Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

Čudno da se nisu setili one nekrofilske narodne poezije. Sećam se da Smrt vojvode Prijezde veliča samoubistvo, Kraljević Marko je alkoholičar i siledžija, a ima toga još.

 

Uzgred, ako neko hoće da zeza nastavnike srpskog, neka im samo kaže da je celokupna ekipa iz epske poezije samo gomila gubitnika koji ništa nisu uspeli da urade ili osvoje. :evil:

 

Primere za suprotno neće naći u programu, pa makar ih mikroskopom tražili.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Don Dusko said:

Jebo vas nacionalizam i sve to sto ide uz njega.

 

Na novinare se ovo odnosi.

 

Ja bih samo dodao da treba da se odnosi i na konzumente takvih sadržaja. Da je ovo normalno društvo, ti novinari bi čuvali ovce.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Samo pokazuje nepismenost Vucica, koji rec "trabant" povezuje sa Wartburgom i ficom. Originalno znacenje reci koja je starija od istocnonemackog autica mu nije poznato... :classic_biggrin:

Edited by zoran59
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, DJ_Vasa said:

Uzgred, ako neko hoće da zeza nastavnike srpskog, neka im samo kaže da je celokupna ekipa iz epske poezije samo gomila gubitnika koji ništa nisu uspeli da urade ili osvoje. :evil:

 

Miloš Vojinović bi želeo da porazgovara sa tobom 🫵

 

Edit: Što se tiče ovih naslova, mogao bi i njima dotični policijski sindikat da se pozabavi. Ovamo na B92 sada Vučić razotkriva ministra, tamo na Novostima ga zatim razvaljuje, čini mi se da pisac ima neke sklonosti ka homoerotičnim opisima.

Edited by Smrtokapa
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ne znam zašto ste zapucali za taj, kobojagi Sindikat, koji je uopšte irelevantan i nema veze sa Policijom u Srbiji...niti se pita za išta, i uzimate ga za nekakav reper. Jedino što hranite po malko sujetu pojedinih krndelja koji su umislili da spadaju u 10% "normalnih Srba" a ostali su, naravno..."krezubi"...

Edited by Constantin
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hoćemo li u Beograd na Expo - Hoćemo

hoćemo li u Beograd na Expo - Hoćemo

Da idemo da se napijemo

joj, da idemo da se napijemo

 

Hoćemo li metro uzeti - ??? 

 

 

 

Prijedlozi za nastavak pjesme?

 

 

 

Edited by ters
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, ters said:

Hoćemo li u Beograd na Expo - Hoćemo

hoćemo li u Beograd na Expo - Hoćemo

Da idemo da se napijemo

joj, da idemo da se napijemo

 

Hoćemo li metro uzeti - ??? 

 

 

 

Prijedlozi za nastavak pjesme?

 

 

 

 

"Hocemo li ljubit stare babe? "

 

Sta fali, uvek se uklapa 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:lol_2:

 

Mora da ga teraju bičem.

 

Quote

...implementation. We coordinated further contacts with the aim of expanding global support for the Formula.

 

I informed President Vučić about the current frontline situation. We also discussed security and political challenges in Eastern Europe.

 

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Darth Bane said:

Kazu Srbija hoce da razvija vestacku inteligenciju. Kad nemamo dovoljno prirodne , onda bar da razvijamo vestacku inteligenciju!

A ko će da je razvija? Novosnovani "Instituti za VI" u vlasništvu ljudi povezanih sa SNS koji rade iskljuĉivo za državu, a i to što rade, rade preko podizvođača.

Očekivao bi da neko ko investira u "startup" "Institut za VI" to radi zato što imaju neki proizvod koji će investitorima doneti prihod na tržištu, a ne "nesiguran" prihod od državnih tendera. 

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Текст Декларације преносимо у целости

Ми, председница Вјоса Османи, председница Маја Санду, председник Јаков Милатовић, председник Стево Пендаровски, председник Александар Вучић, председник Володимир Зеленски, премијер Еди Рама, председница Савета министара Борјана Кришто, премијер Николај Денков, премијер Андреј Пленковић, премијер Џон-Марсел Чолаку, окупили смо се у Тирани 28. фебруара 2024. године и издали следећу декларацију:

1. Руска ничим изазвана војна агресија на Украјину остаје највећа претња европској безбедности и међународном миру. Овај чин агресије је неприхватљив; то је флагрантно кршење међународног права, укључујући Повељу УН, и злочин против украјинског народа.

2. Поновили смо нашу непоколебљиву подршку независности, суверенитету и територијалном интегритету Украјине у оквиру њених међународно признатих граница од 1991. године и остајемо посвећени пружању Украјине неопходну подршку за превладавање руског агресорског рата онолико дуго колико је потребно да би се постићи свеобухватан, праведан и трајан мир у складу са Повељом УН и на основу украјинске формуле мира.

3. Позивамо целу међународну заједницу да снажно повећа подршку Украјини у њеној текућој борби за слободу, независност и територијални интегритет.

4. Оштро осуђујемо намере Руске Федерације да одржи председничке изборе на привремено окупираним територијама Украјине, што представља очигледно кршење међународног права. Истичемо незакониту природу предстојећих избора у Аутономној Републици Крим и граду Севастопољу и на окупираним територијама Доњецке, Луганске, Запорошке и Херсонске области Украјине.

5. Током данашњих разговора у Тирани, потврдили смо нашу солидарност са Украјином и њеним народом у њиховој херојској одбрани њихове слободе и наших заједничких вредности и изразили спремност да учествујемо у спровођењу Формуле мира председника Украјине Володимира Зеленског, која је у складу са са циљевима и принципима Повеље УН, и да учествује на инаугурационом Самиту мира, обезбеђујући најшире могуће међународно учешће у овом процесу.

6. Уверени смо да је руски агресивни рат пуног размера против Украјине показао критичну потребу и кључну важност уједињене и снажне Европе способне да се суочи са глобалним изазовима за мир и просперитет наших народа. Нагласили смо да нас спајају заједничке европске вредности и визија њиховог даљег развоја у оквиру уједињене Европе.

7. Поново смо потврдили нашу одлучност да интензивирамо заједничке напоре како бисмо осигурали даљи напредак и међусобну подршку ка чланству региона Западног Балкана, Украјине, Републике Молдавије и Грузије у Европској унији.

8. У потпуности подржавамо право Украјине да изабере сопствене безбедносне аранжмане. Савезници у НАТО-у и земље кандидати похваљују кораке предузете ка њеном будућем чланству у НАТО-у и подржавају Украјину да постане чланица Алијансе чим то услови безбедности дозволе.

9. Истакли смо нашу чврсту посвећеност да приведемо правди оне појединце одговорне за злочине агресије, злочине против човечности и друге злочине по међународном праву почињене у вези са агресорским ратом Русије против Украјине, кроз одговарајуће, поштене и независне истраге и кривично гоњење у националном или међународном нивоу, укључујући кроз рад Канцеларије главног тужиоца Украјине и Међународног кривичног суда како би се осигурало да се оптужбе за ратне злочине и друге међународне злочине у потпуности и поштено истраже независним, ефикасним и чврстим правним механизмима.

10. Договорили смо се да сарађујемо и фокусирамо наше напоре на повратак незаконито и илегално депортоване и присилно пресељене украјинске деце.

11. Обавезујемо се да ћемо побољшати наше напоре сарадње у борби против дезинформација, укључујући лажне наративе о рату, и да ћемо остати посвећени борби против хибридног ратовања и изазова сајбер безбједности, доприносећи стабилности и сигурности међународне заједнице.

12. Данас смо у Тирани потврдили нашу солидарност и подршку Украјини, изразили своју посвећеност да учествујемо у послератном опоравку и обнови Украјине како бисмо омогућили украјинском народу да обнови своју земљу, ангажујући све релевантне партнере, укључујући приватне компаније и међународне финансијске институције, са циљем обезбеђивања финансијске подршке, инвестиција и знања потребних да би се обезбедила просперитетна будућност Украјине. Истичемо важност деминирања у ширем контексту опоравка Украјине, као кључног почетног корака ка безбедном повратку људи и обнављању привредних и пољопривредних активности.

Ми, пријатељи Украјине, потврђујемо наше чврсто уверење да ћемо само уједињењем моћи да повратимо праведан мир, стабилност и просперитет на европском континенту.

 

 

Prilično se pokakio po volođi parizer. Tek sad mi je jasno zašto je ostala ekipa dozvolila da se izbace te dve tačke. Mislim da je ovo naj anti-ruski potez parizera do sada. Rusofili pene po internetu.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Klotzen said:

Prilično se pokakio po volođi parizer. Tek sad mi je jasno zašto je ostala ekipa dozvolila da se izbace te dve tačke. Mislim da je ovo naj anti-ruski potez parizera do sada. Rusofili pene po internetu.

 

Pa i nije baš mnogo. Prva tačka je u skladu sa nedavačkom politikom, a još na početku je javno rekao da podržava teritorijalni integritet Ukrajine. Iz ovog proističe i sadržaj prve tačke, samo što to nije ranije toliko eksplicitno govorio. Putleru ne smeta mali broj ukrajinskih izbeglica koji su ovde, a verujem i da ga zabole šta piše u deklaraciji dok se FSB ovde baškari kao kod kuće, dok se isporučuju protivnici režima i slično.

 

Verujem da je i potpis samo mrtvo slovo na papiru npr. kod tačke 11, gde se govori o borbi protiv dezinformisanja. Ne verujem da će Pink, Happy, PTC i ostali odjednom da prestanu sa prokremaljskim izveštavanjem.

 

Ukratko, ne verujem da će ova deklaracija imati ikakog uticaja na promenu politike. Ukrajina će i dalje dobijati nešto malo mrvica odavde u vidu humanitarne pomoći, a nosioci državne politike će nastaviti da igraju Kaljinku.

 

Mislim i da je nebitno što nekolicina budala troši tastaturu po Tnjiterima i FeZbucima jer su relevantni isto koliko i oni što ljušte pivo ispred podruma pića ili zadruge.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...