Jump to content

Recommended Posts

Posted
7 minutes ago, fancy said:

MIslim da će se situacija "posle Vučića" jako puno razlikovati od situacije "posle Miloševića" makar zato što smo imali i videli kako izgleda iskustvo nezavršenog posla "posle MIloševića".

Nadam se da će biti tako, ali ja imam puno manje poverenja u sposobnost građana Srbije da podrže razumne i racionalne odluke. Vučić nije na vlasti zato što su ga instalirali ljudi gmizavci sa Keplera 442 već su ga postavili građani Srbije. Čak i uz sav medijski mrak i totalnu propagandu oĉekivao da racionalna populacija ume da poveze, koliko toliko, uzročno posledične veze i da racionalno razmišlja.

• Like 11
Posted
3 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Nadam se da će biti tako, ali ja imam puno manje poverenja u sposobnost građana Srbije da podrže razumne i racionalne odluke. Vučić nije na vlasti zato što su ga instalirali ljudi gmizavci sa Keplera 442 već su ga postavili građani Srbije.

Građani Srbije već duže vreme nisu oni građani Srbije koji su Vučića doveli na vlast 2012.

Sâmo postojanje i opstanak Studentskog protesta i pobune koje je to povuklo, je najbolji dokaz za to.

Sve akcije i protesti pre 2024. su vrlo brzo zamirali i konačno propadali dok se ovo "posle nadstrešnice" ne samo ne stišava već i raste a otpor režimu je svaki dan sve veći i jači.

Nije ovo ista Srbija koja je radikalima dala 2. šansu.

Posted
21 minutes ago, fancy said:

MIslim da će se situacija "posle Vučića" jako puno razlikovati od situacije "posle Miloševića" makar zato što smo imali i videli kako izgleda iskustvo nezavršenog posla "posle MIloševića".

Bgm, ovde mi je strepnja dublja od nade. Ti koji su videli kako izgleda iskustvo nezavršenog posla danas su u manjini, raseljeni, mrtvi ili u SNS a promenu će doneti oni koji su tada bili u pelenama ili se nisu još ni rodili. I to će za njih biti potpuno novo iskustvo.

O tome da ovde nijedna vlast nije naučila iz grešaka prethodne neki drugi put.

Zapravo, paradoksalno, vlast SNSa je možda i najviše učila na greškama prethodnika. Svakako ne za dobrobit naroda i države nego za svoju dobrobit i uz svo otimanje, kriminal i sve prateće aktivnosti, to je jedan od razloga dugovečnosti vlasti SNSa, neponavljanje grešaka prethodnika radi dužeg opstanka na vlasti.

• Like 13
Posted
4 minutes ago, NMX said:

Zapravo, paradoksalno, vlast SNSa je možda i najviše učila na greškama prethodnika.

Nije uopšte paradoksalno, to je jednostavno tako, na žalost imali su ozbiljnog mastermajnda kao vrhovnog Vučićevog savetnika, jednog od najjačih naših umova - Milana Božića. :classic_sad:

8 minutes ago, NMX said:

ovde mi je strepnja dublja od nade.

Jasno, al ako ikad nije bilo pravo vreme za defetizam, sad definitivno nije :classic_biggrin:

• Like 3
Posted
44 minutes ago, fancy said:

Od ludaka nemaš odbrane nikad i nigde. Stoga, nema razloga brinuti oko stvari, na koje ne možeš da utičeš.  Ti živiš svoje, ludaci rade svoje.

Ako je tvoj broj izvučen, naći će te i na kraju sveta da ti ga uruče.

To je tačno, a nakotilo se ludaka i taj broj raste. Problem je što imamo ovakvo pravosuđe pa ludaci ne budu kažnjeni onako kako zaslužuju. Evo jedan primer:

https://www.blic.rs/vesti/hronika/osudjen-tinejdzer-koji-je-pretukao-oca-koji-je-sa-bebom-prelazio-pesacki-prelaz-na/j3fstg5

Godinu dana kućnog pritvora za krvinčko prebijanje. Normalan čovek i da mu se nešto ovako desi bi izašao iz kola i izvinio, bilo kakvu uvredu bi shvatio da zaslužuje zbog svog postupka i normalan čovek ne bi napao oca pred detetom i ženom. Ovde je u pitanju bahati ludak koji će nakon kućnog pritvora nastaviti gde je stao. A i taj Vračar je postao leglo kriminala, brdo klinaca je krenulo tim putem.

• Like 1
Posted
38 minutes ago, fancy said:

Građani Srbije već duže vreme nisu oni građani Srbije koji su Vučića doveli na vlast 2012.

Sâmo postojanje i opstanak Studentskog protesta i pobune koje je to povuklo, je najbolji dokaz za to.

Sve akcije i protesti pre 2024. su vrlo brzo zamirali i konačno propadali dok se ovo "posle nadstrešnice" ne samo ne stišava već i raste a otpor režimu je svaki dan sve veći i jači.

Nije ovo ista Srbija koja je radikalima dala 2. šansu.

Ne sumnjam da se 2026 stvorila ili barem se polako stvara kritična masa za rušenje AV. 

Mene brine sposobnost građana Srbije da posle toga podrže i neophodne promene i odluke koje se neće svima svideti. Nemojmo se zavaravati, i među onima koji će sada glasti protiv Vučića ima dosta onih koji misle da će sam čin smene AV vlasti dovesti da trenutno poteče med i mleko i da se svi problemi momentalno razreše sami od sebe, a ne da buduće nove vlasti čeka proces demontiranja AV sistema koji može trajati godinama i da nekima može prvo da bude gore pre nego što im bude bolje. Slično je reagovao deo populacije i posle 5.10.2000. 

• Like 6
Posted
24 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Ne sumnjam da se 2026 stvorila ili barem se polako stvara kritična masa za rušenje AV. 

Mene brine sposobnost građana Srbije da posle toga podrže i neophodne promene i odluke koje se neće svima svideti. Nemojmo se zavaravati, i među onima koji će sada glasti protiv Vučića ima dosta onih koji misle da će sam čin smene AV vlasti dovesti da trenutno poteče med i mleko i da se svi problemi momentalno razreše sami od sebe, a ne da buduće nove vlasti čeka proces demontiranja AV sistema koji može trajati godinama i da nekima može prvo da bude gore pre nego što im bude bolje. Slično je reagovao deo populacije i posle 5.10.2000. 

Iako je i ranije bio veći broj ljudi koji nisu za režim, koji za njih nikada nisu glasali niti to nameravaju, mnogi od proklamovanih ciljeva se mnogima ne bi dopali u praksi, kao ni mnoge druge stvari koje bi se u nekom idealnom slučaju radile po zakonu.

Kada bi neko odlučio da zaista reši problem ilegalne gradnje i da počeo da ruši kojekakve čardaka ni na nebu ni na zemlji, bilo da govorimo o višespratnim zgradurinama, bilo o kojekakvim udžericama. Revolta bi bilo u jednakoj meri i na Vračaru i u Kaluđerici. Kada bi se bahato parkiranje rešavalo nultom tolerancijom i pisanjem debelih kazni onima koji prekrivaju tablice, bahati parkirači bi se prvi vratili glasanju za režim. Kada bi neko odlučio da smanji broj školskih predmeta i izbaci one nepotrebne, isti oni koji su bili u prvim redovima na protestima bi se prvi pobunili protiv takve odluke. Ako bi neko počeo da kažnjava seljake koji pale strnjike pored puta ili koji izlivaju sadržaje septičkih jama po Savi, Dunavu ili Moravi, opet bi bilo kmečanja da država maltretira poštenog seljaka koji pošteno zagađuje okolinu paljevinom ili svoje fekalije još poštenije izliva u reku.

Primere bih mogao da nabrajam do sutra, ali pretpostavljam da za tim nema potrebe.

• Like 2
Posted
53 minutes ago, Volter said:

A i taj Vračar je postao leglo kriminala, brdo klinaca je krenulo tim putem.

A isti taj Vračar će za 2 godine u EU pa ti vidi. :classic_ohmy:

Vest  :smiley59:

Šalu na stranu, nadam se da će ovaj put stvari biti drugačije, isterali smo puno psihopata na površinu, niko neće zaboraviti zadnjih godinu ipo dana, a nadam se i 13-14 godina pre toga.

Ljudi mi deluju poprilično spremni na to... no u Srbiji nikad ni sa čim ne možeš biti siguran.  Videćemo.  Svakako pesimizam sad nije saveznik.

• Like 1
Posted
17 minutes ago, DJ_Vasa said:

...Ako bi neko počeo da kažnjava seljake koji pale strnjike pored puta ili koji izlivaju sadržaje septičkih jama po Savi, Dunavu ili Moravi, opet bi bilo kmečanja da država maltretira poštenog seljaka koji pošteno zagađuje okolinu paljevinom ili svoje fekalije još poštenije izliva u reku.

Ajde, to paljenje korova, šikare, strankinja, rade, uglavnom seljaci, ali u Moravu, Savu ,Dunav, direktno idu dva govna, seljačka, urbana, akademska.

Stalna priča, seljaci bacaju šporet u potok, valjalo bi da neko isprati put starog šporeta za koji obavesti čistoću da dođe i pokupi ga, gde ga nose, de se odlaže građevinski otpad, gde elektronski, medicinski. U Beogradu vidim da u isti kamion ide otpad iz svih kontejnera, i sve ide na istu deponiju, sve se taloži godinama na istoj lokaciji. 

Plastika koju bavim u namenski kontejner završi kao gori VB o kad se zapali deponija pa u da idemo danima te gasove, on da dim od zapaljene strike dođe kao inhalacija.

Kazna mora da postoji ali prvo obezbediti parking mesta, jasnu i brzu proceduru za dobijanje građevinske dozvole, edukaciju, stimulaciju, na kraju kaznu, prvo za onog ko nije obezbedio parking mesta, pa za onog ko se parkirao na zelenoj površini.

Posted (edited)

Ako nakon smene vlasti, dok još traje pobednička atmosfera, ne bude te čuvene lustracije i gašenja pojedinih medija po brzom postupku, već se gamadiji dopusti da slobodno nastavi sa propagandom i kampanjom preko Pinka, Informera i sličnih medija - onda će se vrlo brzo narod vratiti SNS-u i Vučiću.

Zato su studenti i naveli da su prve dve ključne tačke njihovog programa lustracija i utvrđivanje porekla imovine funkcionera.

Stanje u državi je veoma loše, i ko god preuzme vlast suočiće se sa ogromnim nagomilanim problemima. To znači da neće biti magičnog poboljšanja života u skorije vreme, barem kada je reč o finansijama i kupovnoj moći. A to je idealan teren za one koji bi da se (ponovo) dočepaju vlasti.

Da bi se takvo rovarenje preseklo, neophodna je lustracija i gašenje propagandnih medija. To bi potom stvorilo uslove za nesmetano utvrđivanje porekla imovine funkcionera - kako onih najkrupnijih i najpoznatijih, tako i onih "sitnih" lokalnih. Takođe, lustracija i gašenje medija utabali bi put demontiranju "bezbednosnih" službi, čistkama u MUP-u i prodaji kriminalno-sportskih klubova.

Mnogo toga treba uraditi, a sve to zavisi od te čuvene lustracije i gašenja medija. Zato je briga da se nakon smene vlasti ponovo ne propusti prilika potpuno opravdana - i sam je itekako delim.

Edited by Sen
  • Like 6
Posted

Prva stvar posle pada rezima jeste osveta. Ne pravda, vec osveta. Bude li se igde cule reci da ne treba preko noci da se sece, da ima vremena da nadlezni organi odrade svoj posao, ode sve u kurac. Lakmus papir su najpre mediji. Gasenje, zabrana, hapsenje, konfiskovanje imovine!

• Like 2
Posted
1 hour ago, Div said:

Ajde, to paljenje korova, šikare, strankinja, rade, uglavnom seljaci, ali u Moravu, Savu ,Dunav, direktno idu dva govna, seljačka, urbana, akademska.

Stalna priča, seljaci bacaju šporet u potok, valjalo bi da neko isprati put starog šporeta za koji obavesti čistoću da dođe i pokupi ga, gde ga nose, de se odlaže građevinski otpad, gde elektronski, medicinski. U Beogradu vidim da u isti kamion ide otpad iz svih kontejnera, i sve ide na istu deponiju, sve se taloži godinama na istoj lokaciji. 

Plastika koju bavim u namenski kontejner završi kao gori VB o kad se zapali deponija pa u da idemo danima te gasove, on da dim od zapaljene strike dođe kao inhalacija.

Kazna mora da postoji ali prvo obezbediti parking mesta, jasnu i brzu proceduru za dobijanje građevinske dozvole, edukaciju, stimulaciju, na kraju kaznu, prvo za onog ko nije obezbedio parking mesta, pa za onog ko se parkirao na zelenoj površini.

Ništa od navedenog ne abolira izbacivače fekalija i piromane.

Posted
8 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ništa od navedenog ne abolira izbacivače fekalija i piromane.

Nikoga, pa ni tebe ne animira što fekalije ispuštsš direktno u Dunav. Imaš izbor, da odeš da Beča da kenjaš.

A, selja CV i mogu da puste da se fekalije izlivaju iz jame na ulicu, s tim što isto važi i za pola Beograda, dobar deo Dedinja nema kanalizaciju.

Posted

Ne jebu oni ni Venecijansku komisiju, teraju po svom.

Visoki savet tužilaštva odbio je preporuku Venecijanske komisije da vrati tužioce u Tužilaštvo za organozovani kriminal, kao i u Tužilaštvo za ratne zločine, saznaje Danas.

Naime, VST je odbio da tu tačku stavi na dnevni red glasanjem 6:5.

• Ha-ha 1
Posted
1 hour ago, berti said:

Prva stvar posle pada rezima jeste osveta. Ne pravda, vec osveta. Bude li se igde cule reci da ne treba preko noci da se sece, da ima vremena da nadlezni organi odrade svoj posao, ode sve u kurac. Lakmus papir su najpre mediji. Gasenje, zabrana, hapsenje, konfiskovanje imovine!

šta je osveta i dokle je moguće da se ona sprovodi i ono najvažnije ko će da je sprovodi'

ovom narodu je dosta prekih sudova, ajde da za promenu probamo da živimo kao normalan svet, da izgradimo institucije i piustimo ih da rade svoj posao. Ako će hulju da zameni drugi diktator koji će prekos svojih kriči i kutalača da sprovodi teror po Srbiji u ime osvete onda smo ga ugasili totalno. razumem bes i ogorčenost ali za hulju i njegove je najbolja doživotna robija i gubitak svih građanskih prava i imovine ali u sudskom postupku.

setih se da sam nekad davno čitao da je neki vojskovođa uvek pre bitke slao poruke vojnicima protivničke strane da će ih ako se predaju sačuvati u životu i postepeno amnestirati, kad su ga pitali što to radi rekao je da "ako protivnički vojnik zna da ću ga odmah streljati i mučiti boriće se do kraja da ne izgubi, ako zna da će mu život biti sačuvan, predaće se čim oseti da gube"     

• Like 3
Posted
33 minutes ago, Perkos2 said:

šta je osveta i dokle je moguće da se ona sprovodi i ono najvažnije ko će da je sprovodi'

ovom narodu je dosta prekih sudova, ajde da za promenu probamo da živimo kao normalan svet, da izgradimo institucije i piustimo ih da rade svoj posao. Ako će hulju da zameni drugi diktator koji će prekos svojih kriči i kutalača da sprovodi teror po Srbiji u ime osvete onda smo ga ugasili totalno. razumem bes i ogorčenost ali za hulju i njegove je najbolja doživotna robija i gubitak svih građanskih prava i imovine ali u sudskom postupku.

setih se da sam nekad davno čitao da je neki vojskovođa uvek pre bitke slao poruke vojnicima protivničke strane da će ih ako se predaju sačuvati u životu i postepeno amnestirati, kad su ga pitali što to radi rekao je da "ako protivnički vojnik zna da ću ga odmah streljati i mučiti boriće se do kraja da ne izgubi, ako zna da će mu život biti sačuvan, predaće se čim oseti da gube"     

Jbg, posle 5. oktobra je receno da institucije rade svoj posao. Epilog vidimo.

Posted

Studenti su svoje proteste i započele zahtevom da nadležne institucije rade svoj posao.

Nemam ništa protiv da se napune zatvori i da se o da uzmu milijarde eura imovine, ali odlukama sudova. Političkom odlukom može da se usvoji zakon o lustraciji, ali i on se usvaja po proceduri i ne može da predvidi kazne bez sudskog postupka. 

Mogli bi mi ovde da nastojimo hiljade odluka koje treba doneti prvog dana, ali to se zove: Šta je babi milo... 

• Like 1
Posted

Posto niko nije gledao ocigledno, u Utisku nedelje sinoc gostovao Lompar.

Rekao da Djokic nema njegovu podrsku jer je proizvod stranih sluzbi.

Mora da je bas prpa kad ga ovako rano aktiviraju. Rekao je i da ne zna da li je na listi (sto direktno opovrgava ono sto su neki ovde kacili da je on sam rekao da nece biti na listi) i da nema komunikaciju kao nekad.

Sto mozda i objasnjava zasto ga sad trose, nadam se da je iznutra provaljen, a ovo je samo pokusaj da se smanji broj glasaca SL.

Sreca pa Beckovicku vise ni familija ne gleda.

• Like 4
Posted
22 minutes ago, berti said:

Jbg, posle 5. oktobra je receno da institucije rade svoj posao. Epilog vidimo.

vidimo zato što institucije nisu radile svoj posao, brže bolje su se namirivali čelnici opozicije i oni razni likovi ubačeni od strane DB, pa je tako policiju vodio brka mihajlović , tužilaštvo bilo katastrofa, i onda krenule prepirke između vođa opozicije i "džaba smo krečili" 

ovog puta mora da se zavede red, i ja am da se pohapsi glavni štab naprednjaka i radikala, ali da im se sudi kako treba a ne da neko ko je do juče bio pod kapuljačom brzopotezno rešava njihovu krivicu da bi oprao sebe.

mnogo tu ima posla i koliko je bitno da ih skinemao sa grbače naroda toliko je bitno da se ne pogreši u koracima posle toga, svaka anarhija i bezvlašće samo štete, ne donosi to promene već demokratske institucije.  

Posted
13 minutes ago, Perkos2 said:

vidimo zato što institucije nisu radile svoj posao, brže bolje su se namirivali čelnici opozicije i oni razni likovi ubačeni od strane DB, pa je tako policiju vodio brka mihajlović , tužilaštvo bilo katastrofa, i onda krenule prepirke između vođa opozicije i "džaba smo krečili" 

ovog puta mora da se zavede red, i ja am da se pohapsi glavni štab naprednjaka i radikala, ali da im se sudi kako treba a ne da neko ko je do juče bio pod kapuljačom brzopotezno rešava njihovu krivicu da bi oprao sebe.

mnogo tu ima posla i koliko je bitno da ih skinemao sa grbače naroda toliko je bitno da se ne pogreši u koracima posle toga, svaka anarhija i bezvlašće samo štete, ne donosi to promene već demokratske institucije.  

Mogu da prodju meseci i meseci, a da recimo pink i informer televizije i dalje nastave da rade. Dok dodju na red... Istog dana to treba zapaliti, ma kako to delovalo grubo. Svu bagru preventivno pohapsiti, a ne cekati sudjenje, pa rocista, pa bolestan ovaj i onaj, pa nije dobra adresa... I pojesce vuk magarca po ko zna koji put.

• Like 1
Posted
21 minutes ago, McLeod said:

Rekao je i da ne zna da li je na listi (sto direktno opovrgava ono sto su neki ovde kacili da je on sam rekao da nece biti na listi) i da nema komunikaciju kao nekad.

Ja sam o ovome pisao kao i par forumaša, al da budemo precizni pisali smo i kačili video gde kaže da ga ne zanima bavljenje politikom, da nije zainteresovan da bude na listi a ako studenti misle da će im to pomoći, onda bi voleo da bude 250. On je bio skrajnut u prethodnom periodu, zašto ga Olja vraća na scenu, ne znam. Ni ona više ne zna koga da zove.

Posted

Verujem da Lompar nije bio prvi izbor, možda Đokić ili neko od studenata ali da niko nije hteo da govori sa te pozicije i na postavljenu temu.

Posted
3 hours ago, Perkos2 said:

Sta je perkose ne svidja ti se ideja narodnih sudova i nekog novog Krcuna?