

 

adams mozda nije ili mozda jeste. za to ili i gorepomenute stavke je bolja opcija od nikole.

To sto ti pricas je cista teorija, u praksi apsolutna nula.

Jedino mogu da se slozim da je u odbrani bolji.

 

Ne znam, mozda treba da cekamo mart da dzajlen postane adams.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dolaskom Vildoze, Adams je visak(koliko god je u teoriji bolji I koliko moze da doprinese od Ivanovica). Adams je po meni cist backup ove sezone, I naredne bi bio mnogo bolji. Ali jbg. Ne znam sta je trener trazio od njega, ali on je morao da uzima suteve(primer Vildoza, prva utakmica oko 9suta). Nebitno da li pogadjao ili masio,  trebao je da udje u taj mod, a vremenom bi i to ulazilo. Ostaje zal jer necemo moci da ga vidimo kako bi sa Nedovicem funkcionisao.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Predragdjape said:

Dolaskom Vildoze, Adams je visak(koliko god je u teoriji bolji I koliko moze da doprinese od Ivanovica). Adams je po meni cist backup ove sezone, I naredne bi bio mnogo bolji. Ali jbg. Ne znam sta je trener trazio od njega, ali on je morao da uzima suteve(primer Vildoza, prva utakmica oko 9suta). Nebitno da li pogadjao ili masio,  trebao je da udje u taj mod, a vremenom bi i to ulazilo. Ostaje zal jer necemo moci da ga vidimo kako bi sa Nedovicem funkcionisao.

Upravo to. Vildoza posle tri treninga sa ekipom usao na parket protiv Reala i odmah stavio do znanja svima da je glavni igrac tima. I videlo se da mu veruju saigraci koje je takodje podigao svojim prisustvom na parketu. Adams je prosao cele pripreme sa timom i prijateljske utakmice ali se nije nametnuo kao lider i to u slaboj konkurenciji gde nam je falio Nedovic i neko vreme Pefi i Dobric. Jednostavno, izgledao je neubedljivo i neodlucno. Bez dovoljno hrabrosti i agresivnosti kada krene na kos. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 10/21/2022 at 10:58 AM, Casaubon said:

Hteo sam da lajkujem, al onda dosao do ovog prizivanja Alimpija pa odustao. Neka njega gde je, daleko mu lepa teretana…ovaj kuca.

Sve ok, kapiram, ali iskreno ne vidim kom to treneru treba dati šansu u nekom eventualnom resetu ekipe sledeće sezone. Imam utisak da je Alimpije dosta napredovao, verujem da bi bila drugačija priča naročito ako bi on odlučivao o sastavu tima.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Dropkick Murphys said:

Ivanović je prošlu sezonu počeo kao drugi, pa je onda bio drugi/treći plej. Nije kao da ga čekamo da bude prvi plej i da treba da bude nosilac narednih godina.

Prva stvar, statistički je prošle sezone bio najbolji naš bekap plej od svih naših sezona kako igramo EL. Bolji i od Jovića (kad je bio bekap), bolji od Voltersa (bekap), bolji od Micića. I po poenima i po indeksu, a ne baš od svih po asistencijama. 

Sva trojica jesu bolji igrači postali, ali su svi bili kod nas kao mladi i očigledno talentovaniji od njega i uloga drugog pleja je neki maksimum koji Ivanović može da iznese. Ostali su bili ili su i dalje starteri. 
Ovo jeste samo statistika i ne pokazuje generalni utisak, kojim nisam ni ja zadovoljan, ali govoriti o nekom čekanju dve godine je, za mene, glupost, jer je sve stvar individualnih očekivanja od pojedinca.

Ivanović (prošle sezone) je samo preneo brojke iz onih 10ak tekmi što je igrao u EL za Budućnost i ne znam ko je mislio da će sa 27 da isporuči nešto epohalno, s obzirom da u tim godinama skoro da nije igrao EL. 

 

Da, ove godine je tragičan i to najviše zbog toga što je dobio ulogu za koju nema kvalitet, niti će ga ikad imati. Zato, nema tu nikakvog čekanja 2 godine, jer smo dobili ono što on i može na ovom nivou, a to je 10-15 minuta maksimum, a ne preko 20 koliko igra sada. A svakako da može bolje i od prošle sezone, bar za 15-20%.

 

Druga stvar. Mi smo do sada šilbovali: Šilba, Mekela, Rajana Tompsona, OBrajanta...i ako sad to bude Adams, to će biti uvek igrači koji su projektovani za nosioce/startere. Jedino je, mislim, Radičević bio neko ko je otišao brzo, a da nije u toj grupi i Čović, znamo zašto. 

Tako da...nema to veze sa domaći/strani, već do zamišljene uloge. Da je Adams bio dobar, Vildoza ne bi dolazio. Nije on došao zato što Ivanović ne zna gde bije kao starter.

 

Za kraj, ne želim ni da zamislim kako bi izgledale sezone i naša igra da su tih prethodnih godina prvi plejevi bili Jović umesto Markusa, Volters umesto Jovića, Micić umeto Jovića, Enis umesto Ročestija, Felipe Čović umesto Lorenza, Lengston Hol umesto Voldena (mada je ta sezona bila skroz specifična i oko raspdele uloga). Siguran sam da bi bilo sličnosti sa ovim početkom sezone. Uostalom, verovatno onako kako je Mekel igrao.

 

I da, jesam subjektivan za Džonija, ali neke stvari su činjenice.

Ivanovic bolji drugi plej nego Jovic??Pa ovo je najveci stretch/zloupotreba statistike u istoriji foruma.

Pa samo ono sta je radio zdravi i nedokazani Jovic u odbrani je duplo bolje nego sto ce Ivanovic ikada doprineti u EL...ma ja jos argumentijem ovo...

 

 

i ne razumem celu ovu pricu Adams je projektovan za nosioca pa mora da se silbuje,sta ako nije ispunio ocekivanja kao nosioc ne moze da se koristi za manju ulogu?Ili nosioc ili SIlb,nista izmedju,ok.

Kazem,ako bas nista ne bi platili posle otkaza ta logika i ima smisla ali inace...A sto je najcrnje njemu plata verovatno nije ni 200k veca od Ivanoviceve u drugoj godini ugovora.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Milos 3.14 said:

Nema on problem sa brzinom i handleom, ima problem što ne sme da krene u prodor jer nema poverenja u svoj inače odličan flouter i jer ne može da završi na obruču tako lako kako je navikao.

Adams je meni bolji igrač od Voltersa i defanzivno i napadački i plejmejkerski, treba vremena 

 

Ovo je jako smela izjava, objektivno govoreći. A subjektivno, mislim da je pogrešna.

Wolters je prošle sezone bio u Top 5-6 plejmejkera u EL, igrač koji može da vodi ekipu u strogo determisanim sistemima (Radonja), ali može, sme i ume i da izađe iz šablona, da izmisli poene ili da ubaci trojku kada je baš bitno. Njegov IQ je visok, razume igru, kretnje saigrača, čita odbranu protivnika, vidi dosta na terenu i generalno ume da kontroliše ritam meča, što malo plejmejkera u Evropi može. Odbranu je drastično popravio od prvog mandata u KKCZ, kao i fizikalije, nisam video da ga bilo koji protivnički igrač maltretira u nekom matchupu ili lako prolazi na perimetru. Wolters je trenutno svetlosnim godinama ispred Adamsa, školovan i pametan plej, ako uopšte Adamsa možemo posmatrati kao plejmejkera.

 

Što se tiče potencijala koje Jaylen ima, ja sam pisao tokom pripremnih mečeva da se nadam da ga nećemo uhvatiti u mašinu od starta i pokušati od njega da pravimo novog Zoa, Da mu moramo dati slobodu u igri i u šutevima, koliko god oni bili upitni kada je selekcija istih u pitanju. Jednostavno, Adams je igrač koji se uvodi u ekipu i kome se diže samopouzdanje preko ofanzivnog učinka, davanjem poverenja i slobode u igri. Umesto toga, mi smo ga ugušili playbookom i opteretili plejmejkerskim obavezama, što jednostavno nije njegov forte. Ako smo planirali da nam on bude prvi plej, onda smo morali da nastupimo sa više razumevanja i strpljenja, da od njega tražimo u januaru ono što smo tražili već u septembru. Što je najgore, povreda Nedovića je bila jedna srećna okolnost, jer se baš otvorilo prostora za Jaylena i jednu potencijalnu 30+ poena utakmicu, ali ako se pogleda statistika, njemu je broj uzetih šuteva u prva 3 kola padao (10 vs Efes, 6 vs PAO, 4 vs Baskonia, protiv Reala se nije skinuo), a ne rastao, ili čak bio na nekom proseku od 10-15 po meču. Broj asista koji je 2,7 po meču nije mogao da kompenzuje njegov slab košgeterski učinak, a nije nešto ni briljirao u odbrani, tako da je Adams u vrlo kratkom periodu, od projektovanog startera i jednog od lidera tima ušao u poveću grupu igrača kojima se nije našla uloga, pa ni pozicija u timu i onda ga (a šta drugo) treba šilbovati. Nije ni prvi ni poslednji put da ne umemo da radimo sa igračima jer smo ih ili loše skautirali ili za njih namenili uloge koje trenutno ne mogu da isporuče, pa svoju nesposobnost svaljujemo na igrača i tražimo izlaz iz ugovora. Lično, sačekao bih ga još malo, ali sa jasnom i definisanom ulogom, što je malo verovatno posle dovođenja Vildoze, pa mi se čini da je on već bivši igrač našeg kluba.

 

Svima koji pišu o Daliboru Iliću i iščuđuju se malom minutažom, samo da spomenem da je dolazak Petruševa vrv bio uslovljen vraćanjem igrača u život kroz minute i ulogu, pa makar i sa pozicije 4. Mišku treba da ga zavali još jednom u neki top EL klub i uzme lovudžu. U toj kalkulaciji nema prostora za Dalibora, na žalost. Dobar start Bentila mu takođe ne ide na ruku, kao i činjenica da je Lazarević dobro rešenje za krilne igrače vrhunskog evropskog renomea, poput Klyburna i Yabuselea, ako se oni podignu na 4 u nekim small ball varijantama protivnika. Kako god, mislim da će Dalibor imati prostora u ABA ligi, makar nekim "slabijim" mečevima i to je nešto sa čim mora da se zadovolji za ovu sezonu. Ne znam šta su mu pričali i obećavali, ali neki protagonizam u EL je za njega u ovom momentu misaona imenica, valjda je toga bio svestan kada je dolazio.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 Vildoza Marković Topić

1/2 Adams

2 Nedović Holins

2/3 Dobrić

Ponitka Lazarević

Bentil Ilić

Martin Petrušev Mitrović

 

Out Kuzmić, Kamper, Lazić, Holand, Ivanović 

 

Ako se nije mogao zadržati Holins i dovesti Ponitka za plate ove petorice onda evo znam bogu mi sta da kažem.

 

14 igrača, mali Top da grize, dovoljno na beku igrača u slučaju odsustva Kumare, dovoljno minuta za Ilića i Petruševa, Vildoza da cepa 25mpg, Pefi/Adams da ga odmore. I više igrača koji garantuju dobru odbranu.

 

Inače nikad nisam za šilbovanje nakon par kola i treba uvek pružiti šansu igraču da izadje iz kanala i biti strpljiv, samo eto kako se može mnogo bolje iskoristiti dostupna lova.

Edited by Čvarkov
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Miki28 said:

Upravo tako, Adams bi vrlo lako mogao biti ovogodisnji Hollins. Ima kosarke u decku itekako ali jednostavno se privikava. Ja sam za to da mu se da jos prilika jer sa njim u pravom izdanju, plafon ekipe se dize itekako. 

 

Kako moze plej individualac da ima istu ulogu kao i bek/krilo koje uglavnom uzima suteve koje mu saigraci pripreme za njega, a ima ogroman raspon ruku?

 

Dalje, mislim da nijedna ekipa (ili malo koja ekipa) ne moze da funkcionise sa gomilom individualaca koji zude za loptom - ako su tu Vildoza i Nedovic, onda za Adamsa nema mesta.

I da, naravno da je bitno da li je igrac domaci ili nije - da je tako kao sto se govori, neko bi angazovao 11 Amerikanaca i uspeo nesto da uradi sa njima.

 

5 hours ago, UDresuKvinsiMilera said:

Mala digresija,kaze da Naneli,Eksum,Papapetru svi igraju za oko milion godisnje,sto smo i znali.A Lesor za nesto manje od Vildozine sume.

 

Ne znam gde si bio da ovo objasnis onima koji su tvrdili da Punter, LeDay i Nunnelly imaju blizu dva miliona jer rece Ostoja "6 miliona ide samo na Amerikance"?

Edited by goldberg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Teoretski Adams moze biti bolji a Ivanovic i Markovic ne mogu ni u teoriji i to su sto su.

Sa pristojnim Adamsom,zdravim Nedovicem i odlicnim Vildozom mozemo imati jako jako dobru vanjsku liniju a "unutrasnja" je po meni vec dobra samo se mora skratiti rotacija. 

Mislim da ima ovde kvaliteta i samo se treba to posloziti a ne glumiti da vodis tim americkog fudbala.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, UDresuKvinsiMilera said:

Ivanovic bolji drugi plej nego Jovic??Pa ovo je najveci stretch/zloupotreba statistike u istoriji foruma.

Pa samo ono sta je radio zdravi i nedokazani Jovic u odbrani je duplo bolje nego sto ce Ivanovic ikada doprineti u EL...ma ja jos argumentijem ovo...

 

 

i ne razumem celu ovu pricu Adams je projektovan za nosioca pa mora da se silbuje,sta ako nije ispunio ocekivanja kao nosioc ne moze da se koristi za manju ulogu?Ili nosioc ili SIlb,nista izmedju,ok.

Kazem,ako bas nista ne bi platili posle otkaza ta logika i ima smisla ali inace...A sto je najcrnje njemu plata verovatno nije ni 200k veca od Ivanoviceve u drugoj godini ugovora.

Očigledno se ne sećaš Jovića iz prve sezone u Zvezdi, ne znam šta bih ti drugo rekao. Nisi bio na B92 forumu možda, pa ne znaš za kuknjavu kad Markus mora da odmori. To kukanje ne mora da bude argument, ali iz tog perioda nikakva odbrana nije mogla da nadomesti njegov napad. 

 

A za ovo drugo... ne razumem ni ja logiku - hajde da šilbujemo Džonija jer ne može da igra prvog pleja, a to i ne treba da igra. Obično se ide glava za glavu, da ne tumbaš ostale igrače, a posebno ako je to stranac potpisan na jednu sezonu. Ja ne bih šilbovao još uvek nikoga. Dao bih i Adamsu šansu uz Vildozu i Nedovića, da vidimo kako bi se snašao, ali isto tako, Ivanović je neko ko je dokazao da može da igra bar ABA ligu i to kao vrlo dobar igrač. Adamsa još ni na ABA nivou nismo videli u ozbiljnijim utakmicama, nadam se da hoćemo.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, NikadProtivKaline said:

hajde ti si ga pratio solidno u ozi ligi...sta je tacno problem ovde?

ajde sut, ajde dosta cvrsca odbrana neko sto je navikao...ali gde su neka brzina i handle?

kako je to zaboravio da vodi loptu?

 

Nema on problem sa brzinom i hendlom, nego sa činjenicom da sve vreme igra pod ručnom. On trenutno izgleda kao neki bojažljivi prenosilac lopte/postavljač napada koji pokušava da igra disciplinovano, a u realnosti je veoma talentovani, ali i pomalo divlji score first PG koji se najbolje snalazi kada ima veliku minutažu i slobodu u igri. Ovo do sada jednostavno nije bila njegova igra, na poslednjih par utakmica igra po 15-ak minuta, uzima malo šuteva, premišlja se kada je sam, dodaje i kada treba i kada ne treba, prosto drugi igrač u odnosu na ono što je prikazivao u NBL i G-League. 

 

Šteta što će ovako rano u sezoni biti šilbovan, jer je odličan igrač i mogao bi značajno da nam digne plafon kada se adaptira i oslobodi, al' ko će kod nas to čekati - seci odmah, dovodi drugog... 

 

2 hours ago, Losmi17 said:

Ne znam, mozda treba da cekamo mart da dzajlen postane adams.

 

Postoji i nešto između čekanja marta i teranja posle 5 utakmica u sezoni.

Edited by Guru
  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

@madafaka73 meni su i Adams i Volters score first plejmejkeri sa tom razlikom da je Adams takentovaniji napadački i bolji defanzivno što nisam očekivao.

Volters mi je neko ko je idealan bek ap za dobre ekipe dok je Adams više nosioc i neko oko koga se igra vrti.

Greh je dovesti čoveka i onda ga terati da igra nešto kontra od onog zbog čega si ga i doveo.

Videćemo, vreme će pokazati, ostajem pri mišljenju da ćemo se ogrešiti ako ga šilbujemo

Link to comment
Share on other sites

Adamsu je problem glava, tj nedostatak sampouzdanja. Treba samo obratiti pažnju na njegov govor tela, gestikulacije, mimiku lica...ni on sam ne veruje da može da uspe. Cenim da je njegova želja da nestane odavde još veća nego od kluba da ga se otarasi.

 

Naleteo je na tvrdo i pao na dupe, ali umesto da ustane i pokuša ponovo zaključio je da je dole sigurnije i prijatnije.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Milos 3.14 said:

@madafaka73 meni su i Adams i Volters score first plejmejkeri sa tom razlikom da je Adams takentovaniji napadački i bolji defanzivno što nisam očekivao.

Volters mi je neko ko je idealan bek ap za dobre ekipe dok je Adams više nosioc i neko oko koga se igra vrti.

Greh je dovesti čoveka i onda ga terati da igra nešto kontra od onog zbog čega si ga i doveo.

Videćemo, vreme će pokazati, ostajem pri mišljenju da ćemo se ogrešiti ako ga šilbujemo

Preterujete malo sa Adamsovom odbranom. Dobar je on u tom segmentu, razume se, ali vise je dosadan nego sto je opasan a kao sistemski dobar defanzivac tek treba da se dokaze.

Sa druge strane podcenjujes Nejta, ako cemo vec da ih poredimo reci i da je Nejt znacajno visi i duzi, odnosno snazniji, mozda bi to vise ljudi primecivalo da nije belac i da ima opasnu frizuru.

Takodje, Nejt se kod nas dokazao kao pravi flor general, iq je poceo da koristi do maksimuma i odavno vise nije igrac koji ce samo da zadrzi rezultat koji ga je sacekao u igri.

Nejt je igrac sa kojim osvojis titulu, Adams je onaj sto svaku petu zatrpa nekoga, onako kako Volters to nikada nije mogao, ali to je to. Mozda gresim, tek je stigao ali svakako ima jos mnogo da guli da bi mogao u recenicu sa Voltersom.

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Laki21 said:

Adamsu je problem glava, tj nedostatak sampouzdanja. Treba samo obratiti pažnju na njegov govor tela, gestikulacije, mimiku lica...ni on sam ne veruje da može da uspe. Cenim da je njegova želja da nestane odavde još veća nego od kluba da ga se otarasi.

 

Naleteo je na tvrdo i pao na dupe, ali umesto da ustane i pokuša ponovo zaključio je da je dole sigurnije i prijatnije.

Gde se u profi karijeri do sada susretao sa tvrdim? G League? Australija? Ima tih pola sezone u NBA sa 12 min po utakmici i to je sve od, da kažemo, ozbiljne košarke. 

Mislim da mu treba više vremena nego ostalim igračima koje smo čekali. Realno, ima 26 godina, a iza sebe ne baš previše pravih, takmičarskih profi tekmi. Ja bih ga ipak sačekao još. Ako imamo para za Raduljicu, neka bude i za njegove plate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...