Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

2 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Ovo je vise "biram da najebem" ko ja kad me je ova moja natantala da idem planinarit na 2k metara po kozijim stazama u decembru mjesecu. 

Hm 2km po kozijim stazama ili Beogradski maraton pitanje je sad...

Just now, Kooineeperk said:

"kao da je neka nevidljiva ruka stvorila novi incident"... 

Pa J E B O T E!

ko je to rekao da mi se ///....

5 minutes ago, DJ_Vasa said:

Uz ovolike studente na ulicama, građane koji ih podržavaju plus opoziciju koja se protivi izborima kada za njih ne postoje fer uslovi, ne znam koliko mu je to pametno rešenje. Šta misliš da bi se desilo da sve tri pomenute grupacije krenu u akciju?

Treba neko da ponudi opciju koja će da matrijalizuje potencijal o kojem pričaš i koji nesumnjivo postoji. Vidiš li ti tu opciju, odnosno, smatraš li da je realno da se ona oformi i ideološki i logistički (logistički aspekti izbora su vjerovatno ključ za demontiranje vučićeve mašinerije, jer, koliko god ih ja žarko mrzio, moram da im priznam da očito tehnički to jako dobro rade) u roku od mjesec-dva?

• Like 1

Vrlo je jednostavno. Sve i da žvala krene ka novim izborima to i dalje ni na koji način ne znači da su studentski zahtevi ispunjeni i treba nastaviti sa protestima. Da pojasnim kome možda nije jasno - zahtevi se odnose ne samo na političku nego pre svega na krivičnu odgovornost odgovornih za nadstrešnicu/batinanja, a ovo se lako da proširiti i na ostala nepočinstva sekte i dudlača.

• Like 11
  • Thanks 2

Oni ce izbore da pokradu, posledicno taman koliko im treba uz kupovinu neke opcije koja predje cenzus.

Meni deluje da je SNS piramida svakodnevno preokupirana, vec mesecima, kako medjusobno da se ispregovaraju, kako da rese sve i da se podmire, ko ce da ide pod voz, ko pod autobus, i ko nece sa sobom da povuce dovoljno da se urusi kula. 
Bukvalno zamisljam kako iza zatvorenih vrata igraju igraju medjusobno poker i šah.

Koliko god da su ološi, ima tu njih dovoljno namazanoh da se stite i odbrane od sopstvenog pada.

Neophodno je iskoristiti momentum i pripremiti se za izbore, tj da se isti ovakav pritisak vrsi kako bi se dobili iole fer izbori. Kad kazem iole, mislim na to da ne budu takvi da mogu masno da steluju do svoje pobede. Kupovace, ucenjivace, to je neizbezno nazalost. Ali daj da ne dozvolimo da ne izmislie vise desetine hiljada glasova…

• Thanks 1

1 minute ago, Chaos Is Me said:

Vrlo je jednostavno. Sve i da žvala krene ka novim izborima to i dalje ni na koji način ne znači da su studentski zahtevi ispunjeni i treba nastaviti sa protestima. Da pojasnim kome možda nije jasno - zahtevi se odnose ne samo na političku nego pre svega na krivičnu odgovornost odgovornih za nadstrešnicu/batinanja, a ovo se lako da proširiti i na ostala nepočinstva sekte i dudlača.

Pogledaj tvit koji sam objavio. Tu je sve rečeno.

Vučević stvarno skroz popišan, skoro da je zaplakao.

Baš onako smušeno.

Najavio je i ostavku gradonačelnika.

Takođe je na kraju rekao još nešto zanimljivo, vlada je sada u tehničkom mandatu do izbora nove vlade ili neke druge političke odluke. Meni je zvučalo kao da je na stolu potencijalno i prelazna vlada.

Cela priča je bila u smislu da je sns najodgovorniji za situaciju u društvu i sukobe i da moraju stvari da se smire.

Videćemo

• Like 2

Just now, nemanjaol said:

Baš onako smušeno.

Takođe je na kraju rekao još nešto zanimljivo, vlada je sada u tehničkom mandatu do izbora nove vlade ili neke druge političke odluke. Meni je zvučalo kao da je na stolu potencijalno i prelazna vlada.

Cela priča je bila u smislu da je sns najodgovorniji za situaciju u društvu i sukobe i da moraju stvari da se smire.

Videćemo

Mislim da šta pričaju danas ne znači ništa za to šta će pričati sutra. Ja mislim da oni nemaju gameplan duži od 72 sata. Menjali su ploču 10 puta od kad se desilo ovo u NSu

• Like 22

9 minutes ago, DJ_Vasa said:

Uz ovolike studente na ulicama, građane koji ih podržavaju plus opoziciju koja se protivi izborima kada za njih ne postoje fer uslovi, ne znam koliko mu je to pametno rešenje. Šta misliš da bi se desilo da sve tri pomenute grupacije krenu u akciju?

Svi mi vec znamo da opozicija nece biti monolitna, neko ce izaci. Uz par instant, trojan pecurka pokreta (kao i svaki put) bice dovoljno da se bar formalno sprovede proces. Ako se nastavi sa aktivnostima po ulicama kakve su sada (da ne pricam ako se front jos prosiri i u nekoj meri radikalizuje), to ce biti pritisak na sistem i drzavu koji se ne moze tolerisati, sabotiranje glavnog oblika izrazavanja demokratije, nezapamcen teror manjine nad vecinom i eto onda mnogi vise opravdanja i mnogo jaci narativ i za medj. zajednicu i za unutrasnje prilike koji mnogo sire otvara vrata za radikalne mere za spas drzave i njenog suvereniteta.

• Like 1

Pokvareno, lazljivo, manipulativno do bola! Ostavka sad, zbog neprijatnog budjenja a propo nocasnjeg napada, ne i ostavka zbog smrti 15 ljudi, cak ni posle 3 meseca? Jbt, gde je ovo raslo, cime se hranilo,  odbijam da disem isti vazduh sa ovakvium smradovima! Ovo ne zasluzuje ni metak ni robiju, ovo zahteva dozivotno zatvaranje u psihijatrijsku ustanovu i bacen kljuc pa neka se jedu medju sobom!

• Like 4

Ni jedan SNS-ovac od Vučevića pa nadalje neće biti žrtveno jagnje bez debele kompenzacije u novcu, nekretninama, ko zna čemu još. Samo je pitanje ko će pristati da bude okrivljeni i po kojoj ceni, o tome se sasvim sigurno vode pregovori između partijskih bičeva kao što su kum Gliša ili Novak Nedić sa mogućim jaganjcima.

Pregovori neće biti komplikovani jer budući okrivljeni znaju da neće biti i osuđeni. Uz maratonski sudski proces, žalbe višem sudu, vraćanjem na prvi stepen i tako koliko već može zakonski puta sve će se to razvući na sedam-osam godina procesa, gde će na kraju kad se sve zatrpa ko zna čime pravosnažna presuda glasiti par godina nanogice, što će optuženi odslužiti još tokom sudskog procesa.

Oni koji najpre treba da odgovaraju, bivši i sadašnji ministar građevine, Toma Mona i Goran Vesić su nestali iz javnosti ko puvanjak iz gaća. A sklonjeni su iz javnosti i svi koji bi mogli da dignu pritisak narodu. Gde je naš vrli gradonačelnik Beograda dok mu je pola grada u blokadi?

• Like 3

3 minutes ago, Beonegro said:

Treba neko da ponudi opciju koja će da matrijalizuje potencijal o kojem pričaš i koji nesumnjivo postoji. Vidiš li ti tu opciju, odnosno, smatraš li da je realno da se ona oformi i ideološki i logistički (logistički aspekti izbora su vjerovatno ključ za demontiranje vučićeve mašinerije, jer, koliko god ih ja žarko mrzio, moram da im priznam da očito tehnički to jako dobro rade) u roku od mjesec-dva?

Upravo ovi koje sam spomenuo - studenti, građani i opozicija, koja je i sama rekla da nije za izbore kada nema fer uslova. Ideološki se ne mogu oformiti u smislu levica/desnica, EU/RuSSija/Kina, što nisu ni do sda potencirali. Zaboravio sam i na lokalne pokrete koji imaju nešto malo snage. Jedina platforma koju mogu da zauzmu jeste da su protiv izbora ukoliko uslovi nisu fer.

S druge strane, pošto je i Hulji jasno da izbori mogu da budu opasni za njega, čak i sa celom mašinerijom koju poseduje, najavio je rekonstrukciju vlade, naredio falusoglavom premijeru i gradonačelniku NS da daju ostavke jer mu je izlazna strategija po svoj prilici da žrtvuje nekoliko figura kako bi nastavio da drži vlast. SNS je i na ovim kljakavim izborima dobila 112 mesta, tj. ispod polovine, a ne verujem da imaju baš stoprocentno poverenje u SPS, manjinske stranke i ostale satelite koji bi lako mogli da se okrenu.

10 minutes ago, Chaos Is Me said:

8 minutes ago, Урош19 said:

Ide se opet na izbore a?

Lepo je to al aj mogli ste se malo zahtevima pozabaviti jer ovo niko nije ni tražio

Ove dve ostavke su zahtevi opozicije od tamo novembra, ne zahtevi studenata. 

Ne ide se na nove izbore nego je to prakticno uvod u rekonstrukciju vlade. Sad ce samo da promene igrace. Kao time-out. 

3 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Svi mi vec znamo da opozicija nece biti monolitna, neko ce izaci. Uz par instant, trojan pecurka pokreta (kao i svaki put) bice dovoljno da se bar formalno sprovede proces. Ako se nastavi sa aktivnostima po ulicama kakve su sada (da ne pricam ako se front jos prosiri i u nekoj meri radikalizuje), to ce biti pritisak na sistem i drzavu koji se ne moze tolerisati, sabotiranje glavnog oblika izrazavanja demokratije, nezapamcen teror manjine nad vecinom i eto onda mnogi vise opravdanja i mnogo jaci narativ i za medj. zajednicu i za unutrasnje prilike koji mnogo sire otvara vrata za radikalne mere za spas drzave i njenog suvereniteta.

Ne znam ni koliko bi njima bilo pametno jer bi političku karijeru mogli da nastave samo kao deo SNS-a, što se desilo sa Avetnicima. Verujem da i mnogi od tih lešinara vagaju šta da rade jer nikome od njih ne ide u prilog da odu u četnike '45.

• Like 1

6 minutes ago, nemanjaol said:

Baš onako smušeno.

Videćemo

A tek je ovaj teletabis bitan igrac u picku materinu. Pita se za nesto otprilike kao i ja.

Edited by Clash

3 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

sabotiranje glavnog oblika izrazavanja demokratije, nezapamcen teror manjine nad vecinom i eto onda mnogi vise opravdanja i mnogo jaci narativ i za medj. zajednicu i za unutrasnje prilike koji mnogo sire otvara vrata za radikalne mere za spas drzave i njenog suvereniteta.

Pa oni sabotiraju izbore već deceniju na sve moguće načine. 

Kako reče Zloba, tu smo i jači smo!

5 minutes ago, Nicklord said:

Mislim da šta pričaju danas ne znači ništa za to šta će pričati sutra. Ja mislim da oni nemaju gameplan duži od 72 sata. Menjali su ploču 10 puta od kad se desilo ovo u NSu

Velikodušan si sa ta 72 časa, po ovome što su do sad pričali i radili jedva imaju plan za 24h

Edited by Урош19
  • Like 2