Jump to content

PDF Kosarka - predlozi, zalbe, sugestije

Kurc Emuchelo

Recommended Posts

1 hour ago, Урош19 said:

Podrška za brata exru, ko će sad da prenosi informacije odavde na tviter pa taj tvit nazad ovde????

Prijateljski savet, ako čita - brate, promeni način generisanja forumskog nick-a. Bukvalno je instant sumLJiv :classic_biggrin:

Još jače je što je sa prethodnim imenom Erxa na tviteru stavio taj isti post pa isto to ovde sa drugim imenom jer je u banovini pod starim imenom. 😅

Edited by Čočo
  • Thanks 1
  • Ha-ha 4

• 3 weeks later...

Dobro veče svima osim lažnim opozicionarima koji se raduju SNS parama. Oni su meni kao dete makroa i dilera koji se stide šta im očevi rade, ali ipak tim parama muvaju ribe i voze ćaletove džipove. Takve nikada nisam voleo - draži su mi čak i oni koji rizikuju i idu stopama očeva.

Svoju kaznu sam odležao. Priznajem zasluženu jer sam bio grub, ali nije lako kada se boriš protiv gomile, niti želim biti nežan u društvu u kojem posle nekoliko dana padne nadstrešnica i pobije toliko nedužnih osoba - nema tu mesta  za šetnje, pregovore, manire...

Naravno da se nisam pokajao niti promenio mišljenje.  Možete opet da me banujete - sasvim mi je svejedno. Celu državu su sjebali, uništili nam živote...pa ću preživeti nekako i ban pa bio on i trajan.

Skapirao sam da ovde nema pomoći i odlučio da prestanem da pišem na ovim temama. Naravno da vam neću nedostajati, ali nećete ni vi meni - srušili ste mi ono malo preostalih iluzija...

Inače svet je mali, a ja znam mnogo ljudi, pa sam igrom sudbine upoznao bivšeg moderatora ovog foruma, koji mi je pojasnio neke stvari i posle dugog razgovora sa njim sam još sigurniji u svoje stavove i svoju odluku da ne pišem više ovde.

Hvala retkima koji su stali u moju odbranu ili me makar razumeli - oni su moja jedina, mada mlaka nada, da možda postoji neki promil šanse da se ovde nekada nešto promeni. Čovek bez nade je samo mrtva ljuštura a ja se i dalje ipak koprcam - dokle videćemo... Ovde svakako više ne - imam previše dostojanstva a premalo vremena da bih ovde u vetar pisao bilo šta više.

Uživajte u vašim sns projektima, titulama, milionski plaćenim igračima. Ali pripazite se ipak novogradnje - možda je baš ta pokradena kinta završila u vašim timovima - a sudbina se ume ružno poigrati.

PS. Verovatno će opet čopor skočiti na mene, ali ja neću biti tu da se branim kao što nisam mogao ni posle bana kada su neki pustili krilca, pa i izvredjali neke ljude koji su za njih gromade u svakom smislu. Tako da ako vam je to zadovoljstvo i pumpa vam testosteron - samo navalite, to i onako neće biti MMA borba nego kate - borba sa vazduhom, pa ćete sasvim sigurno izaći kao pobednici ako vas to pali kao što vas lože pobede sns projekata, a lože vas opasno čim ste spremni preći preko toliko toga radi istih.

Zbogom socijalisti.

Edited by Utopista
  • Like 3
  • Love 1
  • Tuzno 1

36 minutes ago, Utopista said:

Dobro veče svima osim lažnim opozicionarima koji se raduju SNS parama. Oni su meni kao dete makroa i dilera koji se stide šta im očevi rade, ali ipak tim parama muvaju ribe i voze ćaletove džipove. Takve nikada nisam voleo - draži su mi čak i oni koji rizikuju i idu stopama očeva.

Pisao sam ranije da vise razumevanja imam za likove koji botuju i lepe plakate jer, koliko god je necasno i odvratno ono sto oni rade, oni to rade jer ne umeju bolje u zivotu, a imaju svoje potrebe kao i svi ostali, mozda decu koju moraju da prehrane ili bolesnog rodjaka.

Za razliku od njih, kolicina negiranja realnosti kod svih ljudi koji nisu pristalice ovog rezima, a navijaju za KKP/KKCZ je nesto mnogo manje shvatljivo - eto, neka potreba da se negde bude uspesan, deo uspesnog kolektiva, neka potreba da se bude deo neceg velikog. I onda i imamo navijace KKCZ koji su misljenja da je SNS vrh u sukobu sa Covicem ili navijace KKP koji misle da je ovoliki njihov budzet zapravo nesto sasvim normalno, ta navijaca KKP ima 10 milijardi u svetu, ta to je veliki klub koji moze sam da se izdrzava, ma da nema Vucica sada bi gledali KKP, a ne atinske zelene na krovu Evrope.

Da ne pricam o tome kolika je zelja da se do uspeha dodje po svaku cenu, kolika je patoloska zelja da se stalno bude na vrhu, ma ako treba da se kupi sta treba neka se kupi samo da bi se doslo do uspeha. Pa i u pitanju ABA vs. KLS se to vidi, niko ne postavlja pitanje da li je normalno da KKP ovako kao od sale dobija sve timove u ABA ligi jer imaju skupog trenera i 9 skupih stranaca, ne, daj KLS pa da se malo, za promenu, prepiremo da li je Spartak filijala KKP ili KKCZ i da pisemo kako "cemo da ih pokidamo u finalu".

Sustina sporta, pa i zivota je u mogucnosti neuspeha. Nazalost, to je u drustvima koja su navikla na autokratiju sasvim stran koncept, zato i imamo izbore koji se odrzavaju samo da bi jedan covek posle njih govorio kako "smo ih pobedili sve iako su svi bili protiv nas" i imamo takmicenja koja postoje samo da bi navijaci dva kluba mogli da imaju (sve skuplju) zabavu i psiholosku zamenu za bensedin.

Drugar, mi ovde volimo KKP ili KKCZ maltene od kako smo progledali; voleli smo ih i kad su skidali obruče i koševe, kad se igrala Liga Šampiona, neko od Kiće i Praje, Moke pa do Đorđevića, Danilovića, Topića. Voleli su ljudi Partizan i Zvezdu i kad nije bilo para, i ne razumem šta ti ovde nama spočitavaš mesecima? Šta mi imamo s tim? Jel treba da navijam za neki drugi klub sad?

Izvini, buraz, davno je prošao taj voz. 

Kapiram ja taj Don Kihot momenat u tebi, ali ovo nije prava adresa da nam držiš oče naš; pogotovo ne za stvari na koje ne možemo da utičemo. Nemanjina, i maši transparentom, a nas pusti da se bavimo košarkaškim temama. 

• Like 9

Da, voleli su ljudi KKCZ i KKP i kada nije bilo para, ali su imali nezgodnu naviku da stalno pricaju kako nije normalno da se nema para (a neko drugi ima), kako to treba ispraviti, drugim recima, sistem je dobar onda ako je i meni dobro.

Pracenje kosarke se zavrsava onda kada pocne busanje u prsa kako su odredjeni klubovi prirodno predodredjeni na uspehe u odnosu na bilo koji drugi, da tako MORA da bude, a taj koji se buni protiv takvog poretka je ili cudak ili ludak ili mrzi nasu zemlju (ili sve zajedno).

Ne moze se neprestano urlati "Vucicu pederu" na mecevima jer ni KKP ni FKP ne osvajaju trofeje, a onda kada drzava sipa milione u klub izigravati mentalne akrobatske vestine, praviti se da je to "klub zaradio" (Vujosevic je bio budala sto je imao onakav budzet, izgleda) ili da tako i treba da bude. Ne, posteno bi bilo da se izadje sa transparentom "Ne trebaju nam vase pare ni vasa skupo placena pojacanja. Ono sto nam treba je da odete sa vlasti."

Dok god u drzavi postoji pritisak sto navijaca sto "navijaca" (onih organizovanih) da dva kluba streme ka trajnoj licenci i mastaju o duelima sa NBA klubovima (sto da ne, to je sledeci korak), dok cela drzava i svi ostali klubovi tonu u blato, e do tada cete morati da slusate glasove koji vam se ne svidjaju, a koji su konzistentni i nisu izraz zelje za begom od realnosti uz pomoc sile, sjaja i moci kupljenih od strane ove drzave.

• Like 1

Tagujte se, ja sam sin dilera, vozim G klasu, i upravo muvam neku prsatu pevaljku s Pinka koja opasno falsira dok peva ali zato... dobro ajde ne moram sad u detalje.

Nastranu salu na stranu, niko ovde ne negira realnost (kao sto nam i Utopista i Goldberg spocitavaju), a koliko sam ja mogao da vidim ljudi ovde su iskljucivo/primarno (ali ne u smislu kao za Petruseva) protiv ove vlasti, odnosno jednog bolesnog coveka.

Vec sam objasnio, glupo je da moram opet. Posteno radim, dovlacim ne mali novac u Srbiju iz inostranstva, placam posteno porez, koji se izmedju ostalog koristi i za bratijski lopovluk, to mi Petrusev dobija platu, i sto uciteljica dobija platu, i sto mi ona kornjaca sa razbijanja skupova dobija platu, i sto mi izabrana doktorka dobija platu, i sto onaj bot u drzavnoj firmi dobija svoju parazitsku platu itd. Sve mojim parama i parama svih nas. I sta sada? Sad cu da bojkotujem Zvezdu ali necu obrazovanje i zdravstvo? Meni ta Zvezda u zivotu znaci. Nezadovoljstvo vlascu iskazujem i iskazivacu kao i do sada, ok, mozda i radikaluzujem to, ali ne na ovaj nacin kako ti zamisljas (da ne kazem, umisljas, jer je premisa utopizma umisljanje da moze nesto sto zapravo ne moze). 

• Like 1

9 minutes ago, Kooineeperk said:

Tagujte se, ja sam sin dilera, vozim G klasu, i upravo muvam neku prsatu pevaljku s Pinka koja opasno falsira dok peva ali zato... dobro ajde ne moram sad u detalje.

Lako tako da sve uzmeš sebi, i G klasu i prsatu pevaljku i ćaću dilera. Nama ništa nije ostalo

• Like 2
  • Ha-ha 4

2 minutes ago, Eddard said:

Zdravstvo, policija, vojska, obrazovanje, pa i javna preduzeća, su delatnosti od javnog interesa. Blizanci nisu. 

Aha, sad su od javnog interesa, a kad istaknem važnost socijalnih politika, onda kažeš da ne treba očekivati da država to da ;D 

2 minutes ago, Eddard said:

Zdravstvo, policija, vojska, obrazovanje, pa i javna preduzeća, su delatnosti od javnog interesa. Blizanci nisu. 

Kako nisu. Kako vlast onda da umiri narod kada ovaj konacno shvati da nema prebijene pare u džepu, da su ga pokrali i sad odjednom nema ni jedine stvari koja čini njihov život smislenim, blizanaca.

Nemoj tako. Finansiranje blizanaca je ultimativni narodni trankilajzer 🙂 Bez toga bi verovatno već vešali.

U prethodnih nekoliko upisa moglo je jasno da se vidi zašto je sa Goldbergom moguće komunicirati, a sa Utopistom ne. Iako su im stavovi vrlo slični, iako se sa tim stavovima ja u 99% slučajeva slažem, jedan ne vređa u razgovoru, a drugi skoro isključivo vređa i onda se čudi što su ljudi protiv njega.

I konačno... u pravu je Uroš, @Kooineeperk, sve cool si uzeo a ovamo tagujte se...aha...

I konačno vol2. What da fuck does ĆAO SOCIJALISTI mean?

• Like 1

12 minutes ago, DameTime said:

Aha, sad su od javnog interesa, a kad istaknem važnost socijalnih politika, onda kažeš da ne treba očekivati da država to da ;D 

Pa i ne daje, vidiš da Kooin dovlači džakove novca iz inostranstva za te svrhe 😁

@Kooineeperk Vuline, sine, ti li si? 

Edited by Eddard
  • Ha-ha 6

5 minutes ago, JPM said:

What da fuck does ĆAO SOCIJALISTI mean?

Nije ćao socijalisti (to zvuči italijanski a tamo tradicionalno ima dosta komunjara) nego zbogom socijalisti.

That means da je to najefektniji deo Utopistinog posta. Mada mi nekako ne ide uz ovaj avatar Korta Maltezea, više zvuči kao neki Džon Golt.

• Ha-ha 2

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Nije ćao socijalisti (to zvuči italijanski a tamo tradicionalno ima dosta komunjara) nego zbogom socijalisti.

That means da je to najefektniji deo Utopistinog posta. Mada mi nekako ne ide uz ovaj avatar Korta Maltezea, više zvuči kao neki Džon Golt.

I dalje ne dobacujem. Što smo socijalisti?

3 minutes ago, JPM said:

I dalje ne dobacujem. Što smo socijalisti?

That's the beauty of it, taj deo je besmislen.

Ali ako bismo hteli da jurimo smisao, onda valjda zato što smo licemerni paraziti koji oće da nam se obezbede sportski uspesi tuđim parama.

Bonus, Ivica Dačić navija za Partizan.

• Like 1