Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

3 minutes ago, oubrevo. said:

 

napunio 29 godina 18og avgusta. kad ce biti mlad ako ne sad?

 

nesto mi je u glavi bilo da ima punih 30 i da je usao u 31u. Mlad nije, ali ima ispred sebe sigurno 4 dobre sezone, mada to najvise zavisi od povreda koje preko 30e nisu retkost. Bogdan nije preskocio nijedno takmicenje, tako da se on najvise istrosio od svih. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, oubrevo. said:

tranzicionom periodu sa prajm bogdanom? no ways

 

2 hours ago, Prijatelj Mitar said:

 

Pa i ne toliko, par igraca odlazi ali vecina ostalih je tu godinama. Neke druge reprezentacije ce biti u vecem problemu od nas. Samo ("samo") treba posloziti tim i nece to biti lose. 

 

Raduljica je vec zavrsio; Bjelica i Teo su bivsi na vrhunskom nivou (mada od potonjeg moze da se dobije recimo 5-6 min neke blic kosarke); od Bobija ako smo ikad ista i imali; iznad Jovica i Lucica su stalno upitnici zbog fizike i niko nema predstavu ni pred jedno takmicenje hoce li moci da igraju i ako mogu na koliko % ce biti; Pokusevski, Petrusev i ostali up&coming mladi igraci bez ikakvog iskustva ozbiljne takmicarske kosarke ili bilo kakve kilometraze sa saigracima iz repke; imamo problem sa  Vasinim opredmecenjem u reprezentaciji (o cemu smo vec pricali i piskarali relativno skoro na ovom topiku); Bogdan je dobar, ali ne Doncic dobar; Jokic je godinama elusive like a butterfly... Evo ja stvarno na osnovu svega ovoga ne uspevam da nadjem neke racionalne razloge za optimizam i lozenje da se uzima medalja u narednom ciklusu.

Edited by SteveFrancis#3
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Wesley Sneijder said:

Cinjenice govore da je Jokic igra na 50% takmicenja koje je reprezentacija igrala od kad je u NBA, tako da ne vidim kako vise nikada nece igrati za nas. Neka ostane na 50% do kraja karijere, imacemo jos 5 legit pokusaja za zlato.

 

Ocigledno je da ga ne radi isto kao Bogdana, Luku ili Tea, ali kad god da igra, mi to moramo iskoristiti i napadati zlato. 

 

Oh dear God, pišeš kao da imamo uzorak od deset reprezentativnih takmičenja u Nikolinoj karijeri, pa eto kao igrao je na pola.

 

Druga stvar, ne vidim poentu da se čeka Jokić kako bi se napadalo zlato ili bilo koja druga medalja. Šta ćemo ako ne igra - ne takmičiti se? A potpuno treći aspekt je što ja uopšte ne verujem da s Jokićem može da se napadne zlato, tj. da je on taj faktor X koji je neophodan.

Link to comment
Share on other sites

I sad kao treba da se čudimo što @SF ne očekuje medalje? Problem bi bio da ih očekuje bratjo... 😛

 

Šalim se, kapiram poentu, ali opet, bilo koje takmičenje u narednih 5 godina na kojem se BB i Jokić pojave zajedno, pravi&zdravi, mi smo legit kandidat za medalju. Od ostatka ekipe i samog takmičenja može da varira boja potencijalne medalje.

Edited by Shonewizard
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, oubrevo. said:

jedini problem koji ja vidim je igranje tj neigranje top 10-15 igraca 

 

ostalo sto pises je umereni pesimizam 

 

nije bogdan luka ali nismo ni mi ostatak slocenacke repke 

 

U potpunosti delim tvoje mišljenje na ovu temu. Ok nije on Dončić, ali dok god imamo takvog igrača koji se toliko zalaže u reprezentaciji i toliko dobro igra na takmičenjima, uvek može da se skocka ekipa. Treba samo neko to da uradi, što je naravno lakše reći nego uraditi.

Link to comment
Share on other sites

Sve su to neke if petlje. U realnosti imamo 25% verovatnoce da se Jokic uopste odazove, a onda otprilike isto toliko i da ce doci top spreman i rasturiti prvenstvo. Nissm siguran da li Bobo moze da igra nesto puno bolje od ovoga sto je igrao u repki u poslednje vreme. Ne znam, ubedjen sam da smo mi (sans epski ubod sa selektorom alhemicarom) gotovi sa vrhunskim rezultatima u narednih nekoliko godina. A faktor medjuljudskih odnosa nisam ni pomenuo...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Marvin said:

Sta su Hrvati osvojili sa prajm Bojanom i Saricem?

#justsaying 🙂  😞

 

 

ništa, dok smo mi igrali finala i polufinala sa prajm bogdanom i prajm bjelicom (kao babo i šarić poređenje);

 

opet se vraćamo na ono "nije bogdan luka dončić ali nismo ni mi gremo slovenci"

prajm bogdan i bjelica su imali prajm teodosića ili sada prajm vasu micića (koji je u ovom trenutku avansno pozicioniran ovako što se repke tiče)

 

hrvati su uvek imali vrlo dobar sastav ali nisu imali ni plejmejkera ni trenera. pa eto, možda je to jedna bitna razlika

Link to comment
Share on other sites

Nama su jedini problem neodazivanje igrača iz x razloga i to je to.

 

Evo najbolji primjer Nedović i Lučić. Bukvalno znaš da će preskočiti nastup za reprezentaciju zbog povrede a mi nismo USA da tek tako nadoknadimo gubitak takvih igrača.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Upravo htedoh da kazem da smo u toj nekoj mini smeni generacija, pa smo npr. osim Vasilija, poprilicno tankosava na pleju, na cetvorci nema vise Bjelice vec mozemo da krpimo sa Kalinom i cekamo & molimo se procvatu Smail Age i sl. Dakle bolji od rvacke ali ne toliko bolji.

 

edit: ja nedolazak zbog povrede nikako ne bih nazvao neodazivanjem, razlika je mala ali bitna

Edited by Marvin
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Barkley#34 said:

A i mi klizimo ka tome da nemamo ni pleja ni trenera. :classic_biggrin:

 

 

1 minute ago, Marvin said:

Upravo htedoh da kazem da smo u toj nekoj mini smeni generacija, pa smo npr. osim Vasilija, poprilicno tankosava na pleju, na cetvorci nema vise Bjelice vec mozemo da krpimo sa Kalinom i cekamo & molimo se procvatu Smail Age i sl. Dakle bolji od rvacke ali ne toliko bolji.

 

/barkely/ ako imaš mvpa euroleague koji ima 27 godina, to je mnogo bolja situacija od većine neameričkih repki.

za trenera, jebiga, videćemo rasplet. 

 

/marvin/ osim vasilija iammo još jovića od 30 godina koji je polovan u smislu zdravlja & starinu tea koji je sad polovni teo i možda nam i ne treba ili ne želi više da igra = i dalje bolji PG lineup od svih ekipa osim USA. za par godina može da se pojavi i neki klinja i tako.

 

pri tome, bogdan može da igra PG a vasa SG, što je jako važno za vasinu igru pre svega. pri tome, pt2, imaš PG sa pozicije centra (nikola ako nekad dođe) & sa SF/PF (pokuševski ako nekad dođe) = što je zapravo sjajno ali opet vraća na moj jedini problem a to je da li raspoloživi igrači imaju raspoloženija da igraju ili ne.

 

na četvorci imaš kalinu i mlade smailagića i pokuševskog. to jeste neka tranzicija ali ne bih video u njoj naročit problem kada bi znali da su oni radi da zaigraju u kontinuitetu.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, mmajstor said:

Posto sam samo ovlas gledao OI jel se ja varam da su Furnije i De kolo igrali pleja? 

 

de colo je igrao pleja, fournier kao i u orlandu, ponekad prenese loptu preko pola (bolje ne, pogotovo na kraju tekme, tako su mogli da izgube od slovenije), ume da odigra dva na dva ali po meni nije ni blizu nivoa bogdanovića recimo, u tom segmentu

 

longstoryshort, decolo jeste, evan nije.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, mmajstor said:

Verovatno zato sto Ertel nije u formi. To bi negde trebalo da znaci da svi ne stoje bas najbolje sa plejOvima... 

 

huertel je bio backup, frankie kao i u knicksima D&ponekad 3, tako da su decolo + fournier kao ispomoć bili realno najbolja posada.

imao je huertel neku throwback partiju doduše

edit fournier kao ispomoć da imaš dva ballhandlera na terenu, inače je bio glavni igrač francuza

 

 

....

ali da, poenta je da niko ne stoji sjajno sa organizatorima igre već iihaj godina i da smo mi tu prilično dobri u odnosu na konkurenciju

 

francuzi imaju možda više upotrebljivih tela ali su za mene naši organizatori bolji, čak i bez jokića ili pokuševskog

argentinci su takođe okej i to je otprilike to izvan usa

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...