Jump to content

PDF Kosarka - predlozi, zalbe, sugestije

Kurc Emuchelo

Recommended Posts

12 hours ago, MarkoKep said:

Ne moraju nacija, religija, boja kože i navijačko opredeljenje da budu jedini razlozi zbog kojih ljudi sebe smatraju superiornim u odnosu na neke druge. Inženjeri, matematičari, fizičari gledaju potcenjivački na umetnike, društvenjake, srbiste i medicinare jer ih smatraju glupim za matematiku. Umetnici gledaju ispod oka ostale jer ih smatraju površnim. Medicinari smatraju sebe posebnim jer zaboga leče ljude i spašavaju živote. Visokoobrazovani smatraju sebe superiornim u odnosu na ljude slabijeg obrazovanja. Majstori i fizikalci smatraju sebe superiornim u odnosu na obrazovane jer "imaju životnu školu" i jer su se "namučili". Ljudi iz grada gledaju potcenjivački na seljake, seljaci gledaju potcenjivački na ljude iz grada jer ne znaju ništa oko seoskih poslova. I sve je to normalno.

Sve to sto si opisao je slabost tih ljudi koji su se dosta potrudili u zivotu pa im se osladilo da sebe stavljaju na pijedestal bas zbog toga. Nije to nesto pohvalno, ali je razumljivo.

Ono sto nije razumljivo je kada nacionalista, verski fanatik, navijacki fanatik ili ultrakonzervativac sebe smatra superiornim u odnosu na pripadnike nekog drugog kolektiva samo zbog jedne odluke u zivotu. Recimo u recenici "naravno da u gradu X svi navijaju za Crvenu zvezdu, Crvena zvezda je velika, koga briga za neki tamo mali gradski klubic" tu nema ni T od ulozenog truda samo jedna odluka i to u detinjstvu i onda neko sebe smatra za boljom osobom jer podrzava klub sa X miliona navijaca i X titula, a ne klub koji ima X hiljada navijaca i 1-2 titule (a mozda ni toliko).

Uostalom, lepo je objasnio @JPM, nemam ja sta tu da dodajem.

8 hours ago, berti said:

Često ide priča među Ciganima da navijaci Partizana skandiraju protiv mrcine jer ga smatraju krivcem za lose rezultate njihovog kluba. Sigirno ima nesto istinito u tome, ali se postavlja jedno pitanje, a to je DA LI JE BOLJE DA SE ČUJE SKANDIRANJE PROTIV MRCINE, ma iz kog razloga, ILI JE BOLJE DA SE NE ČUJE?

Dakle, protiv njega treba da se skandira uvek i uvek, razlozi u ovakvom trenutku apsolutno nisu bitni. 

Apsolutno se slazem, zato se i na politickom delu foruma zalazem da se i desnicari, oni kojima Vucic smeta jer "izdaje Kosovo" (mislim, kao da je daleko od istine), konzervativci, itd. ukljuce u opozicioni front i da bez njih nema pada ovog rezima. Sta god ja mislio o njihovim razlozima zasto ne mogu da smisle diktatora u pokusaju i sta god mislio o navijacima Partizana koji ne mogu da smisle diktatora u pokusaju, valjda je jasno da svi zelimo isto i da treba da stanemo u isti front, a posle cemo da se svadjamo oko ideja i odluka koje treba doneti.

• Like 1

11 minutes ago, berti said:

Mislim da ipak treba ostaviti i one koji podrzavaju stav grupe delije. Da suocimo stavove sa njima, da ih argumentima nadjačamo.. Da vidimo kako brane neodbranjivo, da cujemo to cuveno "zašto-zato" i ovde.

Ovako je rasprava jednolična prilično.

Kakvim tačno argumentima misliš da nadjačaš nekog ko napiše, između ostalog, ovo:

Kad se ta činjenica procesuira u glavi, garantujem da će svi razumjeti zašto neće ucestvovati u skidanju Vučića da bi se postavila Marinika. 

Bukvalno gubljenje vremena i zauzimanje forumskog prostora, koji eto može da se iskoristi za košarkaške analize i sinteze za kojima svi čeznu... 

• Like 8

O gospode bože. Svako ko iole nasluti da je Marinika isto što i Vučić momentalno trajni ban. MOMENTALNO. To je ta bolest mozga ovog društva. Ljudi da shvate jednom koliko god je Tadić bio loš, ovo sad je nezapamćeno u istoriji. Sloba je mala maca za ovog, nije imao ni približno razvijen medijski prostor kao ovaj sad.

Ne mogu da verujem šta čitam ponekad.

• Like 3
  • Thanks 1

4 minutes ago, DameTime said:

Kakvim tačno argumentima misliš da nadjačaš nekog ko napiše, između ostalog, ovo:

Bukvalno gubljenje vremena i zauzimanje forumskog prostora, koji eto može da se iskoristi za košarkaške analize i sinteze za kojima svi čeznu... 

Recimo tako sto probas da im utuvis u glavu da ne znaci da je onaj ko je za skidanje Vucica iraskrinkavanje svih krimalnih radnji tog rezima, automatski za Mariniku Tepic. Da je ovo borba za rusenje jednog sistema, a ne samo za personalne promene.

17 minutes ago, berti said:

Recimo tako sto probas da im utuvis u glavu da ne znaci da je onaj ko je za skidanje Vucica iraskrinkavanje svih krimalnih radnji tog rezima, automatski za Mariniku Tepic. Da je ovo borba za rusenje jednog sistema, a ne samo za personalne promene.

Iskreno, zašto bismo to radili? Meni novopridošli forumaši koji brane dileje ni ne deluju otvoreni za bilo kakvu konstruktivnu diskusiju.

Svi mi imamo neki RL i obaveze u njemu. Ovde dođemo da se opustimo, prodiskutujemo i razmenimo mišljenja, ali nisu svi podjednako vredni da na njih trošimo vreme ili neke druge resurse u diskusiji.

Jer ovde se ne radi o tome da ja nekom argumentujem zašto Sferopulos (ni)je dobar trener ili zašto je Davidovac koristan igrač, već sam sa nekim na potpuno suprotnim stranama kada su u pitanju životne vrednosti. 

• Like 1
  • Thanks 1

Braniti stavove Delija je dokaz da nikad u životu nisi porazmislio kritički ni o čemu, već samo prihvatio narativ vrlo zlonamernih ljudi.

Zašto bismo takve trpeli? Pa imaju 100 internet lokacija navijačkih grupa gde to mogu da prosipaju.

Razumem @berti-ev rezon, donekle, ali mislim da je to sve klasičan Sizifov posao, nema ništa od toga, oni imaju magareća uverenja i kraj. Njima prija samo nacionalistički echo chamber.

• Like 1

Da ne ulazim u to da li je trajni opravdan i koja mišljenja treba da budu dobrodošla za iskazivanje, tu je moderacija za te stvari, zato ih i plaćamo 🙃

Ali za ovo utuvljivanje u glavu Berti nije u pravu. Osobama koje dođu sa stavovima koji se svode na "Vučić loš ali ostali još gori", poput banovanog forumaša, izuzetno ćete teško promeniti mišljenje. Bolje iskoristite tu energiju na nešto drugo, odnesite studentima pomoć ili u krajnjem slučaju odmorite sopstveni mozak. Trebaće vam.

Btw ovo ne znači da taj tip ljudi nikada neće promeniti mišljenje, ali to će učiniti neka totalna rendomština a ne vaši argumenti.

• Like 8

Jbg, ja bih baš voleo da vidim na nekoj normalnoj televiziji duel recimo Jova Bakica sa Vucicem. Mrcina bi gurala svoju priču, ali bi ga Jovo ili neko drugi ozbiljan sa opozicione strane razvalili. Po logici ovde dominantnoj bi to bilo bespotrebno i gubljenje vremena.  

16 minutes ago, berti said:

Jbg, ja bih baš voleo da vidim na nekoj normalnoj televiziji duel recimo Jova Bakica sa Vucicem. Mrcina bi gurala svoju priču, ali bi ga Jovo ili neko drugi ozbiljan sa opozicione strane razvalili. Po logici ovde dominantnoj bi to bilo bespotrebno i gubljenje vremena.  

Mešaš babe i žabe, ne treba Bakić da ubedi Vučića niti Portovalea već nekog Valeporta.

35 minutes ago, Smrtokapa said:

Mešaš babe i žabe, ne treba Bakić da ubedi Vučića niti Portovalea već nekog Valeporta.

Nije poenta ubeđivanju, vec u razavaljivanju i ogoljavanju sagovornika. Vucica ili nekog ostrascenog sa severa, razbijanje njihovih gluposti, laži...

Par ljudi koji su deo tog severa i idu svuda sa Zvezdom su mi baš, baš dobri prijatelji. Raspravljamo se češće, nekad i malko žustrije. Meni je to interesantnije nego da rasprave idu tokom da ja kazem da su oni ološ, neko drugi kaže da su dzukele, treci da su i dzukele i krimosi...

42 minutes ago, berti said:

Nije poenta ubeđivanju, vec u razavaljivanju i ogoljavanju sagovornika.

To razvaljivanje i ogoljavanje takav dilber neće da razume. Samo ćeš da izgubiš gomilu vremena bezveze samo zarad neke lične satisfakcije?

• Like 1

On 12/17/2024 at 10:02 PM, Kooineeperk said:

Daj ukazi nam gde je ta podrska pa da se i nama ucini, posto ja ne vidim podrsku. Ili ne mislimo na iste postove. 

Izvolte, 14 plusića i nijedna negativna replika. Inače lik kvoutovao Zvezdaša koji nije ni pomenuo Partizan.

On 12/17/2024 at 11:49 AM, pilif88 said:

Hoces da nam kazes da vas ne sluzi za isto? 

Da Obradovic nije dosao na molbu istog tog predsednika?

Da se navijaci nisu okrenuli protiv u trenutku kada su Belivuk i ekipa otisli u zatvor (jer jbg udarili su na gazde, a ibli su dobri kada su se protesti razbijali)
Da Nikola Petrovic ne sedi u prvom redu? 

Da Partizanov navijac nije gazio ljude u Novom Sadu? 

Da Partizanovi navijaci ne prave haos na protestima?

Da vas Land Rover i Globos Osiguranje ne finansira iz istog tog budzeta ( a da jbt. zaboravio sam sezonske karte su u pitanju)?

Da vam predsednik RK kluba nije stranka?

Tvrdim da je danas period vase vladavine kao sto je bilo nekada kada mi nismo imali ni za struju a kosevi odnoseni, ne biste ni rec rekli protiv istog duha. Jer vam je tada vlast odgovarala kao sto vam je odgovarala dokle god su vam predsednici svih klubova bili iz stranke od 1995 pa do 2025..... 

Jedina vasa prednost je sto su urednici skoro svih redakcija iz grupe Grobari Trash ROmantizam. Saranovic, Miklja i kompanija pa malo imamo dvostruke arsine koje se lako zapate.

Ova zabrana za sve koji podržavaju organizaciju "Delije" za mene je totalni no brainer.

Ta ekipa otvoreno prijeti fizičkim nasiljem, otvoreno širi šovinizam, homofobiju, istorijski revizionizam... Da je Srbija normalna zemlja neko ko njih podržava bio bi pozvan na informativni razgovor u policiju ili bar dobio neku prekršajnu prijavu, a ne da se diskutuje da li treba ili ne treba da ih se eliminiše sa foruma.

Edited by quentin
  • Like 6

Taj covek koji je banovan nije pretio nikome i kulturnije se obracao ostalima nego oni njemu. Prenosio je sta zna i objasnjavao kako grupa razmislja i funkcionise. Popio je ban jer je drugaciji, kao sto bi i neko od nas popio ban na forumu delija, samo zato sto iskace iz sablona. Imao sam priliku pre neki dan na temi o politici da vidim na licnom primeru kako prodje neko ko napise nesto drugacije od onoga sto je prihvatljivo. Da nisam stao verujem da bih ubrzo bio etiketiran i kao snsovac. Tako da moooooooozda ne bi bilo lose da se malo ovde svi zapitaju sta je ili nije ispravno. I cisto da se zna, ja uopste ne dovodim u pitanje da je ovo sto su delije priredile u prethodnih par dana jako lose i neispravno.

• Like 5
  • Ha-ha 1

4 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Izvolte, 14 plusića i nijedna negativna replika. Inače lik kvoutovao Zvezdaša koji nije ni pomenuo Partizan.

Nismo onda mislili na isto, tako da se izvinjavam. Mislio sam da ciljas na to kako postoje oni koji daju podrsku ovim novim "Dilejama" (jbg, banujte me ako ih ovim vredjam, ali odomacio se ovaj naziv za doticne kao igra permutovanja slova). Takvu podrsku nisam bas primetio... 

A ovo sto si citirao je cisto tatisanje, ali opet i to nije dobilo ne znam kakvu podrsku - 14 forumasa medju kojima slabo da i vidim nekog cije misljenje sa naklonom uvazavam, tu i tamo 1-2 izuzetka. 

2 hours ago, quentin said:

Ova zabrana za sve koji podržavaju organizaciju "Delije" za mene je totalni no brainer.

Ta ekipa otvoreno prijeti fizičkim nasiljem, otvoreno širi šovinizam, homofobiju, istorijski revizionizam... Da je Srbija normalna zemlja neko ko njih podržava bio bi pozvan na informativni razgovor u policiju ili bar dobio neku prekršajnu prijavu, a ne da se diskutuje da li treba ili ne treba da ih se eliminiše sa foruma.

Apsolutno se slazem da je jasno ko su i sta su i kakvi su im stavovi, i da je to drustveno neprihvatljivo. 

Slicno kao i za desnicare, slicno kao i za one koji smatraju da genocida nije bilo (bilo kog opste poznatog, bilo da su s ove ili s one neke strane), slicno kao za ravnozemljase, anti-vaksere i razne druge - ne treba im davati prostora ali opet, misljenja sam da ih treba poraziti argumentima a ne banovanjem (osim ako preteruju u svojoj propagandi).  

Sto bi @Volter rekao "Ne slazem se sa tim sto govoris, ali cu braniti tvoje pravo da to slobodno kazes" - a ja bih dodao - a onda cu te poraziti argumentacijom zbog koje ces se samobanovati (a ako se desi da i nastavi, ili je bezobrazan ili nije normalan - e tad moze i ban). 

27 minutes ago, Kooineeperk said:

Slicno kao i za desnicare, slicno kao i za one koji smatraju da genocida nije bilo (bilo kog opste poznatog, bilo da su s ove ili s one neke strane), slicno kao za ravnozemljase, anti-vaksere i razne druge - ne treba im davati prostora ali opet, misljenja sam da ih treba poraziti argumentima a ne banovanjem (osim ako preteruju u svojoj propagandi).  

Rasiste, ableiste, one koje smatraju da je pedofilija normalna ili da žene same traže silovanje je nose kratku suknju ne možeš poraziti argumentima, jer neko sa takvim razmišljanjem ne može biti normalan i normalno shvatiti racionalne argumente da je njihov stav pogrešan. Takve možeš samo da odvojiš od normalnog sveta debelim rešetkama i zaposliš stručne i kvalifikovane ljude da rade s njima dan i noć i tek onda da možda, ali samo možda shvate da greše u svojim stavovima.

• Like 2

1 hour ago, Stiletto said:

Rasiste, ableiste, one koje smatraju da je pedofilija normalna ili da žene same traže silovanje je nose kratku suknju ne možeš poraziti argumentima, jer neko sa takvim razmišljanjem ne može biti normalan i normalno shvatiti racionalne argumente da je njihov stav pogrešan. Takve možeš samo da odvojiš od normalnog sveta debelim rešetkama i zaposliš stručne i kvalifikovane ljude da rade s njima dan i noć i tek onda da možda, ali samo možda shvate da greše u svojim stavovima.

Slazem se da granica negde mora da postoji, da za nesto i ne vredi diskutovati, a opet za nesto treba ostaviti argumentovanu repliku koja opovrgava takve stavove zarad nekog sledeceg takvog koji ce doci ovde... Zato ono Volterovo nije bezuslovno, vec prosireno. 

17 hours ago, СтелаРоса said:

Taj covek koji je banovan nije pretio nikome i kulturnije se obracao ostalima nego oni njemu. Prenosio je sta zna i objasnjavao kako grupa razmislja i funkcionise. Popio je ban jer je drugaciji, kao sto bi i neko od nas popio ban na forumu delija, samo zato sto iskace iz sablona. Imao sam priliku pre neki dan na temi o politici da vidim na licnom primeru kako prodje neko ko napise nesto drugacije od onoga sto je prihvatljivo. Da nisam stao verujem da bih ubrzo bio etiketiran i kao snsovac. Tako da moooooooozda ne bi bilo lose da se malo ovde svi zapitaju sta je ili nije ispravno. I cisto da se zna, ja uopste ne dovodim u pitanje da je ovo sto su delije priredile u prethodnih par dana jako lose i neispravno.

Baš tako. Mene moderator gore mrtav ladan proglasi za bota jer sam se usudio da nesto kazen protiv opozicije.

Za one gore si bot i sendvicar ako kazes nesto protiv opozicije.

Za delije net ekipu si automatski za Djilasa i Mariniku ako si protiv Vučića.

Nemojmo da i na sportskom delu, a to je najkvaliteniji deo foruma, dozvolimo da onaj ko na pristojan nacin kaze stavove delija, odmah bude sns placenik, batinaš, ultrakop kranista...  Dakle, na pristojan način. Bez vređanja, bez reci mrznje prema drugim nacijama, verama...

• Like 4