Jump to content

FK Radnički Niš 2022/23


Constantin

Recommended Posts

LELPx7V.jpg

 

Odavno nije bila tema od ovaj naš klub iz ostatak Srbiju, pa rekoh 'ajde da otvorim, možda se još neko prikači i piše nešto, osim navijači na "blizanci" kad nas pljuju što ne izgubimo kako treba, nego se napinjemo i to uglavnom "zbog oni s drugu stranu" brdo. Od Nišlije, retko koj će si dodje ovde, jer forum baš i nije na dobar glas, pa kad im pomeneš 92 ,oni kažu "begaj be"....Ću se majem ja sam po ovu temu, a dal ću imam društvo, će vidimo. 

 

Dočepasmo se i mi do to mesto što vodi u Evropu. Nije baš da smo 'teli, ali se tako namestilo. Da smo 'teli, ne bi se brukali pred komisiju UEFA, koja je došla da protalaška stadion, da vidi mož' li igramo utakmice na njega. Nije bilo strašno kako smo mislili. Našli su samo 202 primedbe...sa slova i sa brojke. Dobro je kad nisu zdimili odma' nego strpljivo i ljudski sve nam nabrojali. Mi će kao to otklonimo, ali sve što  će Tončev uradi, će ofarba KNAUF u ložu s poludisperziju i turi nove sijalice...i to mu je to. Za sijalice baš i nisam siguran, valjda ima struja na stadion, i valjda nisu primetili ovi iz Halu da od nji ide gajtan do stadion. Krademo gi struju whistling.gif

 

Za sam početak, dovedosmo novog trenera. Te će onaj ćelavi Veselinović, te će Psiholjub, pa neki pričaše da će opet Lalat dodje, možda čak i više od nedelju dana da bude i na kraj...tras...od danas novi trener je Tomislav Sivić.

 

iw5ctSo.jpg

Nadam se da će igramo kao Mančester Siti, kao što je i Novi Pazar igrao od kad je on došo da bude trener. Ako ja lažem, rezultati ne lažu. Takodje je imao i nedavno, zapažen poraz od Zvezdu od 8:0....ma nije lopta troćoškasta....

 

Doveli smo i nekog mladog tamnoputog beka, ima 23 godine, al za sad krijemo kako se zove da nam ga ne ukradu iz Surdulicu, onaj drugi Tončev. To su dva brata, koja su se posvadjala i ne govre ko zna od kad. Samo nekako, od kad ne govore 30 igrača odoše iz Niš u Surdulicu. Inače u Surdulicu i Kruševac ima više igrači iz Niš nego u Radnički.....Zajebano kad se braća posvadjaju, al uvek nekako se bratski završi utakmica..iz 2 u 1.

 

Evropo, begaj, idu Nišlije....

 

SzY99at.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Sjajno otvaranje. Srećno u novoj sezoni. [emoji846]
Tačno sam znao ko će prvi medju prvima da se javi i poželi nam sreću [emoji4] najbolji si bio oduvek.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Znači biće nameštanjà
VAR je naš...mi smo VARovi...[emoji6]

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

I da završite taj stadion više. Onu maketu kako treba da izgleda video sam još pre 5 godina sigurno, ako ne i više.

 

Srećno smile.png

Reko Vučko, pa se izvinio što se kasni, al će u maju da bude, Sad je jun, na stadion samo peškiri oprani....

 

 

 

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, vlaDixXx said:

Što da ne, ako te ne mrzi, simpatična ekipa i klub, imaju jako dobro mlade igrace 

Znaš kako...dve ključne poluge u "Staroj dami" povezuju Niš i Novi Sad....trener Rastavac i sporstki direktor Marko Jovanović, nego sve računam i pitam se, imali neki kršteni Novosađanin sa Limana, Detelinare, Veternika..iz centra grada ili makar Čenejac da otvori temu...?

Mogao bi bar @RatzenStadt da se malo napne....:smiley2:

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Avda Zekić said:

Znaš kako...dve ključne poluge u "Staroj dami" povezuju Niš i Novi Sad....trener Rastavac i sporstki direktor Marko Jovanović, nego sve računam i pitam se, imali neki kršteni Novosađanin sa Limana, Detelinare, Veternika..iz centra grada ili makar Čenejac da otvori temu...?

Mogao bi bar @RatzenStadt da se malo napne....:smiley2:


Joj, znam da je nacelo "navijackog ugovora" koji objasnjava odnos izmedju kluba i navijaca " i u dobru, i u zlu", ali meni je jako tesko da navijam za ovakvu Vojvodinu. Vec godinama se interesovanje gubi i SL pratim i dozivljaavam uglavnom kao humoresku.

Mima je dobar trener i ne znam sta mu je trebalo da pristane da radi u ovako nezdravoj sredini, verovatno najtoksicnijoj u SL. O novom SD ne znam puno, tj o njegovom minulom radu na toj poziciji.
Msm, ovo su samo kozmeticke promene. I dalje je Zbiljic taj koji vodi glavnu rec, Bajat se slika sa novoangazovanim clanovima ss i uprave. Ne znam odakle da izvucem ikakav optimizam.

Inace, nisam ni iz NSa, ni Ceneja. Iz Rumenke sam, gde je upravo Rastavac pocinjao svoju karijeru, u "nasem" Jedinstvu. Secam ga se kroz maglu, jos sam klinac bio, trenirao pod dirigentskom palicom Dragana Jovanovica kojem su to takodje bili prvi trenerski koraci 😄 . Dalek' put je presao od tada , i on i Mima 😄

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, RatzenStadt said:



Mima je dobar trener i ne znam sta mu je trebalo da pristane da radi u ovako nezdravoj sredini, verovatno najtoksicnijoj u SL. O novom SD ne znam puno, tj o njegovom minulom radu na toj poziciji.
 

Mima je stvarno jedan veliki gospodin i dok je bio u Nišu lepo smo se družili. Sportski direktor, Nišlija, nikad nije igrao u Radničkom, ali je nosio dres Vojvodine 5 godina, a bio je i u Proleteru iz SB i u Novom Sadu. Kad je bio Rastavac u Nišu, on je bio sportski direktor i pravio je odličan posao. Pogotovu kada je došao Tončev na čelu kluba. Ta cicija (Tončev) dinar beli ne bi potrošio na igrače i ne troši...što mu obezbedi, grad, država troši, a igrače dovodi za dž. Jednom je Marko uspeo pola tima bivših igrača Zvezde da dovede, bez dinara, na "dodjem ti"....jesu to igrači bili bez ugovora, na zalasku karijere, ali udahnuo im je malo "sećanje na fudbal" i posle Niša igrali su bar još sezonu-dve....valjalo se zaraditi nešto....

Link to comment
Share on other sites

Očekujte napadački Radnički

 

 

Novi šef stručnog štaba Radničkog Tomislav Sivić zvanično je predstavljen javnosti na stadionu Čair. Iskusni stručnjak je preuzeo ekipu koja nedavno završila sezonu na četvrtom mestu u Superligi Srbije i imaće zadatak da je u ekspresnom roku spremi za start novog prvenstva,

koje počinje već 9. jula, odnosno za utakmice drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije, koje će niški tim igrati 21. i 28. jula.

Pre nego što je izvršio prozivku igrača i odradio prvi trening, Sivić se obratio medijima i izneo svoja očekivanja od rada u Radničkom.

 

-Svestan sam u kakav sam klub došao i kakva su očekivanja ovde. Radnički ima svetlu tradiciju, podario je sjajne igrače i trenere jugoslovenskom

i srpskom fudbalu. Moj motiv je ogroman da ovde ostavim dubok trag. Iskoristio bih priliku da čestitam mom prethodniku Radoslavu Bataku na tome što je ekipu odveo u Evropu. Pred nama su sada velike obaveze da ponovimo isto, ali i da pokušamo da budemo još bolji. Vremena je malo.

Moramo biti brzi, vredni, da mnogo radimo i da mnoge stvari završavamo u hodu. Predstoji nam jedna od najuzbudljivijih sezona u srpskom fudbalu. Imamo dva mesta u Ligi šampiona, trećeplasirani na tabeli će najverovatnije imati zagarantovanu jesen u Evropi, četvrti i peti na

tabeli će ići u evropske kvalifikacije. Kao što možemo da vidimo većina klubova se ozbiljno pojačava, sad svi vide svoju veliku šansu, a na nama je da budemo deo toga i da budemo u toj borbi do kraja. Spremni smo za to i pred nama je mukotrpan rad tokom ovih kratkih priprema - rekao je

Sivić.

spacer.png

Strateg Nišlija je potom govorio o prelaznom roku i eventualnim pojačanjima.

- Ne treba puno menjati u ekipi koja je bila četvrta u Superligi Srbije, ali trebaće nam nekoliko novajlija, kako bismo pojačali konkurenciju. Ja sam ljudima koji vode klub predočio na kojim pozicijama bi trebali da se pojačamo i verujem da ću dobiti te igrače do 19. juna, kada putujemo na glavni deo priprema u Sloveniju. Tamo ćemo odigrati i četiri kontrolna meča. Mislim da su Radničkom potrebni po jedan napadač, vezista i defanzivac. Centrafor Miljan Škrbić nam izlazi iz teške povrede i ne možemo odmah da ga maksimalno opteretimo. Nemam izričite želje što se tiče imena, već sam čelnicima Radničkom dostavio profile igrača koji bi se uklopili u moj sistem. Pratimo situaciju oko Stefana Mitrovića. On je jedan od nosilaca igre ovog tima, dobio je nekoliko dana odmora zbog obaveza u mladoj reprezentaciji i ja se nadam da ću moći da računam na njega. On ima ozbiljne ponude za odlazak, a ukoliko ode, onda ćemo morati da dovedemo još jednog fudbalera na njegovoj poziciji krilnog napadača- istakao je Sivić.

 

Radnički bi pod novim trenerom trebalo da igra napadački fudbal.

-Ja sam trener koji gaji taj ofanzivni stil i ne odustajem od toga. Može i da se vidi da su svi klubovi koje sam trenirao bili među najefikasnijim u svojim ligama. I kada sam zimus preuzeo Novi Pazar, koji se grčevito borio za opstanak, nisam promenio stav. Igrali smo utakmice sa mnogo datih golova i takvim pristupom smo i došli do cilja. Ja znam koliko je publika u Nišu probirljiva i koliko poznaje fudbal i verujem da će im se dopasti ovaj Radnički- naglasio je iskusni stručnjak. 

 

Upravo je niška publika bila nezadovoljna igrama pod Radoslavom Batakom, iako je ostvaren cilj i izborena Evropa.

- Karijera jednog trenera zavisi isključivo od rezultata. Kolega Batak se odlučio za takav pristup i ostvario je ovde veliki rezultat. To niko ne može da mu oduzme. Pa i Murinjove ekipe ne igraju lepo, a on je osvojio sve moguće trofeje. Međutim, postoje takve sredine, kao što je Niš, gde

se traže rezultati, ali i lepi potezi, mečevi na gol više. Ja upravo preferiram to i od toga neću odustati. Mislim da imamo dobru ekipu i da ovim igračima neće biti problem da se preorjentišu na ofanzivni stil - završio je Sivić.

 

Tomislav Sivić je sa sobom doveo pomoćnika Vujadina Radenkovića, a iz starog stručnog štaba u klubu su ostali pomoćni trener Vladimir Đorđević

i trener golmana Zaviša Pejić.

 

Radnički su po završetku prošle sezone napustili Vujadinović, Kasalica, Kovačević, Pavlov i Stanković, a prva pojačanja će početi da pristižu u narednim danima.

 

Na prozivci su se pojavili sledeći fudbaleri: Filip Dujmović, Marko Drobnjak, Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Stefan Ilić,Nikola

Aksentijević, Milan Savić, Bojan Mlađović, Aleksandar Bogdanović, Ognjen Bjeličić, Andrija Marković, Nemanja Jovičić, Petar Ćirković, Aleksandar Pejović, Aleksandar Mesarović, Viktor Živojinović, Nikola Štulić, Lazar Arsić, Lazar Jovanović, Strahinja Adamović, Aleksa Dušanić, Branislav Tomić, Miljan Škrbić, Simeon Ćirić, Boris Smiljković, Veljko Čarapić, Stefan Nikolić, Stefan Lazović i Aminu Abdulmahid.

Internacionalci Rioeji Mićibući i Bazil Jamkam dobili su još dva dana odmora, a nešto duži odmor imaće Stefan Mitrović, koji je igrao za mladu reprezentaciju.

Link to comment
Share on other sites

RADNO NA ČAIRU Radnički doveo tri pojačanja za Evropu

spacer.png

 

Uspeli su da se izbore za izlazak u Evropu. Posle dolaska Tomislava Sivića na “Čairu” su krenuli sa angažovanjem pojačanja, a sportski direktor Aleksandar Jovanović je napravio veliki posao.

 

Nišlije su angažovale tri igrača za novu sezonu. U klub se vraća Saša Marjanović, koji će biti važna karika i to je pokazao prošle sezone kao dirigent igre Napretka. Njegov majstorija i gol su doneli Kruševljanima plej-of i posle isteka ugovora napustio je stadion pod Bagdalom.

Jedan od ključnih igrača čiji su golovi obezbedili opstanak Novom Pazaru bio je Stefan Dimić. Brzonogi krilni igrač je odlučio da nastavi saradnju sa trenerom Sivićem, ali ovog puta u crvenom dresu.

 

Angažovan je i Savo Petrov, bivši igrač Partizana koji je posle Belgije i Olimpije u januaru stigao u Mladost iz Lučana. Nije puno igrao i usledila je selidba u redove srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

 

(link u naslovu)

Link to comment
Share on other sites

Just now, Perkos2 said:

Taj Sava je bio zanimljiv igrač kao omladinac ali su ga grobari prodali pre nego što je prohodao. Kakav je danas veliko je pitanje.

Po YT nije loš :smiley2: Visok, jak, a opet okretan...mislim da je izmislio fudbal za ovog Štulića. NAma je Pavlov otišao sa učinkom 0 golova...kao i Štulić. Škrbić se još nije oporavio a i on zateže nešto oko produženja ugovora, tako da je ovaj dobro rešenje. Bio je on kod nas, kad je bio Rastavac, ali tada je bio vrlo mlad i nije ni dobio priliku...

Link to comment
Share on other sites

Otisao Vujadinovic koji je tatko za ovu ligu, a Marjanovic, Petrov i Dimic su veoma dobri. Petrov ima brutalne fizikalije za ovu ligu, visok i prodoran, jak, Dimic iskusan, jedino bolje resenje je Sasa Jovanovic iz Mladosti, ali negde procitah da je presao u TSC. 

Sve u svemu, fali spic, ne znam da li se oporavi Srkbic i da se nadje stoper da zameni Vujadinovica, ali to ce biti tesko, on je bio lider, mada dosao je Marjanovic koji moze da ima istu ulogu kao i Vujadinovic, s tim sto je ipak on vezni, a odbrana je ono sto je bio zastitni znak Radnickog u prosloj sezoni. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Perkos2 said:

Taj Sava je bio zanimljiv igrač kao omladinac ali su ga grobari prodali pre nego što je prohodao. Kakav je danas veliko je pitanje.

 

Uf meni on bas bio krs u omladincima i bas sam imao utisak da radi neka gurka. Zlatanovic iz te generacije mi je mnogo bolji bio, pa i Ilic i Todorovic, skoro svi ofanzvci od Petrova koji mi sem brzine nista nije imao. Secam se i da se na nekom derbiju protiv Zvezde ispromasivao za sve pare, moguce da je kadetski bio, jer je to bila ona 98 generacija CZ koja je bila krs krseva. 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, vlaDixXx said:

Ko će biti bonus, posto Mitrovic ide verovatno.... 

 

Sava Čestic DC 2001 je bez kluba, igrao za Keln i Rijeku

Još se ne zna za Mitrovića, a možda i Škrbić ode. Videćemo šta je Tončev smislio. Nadam se da će Marjanović održati formu na nivou, bar prethodne sezone, a ako bude bolje, dobro jeste....

Što se tiče Petrova apropo krša...na prvu loptu mi se čini da je izmislio fudbal za Štulića....ima nešto u niškoj vodi :smiley2: nama su kao krševi došli Škuletić, Pavkov, Haskić pa i "Straleta" S.Mihajlović pa smo to razradili kako valja....videćemo, očekujem bar još 5-6 pojačanja. Kao što reče Baklava...treba nadomestiti Vujadinovića...

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, dzoneee said:

Mora da će biti nešto dobro. :classic_laugh:

Pa brate....nije džabe sedeo u klupi sa Kokijem....il su sudije, il mora da jača tim...ako se provučemo  u treće kolo LK tu beće nema zajebancija i ima da padne tteško brukanje...

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Markoss said:

 

Uf meni on bas bio krs u omladincima i bas sam imao utisak da radi neka gurka. Zlatanovic iz te generacije mi je mnogo bolji bio, pa i Ilic i Todorovic, skoro svi ofanzvci od Petrova koji mi sem brzine nista nije imao. Secam se i da se na nekom derbiju protiv Zvezde ispromasivao za sve pare, moguce da je kadetski bio, jer je to bila ona 98 generacija CZ koja je bila krs krseva. 

Petrov ima samo jednu manu a to je hrabrost u igri. Što se gurke tiče iz te generacije je najmanje on bio forsiran. Ima fudbalski potencijal a da li će ga neko od trenera probuditi videcemo. Gde je Zlatanović trenutno, bio je u Surdulici pa ne znam gde ga Novica utopio

Link to comment
Share on other sites

Just now, Perkos2 said:

Petrov ima samo jednu manu a to je hrabrost u igri. Što se gurke tiče iz te generacije je najmanje on bio forsiran. Ima fudbalski potencijal a da li će ga neko od trenera probuditi videcemo. Gde je Zlatanović trenutno, bio je u Surdulici pa ne znam gde ga Novica utopio

 

Igra u Makabi Netanji sasvim fino, meni on bio mozda i najbolji iz te Partizan 98 generacije. Ustvari Stefan Ilic je, al da ne skrecemo previse s teme. 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam kakav je bio Petrov u omladincima, a i ne zanima me, jer je to potpuno nevezno za trenutni kvalitet, znam samo ono sto sam video od njega u Lucanima, a to je da moze da se obradi i da ima brutalne fizikalije, covek sa onakvom visinom i hitrinom, masa x ubrazanje = fudbalska sila za jsl njive. 

Naravno, morace da se radi sa njim, ali nece biti prvi koji ce da proigra nesto kasnije, a nece biti ni prvi koji je u Radnickom oziveo karijeru i procvetao. 

 

Opet, moze da bude i promasaj, ali i promasaji su deo fudbala, kakve sve promasaje ima Zvezda i drugi timovi iz Evrope , a placeni su brutalno, to je tek posebna prica. 

Vujadinovic , steta sto je otisao, velika je to fudbalska klasa, pored njega je YamKam mnogo naucio. 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...