Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, McLeod said:

702866305_976579781909179_16881766781131

pa, prilicno iznenadjujuce.

Sa druge strane, zvao je in form igrace. Ja bih zvao Fodena, Palmera ne bih, ne bi on imao mesto posle ovakve sezone, kontam da mu je to i glavni razlog. Foden isto slabija sezona, ali mogao bi da im igra levo u rotaciji.

Za ostale kojih nema tipa TAA, Megvajer i ne trebaju ti. Varton bi popunjavao broj.

Sa druge strane, imalo bi smisla da ove igrace koji nisu u formi ali su dokazali klasu prethodno zove i stavi na klupu, jer kad objektivno pogledas kvalitet klupe pogotovo u odbrani kritican je.

Hernderson, Madueke, Rasford su komotno mogli da ustupe svoja mesta Palmeru, Fodenu i Vartonu. 

I umesto Skelija da ide TAA.

Ne zoveš Megvajera a kornere ti izvode Rajs i Saka-negde pročitah komentar i mogu se složiti sa istim.
Iznenađen sam izostankom Fodena i pozivom Skelija.

Posted

Ne znam da li bi mi Megvajer igrao prvu postavu. Realno van konteksta ko nije pozvan, iznenadjujuci su pozivi Toniju, Skeliju, Burnu i Rasfordu. Meni licno i Hendersonu, ali ocigledno je zaljubljen u njega.

Madueke, Livramento donekle ali ima smisla.

Skelija verovatno vidi kao nekog ko je osigurac od povreda sto takodje donekle ima smisla.

Treba imati u vidu i formaciju u kojoj ce se igrati, to bi trebalo da bude 4-5-1 u transformaciji 4-3-3, pa neki od igraca koji nisu pozvani nisu adekvatni za tu formaciju.

Posted

Po značajutm za reprezentaciju mogao je Megvajer biti unutra. Ostali su ili imali užasne sezone ili jednostavno imaju bolje alternacije. Engleska me podseća na onu čuvenu intarnet-sliku konja čiji je prednji deo (glava sa vratom igrivom) sjajan, a ostatak tela sve gori. Napad odličan, sredina solidna, odbrana tiha jeza.

Da, prva zamena za Rajsa i Andersona je Henderson :smiley5:

Posted

Није позван Луис-Скели него Спенс из Тотенхема.

Непозивање Хола из Њукасла је невероватна одлука. Иако га не волим, сматрам да је и Мегвајер заслужио позив, као и бар један од Вортона, Гарнера и Скота.

Posted

Izostavljanje i Whartona i Trenta je umobolan potez. Dva daleko najbolja dodavaca u reprezentaciji im. Pogotovo Trent koji pasom otvara citav teren bolje nego bilo koji igrac na svijetu. Ima logike da Reece bude prvi izbor zbog balansa i defanzive, besmisleno je totalno izbaciti Trenta zbog defanzivnih manjkavosti da bi poveo u teoriji kompletnijeg ali u praksi daleko inferiornijeg Livramenta. 

Takodjer i Palmera bih vodio ako nista kao opciju s klupe i za eventualne penale. Fodenovo izostavljanje mi je razumljivo. Stones mi je bas wtf potez jer covjek ima ukupno 371 minutu u ligi ove sezone i sigurno u ovakvom stanju nije bolji od Maguirea. Harry je za reprezentaciju vecinom bio odlican plus ima taj faktor skok igre. Hall takodjer wtf potez, covjek im je najbolji lijevi bek. 

Opcenito dosta cudan spisak tako da ce Tuchel biti ozbiljno razapet ako kiksaju. 

• Like 2
Posted (edited)

Maguire je morao biti na spisku. Imao je dobru sezonu sa Utd a u reprezentaciji pruza odlicne partije plus je jako dobar u skok igri kao i u izvodjenju jedanaesteraca. 

Po meni velika greska da je otisao Stones umesto njega.

Mjesto selektora Engleske je bas zajeban posao a Tuchel sa ovim spiskom je sam sebi nabacio ogroman pritisak a da nije ni krenulo prvenstvo.

Edited by Miki28 Lakers in 5
edit
Posted
On 5/22/2026 at 2:34 PM, Ludi za Poli said:

Izostavljanje i Whartona i Trenta je umobolan potez. Dva daleko najbolja dodavaca u reprezentaciji im. Pogotovo Trent koji pasom otvara citav teren bolje nego bilo koji igrac na svijetu. Ima logike da Reece bude prvi izbor zbog balansa i defanzive, besmisleno je totalno izbaciti Trenta zbog defanzivnih manjkavosti da bi poveo u teoriji kompletnijeg ali u praksi daleko inferiornijeg Livramenta. 

Takodjer i Palmera bih vodio ako nista kao opciju s klupe i za eventualne penale. Fodenovo izostavljanje mi je razumljivo. Stones mi je bas wtf potez jer covjek ima ukupno 371 minutu u ligi ove sezone i sigurno u ovakvom stanju nije bolji od Maguirea. Harry je za reprezentaciju vecinom bio odlican plus ima taj faktor skok igre. Hall takodjer wtf potez, covjek im je najbolji lijevi bek. 

Opcenito dosta cudan spisak tako da ce Tuchel biti ozbiljno razapet ako kiksaju. 

Sve potpisijem.

Nek se spremaju za posledicnu jalovost u sredini terena da otvore napad. Vec spremam kokice (iako mi se glave po zubima) kad krenu Rice i Anderson da se skrivaju od lopte ili da vracaju lopte nazad.

Hall je meni ipak najveći wtf. Veci i od Megvajera i Palmer.

Posted

U sustini sredina Rice-Anderson-Jude bi trebala biti dovoljno dobra za meceve protiv najjacih samo ja imam neki osjecaj da ce ters pokusati glumiti nekog revolucionra i bez ikakvog razloga staviti Rodgersa ili Ezea ispred Judea. Opet mi izostavljanje dva daleko najbolja dodavaca nije nimalo jasno. Da je jedan tu, a drugi izostavljen imalo bi mi daleko vise smisla ako trazi neki defanzivni balans. Ovako u eventualnim situacijama gdje ti treba neko sa jebenim pasom da otvori teren, ti imas ravno 0 takvih igraca u rosteru. 

Posted

Nije Real ni imao neke kandidate za reprezentaciju. De La Fuente nije zvao Carrerasa za reprezentaciju ni dok je bio fantastican kod Xabija na pocetku sezone, Carvajal vise nema sta traziti tu, a Fran i Ceballos smijesno i pricati. Smijesno je da Huijsen ne ide i da je Eric Garcia ispred njega iako je Dean po svemu superiorniji igrac te je redovno bio na spisku. Profilom se takodjer savrseno uklapa iza Laportea koji je prvi izbor na lijevom stoperu. Gonzalo mali u napadu ima kvalitet za reprezentaciju i vjerujem da ce postati clan cim u nekom klubu dobije dovoljnu minutazu. Da mu je klub ove sezone vise vjerovao, vjerovatno bi vec isao na SP. Od ostalih, najsmjesnije je sto je Gavi dobio poziv nakon sto je propustio fakticki citavu sezonu, a neki veznjaci tipa Fornalsa, Isca ili Solera imali odlicne sezone. 

Posted
On 5/25/2026 at 4:54 PM, Stiletto said:

Ne znam, ali ne verujem da se u istoriji fudbala desilo da niko iz Real Madrida nije zaigrao za Španiju na SP.

Da, ovo je prvi put na SP. Ali ne i prvi put na velikim natjecanjima. Ni na Euru 2020 nije bio nijedan iz Reala.