rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Tomu/Radikale je na vlast doveo imenom i prezimenom Boris Tadić, taj stepen krivične odgovornosti barem nije teško utvrditi. Od pokušaja presvlačenja radikala u naprednjake svojeručno by UDBA Miki Rakić do poslednjih nekoliko godina Tadićeve vladavine putem Vučićeve politike postupcima i rečima Demokratske stranke. Što se mene tiče, to popodne sam sedeo u bašti kafane Kalenić, cevčio špricer, mezetio neki bedni roštilj iz te i tada i danas odurne rupetine i boleo me q ko će da pobedi dok su prema sedištu DS u Krunskoj (tada) išle usplahirene gradske demokrate koji su većinom danas u SNS, uključujući i ambasadora u Vošintonu... Intimno sam svakako želeo na prvom mestu da Tadić izgubi a da ovi ne pobede. Možda sam se malo zaebo ako gledamo iz ugla da je ovo davno otišlo predaleko ali iskreno i danas me zabole, opet bi sve isto. Edited 1 hour ago by rodriguez 2 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 11 minutes ago, Eddard said: Naravno da bi došao na vlast, tešite se. Naravno da je lakše da okrivite šačicu ljudi koji su naivno odabrali da ne biraju između dva zla (a šta je sa onima koji nisu izašli, oni se ne računaju, jelte?), nego da se suočite sa činjenicom da živite okruženi stokom. Naprotiv, mislim da smo oboje svesni sa kakvim ljudima živimo u okruženju. I jednih i drugih. Takođe sam sigurna da ti vrlo dobro znaš kako ovaj bold ne možeš da znaš sa sigurnošću, već da je to tvoj lični coping mehanizam za određene ishode u srpskoj istoriji, a koji su tebe razočarali. I to je potpuno ok, da se razumemo (imati svoj coping mehanizam, imamo ga svi). Da je sns izgubio izbore 2012. godine i ostale situacije bi otišle nekim drugačijim tokom. To nalažu osnove uzročno-posledičnih odnosa.
Stiletto Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 16 minutes ago, Utopista said: A ko je onda sve vreme glasao za smradikale i sps? Oni su se bez da sada proveravam uvek vrteli oko tih 2 miliona glasača? Ili možda i grešim? Mrzi me stvano da proveravam već sam previše vremena potrošio na ove uzaludne priče, ali mi se čini da je njihovo biračko telo konstantno? Od 2000. do 2012. se sigurno nisu vrteli oko dva miliona. 2
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Onda oko 1.5 milona. Znači oko 500 soma su verovatno kupljeni poslom i ti oportunisti koje si spomenuo. Tako da smo se našli na pola. 🤣. Niti je barem milion oportunista, niti imaju dva miliona glasača sve vreme. Ali imaju 1.5 milona posle svih strahota.
Milutinov Tata Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Quote VUČIĆ JE U SAMO 6 REČENICA DEMONTIRAO SPAJIĆA "Prvo skoči pa reci hop!" Kvalitetno busenje sa svih strana 1
Eddard Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 36 minutes ago, robespierre said: Živiš u državi u kojoj 10,5 miliona ljudi bez izbornih manipulacija i sa ''slobodnim'' medijima glasa za populističku desnicu ekvivalentnu dr Nestoru. Da, i? Btw, mnogo je gora od Nestora. 29 minutes ago, DameTime said: Takođe sam sigurna da ti vrlo dobro znaš kako ovaj bold ne možeš da znaš sa sigurnošću, već da je to tvoj lični coping mehanizam za određene ishode u srpskoj istoriji, a koji su tebe razočarali. I to je potpuno ok, da se razumemo (imati svoj coping mehanizam, imamo ga svi). Da je sns izgubio izbore 2012. godine i ostale situacije bi otišle nekim drugačijim tokom. To nalažu osnove uzročno-posledičnih odnosa. Ne, to je vaš coping mehanizam, da za sve okrivite nebitnu skupinu ljudi dok istovremeno plivate međ govnima, tešeći se da bi sve mirisalo samo da su beli listići... Whatever. SNS je bio neminovnost. Dotadašnja vlast da je tada pobedila, ne bi radila ništa drugačije nego do tad (a ni do sad), ta skupina luzerčina i oportunista bi samo dovela do toga da bi na sledećim izborima još veći deo ili ne bi glasao ili bi glasao za Tomu. I please, mani se psihoanaliziranja mene. Ja nisam razočaran ishodom Vučić pobedio na izborima, već činjenicom da sam živeo sa većinski glupim, zatucanim i (politički) nepismenim narodom koji i nije mogao bolje od Vučića. Jebali vas beli listići. Sami ste krivi. 3
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 5 minutes ago, Eddard said: Ne, to je vaš coping mehanizam, da za sve okrivite nebitnu skupinu ljudi dok istovremeno plivate međ govnima, tešeći se da bi sve mirisalo samo da su beli listići... Whatever. SNS je bio neminovnost. Dotadašnja vlast da je tada pobedila, ne bi radila ništa drugačije nego do tad (a ni do sad), ta skupina luzerčina i oportunista bi samo dovela do toga da bi na sledećim izborima još veći deo ili ne bi glasao ili bi glasao za Tomu. I please, mani se psihoanaliziranja mene. Ja nisam razočaran ishodom Vučić pobedio na izborima, već činjenicom da sam živeo sa većinski glupim, zatucanim i (politički) nepismenim narodom koji i nije mogao bolje od Vučića. Žao mi je što ove projekcije kod mene ne prolaze. 5 minutes ago, Eddard said: Jebali vas beli listići. Sami ste krivi. Svi smo sami sebi krivi tj. odgovorni, jer smo na neki način u ovome učestvovali, čak i nečinjenjem (izbora). Što ne znači da si ti ovde u pravu sa tvrdnjom da bi danas sve bilo isto, čak i da nisu dobili izbore 2012. To jednostavno nije tačno. Edited 1 hour ago by DameTime
40Wins Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago Huhuhuhu kakvo rafalno pizdenje zbog Generalstaba, sigurno su bas velike provizije planirali da strpaju u dzepove. Sto rece @fancy , nek nam Ameri pomognu da zavrnemo Vucica, posle nek im damo da otvore najvecu kalakurnicu na mesto Generalstaba, pa nek dovedemo Vucica i Malog u bukagijama nek gledaju koje su kombinacije propustili samo da im napakostimo.
Eddard Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago 10 minutes ago, DameTime said: Što ne znači da si ti ovde u pravu sa tvrdnjom da bi danas sve bilo isto, čak i da nisu dobili izbore 2012. To jednostavno nije tačno. Teši se. U pravu sam. 1
rodriguez Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago apsolutno stoji da bi eventualna tadiceva pobeda 2012 značila samo odlaganje dolaska SNS na vlast i ništa više. duboko verujem da na nove izbore ne bi čekali ceo ciklus, uspon radikala je bio neminovan pogotovo što se nije desio preko noći nego je korespondirao sa propašću DS politike, efektima ekonomske krize itd. ono čemu je poslužila cela ta ujudrma sa belim listićima je da se odgovornost onih koji su zaista krivi za to što se desilo (vidi moj post gore) gurne duboko pod tepih, gde stoji i dan danas uz povremeno pominjanje alkosa i ludaka kao što je basara. i to vam je tako. 1 1
DameTime Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago 3 minutes ago, Eddard said: Teši se. U pravu sam.
Stiletto Posted 46 minutes ago Posted 46 minutes ago 11 minutes ago, Utopista said: Onda oko 1.5 milona. Znači oko 500 soma su verovatno kupljeni poslom i ti oportunisti koje si spomenuo. Tako da smo se našli na pola. 🤣. Niti je barem milion oportunista, niti imaju dva miliona glasača sve vreme. Ali imaju 1.5 milona posle svih strahota. Pa evo mene nije mrzelo. Broj glasova za SRS i kasnije za SNS. 2000: 322,615 glasova 2003: 1,056,256 2007: 1,153,453 2008: 1,219,436 2012: 940,659 2014: 1,736,920 Za poređenje, Demokratska stranka: 2000: 2,404,758 (ukupno DOS) 2003: 481,249 2007: 915,854 2008: 1,590,200 2012: 863,294 2014: 421,401 (u zbiru sa Tadićevom NDS) Zaključke je lako izvući, već sam ih napisao. Ne zaboraviti da su 2003. i 2007. DSS i G17+ uz SPO 2003. i LDP 2007. tukli preko milion glasova. Svi podaci uzeti sa https://n1info.rs/vesti/izbori-2023/infografika-izborni-vremeplov-kako-je-srbija-glasala-na-izborima-od-1990-godine/
Utopista Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago (edited) Pa zaključci pokazuju da srs i sps imaju sve vreme oko 1.5 miliona osim 2000-te. Zar ne? Znači kao što sam i rekao taj deo Srbije konstantno ima minimum 1.5 milona glasača, čak i kada nisu bili na vlasti izmedju 2000. i 2012. Plus posle ti oportunisti, ucenjeni i slično... Mislim naravno da ovde ima dosta ljudi koji glasaju za vlast, ali nije to samo iz oportunizma nego iz raznih razloga. Ali zar nije zabrinjavajuće da se posle svih ratova, hiperinflacije, pljački, redova, nestašica, bombardovanja...njihov broj glasača sve vreme drži na tom minimumu od 1.5 miliona? Lepo se vidi na toj tabeli koju si objavio da Demokratska stranka praktično sve vreme ima manje glasova nego smradikali, čak i dok su bili na vlasti i pored tih oportunista koje spominješ koji su onda valjda glasali za DS jer su bili vlast - to je je onda još crnje, i meni i više nego poražavajuće... Edited 22 minutes ago by Utopista
rodriguez Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago Dugo je u svim licitacijama koliko je glasova potrebno za pobedu na izborima sa nekom prosečnom izlaznošću figurisala cifra od 1.7m.
robespierre Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago 31 minutes ago, Eddard said: Da, i? Btw, mnogo je gora od Nestora. Ja nisam razočaran ishodom Vučić pobedio na izborima, već činjenicom da sam živeo sa većinski glupim, zatucanim i (politički) nepismenim narodom koji i nije mogao bolje od Vučića. Sami ste krivi. Iskazi su ti puni nelogičnosti i nekonzistentnosti u zaključivanju, jer ukoliko bi neko sve tvoje iskaze prihvatio kao tačne logički bi morao da zaključi kako su Nemci mnogo veća ''stoka'' od Srba, jer u potpuno slobodnoj državi na potpuno slobodnim izborima njih 10,5 miliona glasa za ludake sa desnice i još njih 2,5 miliona za ludake sa levice. I da si pritom ti sam za to kriv. 5 1
Tex_Willer Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago Taj prokleti majski dan 2012g je bio sjajan što se tiče vremenskih uslova, radikalski glasači su istrenirani i oni uvek izlaze, da im deca umiru oni će izaći, glasači Dos-a to nisu, nekima se i zgadio Tadic, ali većina koja bi glasala za Tadica je imala ,,preca posla", takodje Ipsos je davao neku nerealnu prednost i opušteno su svi gledali na drugi krug. Vucic da ima 80% realne podrške on bi i dalje svoje podstakao da izlaze i dalje bi krao nemilice, jebiga to je radikalska mantra i to je ono što donosi pustoš u ovoj zemlji nažalost. 1
rodriguez Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago na svu sreću srbski narod uvek na raspolaganju ima dežurnog kviska - nemce : brat kronos mode on: 1
DameTime Posted 25 minutes ago Posted 25 minutes ago 6 minutes ago, robespierre said: Iskazi su ti puni nelogičnosti i nekonzistentnosti u zaključivanju, jer ukoliko bi neko sve tvoje iskaze prihvatio kao tačne logički bi morao da zaključi kako su Nemci mnogo veća ''stoka'' od Srba, jer u potpuno slobodnoj državi na potpuno slobodnim izborima njih 10,5 miliona glasa za ludake sa desnice i još njih 2,5 miliona za ludake sa levice. I da si pritom ti sam za to kriv. Pa za glasove ludaka sa levice su krivi ludaci sa desnice, dok su za glasove ludaka sa desnice krivi ludaci sa levice. Logično. Zaboravljaš i argument da Njemci nisu problem, jerbo nemaju istorijat glasanja za radikale... Oh wait.
Smrtokapa Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago Ovaj cripple fight "krivi su beli listići" vs. "kriv je narod stoka" je borba ona dva Spajdermena, potreba da se okrivi neko sa ljudskim likom umesto spleta okolnosti, društvenih sila i determinističke prirode stvarnosti. Otprilike kao "za sve su krivi Englezi", samo malo sofisticiranije. 2 1
robespierre Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago Ako nećemo o Nemcima uvek možemo o Francuzima gde za ekstremnu desnicu glasa 10 miliona ljudi, a za levičare 9 miliona. Kad se Žan Mari uspentra na vlast očekujem da nabede Beonegra da je sam za to kriv.
McLeod Posted 9 minutes ago Posted 9 minutes ago Drugovi pioniri, dokle vise ta prica o belim listicima? Potpuno je imbecilna, a objasnicu kratko i zasto - ti koji su bili beli listici ili nisu izlazili na glasanje posle "zapusite nos i glasajte za DOS" spadaju u jednu od ovih kategorija: Infantilni - moraju stalno da im se titraju muda i ocekivali su kvantni skok od Slobe do Tadica koji se zapravo i desio, samo oni nemaju kognitivni kapacitet da to shvate Nesnadjeni oportunisti - hteli su da se ovajde pa jos nije bio dosao red na njih, a neko koga znaju se ovajdio, pa su hteli da teraju kontru "zlu" Imali preca posla - Ko jebe manekena, a i onako ce da pobedi, sto da se cimam Svevideci kaznitelji - glasacemo za Grobara ili cemo biti beli da zuti lopovi padnu, a ovi ce svakako da zaseru sami za godinu dana Svaka od ovih kategorija je imala sansu za osvescivanje vec za dve godine, ali su se samo setali iz kategorije u kategoriju i kao sto se Vucic u svom imaginarijumu zapravo sveti onima koji su ga nipodastavali od osnovne skole, tako i ovi teraju kontru nekom korpusu koji ih je ili odbacio ili nikada nisu dobacili do njega, pa ishodiste nasli u Vucicu. Ne znam da li ste prespavali, ali od belih listica je proslo 13 godina. Da ovaj the narod nije toliko zauman, doslo bi mu valjda do supljine u lobanji gde normalni ljudi imaju mozak da ne smeju da dozvole presvucenim radikalima da zajasu, jer sto vise vreme prolazi to ce teze sjahati. Ali posto je the narod potpuno zauman onda ga Vucic i dalje jase. S tim u vezi, najprostijom logikom dolazimo do zakljucka da su beli listici krivi utoliko sto predstavljaju mali procenat tih zaumnih koji su doveli naprednjake na vlast, ali da je sveobuhvat zaumnosti mnogo siri i da je jasno da bi ostatak korpusa vec na sledecim izborima doveo naprednjake na vlast da nije 2012, i to je potpuno izvesno i smejurija je tvrditi suprotno. A cak i da nije, rasprava je potpuno bespredmetna, jer od tog nesrecnog dogadjaja mi smo imali sest izbora za predsednika i parlament i proslo je jebenih 13 godina. 1
Don Dusko Posted 8 minutes ago Posted 8 minutes ago 47 minutes ago, 40Wins said: Huhuhuhu kakvo rafalno pizdenje zbog Generalstaba, sigurno su bas velike provizije planirali da strpaju u dzepove. Sto rece @fancy , nek nam Ameri pomognu da zavrnemo Vucica, posle nek im damo da otvore najvecu kalakurnicu na mesto Generalstaba, pa nek dovedemo Vucica i Malog u bukagijama nek gledaju koje su kombinacije propustili samo da im napakostimo. Spoiler Bukvalno svi rezimski mediji prenose ovo.I slicne naslove stavljaju.Jbt.
Stiletto Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago 7 minutes ago, Utopista said: Pa zaključci pokazuju da srs i sps imaju sve vreme oko 1.5 miliona osim 2000-te. Zar ne? Znači kao što sam i rekao taj deo Srbije konstantno ima minimum 1.5 milona glasača, čak i kada nisu bili na vlasti izmedju 2000. i 2012. Plus posle ti oportunisti, ucenjeni i slično... Mislim naravno da ovde ima dosta ljudi koji glasaju za vlast, ali nije to samo iz oportunizma nego iz raznih razloga. Ali zar nije zabrinjavajuće da se posle svih ratova, hiperinflacije, pljački, redova, nestašica, bombardovanja...njihov broj glasača sve vreme drži na tom minimumu od 1.5 miliona? Lepo se vidi na toj tabeli koju si objavio da Demokratska stranka praktično sve vreme ima manje glasova nego smradikali, čak i dok su bili na vlasti i pored tih oportunista koje spominješ koji su onda valjda glasali za DS jer su bili vlast - meni je to i više nego poražavajuće... Tadašnja vlast osim DS su bili i Koštunica, Dinkić i Čeda pa su DSS, G17+ i LDP u zbiru tukli preko milion glasova. Uz blizu milion DS-a to je bilo dva miliona za vlast. Kao što i sam znaš, sa odlaskom sa vlasti njih trojice, njihove stranke su automatski postale statistička greška. Gde su danas tih dva miliona glasova? Ne svi, ali najveći deo je "za vlast". A biće za vlast i sutra i prekosutra, bez obzira ko bio "vlast". Srbija je imala neku "demokratiju" u teoriji od nezavisnosti 1878, ako izuzmemo doba svetskih ratova i komunizma. U praksi svako ko je bio na vlasti je krao i pljačkao za sebe i svoje, još Nušić i Domanović pisali o državi kao kravi muzari, a vreme nije ništa popravilo. Sve dok se od vrtića pa nadalje umesto veronauka stanovnici Srbije ne budu učili šta je demokratija i kako se primenjuje u praksi ovde 'leba po tom pitanju nema. Za par generacija možda nešto i bude.
Eddard Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago 27 minutes ago, robespierre said: Iskazi su ti puni nelogičnosti i nekonzistentnosti u zaključivanju, jer ukoliko bi neko sve tvoje iskaze prihvatio kao tačne logički bi morao da zaključi kako su Nemci mnogo veća ''stoka'' od Srba, jer u potpuno slobodnoj državi na potpuno slobodnim izborima njih 10,5 miliona glasa za ludake sa desnice i još njih 2,5 miliona za ludake sa levice. I da si pritom ti sam za to kriv. Ma jašta, krivi su svi drugi. Ako je vama tako lakše, so be it. Nastavite sa omiljenim srpskim sportom prebacivanja odgovornosti na sve ostale prirodne i neprirodne nepogode.
DameTime Posted 3 minutes ago Posted 3 minutes ago (edited) 17 minutes ago, Smrtokapa said: Ovaj cripple fight "krivi su beli listići" vs. "kriv je narod stoka" je borba ona dva Spajdermena, potreba da se okrivi neko sa ljudskim likom umesto spleta okolnosti, društvenih sila i determinističke prirode stvarnosti. Exactly this. Da, među nama postoje ljudi koji su stoka i za vladajuću stranku glasaju bilo iz lične koristi, bilo zato što istinski baštine radikalštinu. I taj broj je mnogo veći nego što bismo mi voleli. Da, postoje i oni koji su ignorisali izbore jer veruju u svisuisti (kao npr. ja do pre koju godinu) tj. čuveni "beli listići", koji ceo život čekaju savršenu opoziciju. Ove opcije nisu međusobno isključujuće i mogu koegzistirati. Zapravo, njima je zajedničko upravo to što obe grupe veruju da ne može biti bolje od ovoga. Otud uverenje kako bi sns došao na vlast 2014. godine, sve i da je DS pobedio 2012. Što je, naravno, prilična logička besmislica. Oba puta vode u naučenu bespomoćnost, koja je najveći kočničar promene, a decenije te naučene bespomoćnosti su razlog zašto smo mi danas skuvana žaba. Edited 1 minute ago by DameTime
Recommended Posts