Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ali od Hrvatske ipak ne odustaju, stavili su je u narandžastu kategoriju zemalja u "koju treba putovati samo u slučaju krajnje nužde" :classic_dry:

Od 28 država, to je jedina evropska država.

Posted
11 hours ago, Drug Crni said:

@Arsenije Pesicprošao si bolje od mene. Ja sam ostao bez posla. Nisu mi produžili ugovor, sa nekim bednim izgovorom od razloga koje dete ne bi prihvatilo. Nisu hteli da mi kažu (tj smeli) pravi razlog, ali ja vrlo dobro znam da je iza svega politika.

Užas. Znajući kako neki moji bliski rođaci, koji žive nedaleko od tebe, imaju muke sa nalaženjem i zadržavanjem bilo kakvog posla, mogu da pretpostavim koliko ti je situacija zajebana.

Ja sam za sada prošao bolje od tebe, jer jbg ni posle 'intervencije' nisam popustio, naprotiv postao još gori i videćemo kako će da se završi. I šta znam, ja sam prilično miran i lagan po tom pitanju, nije mi prvi put i, što se kaže, spreman na sve eventualnosti. Nego nebitan sam ja ovde, druga stvar me žulja: slučaj kao tvoj je tipičan primer hiljada i hiljada pojedinačnih slučajeva, gde po pravilu ljudi na kraju ostanu prepušteni sami sebi. Svi ostali nekako nastave sa životom, naiđe im sledeća koska za glodanje, a pojedinac kojeg su dohvatili pipci hobotnice ostane sam sa svojim problemima. Da ne nabrajam gomile slučajeva ljudi koji su bili i najviše eksponirani i opšte poznati i davana im podrška sa svih strane i slavljeni na protestima i po medijima, pa sve to u jednom trenutku pokriju ruzmarin snjegovi i šaš i opet ostaneš sam da te pacovi polako izgrickaju. 

I sad sam ja sa jedne strane ljut na ovu našu opciju što smo previše mekani, bez volje, snage i muda da krenemo u neku akciju koja bi za svakog od nas značila ozbiljnije pomeranje iz zone komfora. Tu pre svega mislim na akcije tipa generalni štrajk i opšta građanska neposlušnost. S druge strane pitam se, sve i da izvedemo tako nešto, ko zna gde bi nas to odvelo. Jer posle protesta u Iranu ja se bojim da mi živimo u svetu u kojem više nema načina da se skine totalitarni režim. Jer ako svet nije mrdnuo na desetine hiljada pobijenih na ulicama iranskih gradova, to znači da su svi ostali lokalni šerifi po svetu dobili zeleno svetlo da mogu da divljaju po svojima bez ograničenja i da samo trebaju da vode računa da nešto drugo ozbiljno ne zajebu.

Ne znam, naravno da borba ne sme da stane, nema drugog izbora, samo se ponekad zapitam...koga ono beše nerviraju tri tačke, ne mogu sad da se setim? :classic_biggrin:

Što se tiče situacije u Boru, istraživanje koje je sns radio pre početka kampanje, to je ono interno, bez štelovanja, uglavnom prilično realno, kaže 51% sns. Što je loše, jer nakon nekoliko meseci pritisaka, ucena i pretnji, te kamiona bele tehnike i krađe na samim izborima, ne verujem da će biti ispod 55%. S druge strane, Bor je znao da bude čudan i nepredvidiv na izborima, to mi je otprilike najveća nada.

• Like 4
Posted
8 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Užas. Znajući kako neki moji bliski rođaci, koji žive nedaleko od tebe, imaju muke sa nalaženjem i zadržavanjem bilo kakvog posla, mogu da pretpostavim koliko ti je situacija zajebana.

Ovo ^ 
Ovo mi stvara glavobolju jer postoji realna mogućnost da neću uspeti da nađem novi posao iz istog razloga.

Pri tome, "glave" mi formalno nije došao SnS već direktorica koja je kadar Saveza vojvođanskih mađioničara, ali očito po nalogu SnS..no ne bih da se bavim špekulacijama; ionako će se vremenom sve doznati

I nisam ja napisao svoju ispovest da bih skupljao sažaljenja već da bih, kao i čiča Arsenije, skrenuo pažnju da preterujemo u traženju mana sa "naše" strane. Da, kritika je dobra stvar, i sam sam često kritikovao neke pojave, ali ide se predaleko u traženju "dlake u jajetu".

Mi ne da nismo slobodno društvo (istorijski smo premalo i na kašičicu to bivali), mi smo kompletno zarobljeno društvo. Nasilničko, nepravedno i osvetničko. Ovde svaka šuša, čim dođe do pozicije vlasti i moći, krene nekome da se sveti. Ako nekome to do sada nije bilo jasno neka pogleda moj primer.

Jednostavno je - sa kartelom na vlasti ovde sam život može postati kompromnitovan i ugrožen. Molim vas da to razumete i vi "neodlučni".

• Like 5
Posted
14 hours ago, A sad said:

To bi bila odlicna stvar. 

To ukljucuje autoput, zar ne?  Sta bi tu bilo odlicno? Da nemamo kontrolu pristupu luci Solun?