Jump to content

U Zvezdu, zna se! 2022/23


Brat od Korneta

Otvaranje teme za 22/23  

140 members have voted

  1. 1. Koga bi ste da otvori temu za 22/23

    • WingWalker
      35
    • Devil
      14
    • Sarac
      53
    • Ridji
      17
    • Princeton
      20

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/22/2022 at 01:00 PM

Recommended Posts

3 minutes ago, Siki said:

Zna li se koliki je budzet kod aparthejdovaca?

Barsa i Makabi malo Crvene.

 

Dalibore sine dobro nam dosao.Pa da pokidas i napredujes do novih titula.

 

Dabo srecan rodjendan,sve najlepse.

Imaju bianco ček kod Nordeusa

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Sa svojim CV-em i cini mi se 20% za tri iz prosle sezone u EL,opasan je samo po nas.

Odnos cene u kvaliteta je verovatno katastrofa ali dobro,mozda je na nekom popustu.

 

Au brate, čovjek je dao značajan doprinos u Efesu ka osvajanju titule, jak je ko bik, zna da pogađa kad treba. Nije sve u procentima, uostalom igrao je u najjačoj ekipi u Evropi. 

 

Tačno treba Aron da nam ostane koji bježi od znojavih igrača. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, medobrundo said:

Jel moze neko više da napise o Iliću, šta možemo da očekujemo?

 

Dugoruki (i dugonogi) atleta, sa ozbiljnim frejmom koji se može još popuniti, primarno četvorka, ali u budućnosti ga mogu zamisliti i kao small ball peticu (za koju trenutno i ima adekvatniji skillset).

 

1 hour ago, medobrundo said:

Balans napad/odbrana?

 

U ovom trenutku mu je odbrana na nivou potencijala, konkretniji doprinos ima u napadu i posebno u skoku.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Sposobnost da brani centre?

 

Lower body mu nije još na nivou upper body-a i ima nešto više težište, ali nije mekan, hoće da se porve i prilično smeta dugim rukama iako je undersized za 5. U post up situacijama dozvoljavao svega 0.71 poen po posedu, 38.5% iz igre.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Lateralne kretnje, odbrana pika, rotacija na strani pomoći?

 

Još uvek prilično sirov, zbog višeg težišta su ga ove sezone lomili u switch situacijama, sa strane pomoći nije aktivan u skladu sa predispozicijama - BLK% svega 1.6 (manji nego što su imali MJK, Dača Nikolić, Zagorac, pa i Madar), u ovom trenutku tajming i pozicioniranje nisu na nivou.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Da li zna da spusti loptu na parket?

 

Ima neke grab and go momente nakon defanzivnog skoka, ume pravolinijski da napadne sporijeg čuvara (najčešće u desno) iz closeout-a (ako je neko dovoljno naivan da mu na isti izađe), ili kada isfintira uručenje. I tu je mnogo sirov, al' nije potpuno operisan od igre licem.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Neki signature move?

 

Zakucavanje sa dve ruke. 😛 Trči tranziciju kao gazela, u half court-u se šunja po čeonoj, rola iz pika, agresivno napada ofanzivni skok, legitimna lob meta iz zaleta. Generalno izuzetan finišer na ovom nivou, prošle sezone 66% realizacije oko koša, bolji od 90% igrača u database.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Kakav je u catch and shoot situacijama?

 

U ABA 18 od 55 (32.7%), u FIBA LŠ svega 1 od 6 (16.7%). Mehanika mu je još uvek nakaradna, al' se jeste malo oslobodio pred kraj sezone i nabadao neke trojke. I dalje će svi bezobrazno pomagati sa njega, videćemo da li će uspevati to da kazni u makar podnošljivim procentima. Inače je i ovo neki napredak u odnosu na to kako je šutirao ranije. Pozitivno iznenadio sa slobodnih bacanja, posebno pred kraj sezone kada ih je baš dosta izvodio.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Znaci dobrog čitanja igre/inteligencije?

 

Ništa specijalno, mada bih rekao da je i tu ostvario određeni napredak i bolje čitao protivničku odbranu, na utakmicama koje sam gledao imao par finih high low kombinacija sa centrima, par puta se lepo oslobodio lopte kada mu je uvaljena koska. Al' generalno je daleko od nekog kreatora sa visokih pozicija, klasičan finišer za koga drugi kreiraju.

 

1 hour ago, medobrundo said:

Sa kim bi ga uporedili?

 

Domaći igrač ovakvih karakteristika ne postoji, a od stranaca... Pa mooožda malo Oscar Da Silva iz Albe, mada on ima viši IQ od Ilića. Možda malo i Livio Jean-Charles.

 

  • Like 21
  • Thanks 20
Link to comment
Share on other sites

Skoro deset godina za evroligašku Crvenu zvezdu nema ni približno ovakvog novca, koji će biti utučen u dva domaća EL kluba, pa smo prilikom svakog učešća imali najmanji budžer od svih evroligaša, a sada će ovo društvo za dva beogradska kluba izdvojiti oko 30 miliona evra za cirka jednu sezonu.

 

I to u doba rata, krize i pandemije...

 

Mamicu im prevarantsku i prokletu.

 

A da smo samo jednom imali pola od ovoga što će sada da se istrese, lakše bismo disali i ne bismo čitavog evroligaškog staža jurili sopstveni rep. 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 37
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Далибор, коначно... Свака част клубу на четворогодишњем уговору, очекујем да га одради до краја и да нам донесе доста тога лепог, добродошао!

 

Синглтон би био супер решење, искусан тимски играч, дефанзивац, победник... Проценат за 3 му је прошле сезоне драстично пао, надам се да би уз већу нападачку улогу поправио самопоуздање и тај сегмент вратио на неки ниво приближан ономе какав је био пре. У том случају бисмо добили све чему сам се ја надао од новог играча на тој позицији. 

Link to comment
Share on other sites

Uopšte mi se ne sviđa Singlton. Tačno sam znao da ćemo ga uzeti. Naš skauting je tako predvidiv. Stalno neki isluženi igrači sa evroligaškim iskustvom na zalasku karijere, koji se šlepaju na staru slavu..

Prvo šta mi se ne sviđa je to da sigurno nije jeftin. Drugo, evidentno je bilo tokom prošle sezone da je drastično opao njegov uticaj na igru Efesa. Uđe, odradi gomilu ničega i izađe. Deluje mi da su fizikalije popustile, imam utisak da stalno nešto kasni sa kretnjama. Videlo se da je počeo da smeta u Efesu.

Da ne dužim, užasan potez. Ne mogu da skapiram da ne može da se nađe neki koledž igrač sa kudikamo boljim potencijalom

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, fradler said:

Uh, Singlton je pojacanje ala Gist. Zadovoljan sam sto balerina Vajt nece biti prva opcija, ali mnogo bolje tj. pametnije su se te pare mogle utrositi...

Гист је и онда био добар играч, жао ми је што смо га онако потрошили без везе.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...