djurava Posted Sunday at 01:43 PM Share Posted Sunday at 01:43 PM Promena sistema , bez promene vlasti je ogromna utopija i ko veruje u to je u ogromnoj zabludi. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted Sunday at 01:43 PM Share Posted Sunday at 01:43 PM 3 minutes ago, Kronostime said: Da li ti je poznato da su svi operateri obavezni da prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom? Očigledno nije, jer ni bi istovario ovoliku količinu gluposti u nepunih 30 min 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted Sunday at 01:43 PM Share Posted Sunday at 01:43 PM 1 minute ago, badenac said: Ako SBB ne moze bez Mitrovica,Marica,rijalitija,Cece, Karleuse , legalnih preduzeca Saleta Mutavog,Zvezdana, Luke i bez propagande lokalnih SNS serifa neka stavi kljuc u bravu. I SBB i MTS i svi ostali koji imaju veze sa pranjem krvavih sns--mafijaskih para i propagiranjem ljudi koji su ubijali 90-in na Kosovu,u Hrvatskoj i Bosni a koji sada ubijaju u Beogradu ,Novom Sadu(sledeci grad je samo pitanje vremena.). Ako pričaš o SBB kao o kablovskom operateru, deluje da ne razumeš kako posluju operateri. SBB je komercijalni poduhvat kome je cilj da proda svoj proizvod/uslugu svakome. Ukidanjem pink, happy i sličnih kanala iz svoje ponude bi samo postigli da onaj deo mušterija koji želi to da gleda pređe na Supernovu, Orion, Yettel ili drugog operatera. Oni koji ne žele da ih gledaju će ih prosto preskočiti. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Sunday at 01:44 PM Share Posted Sunday at 01:44 PM 4 minutes ago, Kronostime said: Da li ti je poznato da su svi operateri obavezni da prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom i da se televizije (uglavnom) finansiraju od EPP? Čak i da nisu obavezni treba ih prenositi dok god poštuju zakone ove zemlje. Ne treba Nepomenika kopirati u svemu jer onda zaista i nema razlike između nas i njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted Sunday at 01:45 PM Share Posted Sunday at 01:45 PM 1 minute ago, djurava said: Promena sistema , bez promene vlasti je ogromna utopija i ko veruje u to je u ogromnoj zabludi. Pored promene vlasti potrebna je i promena svesti građana. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
badenac Posted Sunday at 01:45 PM Share Posted Sunday at 01:45 PM 4 minutes ago, Kronostime said: Da li ti je poznato da su svi operateri obavezni da prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom i da se televizije (uglavnom) finansiraju od EPP? Para ili princip? I studenti i njihovi profesori i profesori srednjih i osnovnih skola zive od novaca koji im udeli lazni doktor Mali pa su u blokadi. 3 minutes ago, tomas.hokenberi said: Ako pričaš o SBB kao o kablovskom operateru, deluje da ne razumeš kako posluju operateri. SBB je komercijalni poduhvat kome je cilj da proda svoj proizvod/uslugu svakome. Ukidanjem pink, happy i sličnih kanala iz svoje ponude bi samo postigli da onaj deo mušterija koji želi to da gleda pređe na Supernovu, Orion, Yettel ili drugog operatera. Oni koji ne žele da ih gledaju će ih prosto preskočiti. Odlicno - lova je iznad principa.Komercijani poduhvati makar rezultirali ubistvima.Portret danasnje Srbije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Sunday at 01:49 PM Share Posted Sunday at 01:49 PM 7 minutes ago, badenac said: Ako SBB ne moze bez Mitrovica,Marica,rijalitija,Cece, Karleuse , legalnih preduzeca Saleta Mutavog,Zvezdana, Luke i bez propagande lokalnih SNS serifa neka stavi kljuc u bravu. I SBB i MTS i svi ostali koji imaju veze sa pranjem krvavih sns--mafijaskih para i propagiranjem ljudi koji su ubijali 90-in na Kosovu,u Hrvatskoj i Bosni a koji sada ubijaju u Beogradu ,Novom Sadu(sledeci grad je samo pitanje vremena.). Vidi, svako ko prodaje nešto zavisi od tržišta ili može da stavi ključ u bravu. Šta je tu nejasno? Ukloniš kanal sa spiska i to je to. 3 minutes ago, badenac said: I studenti i njihovi profesori i profesori srednjih i osnovnih skola zive od novaca koji im udeli lazni doktor Mali pa su u blokadi. ????? Pobogu, profesori svoj novac zarađuju, dobijaju ga iz budžeta, ma ko da je ministar, a studenti žive od novca roditelja ili onoga što sami zarade. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
badenac Posted Sunday at 01:51 PM Share Posted Sunday at 01:51 PM 20 minutes ago, DJ_Vasa said: Izvini, a kako ih forsira? duzam sam vam odgovor. U prilogu je link sa ponudom Pinika na SBB-u. https://sbb.rs/wp-content/uploads/2020/07/eon_programska_sema.pdf Mislim da ih ima vise od medjija United grupe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Sunday at 01:55 PM Share Posted Sunday at 01:55 PM 3 minutes ago, badenac said: duzam sam vam odgovor. U prilogu je link sa ponudom Pinika na SBB-u. https://sbb.rs/wp-content/uploads/2020/07/eon_programska_sema.pdf Mislim da ih ima vise od medjija United grupe. Da li te neko tera da ih gledas? Imam i EON i Supernovu i nijedan operater me ne prisiljava da gledam Pink ili Happy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Sunday at 01:58 PM Share Posted Sunday at 01:58 PM 4 minutes ago, badenac said: duzam sam vam odgovor. U prilogu je link sa ponudom Pinika na SBB-u. https://sbb.rs/wp-content/uploads/2020/07/eon_programska_sema.pdf Mislim da ih ima vise od medjija United grupe. Dobro, i onda? Da li je SBB kriv što ih ima toliko i što publika to hoće? Ljudi žive od onoga što prodaju i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badenac Posted Sunday at 01:58 PM Share Posted Sunday at 01:58 PM 2 minutes ago, DJ_Vasa said: Vidi, svako ko prodaje nešto zavisi od tržišta ili može da stavi ključ u bravu. Šta je tu nejasno? Ukloniš kanal sa spiska i to je to. ????? Pobogu, profesori svoj novac zarađuju, dobijaju ga iz budžeta, ma ko da je ministar, a studenti žive od novca roditelja ili onoga što sami zarade. A budeztom upravlja Gandalf?! Da li ste vi svesni koliko je fakultetima i profesorima uskraceno novca,posebno od onog trenutka kada je Mali proglasen plagijatorom? Da li ste svesni da se na prvom upisnom roku 2024. upisalo nula kandidata na profesorskom smeru Mat. fakulteta? Da,trziste je odredilo da ce biti milion ekonomista,pravnika, it-evca a nula profesora matematike,fizike,hemije. Da je do pravila srpskog trzista - studentske pobune nikada ne bi bilo. 1 minute ago, DJ_Vasa said: Dobro, i onda? Da li je SBB kriv što ih ima toliko i što publika to hoće? Ljudi žive od onoga što prodaju i to je to. Ako SBB zivi od toga sto prodaje Mitrovica i Marica - onda mu sleduje sudbina B92. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Sunday at 02:05 PM Share Posted Sunday at 02:05 PM Pri upisu na fakultet maturanti se uglavnom vode profitabilnoscu i trzisnoj potrebi za odredjenim profilima. Dokle god se bude zidalo vise crkava nego skola - vise ce biti upisanih za svestenika,nego za ucitelja. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Sunday at 02:12 PM Share Posted Sunday at 02:12 PM 10 minutes ago, badenac said: A budeztom upravlja Gandalf?! Da li ste vi svesni koliko je fakultetima i profesorima uskraceno novca,posebno od onog trenutka kada je Mali proglasen plagijatorom? Da li ste svesni da se na prvom upisnom roku 2024. upisalo nula kandidata na profesorskom smeru Mat. fakulteta? Da,trziste je odredilo da ce biti milion ekonomista,pravnika, it-evca a nula profesora matematike,fizike,hemije. Da je do pravila srpskog trzista - studentske pobune nikada ne bi bilo. Ako SBB zivi od toga sto prodaje Mitrovica i Marica - onda mu sleduje sudbina B92. Ako bi SBB odbio njihov paket onda bi dao pun legitimitet Telekomu koji ne želi da prenosi N1 i Nova S. SBB treba da prenosi sve kanale koji su im u ekonomskom interesu i naravno one koje su zakonski obavezni. To nema veze sa forsiranjem. Imaju oni i paket HBO pa niko ne kaže da forsiraju njih. Uopšteno prvi put sam čuo da neko kaže da SBB forsira Mitrovića i Marića pa sam mislio da imaš neki novi info. Ovo je sasvim normalno tržišno poslovanje, ako to ne ponudiš rizikuješ da izgubiš neke korisnike a onda ti korisnici neće gledati ni tvoje kanale. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Sunday at 02:14 PM Share Posted Sunday at 02:14 PM (edited) 19 minutes ago, badenac said: A budeztom upravlja Gandalf?! Da li ste vi svesni koliko je fakultetima i profesorima uskraceno novca,posebno od onog trenutka kada je Mali proglasen plagijatorom? Da li ste svesni da se na prvom upisnom roku 2024. upisalo nula kandidata na profesorskom smeru Mat. fakulteta? Da,trziste je odredilo da ce biti milion ekonomista,pravnika, it-evca a nula profesora matematike,fizike,hemije. Da je do pravila srpskog trzista - studentske pobune nikada ne bi bilo. Pa tako reci, sad je sve jasno – ponuda kanala na SBB-u je u korelaciji sa budžetskim izdvajanjem za univerzitesku nastavu, dok je zbog emitovanja Kesićeve emisije na Megatrendovom kanalu manje studenata rešilo da upiše nastavnički smer na Matematičkom fakultetu. Iz toga sledi da reklamiranje kladionica na kanalima koje emituje SBB podstiče studentski protest. Eto, kako je sve logično i jednostavno Edited Sunday at 02:18 PM by DJ_Vasa 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted Sunday at 02:15 PM Share Posted Sunday at 02:15 PM 11 minutes ago, badenac said: Da,trziste je odredilo da ce biti milion ekonomista,pravnika, it-evca a nula profesora matematike,fizike,hemije. Da, tržište je odredilo. Matematički fakultet nema problema sa upisom na smerovima koji omogućavaju iole profitabilnu karijeru. Nastavnički smerovi su uvek i svugde bili manje popularni, a posebno u ovoj i ovakvoj Srbiji gde je karijera nastavnika daleko od zanimanja koje većina vidi kao svoju buduću karijeru. Malo ko želi da studira nešto malo lakši smer da bi završio kao predavač sa platom manjom od zvaničnog proseka. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Sunday at 02:19 PM Share Posted Sunday at 02:19 PM U nekom normalnom sistemu vrednosti prenosenje znanja na mladje generacije bi trebalo biti vrhunac i priznanje necije karijere. Srbija, a i ne samo ona je daleko od toga. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 02:27 PM Share Posted Sunday at 02:27 PM (edited) 1 hour ago, badenac said: Ne ne cini,sigurno. ono sto meni smeta jeste s to sto se niti Kesic ,nitik Obucina niti ostali nisu ,makar interno pobunili zasto SBB toliko forsira Mitrovica i Marica.Pale su zrtve,decije i odrasle,vise od 30 za poslednje 2 godine.Mnogo se krvi prolilo zbog julovsko-radikalske bagre da bi se sa njima cutke delio zdenac. Uz to - N1 Hrvatska draticno reze troskove.Neka njihova poznata novinarska imena su ili otpustena ili samincijativno odlaze. Ovde,Vucicev potrcko Djukanovic govori o tome sat ce da radi kada postane direktor N1.Mozda se u pozadini vode neki pregovori ili ratovi oko N1 i SBB Srbiji.Setimo se Vernovog B92 i kako je,doslovno preko noci postao rezimska pudlica. Ti si na nekom nivou u pravu, samo taj nivo ispravnosti nije dostižan ljudima. Ne Kesiću, ne Beonegru, ljudima generalno. Posebno je kontraproduktivno postavljati granicu toliko visoko kad se boriš protiv nečega što ne može niže. Ovo ti pišem kao neko ko je inače pristalica dubinske lustracije, revanšizma i institucionalne devučićizacije društva nakon što jednom konačno odjebe sa vlasti. Edited Sunday at 02:28 PM by Beonegro 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted Sunday at 02:32 PM Share Posted Sunday at 02:32 PM 11 minutes ago, Kronostime said: U nekom normalnom sistemu vrednosti prenosenje znanja na mladje generacije bi trebalo biti vrhunac i priznanje necije karijere. Srbija, a i ne samo ona je daleko od toga. Možda grešim, čini mi se da je nastavnički posao globalno daleko od profitabilnog ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Sunday at 02:34 PM Share Posted Sunday at 02:34 PM Just now, mare80 said: Možda grešim, čini mi se da je nastavnički posao globalno daleko od profitabilnog ... Ne gresis. Zato i imamo svet ovakav kakav je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted Sunday at 02:34 PM Share Posted Sunday at 02:34 PM 1 minute ago, mare80 said: Možda grešim, čini mi se da je nastavnički posao globalno daleko od profitabilnog ... kako gde. Nastavnici u mnogim mestima imaju pristojan život, i treba da imaju pristojan život. Uzmi nekoliko zemalja i uporedi kolika je razlika između senior developer-a i iskusnog nastavnika. Što manja razlika, to društvo bolje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 02:42 PM Share Posted Sunday at 02:42 PM 3 hours ago, nemanjaol said: Meni od početka smeta stavljanje studentima na teret da treba da sruše Vučića, pogotovo kad oni od samog početka jasno pričaju šta su njihovi zahtevi i šta im je cilj. I napisao sam u nekom od prethodnih postova, mislim da to nije samo pametno pozicioniranje već i njihova autentična motivacija i želja. Ma ne kažem ja da oni treba da izadju sa tim zahtevom sad. Oni su i uspeli da prikupe ovolike simpatije i podršku u ovoj meri jer nisu pomenuli psihopatu. I tu leži naš (svih građana srbije, države kao takve i društva u celini) problem jer je psihopata izvor svega toga lošeg, pa i uzrok svega što je dovelo do tih studentskih zahteva. Problem je što neka grupa naglašava da nikako nisu za politiku, za smenu režima itd. Bio lep jedan transparent juče u NS: "ovde neutralna može biti samo pavlaka". Mi možemo da se pravimo da će sve da bude kul ako ikad se ispune svi zahtevi (a realno to može da bude i sutra) i da nastavimo sa ovim idiotskim načinom bitisanja društva i da kroz izbore se mrštimo na svakog na listiću a ko nije Isus Hrist lično. Mada bi se našla i ekipa koji bi i njega precrtala... Dakle, polazimo od premise da studenti nisu deca, infantilne ličnosti itd i onda moraju da shvate da to što oni traže jeste "čupanje cigle iz temelja sreće" SNS-a i samo psihoa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted Sunday at 02:45 PM Share Posted Sunday at 02:45 PM Danas sam sa dve strane čuo “proverenu” informaciju da poslednja dva meseca u policiji primaju plate na ruke, i to ih navodno finansiraju kladionice. Da li je neko čuo slično ili još bolje ako ima da potvrdi ili demantuje iz najbližeg okruženja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 02:48 PM Share Posted Sunday at 02:48 PM 3 hours ago, dzakala said: Jedno je sigurno, govornici na protestu juce nisu doneli nista pozitivno. Zasto je to trebalo u ovom trenutku pitanje je. Po meni, to su samo hijene koje kruze oko celokuone sotuacije kako bi osigurali svoje politicke pozicije za sledece izbore. Rale Milenković (glumac), Kesić (da kažemo novinar, tv lice), Obućina (novinar) Stupljanin (glumica), Bjelogrlić (glumac, producent). Pa jel si ti svestan šta pričaš? Niko nikada od njih nije pokazao interesovanje da bude političar ili neki funkcioner u bilo kojoj vlasti. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted Sunday at 02:48 PM Share Posted Sunday at 02:48 PM 1 minute ago, robespierre said: Danas sam sa dve strane čuo “proverenu” informaciju da poslednja dva meseca u policiji primaju plate na ruke, i to ih navodno finansiraju kladionice. Da li je neko čuo slično ili još bolje ako ima da potvrdi ili demantuje iz najbližeg okruženja. Jedan mesec platu dao telekom, jedan mesec eps a jedan mocart. To je taj ekonomski tigar Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted Sunday at 02:49 PM Share Posted Sunday at 02:49 PM 3 minutes ago, robespierre said: oslednja dva meseca u policiji primaju plate na ruke, i to ih navodno finansiraju kladionice. Da li je neko čuo slično ili još bolje ako ima da potvrdi ili demantuje iz najbližeg okruženja. To je već common knowledge, ima - pa upravo dva meseca... Mozzary Bet im navodno uplaćuje plate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts