Princeton Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Ako mogu Jovic i Pokusevski da glume peticu u NBA, moze i Petrusev. Mozda mu NBA bude vise i odgovarao od Evro kosarke gdje je tviner izmedju 4-5. Brzi ritam, vise prostora za napad licem p&p, sut, ulaz. Bice on sasvim ok. Sto se tice bivsi Mega igraca, fino bi dosao i jedan Cancar. Od bekova, samo Argentinca za Argentinca -> Laprovittola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 jovic i poku igraju centra cca 5mins od 20-25 u igri. jovic i poku fino hendluju loptu, mogu i sa perimetra da napadnu, naprave promenu, asistiraju, dok petrusev ima taj one-trick poney ulaz, kada pravovremeno primeti da se odbrana rasirila. ne bih ja poredio njega sa njima dvojicom, evdntualno jock landalea, tj ono sto on igra 10-15mins u sunsima tokom reg sezone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnn Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Što su uopšte toliko zapeli za naše igrače, kao da pogađaju odlučujuće šuteve u top 8 i na putu su ka f4? Exum porobi protiv Barselone, PAO hoće Vildozu. Panter igra durantovsku kosarku sa neviđenom kolicinom daggera za evropsku košarku, Kampacu se nude milioni. Smailagic školuje Tavaresa, otvara u Madridu sa tri trojke, NBA hoće Petruseva. Hajde da Lessort sad u odsustvu Tavaresa nabije indeks 40, pa da uvaljamo Luku ili Martina nekome. Ako Madar nabode još koju slučajnu trojku, mozda Makabi stane u red za Džonija Ivanovića. 4 1 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
forumko topic Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Zamišljam da Petrušev sledeće sezone bude bekap Embidu. U stvari, on zamišlja, nama je smešno. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sector Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 KKP je ove sezone pokazao, između ostalog, da: 1. Nije potrebno višegodišnje učešće u EL da se uspostavi neki sistem koji bi napravio rezultat (mada smo to već vidjeli na primjeru Darušafake i Monaka) 2. Nije potrebna jaka domaća baza da bi funkcionisala hemija u ekipi 3. Nije potreban glomazan roster zbog broja utakmica Stoji da je ogroman keš upao preko noći i da bez jake podrške vladajuće partije KKP ne bi ni igrao EL a kamo li došao u ovu poziciju (uostalom ni KKCZ), ali da je Čović bio u poziciji Ostoje, tipujem da bi na krilu i dalje igrali Danguba i Zagor zbog ravnoteže Srba i stranih plaćenika u rosteru i da bi dosta para otišlo na igrače koji pokrivaju pozicije 10-15-og igrača u rosteru. 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 kkp je izmedju ostalog pokazao da je neophodan dvogodisnji kontinuitet plus surova nadogradnja rostera i to sve sa najlegendarnijim trenerom evrope, cija velicina nije u 9x osvojenih titula, vec u tome sto ume da postavi igru na 100 nacina a usput i da razume aktuelne tendencije, odnosno da se ne vezuje za 10ak prethodnih pristupa igri koji su mu doneli toliko uspeha. @Sector, stavke koje si naveo su verovatno do sigurno tacne ali su po meni sekundarne u odnosu na ove. zamisli mi uradimo sve kao i partizan u prvoj sezoni, dovedemo trenera kapaciteta zeljka ali ne i njegovog imena (jer nemas dva takva a jos mynje da je povezan sa klubom kao zeljko i partizan) - i ostvaris rezultate iz prve partizanove sezone. mislis da bi ostao trener, glavni igraci i itd. skoro sam siguran da ne bi. ali to onako usput pominjem. 17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plant Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 7 minutes ago, Sector said: KKP je ove sezone pokazao, između ostalog, da: 1. Nije potrebno višegodišnje učešće u EL da se uspostavi neki sistem koji bi napravio rezultat (mada smo to već vidjeli na primjeru Darušafake i Monaka) 2. Nije potrebna jaka domaća baza da bi funkcionisala hemija u ekipi 3. Nije potreban glomazan roster zbog broja utakmica Stoji da je ogroman keš upao preko noći i da bez jake podrške vladajuće partije KKP ne bi ni igrao EL a kamo li došao u ovu poziciju (uostalom ni KKCZ), ali da je Čović bio u poziciji Ostoje, tipujem da bi na krilu i dalje igrali Danguba i Zagor zbog ravnoteže Srba i stranih plaćenika u rosteru i da bi dosta para otišlo na igrače koji pokrivaju pozicije 10-15-og igrača u rosteru. 2018 je Efes bio ubedljivo poslednji a samo par god. kasnije dvostruki osvajac. Jbg, Evropska kosarka je drugorazredni sport gde sa relativno malo para dobijas rezultate. Nije da sve to nismo znali ... samo se NC igrao menadzera. A SAMO je trebao da zaposli pravog i ne dira dugmice. Na stranu sto para nije bilo za nesto vise od top 8 ... ali i da jeste, nesto bi sa svojim metnalnim sklopom zajebao. Covek jednostavno ne dobacuje dalje od svog sela i tu je kraj. Za ono blato u kojem se sa uspehom valjao je tata ... i nazalost, bas takav je onda trebao. Za asfalt nam ipak treba neko drugi ... pod uslovom da faraon i dalje nastavi da asfaltira. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnn Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 20 minutes ago, Sector said: KKP je ove sezone pokazao, između ostalog, da: 1. Nije potrebno višegodišnje učešće u EL da se uspostavi neki sistem koji bi napravio rezultat (mada smo to već vidjeli na primjeru Darušafake i Monaka) 2. Nije potrebna jaka domaća baza da bi funkcionisala hemija u ekipi 3. Nije potreban glomazan roster zbog broja utakmica Stoji da je ogroman keš upao preko noći i da bez jake podrške vladajuće partije KKP ne bi ni igrao EL a kamo li došao u ovu poziciju (uostalom ni KKCZ), ali da je Čović bio u poziciji Ostoje, tipujem da bi na krilu i dalje igrali Danguba i Zagor zbog ravnoteže Srba i stranih plaćenika u rosteru i da bi dosta para otišlo na igrače koji pokrivaju pozicije 10-15-og igrača u rosteru. Tačno je, ali treba dodati i da: 1. Potrebno je i da imaš jednog od ponajboljih, u ovom slučaju najboljeg, trenera u EL - koji će i skupim igračima biti znak sigurnosti, ambicija i profesionalnosti, kao i neko ko će moći da ih adekvatno hendluje kroz sezonu - pa i da drži neke od njih na klupi (Naneli, Papa, a da svi u timu veruju da zna šta radi (jer dokazano zna). 2. Imaš sreće sa zdravljem igrača i da ti svi ključni igrači u relativno dugackom rasponu budu dostupni. Ima tu i do selekcije, naravno. 3. Čak i takvom treneru je potrebna pripremna sezona, u kojem sa igračima koji su juče manje više pobedili Real, ispadneš od Burse. Ali da, promenio je lokalnu paradigmu u potpunosti. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Na njihovom slucaju se prosto pokazalo da domaci igraci moraju da sluze za popunjavanje rostera ako se zeli uspeh. Cast izuzecima kao sto je recimo Kalina. Kod nas je problem sto stranci sluze za popunjavanje ekipe. Drugi problem je sto mi nemamo coveka od ugleda u klubu koji raditi ono sto radi Savic kod njih. Neko sa imenom i prezimenom kome Covic nece moci da se petlja u posao. Kari je skrenuo, Boza je nedefinisan... Treba neki namazan lik koji zna posao a i bitanga je. Sve u svemu, nadamo se da Kalina nece da nas ostavi na cedilu. Kako ove, tako i iduce sezone. A Laza, Lazar i ostale Kuzme i Ognjeni... Neka nas slobodno ostave na cedilu. I da, dalje prisustvo Raduljice ce biti prvi lakmus ima li ikakve nade za neku promenu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 3 minutes ago, uini said: cija velicina nije u 9x osvojenih titula, vec u tome sto ume da postavi igru na 100 nacina a usput i da razume aktuelne tendencije Pa 9 titula su posledica ovog u nastavku recenice 🙂 Ili si mozda sarkastican. Za uspeh je potrebno sve, i budzet i odredjeni ciklus od 2-3 godine izgradnje ekipe, i struka i hemija u timu. Cak je ovo sto trenutno rade nekako pre roka, ja tek ocekujem da budu dobri sledece godine. Sad, posto je nasa tema, ja ne vidim da nama neko brani osim naseg gazde, da imamo sve ovo. Postoje dovoljno strucni ljudi i za trenera i za skauting i za sve ostalo, samo gazda treba da predje preko svog ega... samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 13 minutes ago, berti said: Na njihovom slucaju se prosto pokazalo da domaci igraci moraju da sluze za popunjavanje rostera ako se zeli uspeh. Cast izuzecima kao sto je recimo Kalina. Kod nas je problem sto stranci sluze za popunjavanje ekipe. Drugi problem je sto mi nemamo coveka od ugleda u klubu koji raditi ono sto radi Savic kod njih. Neko sa imenom i prezimenom kome Covic nece moci da se petlja u posao. Kari je skrenuo, Boza je nedefinisan... Treba neki namazan lik koji zna posao a i bitanga je. Treba neko ko ce stati iza trenera Duska Ivanovica i dati mu odresene ruke Zeljko je sve i sva u kkp Ne znam zasto to treba da bude ne znam kakvo ime Tu mi i Boza nije lose ime, znajuci da je u super odnosima sa Duskom Sns nije krenuo u projekat kkp vec u projekat Zeljko Obradovic i to je velika razlika 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plant Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 (edited) 28 minutes ago, John Terry said: Sad, posto je nasa tema, ja ne vidim da nama neko brani osim naseg gazde, da imamo sve ovo. Postoje dovoljno strucni ljudi i za trenera i za skauting i za sve ostalo, samo gazda treba da predje preko svog ega... samo... Naravno da postoje ali oni imaju odredjene uslove ... kao sto ih je imao i Obradovic. Ne branim NC, opet kazem da ne dobacuje dalje od svog sela i da bi svakako nesto zajebao ali ... ne budimo kratke pameti, setite se kraja predhodne i pocetka ove sezone ... Prvi i osnovni uslov je NOVAC. Ostalo ce doci, pre ili kasnije. Naravno, ako su ti namere ciste i ne cerupas klub ... a to vodi angazovanju kvalitetne STRUKE. Sa ovakvim glavama kao Zeljko pre, sa nekim drugim malo kasnije ... ali ce svakako doci ako nastavis da sipas. Jbg, tako to funkcionise ... i Abramovic je sipao u drorazredni klub skoro pa deceniju da bi dosao do cilja. I to u sportu koji je druga galaksija, i materijalno i po popularnosti. Edited April 26, 2023 by Plant 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Zeljko kaze hocu Nanelija, Savic se nateze oko pregovora i plate za igraca, Ostoja potrazi pare od Vucica. Kod nas Covic sve to radi, a plus stigne da nas izbezumljuje po jutarnjim programima. Vrlo je bitno sta ce sada biti sa Duškom. Ne samo zbog neupitne strucnosti, vec mnogo vise da se vidi da li je Covic u stanju da se pomeri u stranu kada su neke stvari u pitanju. Dusko ne deluje kao neko ko bi dozvolio da igra Filip Covic. Ne greje me bas sunce. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 2 minutes ago, berti said: Zeljko kaze hocu Nanelija, Savic se nateze oko pregovora i plate za igraca, Ostoja potrazi pare od Vucica. Kod nas Covic sve to radi, a plus stigne da nas izbezumljuje po jutarnjim programima. Vrlo je bitno sta ce sada biti sa Duškom. Ne samo zbog neupitne strucnosti, vec mnogo vise da se vidi da li je Covic u stanju da se pomeri u stranu kada su neke stvari u pitanju. Dusko ne deluje kao neko ko bi dozvolio da igra Filip Covic. Ne greje me bas sunce. Što se tiče Duška na klupi on ima ugovor na čini mi se dve, tri godine. Tako da verujem da ostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volter Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 To je tako kad imaš autoritet, inteligenciju, znanje i ne dozvoljavaš da te neko laže i prca u zdrav mozak. Voli Željko Partizan ali im je jasno stavio do znanja da sa njim nema igre, menjanja tima posle jedne sezone, dobio garancije za svoj plan i na odličnom putu je da ga ostvari. Mi imamo Ćovića koji laže na veliko, i svoje trenere i navijače. Radonjić je verovatno iz tog razloga otišao jer mu je dosta Čovićevih bezvezarija i laži. A i on je jedva čekao da ga otera da bi on preuzeo trenersku palicu koja ga je ove sezone žestoko zviznula po šizofrenoj tintari. Odlična stvar što je Partizan ovakav, da se razbiju u paramparčad sve Čovićeve laži. Sad neka guta knedle i puca od muke. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 kad ce saopstenje? 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Terzu i Mitu u kk i resen problem. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Kontinuitet....to je ta magična reč koju KKP ima ove sezone uz dokazano najboljeg trenera za rad sa vrhunskim igračima. Taj isti Panter je prošle sezone, pa i na početku ove (prvi EL derbi u Areni) bio u očima navijača cava, koja se usere kad je bitno, a sada je Durent. Za to je neophodan odnos, kakav samo Željko verovatno ume da izgradi sa tim vrhunskim igračima. Sa druge strane, čoveka prati i neverovatna doza sreće koja je neophodna za uspeh prema kome ide KKP ove sezone. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 10 minutes ago, NikadProtivKaline said: kad ce saopstenje? Brojimo sitno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Nadam se da ce ovaj samar Partizana da malo pripitomi Covketa... Ali lud sam znam da nece. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berti Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 I na svu kuknjavu samo mu reći jednu rec, a to je RADULJICA. Kad uspe da objasni ko, zasto, kako i za koliko, onda neka posle nastavi da palamudi. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Kad se priča o Željkovom dolasku u Partizan i Ostoji, treba naglasiti samo jednu stvar. A to je da je Ostoja morao da garantuje Želimiru da će biti pušten da radi svoj posao i da mu se niko neće umešati u taj deo. Čović teško da i jednom treneru može da garantuje tako nešto, da mu neće on selektovati roster i postavljati taktiku. Volela bih da me demantuje, Duško ostane, naredne sezone postavi ekipu i nastavi da radi. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 mrzi me sad da trazim, ali ovo deluje kao prigodni trenutak za jedan samoquote tamo negde od leta prosle godine da: ostoyah razbija covica na svim poljima 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NMX Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Just now, Don Dusko said: Nadam se da ce ovaj samar Partizana da malo pripitomi Covketa... Ali lud sam znam da nece. Hoće, hoće. Znaš sam Nije ovo nikakav šamar Partizana, posebno ne nama. Ljudi su napravili nešto što se očekivalo da mi možemo da uradimo za sve ove godine dominacije. Što nismo, pitanje je. Može tu da se diskutuje (u prazno, doduše) da li će Žocov F4 biti isti uspeh kao Duletov sa onim timom ali je to za nas nebitno. Ono što je bitno je da je magistar košarke i života nadigran u svojoj igri. U igri gde je mislio da je najbolji. I da ga je nadigrao jebeni limar iz Prislonice. Sećam se PO 2019, Tomić dere Trinkija, ovaj ne zna gde je. Uništavamo Partizan u G3 stoka razlikom maltene sa sve jebenim Filipom Čovićem a cela hala peva silovo te čović ostojaaa, ostojaaa... 4 godine kasnije, limar uz pomoć države siluje (prezirem ovu reč u bilo kom kontekstu, samo citiram Dileje) Čovića sve u 16. Možemo do sutra o nezapamćenom grobarskom budžetu, najskupljem treneru Evrope i sve ostalo što prdimo godinama, fakat je da to grobari u životu ne bi dobili da neko nije nanjušio priliku da dobije nešto za sebe. Da li je to manjak vučiću pederu na tribinama, da li je to promocija Srbije, da li je to reklama...šta god. Sad, ovo sve ne pričam da merimo patku nego kao dokaz te Čovićeve malograđanštine gde mu je za sve ove godine bilo dovoljno da bude prvi u selu, da mu je za 1cm veći od komšije i mirna Bačka. Da je izašao pred vrhovnog vođu ove države sa projektom, doveo nekog Savića, Obradovića, koga god, i rekao vidi brate, i za tebe je ovo dobra prilika, hajmo u veliki projekat. Jok. Njemu je bilo dovoljno da u atmosferi linča uzima aba lige i da ga uspešno meri sa limarom. Ja ne sumnjam da ako budemo igrali EL sledeće sezone, nama sleduje budžet kakav nikada nismo imali ali sa Čovićem i njegovim egom, ni GSW budžet ne bi bio dovoljan, vrv. Niko od magistra ne zna bolje. Ne zna ni limar. I verujem da ne zna. Ono što je limar znao je ko zna bolje. I uspeo je da dobije podršku za to. Ovo sve ne menja činjenicu da ja i dalje verujem da ćemo uzeti ABA lakše nego što se misli. Samo će to biti kao i svaka ABA do sada prašina u oči ciganima a magistar će nastaviti po svome. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filbi Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 12 minutes ago, NikadProtivKaline said: mrzi me sad da trazim, ali ovo deluje kao prigodni trenutak za jedan samoquote tamo negde od leta prosle godine da: ostoyah razbija covica na svim poljima Još da krene da zida na boljoj lokaciji od Čukaričke padine, Čova bi se šlognuo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts