Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 hours ago, ljutikrilo said:

ako išta pozitivno može da se izvuče iz ovih kvala, ne mislim konkretno na ovu utakmicu, nego generalno na ovaj format - ovo je ipak dobar filter za selekciju repke kada dođemo do glavnih turnira.

nekad nam je univerzitetska repka služila za ovo, sada imamo ove hrkljuš tekme da vidimo ko će da odskoči. pogotovo što je pritisak u ovim kvalama ogroman. pa ko odigra dobro, pogotovo u kontinuitetu, položio je.

Mali problem je samo sto ucesce seniorske repke zavisi od ovih utakmica, a nije zavisilo od rezultata univerzitetske selekcije... 

Posted

Baš je bilo ful neprijatno kad je Dobrić kao verovatno igrač sa najvećom reputacijom među prisutnima uzeo neke šuteve na koje inače ni ne pomišlja igrajući za klub. Definicija igrača kome je udobno samo u svojim opancima, čim izađe iz njih to je uglavnom komedija. Ove kvalifikacije su problematične i zato što mnogi igrači moraju da izađu iz svojih klupskih uloga pa tako odjednom zaboravljeni Jaramaz ili nebitni Miljenović moraju da budu neki udarni kreatori. 

Bitno da porodismo ove dve nekako, ostalo ide u fioku zaborava.

Posted

Drugo slobodno bacanje Dobrica treba da ide na gif.

Ta bacanja je trebalo da sutira sam Tanaskovic, ne bi ih promasio a i kad bi ih promasio, ja mu ne bih zamerio. Covek je crko skacuci, svaka mu cast.

Jaramaz odlican, Tanaskovic odlican, Miljenovic i Ristic nakon Svajcarske se nisu videli. Ovo ostalo sve ispod nivoa, nisu oni toliko losi igraci koliko nemaju muda. Koprivica preterano glup, ni jednom nije uspeo da ne nasedne na fintu i napravi faul. Dobric srce grlice.

Lepa pobeda s obzirom na ambijent, skroz mi je ok da gledam ljude koji vole da igraju za svoj nacionalni tim, pa makar i bili losijeg kvaliteta.

Posted

Preterujete zestoko, u ovakvim utakmicama i takvoj atmosferi je bitno samo da se pobedi. Ja nisam ovde ocekivao pobedu iskreno, ali sa 2-0 ovi momci su napravili lavovski korak ka zavrsavanju posla i hvala im na tome. Mi sa 5-1 iz ove grupe gotovo sigurno zavrsavamo posao, to je cilj, da li smo imali srece, kako smo igrali, nije uopste bitno, jer ce se sastav jako menjati od prozora do prozora.

Ono sto bi doduse trebalo da Alimpijevic i njegov strucni stab shvate je da kada nisu dostupni najbolji, kako se konceptualno stvara reprezentacija, a kad govorimo o ovakvim igracima, tu je jako bitan karakter i stil igre.

Miljenovic i Ristic su bili odlicni u prvoj, losi u drugoj. Ali su obojica jako potrebni ovakvoj reprezentaciji jer jesu sposobni da iznesu neku nosecu ulogu. Nisu pokazali to protiv Bosne ali to nije toliko bitno, jer su upotrebljivi overall.

Tanaskovic je zlata vredan, on jeste kosarkas koji je objektivno ogranicen i ne verujem da ce ikada dobaciti do evroligaskog nivoa, ali znam da cak i da ga tu stavis, on bi ukljucio hasl na maks i ne bi se plasio ni najvecih zvezda u Evropi ako treba da ih cuva nego bi isao u kost. Takvi igraci nam trebaju za ovakve prozore, koji nece podleci pritisku.

• Like 2
Posted

Prvu su izvukli Ristić i Miljenović, a sinoć Tanasković i Momirov. Meni je Tanasković vrlo pošten igrač. Voli da igra u reketu, ne bježi od kontakta i energija uvijek na zavidnom nivou.

S obzirom da baš kuburimo s pravim četvorkama, i generalno imamo malo igrača koji igraju leđima i spremni su na "tuču", on jeste jedan od kandidata i ako bi se plasirali na SP.

Posted

Niko odavde nije kandidat za najboljih 12 realno, osim Dobrića isljučivo u okviru njegovih "opanaka". Slažem se sa Mekom, kao što sam i rekao više puta ovde je bitan samo rezultat i nekakav utisak koji ostavlja selektor. 

Bosna u sinoćnjem sastavu je apsolutni egal sa nama ovakvima, verovatno bi i pobedili da Atić nije napravio glupost koja okreće momentum.

• Like 2
Posted (edited)
28 minutes ago, Chaos Is Me said:

Niko odavde nije kandidat za najboljih 12 realno, osim Dobrića isljučivo u okviru njegovih "opanaka". Slažem se sa Mekom, kao što sam i rekao više puta ovde je bitan samo rezultat i nekakav utisak koji ostavlja selektor. 

Bosna u sinoćnjem sastavu je apsolutni egal sa nama ovakvima, verovatno bi i pobedili da Atić nije napravio glupost koja okreće momentum.

Data je sansa mladim igracima ili nekim drugim koji do pre ovih Fiba prozora, nisu nosili dres reprezentacije. I mogu da se nametnu. Niko se jos nije nametnuo, ne moze to na osnovu jedne utakmice.

Alimpijevica postujem kao trenera, ali sam misljenja da je to meato trebalo da se prepusti nekom iskusnijem. Na primer, Dejanu Radonjicu. No, dobio je i on svoju sansu, mozda to i ispadne dobro. 

Gresaka na ove dve utakmice je bilo, ali nekako, lakse je da se pravi analiza istih posle obe pobede.

I ovaj tim, da li je B ili C tim reprezentacije, moze bolje od ovoga sto je u ova dva meca pokazao.

Edited by Blade