Pletilja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ukratko, pre podne mi je muka od AV, posle podne mi je muka od gradjana, uvece mi je muka od studenata i profesora i tako danima. Tu i tamo, posalju mi neki klip sa protesta ispred Vlade Srbije.... neko kaze da je bas sad u toku kamerni koncert pop muzike, gledam te momke sto odlicno sviraju i pevaju na sred glavne ulice, u podne, pa jos u petak, radni dan...da sam ih videla juce, rekla bih sa indignacijom - zgubidani, nasli se da igraju tango sa boom konstriktor, mos misliti.... Ne znam sta mi se u medjuvremenu dogodilo u glavi tek, javila se misao da je to sto rade profesori, studenti i gradjani vec 9, 10 dana prava stvar: i treba da se vidi razlika izmedju nas i njih, da lepo igramo tango kao sav normalan svet, da debatujemo u debatnim klubovima, da fino sviramo i pevamo, radimo jutarnju gimnastiku na gradskoj raskrsnici, sve to mu dodje kao manifest, ideoloski program pokreta normalnih, pokreta postene inteligencije . I tako, pravim raspored sa prijateljima u Bg za 28 Jun, kod koga cu da stignem dan ranije ako, opet, zaustave vozove i autobuse, ko ce da me vodi u urgnetni centar ako mi pozli u guzvi ili me neko gurne pa slomijem kuk...ako treba da se mre, da se mre s dobrim ralogom, mogu kako hocu, ima, bre, ovo malo vremena sto mi je ostalo da prozivim k o covek! Nema predaje! Smrt fasizmu, sloboda narodu! 2 4
Recommended Posts