Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

 
Nikako se ne slažem. Imamo najskuplji tim u istoriji i to treba da se vidi na terenu. To ne znači da očekujem F4, ali očekujem da se u gostima pobijemo sa svakim (recimo to da nas Barselona riješi kao ukrštenicu u prvom poluvremenu je sramota, bukvalno desetostruko jeftiniji timovi KKP nisu to sebi dozvoljavali, a derbi je u tom smislu bio sramota na kvadrat) i da u Beogradu nemamo više od 3-4 poraza, i to ako dođu Real ili Efes i krvavo zarade te bodove (umjesto što gubimo kao magarad u magli od bezveznjaka tipa Milano i Valencia, to je već sramota na kub).


Dozvolio je to sebi onaj F4 KKP nakon onih 67:66 a bilo je i poraza na domaćem parketu. Da ne preterujemo.

To što pišeš šta očekuješ je bukvalno ono kako 90% cigana i grobara gleda na svaku EL pred početak. Uključujem tu i sebe za ovu sezonu. Aj da pobedimo sve na domaćem parketu osim eventualno Reala, Barse i Efesa i da otkinemo par gostovanja tipa PAO, Asvel, Alba, Zvezda..i to je to..držimo učinak od 50%..samo što se u stvarnosti to nikad ne dogodi jer nije u pitanju neka menadžerska igrica gde ide sve prema očekivanjima i kvotama. Uvek bude iznenađujućih i poraza i pobeda, neočekivanih povreda, slabijeg učinka od očekivanog nekih igrača itd. Vidimo i sami na šta liči recimo Armani a projektovani su u prvih 5 ekipa pred početak. Kombinacija nekih povreda i verovatno loše hemije između (odličnog) trenera i igrača rezultuje lošim učinkom zasad. Ko može da garantuje da Egzum, Panter, Ledej, Lesor, Naneli i ostatak ove ekipe bi imao taj učinak koji smo očekivali kod nekog drugog trenera i u drugoj ekipi a ne gori od sadašnjeg? To što ti pišeš je neka idealna situacija i projekcija nekog gornjeg uspeha ove ekipe. Da podsetim, KKP je projektovan tu negde oko 10. mesta u EL pred početak sezone. Ni manje, ni više. Dakle vrh te druge polovine tabele. Zasad tu zaostajemo za tu jednu pobedu protiv Valensije koja je trebalo da se desi ali jbg. Dakle, nekom pobedom u gostima ćemo biti na tom očekivanom učinku. Imali smo te nesrećne poraze i protiv Baskonije i protiv Armanija. Lako smo mogli da budemo i na 7:4 sada i da delimo 5. mesto. To su sitnice, greške, povrede…I ne, ne aboliram u potpunosti Željka, niti sam oduševljen našom igrom, ali kao što rekoh, nervira me taj fatalistički pristup i odlazak u krajnost. Ako ne uđemo u TOP8, aj da se razilazimo i igramo sa klincima FIBA LŠ. Željko odlazi! Pregazilo te vreme i sl…opet se vraćam na ono što sam napisao u prethodnom postu - ljudi imaju ogromna očekivanja s obzirom na ulaganja. Kad smo igrali sa Duletom skoro svaku sezonu smo bili totalni underdog i naravno da kad ti očekivanja gravitiraju ka 0 svaki uspeh >0 je ogroman.
Sadašnja situacija je nešto novo, nešto što nas je iznenada snašlo i mi partizanovci smo malo pogubljeni. Svaka pobeda se doživljava kao nešto normalno i u fazonu eto i to smo čekirali, idemo dalje a svaki poraz je ravan katastrofi. Aj samo malo da spustimo loptu i posmatramo sve trezvenije. To je sve.
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nema ekipe (osim mozda Fenera) koja nije kiksnula/"izblamirala se" u EL ove sezone. To je neminovno u ovom sistemu. Cilj je doziveti "kikseve" sto je manje moguce, pa sta bude. A nama je jedna polovina rostera nakrcana kvalitetom, a druga - najcesce pukom pojavom u crno belom dresu. Ulazak u plejof bi bio malo čudo, ako to uzmemo u obzir. Jer ni taj kvalitet ne moze da igra svaku na gornjem nivou mogucnosti. Da mogu, zvali bi se Dejm ili Donovan.

 

A naravno da cu popizdeti nakon svakog poraza, narocito "kiksnog" 😁

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Komsije vec sam video kako dolazim da vam cestitam i na pobedi i na veoma dobroj atmosferi bez incidenata.

 

Na kraju moram to da konvertujem u cestitke na odlicnoj borbi i toj atmosferi. Drago mi je da je osim onih bacanja djubreta na pocetku i par pesmica sve bilo ok. Barem je tako delovalo. 

 

Igramo jos, ovo su tek 2 derbija. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cestitke Crvenoj Zvezdi i velikom treneru Dusku Ivanovicu. Bolji su, pametniji, imaju duzu klupu. Dali smo sve sto smo imali, nismo uspeli, i ja nemam problem sa tim. 

Mi smo toliko losi, da poradjamo poene, a primamo lagano. Cestitke Lesoru, borio se, dao sve od sebe, i ponosan sam njegovim zalaganjem. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cestitke na besprekornom domacinstvu i dobroj utakmici, komsije. Ne bi bilo nezasluzeno i vi da ste dobili. Napisao sam i na nasoj temi ali da ponovim i ovde - bio bih jako srecan da se ovako ratnicka kosarka igra na svakom derbiju, da sudije ne donose prednost nikome i da publika ne pravi budalastine, nego da se muski i navija, kao veceras. Nadam se da cemo i mi nauciti nesto iz ove utakmice - i biti dobri domacini na sledecem el derbiju. Sportski pozdrav.

  • Like 11
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Sve čestitke Ciganima, čista pobeda, bolji i iskusniji tim je pobedio. 

 

Mi smo to što smo, samo jedan prosečan do ispodprosečan EL tim, vrlo nekonstantan, po malo i loše selektovan i ne najbolje vođen. Kad sve to sabereš, tabela ti kaže gde si.

 

E da, stvarno sam pozitivno i prijatno iznenađen dešavanjima u Areni. Nijedan incident velike razmere (zaista bi previše bilo očekivati da ni ne vređaju), igrači maks korektno, vidite da ipak može... 

 

Još jednom, Ciganima svaka čast. A nešto će se i dobro desiti iz ovoga - malo će se lakše gledati utakmice, bez pritiska. 

  • Like 27
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...