Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

16 hours ago, Jezebel said:

 

 

image.png.558632cb66eafc95f4c353f35ded2c24.png

 

image.png.f09483b1defa2ab9b8b933c1e06cac47.png

 

Nema veze da li je informer, ima o tome u istom tonu i na "ozbiljnim" patrijotskim sajtovima od "ozbiljnih" autora, ama jedino što sam ja u svim tim dranjima i buncanjima primetio je da ama baš niko nije pomenuo ovo što ovde na slici piše "orjentacija". Sve sam "patrijotski telektualac" i mislilac itd.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cyber said:

 

Ne kaze se bez razloga pravoslavni talibani. Btw, juce sam pomenula genocidne komentare, ni to ne bez razloga.

Naime, nasla sam na tubetu jedan prenos setnje uzivo iz Beograda a sa desne strane su tekli komentari kao reka. Ne mogu da prenesem sve najgore uvrede koje su se neprekidno nizale na racun ucesnika prajda. Nacisto me ubedacila manifestacija Zla u direktnom prenosu, masovno su se pominjale lomace, Hitler koji bi to resio da nije izgubio rat i Putler koji bi to mogao da resi "kad dobije rat", Kadirov i svakojake metode mucenja i istrebljenja. Nema sanse da me iko ikada ubedi da to nije kriticna masa koja odredjuje i oslikava diskurs.

 

 

Upravo tako. Rekoše mi prijatelji iz HR da se kod njih za takve koristi termin katolibani, a zaista ne vidim suštinsku razliku između takvih i ovih sa slike:

no-coran-death-to-all-infidels.jpg

 

Ne znam odakle su ovi humanoidi sa slike, ali umesto njihovih obeležja može slobodno da se stavi krstača, sve je to ista ekipa. Da bi sve bilo žalosnije, ovdašnje društvo je u mnogim aspektima bilo progresivnije u doba jednopartijskog sistema, što sam pisao ovde, To što su punili svima glavu tvrdnjama da je komunizam super je budalaština, ali na tome što su primitivizam i nacionalizam sasecali u korenu im svaka čast i naklon do poda.

 

1 hour ago, freethrow said:

Ne vredi. Loša osnova, gora nadogradnja i najgora završna obrada. Pojmovi su izgubili smisao odavno, kao i same reči. Vernik ne znači vernik. Crva je sve samo ne crkva. Pop nije pop. Tradicija nije tradicija. Država nema značenje države. Tolerancija nije tolerancija. I tako dalje.

 

Loša osnova = loše školstvo, roditelji kreteni, društvo sastavljeno od kretena

Vernik = vrlo često zilot/taliban; oni koji su pravi vernici su manjina

Crkva (SPC) = ispostava FSB-a, utočište za zločince, fašiste i kriminalce

Pop = lezileb koji se navukao na laku lovu, uglavnom ne veruje u ono što propoveda; onaj koji u to veruje, ali je p*zda i ne sme da digne glas; čast izuzecima

Tradicija = pervertirano egocentrično shvatanje istorije i običaja; pervertirano shvatanje adaptirane religije koja se naziva i svetosavlje

Edited by DJ_Vasa
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Dropkick Murphys said:

A da sam u pravu potvrđuje i to što se i LGBT zajednica ogradila od svega toga rekavši da je dotični zloupotrebio gostoprimstvo. Kao što bi se ogradilo i svako pristojno biće, osim očigledno likova sa ovog foruma, kojima je sve to ok, čak i poželjno. 

Ja ne podrzavam to sto su se ogradili i izvinjavali, jer ko ih jebe. Ne njih, ove "uvređene". Pored onoga sto je Helena napisala u postu koji je bio odgovor Deju, nikad nisam video celu tu "uvređenu" bulumentu koja se dere na internetu etc o ovome sa dupetom i o drugim glupostima i cepidlačenjima da se ikada izvinila i ogradila od deset godina prikazivanja na TV ubijenih i spaljenih ljudi, od deset godina izloga kioska punih kurčeva nabijenih u usta i stražnjice, i od još gore pornografije, što su ovi tabloidi i televizije duze nego sto je Vuciceva vladavina, pa onda su tu 30 godina buncanja "patrijotskih telektualaca" itd, niti su ikada napravili neku "litiju" u vezi svega toga. Valjda im nije smetalo. Možda im se sve to čak sviđalo, i sviđa im se još uvek. Da ne pričam o najvecoj uvredi od svih koja traje 35 godina - što takvi buzdovani kao oni uopste postoje u Evropi, u kojoj je sprdanje sa religijom tradicija minimum jedno 5, 6 vekova, mada je i vise ali neka bude. Poenta je, nemaju zbog cega ovi da se izvinjavaju takvima.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Valjda su 30 godina sledili savet velikog patrijotskog telektualca Brane Crncevica "biti dobar Srbin je uraditi ono sto je dobro za srbstvo makar to i nije pravedno" tako nesto bese. Ne vidim zbog cega bi se neko takvima izvinjavao.

 

 

 

Koga mrzi da ceka neka premota na 1:34 :roflmao:

 

Pa nikome ništa

Edited by Milenko Puzigaca
Link to comment
Share on other sites

Uzeo sam ovih dana da izbistrim opet It, da uporedim malo sa Stranger Things, i naišao sam na pogodnu izjavu, o kojoj na jednom mestu razmislja It, a uklapa se ovde u ove scene. Kaže "strah je plodan, i njegovo dete je gnev, a gnev zahteva osvetu". Skroz istina. Tako da sto se "uvređenih" tiče, ako se gleda sta su radili i sta jos uvek rade, ne samo u vezi pedera, generalno, kad neko koga su godinama i decenijama zlostavljali sve vreme pozivajuci se na "vecinu" prestane da se plasi onoga sto su takvi, bolje da se zadovolje golim dupetom, i da misle kako su dobro prosli.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Uzeo sam ovih dana da izbistrim opet It, da uporedim malo sa Stranger Things, i naišao sam na pogodnu izjavu, o kojoj na jednom mestu razmislja It, a uklapa se ovde u ove scene. Kaže "strah je plodan, i njegovo dete je gnev, a gnev zahteva osvetu". Skroz istina. Tako da sto se "uvređenih" tiče, ako se gleda sta su radili i sta jos uvek rade, ne samo u vezi pedera, generalno, kad neko koga su godinama i decenijama zlostavljali sve vreme pozivajuci se na "vecinu" prestane da se plasi onoga sto su takvi, bolje da se zadovolje golim dupetom, i da misle kako su dobro prosli.

 

Napisao je davno i Alexander Pope da je malo znanja (= neukost i neprihvatanje sopstvene neukosti) opasna stvar, tj. da iz nečije gluposti nastaju mnogi problemi. Ovako zaglupljeno društvo je odlično za dokazivanje pomenute tvrdnje.

Link to comment
Share on other sites

Apel za sekularnu državu i ukidanje veronauke u školama

 

Quote

Aktuelna vlast, kao i prethodna, u 21. veku omogućila je SPC da uspostavi monopol na to šta su moral, nacionalni interesi, vrednosti i identitet srpskog naroda… Taj monopol ogleda se i u sve većem uništavanju tekovina građanskog društva i elementarnih civilizacijskih kriterijuma.

 

Najnoviji primer je pritisak SPC da se otkaže mirna šetnja u okviru Europrajda. Sinhronizovano delovanje sa desničarskim snagama, uz opsesivnu fascinaciju Rusijom, još je jedna u nizu predstava koje imaju za cilj da se osujeti svaki korak ka društvu ravnopravnih građanki i građana, u kome će se poštovati ljudska prava i širiti horizonti slobode. O tome svedoči i nedavna izjava vladike SPC Nikanora koja je predstavljala otvoren poziv na nasilje. Od ove izjave niko se nije ogradio u SPC, niti je sudska vlast pokrenula postupak utvrđivanja pravne odgovornosti za pomenutu izjavu.

 

SPC karakterišu brojni ispadi kao što su dodeljivanja odlikovanja diktatorima, ratnim zločincima i biznismenima sumnjivih biografija, prikrivanje pedofilije u svojim redovima, kao i enormno bogaćenjem. Nedopustivo je da takva organizacija danas u Srbiji određuje sadržaje školskih programa i udžbenika. Time se negira nauka, šire teorije zavere i mitomanija, a čitave generacije vaspitavaju u duhu najkonzervativnijeg mračnjaštva, nesposobne da žive u modernom svetu i idu u korak sa svojim okruženjem.


Srbija potonula u plemenski oblik života

 

Quote

Kakvi god da su bili SFRJ, socijalizam i antifašizam, za Srbiju i Srbe bili su zlatno doba uprkos bezočnih nacionalističkih kleveta.

 

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 
FdC-_2DXgAMohCL?format=jpg&name=small

Dok se ovo ne istera iz crkve, zajedno sa vladikama koje ovo precutno odobravaju - za prave vernike u istoj mesta nema.

Sve mi se cini da cu se po pitanju veroispovesti na predstojecem popisu izjasniti kao Bogomil zbog ovakvih svestenika. :krstipd4:

Edited by Kronostime
  • Like 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Ovaj gore u videu ili je stvarno lud, u smislu psihotican, ili je tezak psihopata, ama svestenik hriscanske crkve svakako nije. Nego ovi sto se vređaju kad se neko maskira u kakvog religijskog lika, rešiše li, kako se to razlikuje od islamskih fundamentalista koji hoće i da prikolju ako neko crta svece (u islamu je dozvoljeno samo slovima opisivati svece isl, ne i crtezima) i kako se razlikuje ono sto je lik slikao dupe iz profila, a pozadina je verovatno slucajno bila koja je bila, od onih bolesnika mojih rođaka što kad su bili u Ohridu namerno nisu hteli da se slikaju bilo gde ako se u pozadini vidi džamija.

 

I da li sve ovo, sa sve ovim bolesnim licem gore u Kronosovom postu ima veze sa mozgom i sa 21 vekom. Gde je "litija" u vezi ovih bolesnika, da se trazi njihovo obuzdavanje jer su ocigledno potpuno pomahnitali i umislili da su neki kraljevi ili nesto. Do sad nisu ovoliko ludeli i u sve gurali nosine, pa ako neki i jesu, kao kobasicar i par njih, nije svaka šuša iz neke random crkvice davala sebi za pravo da siluje po kucama koga stigne. Iskreno, pravo je cudo sto vec nije nekakvom Drakulu pukla ona stvar, pa krenuo u akciju zbog ovog zuluma.

 

Uzgred, deka bog im salje poruke, ali kao i uvek sto je bilo, nema nikoga da ih cuje/vidi :lol_2: Gornji levi ugao, pored Mekdonaldsovog znaka, na bilbordu, rec koja se vidi takođe u gornjem levom uglu bilborda - "BUNIKA" :lol_2:

 

spacer.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Milenko Puzigaca said:

 "strah je plodan, i njegovo dete je gnev, a gnev zahteva osvetu". Skroz istina. 

 

Ovo ja iskusim dosta često dok šetam svoju kucu (crni GSD) koja najviše na svetu voli decu (uzeta je sa ulice, gde su je hranila uglavnom deca dok je bila štene) i onda pogledi nadrkanih majki i očeva iz ruralnih bekgraunda, miks straha i besa i onog boljedetedašetašanedžukelu.

  • Love 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

@berti , nije taj incident narocito tragican ili znacajan.

 

Tragicno je stoje u nasoj "kulturi"ili drustvu, definisi kako hoces, takvo ponasanje normalno. Nije normalno nego jeste uobicajeno. Ako ih neko javno pita, mnogi ce se nad ovim zgroziti - a mnogi ce, ako imaju priliku, raditi to isto.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Milenko Puzigaca said:

 

Čija Vlada je uvela veronauku u škole?  Ko je skinuo zvezdu petokraku sa Skupštine grada Beograda?

 

Čija Vlada je Bogoslovski fakultet pripojila BU?

 

Čovek nikada nije bio klerofašista. Čovek nikada nije bio u sps-u. 

 

***

Veronauka nije obavezan već IZBORNI predmet kao što je IZBORNI predmet i Građansko vaspitanje.

 

Lično, potpuno mi je svejedno da li će se ukinuti veronauka u školama.

 

Moji sestrić i sestričina, dok su išli u školu išli su na časove Građanskog vaspitanja. 

 

Sestričina ide u crkvu samo kada su veliki praznici-Božić i Uskrs.

 

Sestrić ide češće u crkvu i uvek odsluša celu službu, ili celu Liturgiju. Na njegov izbor nisu uticali ni njegovi roditelji, a ni ja kao tetka i mama kao njegova baba.

 

Sam je izabrao. 

 

I na kraju...nisam fanatik kada je vera u pitanju. Idem u crkvu kad osetim potrebu, idem i kada su veliki praznici.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

 

Čija Vlada je uvela veronauku u škole?  Ko je skinuo zvezdu petokraku sa Skupštine grada Beograda?

 

Čija Vlada je Bogoslovski fakultet pripojila BU?

 

Čovek nikada nije bio klerofašista. Čovek nikada nije bio u sps-u. 

 

***

Veronauka nije obavezan već IZBORNI predmet kao što je IZBORNI predmet i Građansko vaspitanje.

 

Lično, potpuno mi je svejedno da li će se ukinuti veronauka u školama.

 

Moji sestrić i sestričina, dok su išli u školu išli su na časove Građanskog vaspitanja. 

 

Sestričina ide u crkvu samo kada su veliki praznici-Božić i Uskrs.

 

Sestrić ide češće u crkvu i uvek odsluša celu službu, ili celu Liturgiju. Na njegov izbor nisu uticali ni njegovi roditelji, a ni ja kao tetka i mama kao njegova baba.

 

Sam je izabrao. 

 

I na kraju...nisam fanatik kada je vera u pitanju. Idem u crkvu kad osetim potrebu, idem i kada su veliki praznici.

Zašto se i kome pravdaš?

imaš pravo na svoje verovanje ,neko ide u crkvu neko i džamiju neko na sastanak partije, neko je dovoljan sam sebi i ne želi da bude ni u jednoj organizaciji

 

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Perkos2 said:

Zašto se i kome pravdaš?

imaš pravo na svoje verovanje ,neko ide u crkvu neko i džamiju neko na sastanak partije, neko je dovoljan sam sebi i ne želi da bude ni u jednoj organizaciji

 

Ne pravdam se. Nije mi jasno zašto se toliko potencira na LGBT populaciji, zašto ne na osobama sa invaliditetom, npr.  Zašto je crkva problem?

 

SPC i LGBT nisu najveći problemi naše zemlje.

 

Inflacija divlja, narod je sve siromašniji. Počele su nestašice kao 1993.godine. Svakodnevno Vođa krši Ustav..a mi se ovde bavimo crkvom..

 

 

   

 

 

Edited by Devojka Luke Razića
dopuna teksta
Link to comment
Share on other sites

Ko hoce u crkvu, neka ide, ko nece, ne mora. Niko nikoga ne tera da ide tamo, niko nikoga ne tera da se vencava u crkvi, da se krsti tamo, da nosi kolač za slavu, da prima svestenika u kuću, da zove popa na sahranu i parastose... Stvar izbora.

Mom detetu sam izabrao da slusa gradjansko, misljenja sam da mu ne treba veronauka i da nema potrebe da mu se stvara konfuzija u glavi. Idem u crkvu kada su praznici, godisnjice... Neko se prijatno oseca u crkvi, neko ne, neko bi da skida gace ispred crkve. Sve ok. Neko voli da ide u biblioteku i knjizaru, neko ne voli da cita, neko bi da skine gace i pokaze guzicu ispred biblioteke. Njegovo pravo.

Neko voli bioskop, neko ne, neko bi da skine gace i okrene ka platnu za vreme projekcije jer mu se ne svidja film, neko bi da bije drugoga zbog filma... Ma sve super...

Nekome smeta lgbt populacija a ne smetaju mu rijaliti programi gde sve preliva od vulgarnosti. Nekome smetaju guzice na paradi, alu mu prijaju gole guzice iz Mitrovicevog regrut centra za prostituciju.

Sve kako treba, napredno u dno.

  • Like 3
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

Inflacija divlja, narod je sve siromašniji. Počele su nestašice kao 1993.godine. Svakodnevno Vođa krši Ustav..a mi se ovde bavimo crkvom.

 

Sve je isto - crkva u ovom smislu je ista ekipa koja je i dovodi do inflacije. Sve je ista ekipa.

 

Inače, evo, baš se Žare sad priseća: https://www.danas.rs/vesti/politika/zarko-korac-djindjic-je-uvodjenjem-veronauke-hteo-pomirenje-sa-crkvom-i-pogresio-je/

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije važno ko je uveo veronauku (i komunizam je mozda OK u teoriji) , nego što su (neki) popovi potpuno pomahnitali, kao što je lepo opisano gore u citatu iz tog apela. Dobili prst a oni zgrabili celu ruku, pa su sve osiljeniji. Evo ga ovaj gore na primer što bi da komanduje policiji, a nije on jedini, nego ih je sve više takvih osiljenih.  Ovaj, a i treba da se ponovi ovo:

 

 

Dobro, ovi se izviniše i ogradiše zbog gologuzana i onog kostimiranog, a da li se crkva izvinila i ogradila od ovog sumanutog, i ostalih njemu sličnih, koji ne samo što hoće da komanduje policiji, nego i vređa policajce. Šta se čeka? Ugasiše li Hilandar?

 

Drugo, ovaj, on kao da je izašao iz Novog zaveta, ali ne kao neko od hristovih sledbenika, nego jedan od onih fariseja, što su kritikovali Isusa zato što se druži sa poreznicima, poreznici, policajci, isto je to. Ovaj nije hrišćanin, očigledno. Pored toga što nije ni normalan.

 

Ali dobro, bar je sve to što u poslednjih nekoliko nedelja sve više "sveštenika" skidaju maske (hvala drugu putleru i na tome) i pokazuju svoje pravo lice odlična prilika da pojedini dobiju odgovor na pitanje "zašto bi neko uopšte hteo da jaše popa". Ostali koji nisu poludeli ako ih neko danas - sutra uzjaše, dok galopiraju, mogli bi da razmiljaju na temu "zašto normalni sveštenici nisu čistili kukolj iz svoje crkve".

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Devojka Luke Razića said:

 

 

***

Veronauka nije obavezan već IZBORNI predmet kao što je IZBORNI predmet i Građansko vaspitanje.

Ovo nije sasvim tačno. Jedan od predmeta Veronauka i Građansko vaspitanje se mora izabrati, ne postoji opcija da se izabere ništa ili nešto treće.

U početku je postojala opcija da se ne izabere ništa i najveći deo roditelja je upravo to birao. Onda je na pritisak SPC uvedena promena, mora se izabrati jedan ili drugi (da je po SPC veronauka bi bila obavezna, srećom to nisu dobili). Tada je povećan procenat slušalaca veronauke. 

 

Edited by tomas.hokenberi
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Devojka Luke Razića said:

 

Ne pravdam se. Nije mi jasno zašto se toliko potencira na LGBT populaciji, zašto ne na osobama sa invaliditetom, npr.  Zašto je crkva problem?

 

SPC i LGBT nisu najveći problemi naše zemlje.

 

Inflacija divlja, narod je sve siromašniji. Počele su nestašice kao 1993.godine. Svakodnevno Vođa krši Ustav..a mi se ovde bavimo crkvom..

 

 

   

 

 

"Bavimo se crkvom" jer bi crkva htela da uredjuje drzavu. Bas kao i devedesetih, crkva je opet stala na stranu vlasti, razlika je u tome da im sada smetaju pripadnici LGBT zajednice, a ne Hrvati, Muslimani, Albanci i ostali. Ako crkva zahteva da se menjaju skolski udzbenici, zabranjuju skupovi, njeni velikodostojnici bi hteli i da ubiju, samo da im je oruzja, onda i zasluzuje kritiku koju trpi. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...