Jump to content

Mladje kategorije


laki pepe

Recommended Posts

Ne mozes da imas tri pleja koja su , niska , spora i koja  nemaju nikakvu viziju kada je u pitanju  organizaciju igre. Videli ste na primer Milijasevica u prvoj cetvrtini kada je poveo onaj  kontranapd, ide u levu stranu gde ga cekaju dva francuska igraca sa rasponom ruku od tri metra i on umesto da  odmah loptu posalje na desnu stranu, njega udvajaju , on pokusava da lobuje i da prebaci loptu preko dva protivnicka igraca , oni mu uzimaju loptu i na drugoj strani imamo lako zakucavanje. Tu je razlika izmedju  njega i Topica. Topic odmah trazi lako resenje, jednostavno ima taj prirodan instinkt , ako vidi otvorenog saigraca dodaje loptu, plus sto je dosta brzi i visi i ume da resava presing igru protivnika . Presing protiv amerckih igraca je odlicno resavao i Ognjen Stankovic prosle godine na U17 SP. Ne sumnjam da bi mnogo bolje izgledali  u napadu   sa tom dvojicom igraca , umesto Milijasevica i Curcica, koji nemaju ni fizicke predispozicije, ni visinu a ni znanje da bi nesto smisleno organizovali u napadu, cak i kada se ne igra presing preko  citavog teren na njima. 

Edited by Miki8
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

04 nasa reprezentacija je jaca od 02 generacije, sad bi ih dobili, to je vec sramota 

 

I ovo 

Na kraju 04 generacija prosle godine 3 mesto na Ep i tezak poraz Spanije

 

Sad mozda 5 na SP i zetak poraz od Francuske

 

Topic ne igra zbog Marfin Stefanovica za u19,

Stefanovic nakon unistavanja mladih  igraca u Fmp, sad je red na reprezentaciju 

 

 

24 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

Srbija U18 – Austrija U18 71:67 (12:12, 21:21, 18:14, 20:20)

 

 

ovo je jos veca bruka i sramota nego poraz od Francuske na u19

 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam zasto su smenili Avramovica koji sa ovom generacijom radi vec tri godine i najbolje ih poznaje,  posto je vodio i juniorski tim Mege kojeg cine igraci iz 2005 godista i nize. A vodio je reprezentaciju veoma dobro i igrali su kvalitetnu kosarku. Vidim da Stankovica nema na  pipremama pretpostavljam da ce propustiti prvenstvo sto je veliki henikep. Znam da je Malesevic imao losu sezonu i da je dosta smotan ali ja bi ga pozvao na pipreme , ima visinu i mogao bi da pomogne u nekim situacijama, posto nemamo preterano visoke centre. Markovic je najvisi igrac u ekipi sa 210 cm a on je krilni centar a fali i Gacic koji je povredjen.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Francuzi vode 2 i po minuta pre kraja 5 razlike protiv jako slabe ekipe SAD. Ajinca preozbiljan talenat francuske kosarke.

 

Baš ozbiljan talenat i ozbiljna praćka.

 

Inače Ameri imali 11 asistencija ukupno, najbolji asistent 2 komada. Previše soliranja.

 

Naši danas u 15h sa Argentinom za 5. mesto. 

Link to comment
Share on other sites

Daleko je to od velikog talenta. Niko od tih francuza se leba nije najeo. Koliko ih je samo draftovano u proteklih desetak godina , samo su Furnier i Gobert ostavili trag u NBA ligi. Dominantni su fizicki u mladjim kategorijama a posle toga se  uglavnom gube u seniorskoj kosarci.

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Miki8 said:

Daleko je to od velikog talenta.

Momak čitavo prvenstvo šutira kao Stefka Ri, s tim da sa 19 godina već ima tijelo recimo Andrew Wigginsa, to je ozbiiljan prospekt pa sve da mu je ovo najbolja košarka koju više nikad neće dostići u životu, što je ipak previše pesimistično posmatranje stvari.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, suptil said:

Ljusti nas  Argentina. U19 bas los rezultat...

 

6 mesto na SP  nije lose

3 mesto na EP prosle godine

 

Kako se radi sa mladima,koliko ima strancima u klubovima

rezulatati su jako dobri

 

 

Videcemo u20 i  u18 na EP sada

to ce biti tek smejanje

 

 

Hocete 8,9 stranaca u klubovima,

i rezultate mladih 

Ne moze

 

Imacemo samo krila i centre u buducnosti,

eto na sta to lici kad igras sa "bekovima" od 205cm do 210cm

 

Bice jos gore nazalost

Link to comment
Share on other sites

Juniorska reprezentacija jedna od glavnih kandidata za titulu, tu ne bi trebalo da bude ikakvog smejanja. Nemam pojma o cemu trtljas. Nama su plejmekeri i bekovi  bili skraceni u ovoj 2004-oj generaciji , pred svih tehnickih nedostataka kod tih igraca . Jedino je Borovicanin tu preko dva metra. Evo i skraceni amerikanci imaju velike probleme na ovom turniru.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

https://kss.rs/muska-u18-reprezentacija-i-drugi-put-bolja-od-austrije/

Аустрија У20 – Србија У18 56:90 (9:14, 11:23, 15:28, 21:25)

 

Аустрија У20: Баде 9, Ангербауер 3, Ендукје 6, Пастеру, Копел 4, Ковачевић, Сехер, Старлин, Гргић, Капил 11, Атасој 19, Вес 4.
Србија У18: Ристић 9, Костић 3, Симоновић 14, Марковић 10, Мушицки 2, Бошњаковић 20, Николић 8, Ћурчић, Плиснић, Милошевић 6, Мишић 9, Топић 9.

Slede dve provere protiv Nemaca (ako sam dobro razumeo selektora - U18) sledece nedelje.

Link to comment
Share on other sites

''Ugušili'' ih Španci, čak 28 izgubljenih lopti trikolora. Moraš osim atletike ponešto i da znaš. Risacher kao prvi prospekt za draft 2024. teško razočaranje, čitava spoljna linija Francuske osim Ajince nema neku perspektivu. Zato centri Perrin i Sarr dobri, možda bude nešto od njih. Kod Španaca Almansa ima dužinu i atletiku, uz određeni tehnički napredak svakako ima potencijal za ozbiljnu karijeru. Možda najperspektivniji španski igrač je Papa Miller - vrlo visok, zna sa loptom, šut će popraviti, noćas je bio tvorac preokreta. Rodriguez, Villar, Nogues tipični Španci - već igraju kao matori. Francuzi su imali skoro dobijen meč, ali je bio neophodan neki igrač spolja koji zna s loptom da stvari privede kraju. Nije bilo loše finale, produžetak je na Youtube-u pratilo čak 90.000 ljudi! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...