Clash Posted yesterday at 11:35 AM Share Posted yesterday at 11:35 AM 3 minutes ago, Урош19 said: Smeška sam stavio zbog kupovine sendviča da ne dođe do zabune Dok je ovako kulturne omladine ima nade za Srbiju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted yesterday at 11:35 AM Share Posted yesterday at 11:35 AM 20 minutes ago, DameTime said: Ako je tako, koji ih kurac onda podržavamo? Borba nema smisla ako ne veruješ u promenu. Zato što je i ovaj odokativni procenat mnogo bolji nego snsovci i spsovci koji su govna u procentu od 100%. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted yesterday at 11:37 AM Share Posted yesterday at 11:37 AM 16 minutes ago, Selina said: Opozicija ( mozda Goran Jesic koji tako nesto i najavljuje) morala bi nekako da zajedno sa studentima napravi neki program sta i kako dalje., a po meni je jedini izlaz da recimo u februaru bude barem perdsednickih izbora jer gvozdje mora da se kuje dok je vruce. I ovi bi opet pokrali izbore i to bi bilo to 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted yesterday at 11:41 AM Share Posted yesterday at 11:41 AM 12 minutes ago, DameTime said: Ako je tako, koji ih kurac onda podržavamo? Borba nema smisla ako ne veruješ u promenu. Zato sto nama bolje sutra, i bolje drustvo, ne mogu da padnu sa neba. Niti mozemo da ga imamo sutra, sto ne znaci da ne treba danas da delamo, da sutra imamo bolju osnovu za dan posle sutra. Ono na cemu sam ja hteo da potenciram je da Djokovic nije savrsen, niti je krucijalan za nas obicne smrtnike. Ajde da uzmemo najbolje od ovoga sto je rekao, i u ovom momentu ucinio. Ako smo ziveli iluziju da je savrsen, i da je on sampion u svemu, pa nam i ovo smeta, daj da ne prospemo u voodu i te njegove mrvice. Slicno je i sa studentima. Ja licno ne zivim iluzije da je nama sa neba sad pala neka nova generacija koja je sve sto nisu bile prethodne. I da su oni sad neka nova mnogo bolja Srbija. Sto ne znaci da se odricemo njih. Niti odbijam da im dam podrskku. Ne izmislja onaj celavi designerica (kako god da se vec zove) sam zilion njih gen z-ovaca koji idu na njegove nastupe da bi im on pisao na celo. To su oni, isto to je ta generacija. To je isto generacija koja je za odredjena stvari kulminacija svih prethodnih, nasih generacija... Pred nama predstoji proces izlecenja, ne predstoji borba. Moramo mnogo da se menjamo, svi. Morace da se menjaju i ti studenti, za sebe same, da se razvijaju i lece. Sve generacije ce morati da se lece, koliko mogu. Sto ne znaci da treba i njih, studente, sad da proglasimo za gubitnike. Ali da bi startovao taj proces prvo mora da se pobedi ova borba, bez toga nista. I luksuz nam je da se femkamo oko toga na koji nacin je Djokovic dao podrsku studentima. Koliko beskompromisno i hrabro. Dao kako dao, teraj dalje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 11:44 AM Share Posted yesterday at 11:44 AM (edited) 11 minutes ago, Chaos Is Me said: Zato što je i ovaj odokativni procenat mnogo bolji nego snsovci i spsovci koji su govna u procentu od 100%. Naravno da jeste, samo ne znam zašto se sada prebrojavamo u jaknu. Sve što radimo danas je korak ka konačnom cilju - rušenju ove vlasti i, nadamo se, slanju smradikala na smetlište istorije. Neće Vučić pasti danas, ni sutra, ni prekosutra, ali je jako važno da budemo svesni kako je svaka aktivnost tu da bi nas približila cilju. 5 minutes ago, BattleBender said: Ali da bi startovao taj proces prvo mora da se pobedi ova borba, bez toga nista. I luksuz nam je da se femkamo oko toga na koji nacin je Djokovic dao podrsku studentima. Koliko beskompromisno i hrabro. Dao kako dao, teraj dalje. Poenta je što lik uopšte nije dao podršku studentima. Ne znam odakle vam to da onaj jajarski tvit neki vid podrške? Oglasio se samo zato što ne može da izdrži da ga prozivaju. Da dodam, na ćirilici hehe Mislim, ako će nekom matorcu biti lakše da podrži studente i srednjoškolce jer je sin Nole podržao, pokažite mu/joj ovaj tvit. Ali istine radi, da se ne lažemo, ovo je samo jedan PR potez. Edited yesterday at 11:47 AM by DameTime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted yesterday at 11:55 AM Share Posted yesterday at 11:55 AM 31 minutes ago, berti said: Da li mislis da bi ga oterali i izviždali ako bi se pojavio? Verovatno da posle objave Djuke Bizona ( jer i ja, a verovatno i studenti Novakovu objavu vide kao i Djuka bizon). Vladimir Đukanović je, govoreći o protestima, rekao da je „od jutros najnoviji spin, kao (Novak) Đoković ih je podržao“, ali da je to „neka neutralna izjava po principu – ja sam za mir u svetu“. „Oglasio se i rekao ja sam za omladinu, za mlade. Pa evo i predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) je, ispunio im je zahteve. Oni bi, valjda, voleli da Đoković decidno podrži blokadu, gde je Đoković napisao da podržava blokadu, nigde“, kazao je Đukanović. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted yesterday at 11:55 AM Share Posted yesterday at 11:55 AM (edited) Nije vlast naprednjačka na čelu sa AV slučajna i neće se baš tako lako urušiti kako neki ovde misle, negde su pridobili na ustupke ,negde su ucenili, negde imaju i simpatije i sigurno se neće predati bez borbe. No sve to je ništa u poeđenju sa onim gde su oni najopasniji i istrajni a jto je da ljude za koje procene da im mogu biti ljuti protivnici na svaki način prebace na svoju stranu, i u mnogo slučajeva im uspeva i ti ljudi postaju radiklano napredni fanatici, imamo takvih slučajeva prilično pošto se oni ne gade i zgražavaju na pojedine objave po društvenim mrežama nego rade da na svaki način očuvaju vlast. Borba protiv njih ne može biti u rukavicama i bez prljavština, zarad postizanja cilja mora se i zažmuriti i progutati žaba, na poštenje i moralnost ove nećemo nikad skinuti sa vlasti. Edited yesterday at 12:00 PM by Perkos2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 11:59 AM Share Posted yesterday at 11:59 AM Opet su poslali maloumne batinaše da gaze ljude, ovog puta ispred Farmaceutskog fakulteta. Kako kažu povređena je profesorka, koja mora hitno na ortopediju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted yesterday at 12:00 PM Share Posted yesterday at 12:00 PM 2 minutes ago, Selina said: Verovatno da posle objave Djuke Bizona ( jer i ja, a verovatno i studenti Novakovu objavu vide kao i Djuka bizon). Vladimir Đukanović je, govoreći o protestima, rekao da je „od jutros najnoviji spin, kao (Novak) Đoković ih je podržao“, ali da je to „neka neutralna izjava po principu – ja sam za mir u svetu“. „Oglasio se i rekao ja sam za omladinu, za mlade. Pa evo i predsednik (Srbije Aleksandar Vučić) je, ispunio im je zahteve. Oni bi, valjda, voleli da Đoković decidno podrži blokadu, gde je Đoković napisao da podržava blokadu, nigde“, kazao je Đukanović. Ja mislim da bi uvek i svuda samo trebalo govoriti kontra onoga što priča Đuka Bizon. I ovo pokazuje da im je očigledno stalo kako se interpretira ovo što je Novak napisao. da nije ne bi se oglašavali. To je bila i poenta onoga što sam pisao. Mada još uvek nisam siguran kakva je interpretacija ovoga u nekim širim krugovima, Vox, Reddit i moj Instagram nisu relevantni za to kako se Srbija inače oseća 😄 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted yesterday at 12:01 PM Share Posted yesterday at 12:01 PM 5 minutes ago, DameTime said: Naravno da jeste, samo ne znam zašto se sada prebrojavamo u jaknu. Sve što radimo danas je korak ka konačnom cilju - rušenju ove vlasti i, nadamo se, slanju smradikala na smetlište istorije. Neće Vučić pasti danas, ni sutra, ni prekosutra, ali je jako važno da budemo svesni kako je svaka aktivnost tu da bi nas približila cilju. Poenta je što lik uopšte nije dao podršku studentima. Ne znam odakle vam to da onaj jajarski tvit neki vid podrške? Oglasio se samo zato što ne može da izdrži da ga prozivaju. Da dodam, na ćirilici hehe Mislim, ako će nekom matorcu biti lakše da podrži studente i srednjoškolce jer je sin Nole podržao, pokažite mu/joj ovaj tvit. Ali istine radi, da se ne lažemo, ovo je samo jedan PR potez. Za početak je dao do znanja da ne misli da su strani plaćenici. Koliko god da ti absurdno i bizarno zvučalo, mašina trovanja i indoktrine koju je SNS sproveo nad (moram da kazem, ne mogu eufimizam nikakav) prostijim i senilnijim narodom je toliko jaka da njihov algoritam zakljucivanja funkcionise “A, Novak nista nije rekao, znaci i on misli da su studenti placenicka bagra”. I ovo je na neki način NEGACIJA i u nekoj meri stit da nek od njih ne ukljuci pomenuti algoritam. tA dobar deo tog prostog naroda zaista vrednuje sta Novak misli i radi. Tj barem ce da vrednuje to sto je Novak rekao da studenti nisu placenicki banditi. 10 godina se obracamo sami sebima. 10 godina stalno pucanj u kolena, dok za tih 10 godina SNS malo po malo kupuje svakog od nas, i godinama nas je udaljavao od kriticne mase koja je dovoljna. Dok mi nasu ambrelu nismo sirili, jer smo se obracali samo nama kojo vec delimo isto misljenje, ll. Ubedjemo sami nas sebe, vec ubedjene. Oni su su sistematski krali malo po malo, iz dvorišta svih nas. Malo po malo. Malo kupuj i ucenjuj ljude, malo maltretiraj mozgove nasih beka i deka. Sad smo došli do tooga da moramo da idemo od kuće do kuće, ulazimo u dvorište, zaobilazimo govna, neka i nagazimo čak, ali na kraju krajeva da pokucamo na vrata. U dvorista sa septickim jamama i ne mora bas da ulazimo, ali nema sanjarenja sad o Elvis zelenim travnjacima. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 12:02 PM Share Posted yesterday at 12:02 PM 12 minutes ago, BattleBender said: licno je i sa studentima. Ja licno ne zivim iluzije da je nama sa neba sad pala neka nova generacija koja je sve sto nisu bile prethodne. I da su oni sad neka nova mnogo bolja Srbija. Sto ne znaci da se odricemo njih. Niti odbijam da im dam podrskku. Ne izmislja onaj celavi designerica (kako god da se vec zove) sam zilion njih gen z-ovaca koji idu na njegove nastupe da bi im on pisao na celo. To su oni, isto to je ta generacija. To je isto generacija koja je za odredjena stvari kulminacija svih prethodnih, nasih generacija... Ne možeš da strapaš u isti koš par budala kojima takav pljuje u lice i celu generaciju. Ne verujem da bi onaj momak koji je mirno posmatrao kromanjonca dozvolio da mu neki Desingerica pljuje u lice. Isto ne verujem ni za one studente koji su gostovali u utisku nedelje. Ne verujem ni za mnoge od onih koji svesno produžavaju vreme sopstvenih studija zarad opšteg dobra. Ne verujem ni za sve one koji svakodnevno učestvuju u protestima protiv nepravde, korupcije, zla i prostakluka. Nemam nikakav sociološki presek studentske populacije, ali vidim šta rade i kako rade. Do sada su se ponašali deset puta pametnije od onih kojima je posao da nešto menjaju. Kakvi god bili i šta god se desilo sa protestima, uspeli su da bar poseju kllicu otpora. Ukoliko se to primi, možemo da razgovaramo o ostalom što navodiš. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 12:12 PM Share Posted yesterday at 12:12 PM Uzgred, vidim da pokušavaju da zaustave gimnazijalce i srednjoškolce: Zimski raspust počinje nedelju dana ranije: Vlada Srbije naložila Ministarstvu prosvete Pošto mi i oni deluju razborito, taman će moći da se češće okupljaju. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted yesterday at 12:16 PM Share Posted yesterday at 12:16 PM haha kakav potez 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BattleBender Posted yesterday at 12:19 PM Share Posted yesterday at 12:19 PM 7 minutes ago, DJ_Vasa said: Ne možeš da strapaš u isti koš par budala kojima takav pljuje u lice i celu generaciju. Ne verujem da bi onaj momak koji je mirno posmatrao kromanjonca dozvolio da mu neki Desingerica pljuje u lice. Isto ne verujem ni za one studente koji su gostovali u utisku nedelje. Ne verujem ni za mnoge od onih koji svesno produžavaju vreme sopstvenih studija zarad opšteg dobra. Ne verujem ni za sve one koji svakodnevno učestvuju u protestima protiv nepravde, korupcije, zla i prostakluka. Nemam nikakav sociološki presek studentske populacije, ali vidim šta rade i kako rade. Do sada su se ponašali deset puta pametnije od onih kojima je posao da nešto menjaju. Kakvi god bili i šta god se desilo sa protestima, uspeli su da bar poseju kllicu otpora. Ukoliko se to primi, možemo da razgovaramo o ostalom što navodiš. Ne zelim da narusim ni promil kredibilitet ovih protesta, dajem Im svu punu podrsku. Ali mislis da je ova generacija taj momak koji stoji ispred onog džulova, varaš se. To su outliers. In reality, prosečan gen z u Srbiji nosi crnu trenerku, voli da izadje u kladionicu (cak i kad ne igra tiket). Ali to sada nije bitmo, nama je bitno da iskoristimo outliers, i da sutra napravimo drustvo takvo da takvi vise nisu outliers… Ono sto je, u ovom konteksu, dobro sa gen z što su odrasli na narativima sa tiktoka i socijalnih mreza kako se treba boriti za svoja prava. Jako cesto su tu izmanipulisani od strane svakakvih sarltana koji uklice front kameru i jedu govna po netu. I jako cesto gen z pricaju o stvarima o kojima nisu ni prosli, pricaju o tome sta mora da budu min uslovi radi. Dok im mama i tata daju dzeparce. Ali nema veze. Bitno ue sto imaju ideju borbe za neko bolje sutra. Iskustva ce doci i za njih. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 12:23 PM Share Posted yesterday at 12:23 PM 5 minutes ago, deez nuts. said: haha kakav potez Potez tipa Šapić daje besplatan javni prevoz od Nove godine. (Što će inače na mene da utiče tako što će poslodavac da mi isplati ciglo nula dinara za troškove dolaska na posao.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted yesterday at 12:27 PM Share Posted yesterday at 12:27 PM (edited) 28 minutes ago, DameTime said: Opet su poslali maloumne batinaše da gaze ljude, ovog puta ispred Farmaceutskog fakulteta. Kako kažu povređena je profesorka, koja mora hitno na ortopediju. Javila mi je ćerka koja je tu na protestu, povređena je jedna od profesorki koja je bila s njima na blokadi, prešao joj je bizgov autom preko noge. Stigli su da mu izlupaju haubu i slikaju tablice pre nego što je pobegao. Podići će tužbu sudu za nanošenje telesnih povreda ili kako se to već stručno zove. Među studentima na Farmaciji već par dana kruži priča da se SNS-ovcima iz Jajinaca i Kumodraža plaća 5.000 dinara da prave sranja pred fakultetom tokom blokade. Edited yesterday at 12:28 PM by Stiletto 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted yesterday at 12:29 PM Share Posted yesterday at 12:29 PM 4 minutes ago, BattleBender said: Ne zelim da narusim ni promil kredibilitet ovih protesta, dajem Im svu punu podrsku. Ali mislis da je ova generacija taj momak koji stoji ispred onog džulova, varaš se. To su outliers. In reality, prosečan gen z u Srbiji nosi crnu trenerku, voli da izadje u kladionicu (cak i kad ne igra tiket). Ali to sada nije bitmo, nama je bitno da iskoristimo outliers, i da sutra napravimo drustvo takvo da takvi vise nisu outliers… Ono sto je, u ovom konteksu, dobro sa gen z što su odrasli na narativima sa tiktoka i socijalnih mreza kako se treba boriti za svoja prava. Jako cesto su tu izmanipulisani od strane svakakvih sarltana koji uklice front kameru i jedu govna po netu. I jako cesto gen z pricaju o stvarima o kojima nisu ni prosli, pricaju o tome sta mora da budu min uslovi radi. Dok im mama i tata daju dzeparce. Ali nema veze. Bitno ue sto imaju ideju borbe za neko bolje sutra. Iskustva ce doci i za njih. Ja bih voleo da vidim neku ozbiljnu sociološku studiju, pa da onda popričamo. Meni se čini da im je ipak malo dominantniji narativ logika, a ne neke budalaštine sa kojekakvih tik-takova. Čujem da su neki inFULJenseri izgubili na hiljade pratilaca, a vidim da i svetom Njoletu lupaju packe na istim mestima zbog onog saopštenja koje deluje debilnije nego da mu je pisala veštačka inteligencija. Jeste da nemam uvida u to šta svaki od studenata gleda na tom tik-taku, ali vidim šta rade. I vidim da dobro rade, što je još bitnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 12:32 PM Share Posted yesterday at 12:32 PM 4 minutes ago, Stiletto said: Među studentima na Farmaciji već par dana kruži priča da se SNS-ovcima iz Jajinaca i Kumodraža plaća 5.000 dinara da prave sranja pred fakultetom tokom blokade. A ima ih doooooosta u tom kraju 🙃 🫠 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 12:34 PM Share Posted yesterday at 12:34 PM Jajinci i Kumodraž opravdavaju svoje nazive. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 12:54 PM Share Posted yesterday at 12:54 PM Takođe mislim da su obe strane (ako su uopšte suprotstavljene) u pravu. Lično mi ništa ne znači Novakova poruka,a inače je smatram mlakom,kontrolisanom i uopštenom..uvijena u neke oblande. Rekao nešto čisto da se oglasi. Više ga doživljavam režimlijom nego nekakvom opozicijom. Alternativan jeste,ali na pogrešan način (pogledati pod: Deretić,Samir Osmanagić itd). Nije mi jasno što je uopšte relevantno šta on ima da kaže? Neko ko je većinu života proveo u luksuznom kvartu Monte Karla,ne znam kakvu vezu ima sa našim plebsom? Mnogo je konkretnije istupio Veselin Vujović npr. A za izrečeno je dobio odgovor u vidu najgore radikalske trovačnice. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted yesterday at 01:00 PM Share Posted yesterday at 01:00 PM (edited) 2 hours ago, BattleBender said: Uf Ja se nadam da si, za pocetak, svesna da: - 40% ovih studenata je tu da odlozi neke ispite i da kupi sebi vreme. - 30% je tu da preko platforme opozicionizma gradi lecni identitet, ili radi ovo zato sto misli da je to kul, i vidi da i ostala 2,3 prijatelja rade to - 20% kroz par godina nece biti u Srbiji, sta god da se desi (pa i smena vlasti) sutra ce bez osvrtanja i efforta da odu (nista lose nemam protiv toga) - 8% posto njih su ili troleri, kojima je do nekakvog event-a, ili su to ljudi koji ce sutra postati ovo sto je sada SNS, a mozda bi i danas za malo para. U ovu grupu dobrim delom ulaze i oni iz prve 2 - 2% ce biti oni koji ce stvarno nesto hteti da se promeni. I ako ne promeni nas zivot, bice ovo sto smo mi sad po forumu. Dosta njih iz tih 2% ce da skrenu od svakodnevne frustracije, nezadovoljstva i cega sve ne. I dobar deo njih ce zaliti sto nisu bili u onoj grupi od 20% jer je zivot tako laksi... ko jebe Srbiju To su mnogo sitnije mrvice. Ako se dese promene, nadam se da neces biti razocarana kad se ispolji ova moja pausalna distribucija. Koja jeste pausalna i odokativna, ali ne daleko od realne. Ne mozemo mi sad da se oslanjamo samo na tih 2% Posmatrajući sebe u protestima devedesetih, pronalazim se u nekoliko ovih grupa pomalo. Na primer, odlaganje ispita mi svakako nije bio glavni motiv, ali sam to posmatrao kao kolateralnu korist. Takođe, iako osnovni motiv jeste bila želja da se nešto promeni na bolje, postojao je kod mene i taj deo da je kul biti deo protesta. Naročito protesti 96/7., to je meni i dalje nešto najpozitivnije što je ova teritorija za mog života proizvela, ta količina duha, pozitivne energije, optimizma, progresivnih i procivilizacijskih ideja na ulici. Fast forward 2024, mislim da smo sada mnogo gore društvo nego što smo bili tada, iako smo finansijski bogatiji, ne šalju nas na ratišta i ne padaju nam bombe na glavu. Nego hoću da kažem da mislim da je potpuno tačna tvoja premisa da ne bi trebalo glorifikovati studente i njihove proteste. Inicijalno rade sjajan posao i imaju moje apsolutno divljenje zbog toga, ali čeka ih duga i teška borba protiv mnogo jakog protivnika, koji je sve dosadašnje proteste ugušio, preživeo i izašao kao pobednik. A čak i da uspeju (a i to je zanimljivo pitanje, šta bi se tačno smatralo uspehom ovih protesta i koji bi bio end game?), čeka nas ono o čemu si pisao i sa čim se takođe slažem, dug i težak put ozdravljenja. Da se vratim na temu, nazirem da je u ovom slučaju taktika psihoa da se studenti maksimalno izoluju, pa zbog toga pun gas ide na proteste sredjoškolaca, na svakog ko izrazi podršku ili hoće da se priključi studentima, na rukovodstva i nastavno osoblje fakulteta. U osnovi te ideje je pretpostavka da će ovo u jednom trenutku studentima postati dosadno i da će se polako ugasiti. Opet paralela sa '96., tako je i njegov politički otac govorio, pustite ih da šetaju i pvotestvuju, bvzo će im dosaditi. O kako se samo zajebo tada. E pa ajmo onda da napravimo još jednu paralelu s tim protestima. Edited yesterday at 01:01 PM by Arsenije Pesic 19 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted yesterday at 01:09 PM Share Posted yesterday at 01:09 PM Arsenije,nisam ni znao da si se vratio pisanju. Pozitivna promena 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arsenije Pesic Posted yesterday at 01:13 PM Share Posted yesterday at 01:13 PM 2 minutes ago, Drug Crni said: Arsenije,nisam ni znao da si se vratio pisanju. Pozitivna promena Hvala. Šta da ti kažem, čvrsto sam rešio da neću više da pišem na ovom forumu, ja i moj čuveni karakter 1 2 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted yesterday at 01:24 PM Share Posted yesterday at 01:24 PM Arsenije se vratio, studenti protestuju i posle promene nisu moguce 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted yesterday at 01:28 PM Share Posted yesterday at 01:28 PM Nisam previse aktivan ovde ali posle citanja tvitera jutros imam potrebu... Novak je podrzao studente i to je jasno svakoj funkcionalno pismenoj osobi. Covek je sportista, nije morao ni toliko, u svakom slucaju lep gest. Hvala i guraj dalje. Kolicina gneva koju je time izazvao savrseno objasnjava zasto nam je kako nam je. Godina je 2045ta, AV i dalje jase, a krivim k******** i dalje smetaju dlake 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts