Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nemam nekog iskustva pošto sam do sada koristio samo jedan koji koristim i sada, amazonov kindle paperwhite 11. Kolega i ja smo ga kupili preko njegove rođake u Nemačkoj pre neke 3 godine. Prezadovoljan. Da bi jeftinije prošli kupili smo verziju koja je bila sa ograničenjem za decu. Kontaktirali online podršku koja nam je otključala sve funkcije jer smo van EU. Nakon toga sam ga isključio sa wi-fi i nikad više nisam uključivao. Ne znam da li to može još uvek. Na benchmarku imaš odličnu temu za e-book readere. Ja sam tamo pokupio sve što mi je trebalo.

Za ubacivanje knjiga i konvertovanje formata koristim calibre. E-knjige najviše skidam sa balkandownload.

Posted

Ja imam možda Kindle 9 još pre korone kupljen i isto radi super. Ne znam iskreno šta može puno da napreduje osim malo ekrana. Jako je lepo za čitanje i stvarno ne zamara oči. Calibre za konvertovanje i slanje USBom. Nikad ne na wifi sa ovolikom piraterijom na njemu i to je to 😄

Posted

Pa poslednji je Kindle 12, mada su izbacili i neki signature edition sa vecom memorijom i autobrajtnesom. Doduse, sad ima i verzija u boji koja je preskupa i to mi zaista nije potrebno. Ono sto me vise zanimalo su neke alternative kao npr taj Kobo.

Posted (edited)

Ja imam verziju od 8GB, od toga je za knjige dostupno 6.24GB. Popunio sam  tek deseti deo memorije iako imam stotinak knjiga ubačenih. Tačnije slobodno je 5.42GB. Knjige zauzimaju malo prostora tako da sa tim nema potrebe da se opterećuješ.

Edited by Knipex