Knipex Posted April 6 Posted April 6 Nemam nekog iskustva pošto sam do sada koristio samo jedan koji koristim i sada, amazonov kindle paperwhite 11. Kolega i ja smo ga kupili preko njegove rođake u Nemačkoj pre neke 3 godine. Prezadovoljan. Da bi jeftinije prošli kupili smo verziju koja je bila sa ograničenjem za decu. Kontaktirali online podršku koja nam je otključala sve funkcije jer smo van EU. Nakon toga sam ga isključio sa wi-fi i nikad više nisam uključivao. Ne znam da li to može još uvek. Na benchmarku imaš odličnu temu za e-book readere. Ja sam tamo pokupio sve što mi je trebalo. Za ubacivanje knjiga i konvertovanje formata koristim calibre. E-knjige najviše skidam sa balkandownload.
Nicklord Posted April 6 Posted April 6 Ja imam možda Kindle 9 još pre korone kupljen i isto radi super. Ne znam iskreno šta može puno da napreduje osim malo ekrana. Jako je lepo za čitanje i stvarno ne zamara oči. Calibre za konvertovanje i slanje USBom. Nikad ne na wifi sa ovolikom piraterijom na njemu i to je to 😄
Alek The Great Posted April 6 Posted April 6 Pa poslednji je Kindle 12, mada su izbacili i neki signature edition sa vecom memorijom i autobrajtnesom. Doduse, sad ima i verzija u boji koja je preskupa i to mi zaista nije potrebno. Ono sto me vise zanimalo su neke alternative kao npr taj Kobo.
Knipex Posted April 6 Posted April 6 (edited) Ja imam verziju od 8GB, od toga je za knjige dostupno 6.24GB. Popunio sam tek deseti deo memorije iako imam stotinak knjiga ubačenih. Tačnije slobodno je 5.42GB. Knjige zauzimaju malo prostora tako da sa tim nema potrebe da se opterećuješ. Edited April 6 by Knipex
Alek The Great Posted April 6 Posted April 6 Znam, ali ako ga punis i audio knjigama onda ce zatrebati. Razlika u ceni je 30e. 1
estranged Posted April 9 Posted April 9 Papperwhite aktuelni od pre 5 godina. Do sad se isplatio milion puta, jednom dobar uredjaj. Uvek se nešto kontam da li kupiti novu verziju ali ova lepo radi i baterija ne slabi.
BattleBender Posted April 28 Posted April 28 Xiaomi 14t Ima neko neka iskustva? Planiram da ga bas danas mozda pazarim. Fuck apple. Enough is enough.
fancy Posted April 28 Posted April 28 Čemu Metadon? Go all the way, S24* Ultra * - pošto ne ideš na 15t i ja predlažem prethodnu generaciju
BattleBender Posted April 28 Posted April 28 Zato sto preko A1 moze da mi ispadne upola skup kao S24 🙂 Ja sam u fazonu da ne dam vise od 500,550e za telefon. Pre cu da iskoristim visak budzeta za jos jedan lens za kameru. Ili Bose earbuds. 1
Stiletto Posted April 28 Posted April 28 Namestio sam kod matorog na Total TV N1 i Novu preko FTA i uputstava sa neta. E sad, ne želim da plaćam Telekomu preko ugovora, koji ističe 8. maja, pa ću da im vratim risiver i daljinac. Koliko čujem od ljudi po netu, satelitska antena mi ostaje. Pitanje: može li se kupiti neki običan satelitski risiver kojim bih isto mogao da upecam N1 i Novu dok god su FTA, kao i ostale FTA kanale sa satelita gde je usmerena antena? Ako je odgovor da, koji je preporuka, da bude prikačim ga za kabal i podesim parametre? Ne treba mi ništa naširoko, samo da mi radi taj posao koji želim. Vidim po oglasima gomilu vrsta, sa nekim deskrambler karticama, trista čuda, ne mogu da pohvatam ni za glavu ni za rep. Ima li neko iskustva sa ovim i voljan je da me posavetuje?
Alek The Great Posted Tuesday at 03:31 PM Posted Tuesday at 03:31 PM Odavno ne pratim te risivere. Svojevremeno sam kupovao i one SatTV casopise. Ako imas neki noviji TV vrlo je moguce da imas satelitski tjuner. Prvo probaj to. A kako napreduje tehnologije ne bi me cudilo da sad ima neki TV stick u koji samo ubodes kabl od antene. 1
BattleBender Posted Thursday at 08:58 PM Posted Thursday at 08:58 PM Kupio sam 14t Xiaomi. Sasvim pristojno za 48k. Plus cu da uvalim taj tablet sto sam dobio uz njega, za nekih 100 evrica. Znaci za 300 evrica bombonica. Kamera bolja nego sto sam ocekivao. Leika optika. Ali brate, zivot bez Safari je bas teska pricam. UX chrome-a na telefonu je uzas. In general ui/ux androida jeste losiji nego iOS. Da ne zalazim u zakone ux-a. Recimo da mi je ui/ux deo posla. U stilu Charles Barkley-a, ko kaze da iOS nema bolji UX taj je idiot
Alek The Great Posted Friday at 10:05 AM Posted Friday at 10:05 AM Nisam siguran da ces taj tablet nekom uvaliti za 100e jer za te novce se moze uzeti u prodavnici. Jasno je zasto si se odlucio za taj telefon - zbog te promocije i poklona. Ako sam skontao presao si sa ios na andorid. Ja nisam nikad imao iphone, niti sam ga zeleo, ali taj prelazak bi mogao da ti bude kao albanska golgota. Ako ti je vec dojadio apple onda si mozda trebao da pazaris neki malo jaci telefon. Pro verzija tvog telefona je recimo mnogo (duplo) bolja, skuplja samo za 25-30%. Ne znam da li su ga imali u A1. A ne treba ni zanemariti dolazeci Poco F7, koji ce doci u pro i ultra verziji. Ako i najavljene cene budu kod nas (sto obicno bude u pretprodaji) to bi mogla da bude dobra kupovina. Pro je negde na nivou ovog 14t pro, a ultra je mnogo bolja jer ima poslednji snapdragon chipset. Mislim da ce cena ultre biti oko 80000din, sem ako se ovi nasi ne ugrade. Ja cu uskoro da trazim telefon jer je vreme da se zameni Realme gt2 pro. I posle 3 godine taj telefon sljaka odlicno, ali baterija vec posustaje. Izdrzi meni dan sto je ok, ali vise se ne puni za pola sata kao nekada. U svakom slucaju sigurno ne razmisljam da pazarim neke flagship Samsung ili Xiaomi telefone koji deru 30% vise samo na brend. Iskreno, gledao sam onaj Honor Magic 7 Pro kad je bio na promociji u Telekomu, ali mnogo je bilo. Realme se meni pokazao kao odlican. Razmiljam i u pravcu kineskog trzista. Npr Vivo x200 pro/ultra je oko 850e/1100e na kp. Jedini problem sto je to kineski os. Ima li neko iskustva sa time?
Klotzen Posted Friday at 11:36 AM Posted Friday at 11:36 AM Imate te Xiaomi povoljno na KP-u. Ja sam imao loša iskustva sa kineskim čipsetom tako da me zanima šta će nam @BattleBender reći za jedno godinu-dve. Čuo sam da se čipset drastično poboljšao pre nekih 5-6 godina ali ne znam nikog ko je imao telefon pa me baš zanima iz prve ruke da čujem šta misle o telefonu posle godinu-dve
Alek The Great Posted Friday at 03:13 PM Posted Friday at 03:13 PM Mediatek kaska za Snapdragon-om, malo, ali kaska. Da se razumemo, nisu to losi cipovi, ali za sada su broj 2. I mislim da im je optimizacija za aplikacije generalno slabija. Ali evo primera sa Vivo 200. Uradili su fenomenalan posao gde su kamera i cipset fenomenalno legli jedno na drugo. Po recenzijama kamera najbolja, baterija odlicna. Steta sto se ne prodaje globalno. Ovako kad kupujes na kp imam osecaj kao da uzimam macku u dzaku.
Klotzen Posted yesterday at 07:13 AM Posted yesterday at 07:13 AM U Novom Sadu preko KP prodaje jedna mala ali poznata radnja mobilnih telefona koja radi preko 10 godina. Kada sam se dogovorio išao sam u radnju da preuzmem jedino što dobijaš tu mađarsku garanciju. To znači da ako hoćeš da je aktiviraš moraš da čekaš mesec-dva da on odnese telefon i da ga vrati kada ga oprave. Tako da ostavite stari telefon kao rezervu 🙂 . No od nekih desetak telefona koje sam kupio za mene i meni bliske osobe ni jednom nije trebala garancije. Čak ne znam nikog ni od prijatelja ko je kupio telefon na KP pa da mu je trebala aktivacija garancije. Siguran sam da i u Nišu i BG može da se nađe neka radnja koja švera preko KP ako već nemate nekog koga znate i imate poverenja. Ja pored te radnje imam i jednog bivšeg kolegu kome je to dodatni posao tako da mogu i od njega da uzmem, jedino on ne ide često u Mađarsku nego čeka da proda skoro sve iz prethodne ture pre nego što ponovo ode. A ako nemate ni jedno ni drugo onda birajte prodavce sa 1000+ preporuke, to nema šanse da se krivotvori. 1
fancy Posted yesterday at 07:39 AM Posted yesterday at 07:39 AM On 4/28/2025 at 12:54 PM, BattleBender said: preko A1 A, ti uzimaš fon preko ugovora? Ok onda, ne znam kakve su tu cene. Spoiler To je ubedljivo najgori način da se uzme telefon, bar za mene. Kad hoću da kupim fon skupim pare i obratim se KP. 11 godina nije izneverilo. 25 minutes ago, Klotzen said: preko KP Ovo pričam. Telefon? Samo KP! 💪
fancy Posted yesterday at 07:48 AM Posted yesterday at 07:48 AM (edited) On 5/1/2025 at 10:58 PM, BattleBender said: In general ui/ux androida jeste losiji nego iOS Druže ti si uzeo Kineza, šta očekuješ? Samsung brate ako hoćeš Android pa onda da poredimo... I kameru i sve ostalo I da ne bude da se nešto qrčim... Pišem ovo sa Note 20 Ultra 5G (Snapdragon), telefonom koji je 4-5 god. star (a znamo da je sad aktuelan S25) i koji verovatno neću menjati dokle god je u jednom komadu ili dok mu je ekran nedirnut (a nemam nikakvu zaštitu). Kao da je juče kupljen, a tako i radi. I to nešto govori. Javi se 2029 s tim Šomijem da vidimo kako te služi p.s. A što se browsera tiče, prva stvar koju odjebeš na bilo kom Androidu je Chrome (uninstall / disable) i uzmeš nešto kršteno...i opet tu je Samsung - ne moraš ništa da "uzimaš" imaš Samsungov browser - Internet. Brz, lak za korišćenje, ima sve što treba da ima pa i preko toga. Edited yesterday at 07:57 AM by fancy
Recommended Posts