DJ_Vasa Posted Saturday at 11:13 PM Share Posted Saturday at 11:13 PM Just now, shonke said: Pustila žena N1 na telefonu, ide vest da je sns naduvao rts u saopštenju zbog tendencioznog i neprofesionalnog rada. Pre toga govno bivši premijer kaže kakva je razlika što mi dolazimo kolima i što njegovi dolaze autobusima... Sad ćemo mi kao da tvrdimo i da je bilo. 100 hiljada ljudi u NS a opšte poznato da u NS ne može da stane 100 hiljada ljudi. Mislim da mu je džabe to što je rekao. Slika sa iste te RTS iz drona govori upravo sto hiljada puta više. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted Saturday at 11:15 PM Share Posted Saturday at 11:15 PM (edited) Uzasna, uzasna odluka studenata Filozofskog. RTS je u vestima od 23h to 'iskoristio'. Dragi moji, nema ideologije, nema levo desno, nema nacio evro. Borimo se protiv mafije. Ovo je bilo infantilno, nadam se da je kratkotrajno slepilo, a ne nacio-idiotizam ili delo sluzbi. Izjava je totalno obojena. Najiskrenije se nadam da ce i ostali fakulteti BU uticati na Filozofski. Btw, ostah duzan @Smrtokapa odgovor za rektora - svi smo bili sumnjicavi kada je na cudan nacin pobedio Ivanku Popovic. Price su bile da je njihov, prorektorski tim mu je bio isto malko (ili 'malko') sumnjiv... Kum mi je sa arh i deli misljenje tvoje drugarice. Ipak, po svemu sto cujem, rektor, prorektori i dekani fakulteta BU su u stalnom zasedanju (online), sve odluke donose jednoglasno i deluju kao jedan. Djokic ima veliku ulogu u tome, i zaista skidam kapu. Edited Saturday at 11:33 PM by Geronimo 6 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Saturday at 11:22 PM Share Posted Saturday at 11:22 PM (edited) Kada je reč o sociološkom, pa ako već hoćemo i kulturološkom kretanju ovakvih razmera, neke frikcije su potpuno logične, poput ovakvih nesuglasica oko nekih govornika, ali to će sve koliko večeras odneti dunavska voda ispod tri novosadska mosta. Posmatrajući to iz ličnog ugla, shvatio sam da nekada ni sam nisam načisto koga bih voleo da vidim ili čujem, a koga ne bih. Recimo, Jovo Bakić me nekada dovodi u stanje očaja jer, po mom skromnom mišljenju, preemotivno reaguje i prenagljuje u trenucima kada nam je potrebna veća mudrost, a nekada mi deluje kao jedini normalan čak i kad se ponaša kao neki lik iz opusa Dostojevskog. Primera radi, njegova poslednja poruka - Predaj se, za moju malenkost je nešto što je sasvim prihvatljivo u svojoj jednostavnosti, pre svega jer se izdiže iznad jalovog palamuđenja, iako shvatam i one koji bi mu zbog te rečenice zamerili. Takođe, njegov uvod u prvom podkastu Četiri lica Srbije je ništa drugo do kristalno jasna i precizna dijagnoza aktuelnog stanja u zemlji, u kojoj bez ostrašćenosti (kojoj je sklon) detektuje ono šta se sada zbiva i gde to može da vodi. I sad, da li bih voleo da ga gledam kao govornika... Zaista ne znam. Pa kad ni sam ne znam šta bih voleo a šta ne bih, kako da očekujem da stotine hiljada ljudi imaju kolektivnu spoznaju šta im prija duši, šta im manje prija, a šta im uopšte ne prija. I kad tako postavim stvari, jasno mi je da to, na kraju krajeva, i nema mnogo veze sa sudbinom studentskog protesta. Jer, sve to je toliko minorno u odnosu na čudesnu energiju kojoj svedočimo ili otvorenih usta, ili plačnih očiju... To tvrdim, naročito jer sam pre nekoko sati čuo jednu hrvatsku novinarku dok priča kako je sa kolegom snimateljem sela u kafanu, kako bi pregledali materijal iz Novog Sada pre nego što ga pošalju u Zagreb. I već posle prvih kadrova nisu mogli da nastave koliko su plakali za tim kafanskim stolom... Jel stvarno neko misli da postoji nešto što je važnije od te eksplozije emocija koju su studenti aktivirali u nama?! Da li neko zaista misli da smo pre pojave studenata znali da nosimo toliko tuge u sebi? Edited Saturday at 11:27 PM by Nek grmi jako 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Saturday at 11:25 PM Share Posted Saturday at 11:25 PM Ja isto stigao kući pre desetak minuta. Nemam neki detaljan izveštaj sa lica mesta, pošto smo išli na Petrovaradin da izbegnemo novosadsku naplatnu rampu, praktično smo napravili jednu šetnju od Varadinskog mosta ka Žeželjevom mostu i preko, pa zatim do Mosta slobode gde smo ostali jedno sat vremena u gužvi. Nisam uspeo da vidim ništa specijalno od nekih performansa, tako se zalomilo, ali mi se energija ljudi jako dopala, transparenti su bili duhoviti, a posećenost je delovala vrlo velika. Nakon 18h su se primetno pojačale kolone od druga dva mosta ka Mostu slobode. U povratku gužva i šou na naplatnoj rampi kod Šimanovaca, svi su trubili, pozdravljali se međusobno i isticali svoje transparente kroz prozor. U kolima smo igrali igru testiranja granica tolerancije na tuđ muzički ukus, te sam u svoj toj gunguli uspeo da prislonim svoj auto na auto ispred sebe i odvalim svoju registarsku tablicu, srećom na drugim kolima nije bilo štete. Tablica je prineta na žrtvu protestima, idemo dalje! 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Saturday at 11:25 PM Share Posted Saturday at 11:25 PM Ovo što smo večeras i danas gledali u Novom Sadu je bilo spektakularno. Svako ko bilo šta prigovara na organizaciju je najskriveniji ešalon sendvičara i neko ko želi da unese razdor. To je tako na keca. Samo pratite profile koji će na ovome insistirati. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Saturday at 11:26 PM Share Posted Saturday at 11:26 PM ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Pogledajte Stori, fantastičan je 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Saturday at 11:30 PM Share Posted Saturday at 11:30 PM Madonna > JK 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted Saturday at 11:30 PM Share Posted Saturday at 11:30 PM Haha sutra žvala pljuje po Madoni 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Saturday at 11:32 PM Share Posted Saturday at 11:32 PM NS plenum filozofskog sam odlučio da zove proglas dok su studenti iz Bg bili u putu, filozofi iz Bg ispali majmuni i brže bolje napustili blokade umesto da se to reši drugačije kad se sve završi i sad će krenuti spinovanje i trpanje narednih 10 dana. Prelepo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted Saturday at 11:36 PM Share Posted Saturday at 11:36 PM 4 minutes ago, Drug Crni said: Madonna > JK Da nije ova "naša" Madona sa Pinka....? Katran i perje....ništa drugo. P.S. Ovo je moglo i na gadost dana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clash Posted Saturday at 11:37 PM Share Posted Saturday at 11:37 PM Civilizovanje Beogradjana je bonus ovih protesta🤪 2 3 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted Saturday at 11:37 PM Share Posted Saturday at 11:37 PM Sutra objasnjava kako je Madonna krs pjevacica 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Saturday at 11:37 PM Share Posted Saturday at 11:37 PM 1 minute ago, Урош19 said: NS plenum filozofskog sam odlučio da zove proglas dok su studenti iz Bg bili u putu, filozofi iz Bg ispali majmuni i brže bolje napustili blokade umesto da se to reši drugačije kad se sve završi i sad će krenuti spinovanje i trpanje narednih 10 dana. Prelepo Neće. Sve se odvija tako velikom brzinom tako da ne verujem ni da će Svinjformer to da spominje do kraja vikenda. Da su ispali budale - jesu, mada mislim da će ostali studenti to da nekako srede. Ne znam kakav je bio sastav plenuma, tj. da li samo oni koji su bili na putu ili su se skupili na fakultetu, ali verujem da će to ispeglati do ponedeljka. 14 minutes ago, Nek grmi jako said: Kada je reč o sociološkom, pa ako već hoćemo i kulturološkom kretanju ovakvih razmera, neke frikcije su potpuno logične, poput ovakvih nesuglasica oko nekih govornika, ali to će sve koliko večeras odneti dunavska voda ispod tri novosadska mosta. Posmatrajući to iz ličnog ugla, shvatio sam da nekada ni sam nisam načisto koga bih voleo da vidim ili čujem, a koga ne bih. Recimo, Jovo Bakić me nekada dovodi u stanje očaja jer, po mom skromnom mišljenju, preemotivno reaguje i prenagljuje u trenucima kada nam je potrebna veća mudrost, a nekada mi deluje kao jedini normalan čak i kad se ponaša kao neki lik iz opusa Dostojevskog. Mislim da je i to nebitno. Ako ima govornika, princip je isti kao na švedskom stolu - uzmeš/slušaš ono što ti se sviđa, a drugo zaobiđeš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted Saturday at 11:40 PM Share Posted Saturday at 11:40 PM Svaka cast ovom coveku na hrabrosti Pomenuo Trst 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Saturday at 11:42 PM Share Posted Saturday at 11:42 PM Baš komentarisasmo usput kako nekakvi govornici koji ne pripadaju studentima ili makar nastavnom kadru nisu najsrećnije rešenje jer skreću pažnju sa samih studenata i omogućavaju pravljenje režimskih spinova. Doduše, licemerno bi bilo da ja insistiram na tome, jer mi se na Autokomandi jako dopalo što je govorio Jovo Bakić (jer njega gotivim), a sada kao treba da mi smeta što govori npr. Kesić zato što o njemu postoje podeljena mišljenja. Svakako mi deluje da su studenti sa BG filozofskog prenaglili, baš su ispali pravi stereotipni filozofi umesto da se fokusiraju na praktičnije stvari. No na osnovu dosadašnjeg iskustva sa ovih protesta verujem da će ovo da se ispegla. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted Saturday at 11:42 PM Share Posted Saturday at 11:42 PM 4 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Sutra objasnjava kako je Madonna krs pjevacica Kad krene Karleusa po njoj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted Saturday at 11:42 PM Share Posted Saturday at 11:42 PM 9 minutes ago, Drug Crni said: Madonna > JK Šta kaže Keruša, zna li se? Hoće li da objasni da je Madona samo jeftina i nepoznata pevaljka? Neko pametno čeljade na internetu se pita hoće li Keruša da organizuje kontra-blokadu na Plavom mostu. (Ne mogu da nađem autora ovog pitanja, pa se izvinjavam) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Posted Saturday at 11:43 PM Share Posted Saturday at 11:43 PM (edited) Малопре стигох кући. Незабораван дан у српској Атини. Кренули смо јутрос око 10, јер је било јасно да ће после бити превелика гужва. Много је људи из Београда дошло, што се видело малопре на наплатној рампи на аутопуту када је колона већа од километра правила буку сиренама и пиштаљкама, извадила транспаренте. Нестварно. Наравно, било је и других градова. Стигли смо некако таман да дођемо до Железничке станице у време када се одаје пошта страдалима. Језиво је бити тамо. После тога нешто јели и право на Мост Слободе. Људи моји каква сјајна атмосфера, какви дивни људи. Заиста је привилегија била бити ту. Сви са истим циљем, све културно, лепо, нема никаквих гурања, свађе, инцидената било каквих. Број људи је у пику био нереалан. Ја, обично, када покушавам да отприлике проценим колико негде има људи, пробам да упоредим са Мараканом када је крцта на неким већим утакмицама. Смем да потпишем да је у једном тренутку било много више људи од тога. Заиста нестварна гужва. Све у свему, једно велико и лепо искуство. Хвала Новосађанима на гостопримству. Edited Sunday at 01:28 AM by Red 10 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Saturday at 11:43 PM Share Posted Saturday at 11:43 PM 2 hours ago, Čvarkov said: Preuzeto sa fb-a Pita AV penzionera kada mu je neko pre njega povećao penziju za 11%? Evo kada: 1.01.2001. povećanje 59,94% 1.08.2001. povećanje 12,24% 1.01.2002. povećanje 13,05% 1.01.2004. povećanje 12,28% 1.01.2005. povećanje 11,64% 1.01.2008. povećanje 11,06% 1.10.2008. povećanje 14,13% onda duuugo ništa... Januar 2023. povećanje 12,1% januar 2024 povećanje 14.8% i sad ovo Ima i umanjenje isto od tog psihopate, to kao da se skroz zaboravlja. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Saturday at 11:44 PM Share Posted Saturday at 11:44 PM 1 minute ago, DJ_Vasa said: Šta kaže Keruša, zna li se? Hoće li da objasni da je Madona samo jeftina i nepoznata pevaljka? Neko pametno čeljade na internetu se pita hoće li Keruša da organizuje kontra-blokadu na Plavom mostu. (Ne mogu da nađem autora ovog pitanja, pa se izvinjavam) 1 minute ago, srlepajce said: Kad krene Karleusa po njoj 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted Saturday at 11:44 PM Share Posted Saturday at 11:44 PM ❤️ 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemanjaol Posted Saturday at 11:48 PM Share Posted Saturday at 11:48 PM Ovo sa Madonom je velika stvar, cela prica ima potencijal za ozbiljan bum na globalnom nivou Materijali koji su snimljeni su fantasticni, ako dobiju odgovarajucu platformu mogu da postignu mnogo Videli smo danas u ns i francusku televiziju. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted Saturday at 11:49 PM Share Posted Saturday at 11:49 PM 4 minutes ago, Урош19 said: Jos malo ce i Vucicu postati cringe njene objave 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted Saturday at 11:50 PM Share Posted Saturday at 11:50 PM 4 minutes ago, Урош19 said: Hahahahahahahah studenti ne znaju za sta protestuju nate svi zahtevi su im ispunjeni! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Урош19 Posted Saturday at 11:52 PM Share Posted Saturday at 11:52 PM Objava Madone nam sela ko budali šamar, taman da se lakše ispeglaju odnosi između NS i BG plenuma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts