Jump to content

ABA liga 2022/2023 - Poslednja ex-Yu sezona?


Kooineeperk

Recommended Posts

Домаћинско суђење у Љубљани... Није да ми смета, чисто навијачки причам, али није добро, није уједначено.

 

Иначе, невјероватно лоше самопоуздање Партизана. Па они не улазе у рекет

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Volter said:

Videlo se i večeras da je tačna moja tvrdnja da je Cedevita daleko ozbiljniji protivnik od Budućnosti. Odlično je Golemac pripremio utakmicu i na kraju zaslužena pobeda Cedevite.

Naravno da je daleko ozbiljnija. Znalo se to i na početku sezone. Kod sklapanja rostera. Tek su počeli Dragic i Matković. Katovali jednog Arona Herisona koji nije divljak a vrlo kvalitetan igrac. Jogi Ferel koji je umjetnik, do dolaska Vildoze, vjerovatno prvi plej lige.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Volter said:

Videlo se i večeras da je tačna moja tvrdnja da je Cedevita daleko ozbiljniji protivnik od Budućnosti. Odlično je Golemac pripremio utakmicu i na kraju zaslužena pobeda Cedevite.

 

Pricas o trenutnim ekipama, ja sam pricao o klubovima. To su klubovi sa slicnim budzetom, Buducnost placa jedno 7 stranaca trenutno uz ukupno oko 25 igraca jer nece SC Derby da se finansira sam od sebe. U Cedeviti samo 7-8 igraca ima ozbiljne pare, ostalo su Gnjidic uz Kosija, Radovanovica, Radovica, Mulalica i Rebeca koji su ABA2 igraci. 

 

Naravno da sam srecan sto se zadovoljio minimum minimuma pa da u Podgorici i Ljubljani ne moze da se pobedjuje sa igranjem u leru. Partizan bi ovo lagano dobio da je dobio i KKCZ u derbiju, lagano bi dobio da nema duplo kolo nakon toga. Sto je najgore, ovo je jedino gostovanje na kojem je mogao da izgubi, Buducnosti treba jos dva jaka pojacanja, a ostalo su amaterske ekipe za ovaj nivo kosarke.

 

Ono sto me cudi je jedno fatalisticko razmisljanje po kojem su klubovi osudjeni da budu luzerski ili ratnicki tokom cele sezone. Ova ista Cedevita je prosle sezone izgledala jos gore od proslogodisnje Buducnosti sa igracima kao sto su Keen, Carmichael, Dimec i Rupnik da bi ih dolazak samo tri igraca umesto ovih pacera bukvalno preporodilo - Ferrell, Omic, Dragic. Sad, sto su sve prosuli protiv Burse je do trenera koji nije znao da spremi taj mec kako treba.

 

Moze i Buducnost do ovog nivoa ako to uprava zeli, dovoljno su jedan dobar bek i jedna jaka cetvorka. A ako ne zeli, onda je vreme da se prestane sa izigravanjem ikebane i da se budzet skrese do nivoa Sutjeske ili Lovcena.

Link to comment
Share on other sites

Veliki sam skeptik obično kada se priča o uspešnom preskoku sa ovog nivoa na EL. Ali mislim da bi Frazieru stvarno moglo da to uspe jako brzo. Od prvog dana se videlo da poseduje zrelost kakvu ne viđamo kod rookieja, pogotovo ne kad dolaze u evropu. Da je munjevitom brzinom pokapirao šta i kako. Pokazao da ima ogromno skilla, a da je uz to i jako efikasan a ne klasičan privatnik.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Drug Crni said:

 

Pa treba tako da bude i nasa fudbalska liga, a ne da bude liga veterana, i besnim blizanaca koji imaju igraca za 3,4,5 timova

 

Ali ne znam sta to doticnom smeta, u njihovim klubovima vecinom igraju njihovi igraci, a njihovi talenti  igraju u nasim i crnogorskim klubovima, neverovatno da niko bivsih nasih igraca ne prica o tome

 

Doduse pricao je o tome Zeljko Obradovic, da je sramota koliko stranaca igra u Czv i Par, da treba vise da igra mladih igraca...

Na kraju puno ulaganja, nikakvu korist nema nasa kosarka od preskupe sve srpske ekipe u EL

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Drug Crni said:

 

 

😄 Aca dominira... 

 

Mada, slazem se, neka bude A licenca za Zvezdu i Partizan i da se mi vratimo nasoj ligi i da pruzimo priliku domacim mladim igracima da cesce igraju protiv KKCZ i KKP a ne da tu cast cinimo komsijskim klubovima i njihovim igracima.

 

Da je Aci i hrvatskoj kosarkaskoj struci toliko stalo do mladih hrvatskih igraca, ne bi oni igrali u nekim SC Derbijima, Megama i Olimpijama... 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...