Jump to content

Recommended Posts

Posted

https://savremenapolitika.com/na-referendumu-bi-45-glasalo-za-clanstvo-u-evropskoj-uniji-32-protiv/

Ako bi se sutra održao referendum o pristupanju EU, 45% građana bi glasalo za, što predstavlja povećanje od dva procentna poena u odnosu na prošlu godinu, dok bi 32% glasalo protiv, što je brojka koja je ostala stabilna, navodi se u saopštenju.

Kao i prethodnih godina, podrška članstvu u EU je najjača među mlađim generacijama. Građani starosti 18–29 godina i dalje pružaju najveću podršku, sa preko 63% za ulazak Srbije u EU, dok je protivljenje najveće među ispitanicima starosti 60 i više godina, gde podrška iznosi oko 30%. Ovi nalazi ističu jasan generacijski jaz, gde mladi ljudi sve više vide svoju budućnost u Evropskoj uniji“, stoji u saopštenju.

Posted

meni je ovaj rezultat bas porazavajuci. a opet kad uzmem u obzir da samo 13% nase populacije poseduje pasos a jos manji ga koristi u neku ruku i razumem taj izolacionalisticki i anti evropski stav.

Posted
1 hour ago, HAMMER said:

meni je ovaj rezultat bas porazavajuci. a opet kad uzmem u obzir da samo 13% nase populacije poseduje pasos a jos manji ga koristi u neku ruku i razumem taj izolacionalisticki i anti evropski stav.

Odakle ti taj podatak? Svake letnje sezone samo u Grčku ode oko milion domačih turista, dok za ostale destinacije ne bih ni guglao. Samo posedovanje pasoša nije garancija ni za šta jer šoping u Segedinu ili Temišvaru i letovanje u nekoj grčkoj pripizdini ne šire vidike. A ima i dosta onih u EU koji su protiv te iste EU i za režim. Pre će biti da je ovo ilustracija izreke magarac u Beč, magarac iz Beča.

Posted
22 minutes ago, DJ_Vasa said:

Odakle ti taj podatak? Svake letnje sezone samo u Grčku ode oko milion domačih turista, dok za ostale destinacije ne bih ni guglao. Samo posedovanje pasoša nije garancija ni za šta jer šoping u Segedinu ili Temišvaru i letovanje u nekoj grčkoj pripizdini ne šire vidike. A ima i dosta onih u EU koji su protiv te iste EU i za režim. Pre će biti da je ovo ilustracija izreke magarac u Beč, magarac iz Beča.

cuo sam u nekoj debati neki dan. znaci nije djeliceva izjava vec od pre nekoliko dana. ako su oni slagali u programu i ja lazem vas. 

Posted
28 minutes ago, Ne sam Safete said:

Radimo na tome 🙂

Ova mala je skorije dosla, jos nesto je lupala jednom bilo mi samo u pozadini, secam se da sam bio u fazonu "ok", ali sam zaboravio sta je bilo konkretno.

• Like 1
Posted
16 minutes ago, Barkley#34 said:

Koliko je njen partner bio šokiran njenim izlivom vinjaka u mozak.

Ova kao da dolazi sa Kurira, mada i portal Novars. često sa svojim naslovima podseća na Kurir.

• Like 1
Posted

Iako je datum pri vrhu vesti iz 2023, očigledno je iz teksta da je vest dosta starija

https://www.nin.rs/arhiva/vesti/10885/putuj-evropo

povodom izmene seta zakona u cilju usklađivanja ovdašnjih sa putnim ispravama građana Evropske unije potpredsednik vlade Božidar Đelić prošle godine izneo nešto drugačije podatke. Prema njemu, svejedno skandalozan procenat građana koji imaju pasoše je 13 odsto.

Posted
30 minutes ago, Volter said:

Miš.

Glede Vucicevig dorucka:

-Index Mirjana se nalazi cca 100 metara od sluzbenog ulaza u Master centar znaci daljina za setnja od 5 minuta laganog hoda

-Na drugim slikama se vidi nizak tip u belom kaputicu koji je inace vlasnik ove radnje, bivsi diler deviza sa Futoske pijace sad naptednjak. Kaput i jos beli nije obukao dva puta u zivotu a sad je kao slucajno tu.

-Index Mirjana niti je radnja gde je nastao prvi Index sendvic u sadu a niti je najbolji od sadasnjih.

- Naravno da je policija blokirala ulicu jer ispred te radnje i u celoj toj ulici uvek ima bar desetak auta sa upaljenih sva cetiri koji kupuju hranu

- Od odusevljenih Novosadjana i spred ima njih desetak, neke tri curice koje su tu narvno po zadatku, tj. scenski dekor + Vucevic family+ lokalni sns

-Jebem ga u usta skrbava i njega i Vucevica

• Like 15
Posted

"Maja" je najpoznatiji Index i radnja koja je 1980 i neke izmislila taj sendvič. Doduše ne znam da li je ista porodica i danas vlasnik. No taj sendvič nije komplikovan za pravljenje da bi sada rekli da je samo kod Maje dobar Index. Ova "Mirjana" dugo radi i zna da uvaljuje stare kifle pa su se ljudi non stop žalili pa se oni dosetili da tostiraju kiflu što se ljudim svidelo tako da su i oni  postali poznati po Indexu.

Nedelja, žive duše nigde, verovatno je izašao na službeni izlaz koji je skoro preko puta te radnje a i glavni ulaz je nekih 100m odatle i otišao kod njega. Inače preko puta ove lokacije je bila "Maja" koja je tu bila godinama i razradila tu lokaciju i onda odjednom ona biva oterana odatle a preko puta dolazi Mirjana tako da ima osnova da se veruje da je sve planirano unapred.

Inače neko je već na google izmenio ime ove radnje "Index Mirjana ćaci" 🙂 . Moguće da je i ranije to urađeno.

Posted
On 2/1/2026 at 3:40 PM, fancy said:

i

Neverovatno šta olja bećković radi neloj deci u utisku nedelje, malo što su ih tukli policajci i maltretira država nego ih ova večeras dribla kao da se ovo desilo u Norveškoj. 

Posted
1 hour ago, Klotzen said:

"Maja" je najpoznatiji Index i radnja koja je 1980 i neke izmislila taj sendvič. Doduše ne znam da li je ista porodica i danas vlasnik. No taj sendvič nije komplikovan za pravljenje da bi sada rekli da je samo kod Maje dobar Index. Ova "Mirjana" dugo radi i zna da uvaljuje stare kifle pa su se ljudi non stop žalili pa se oni dosetili da tostiraju kiflu što se ljudim svidelo tako da su i oni  postali poznati po Indexu.

Nedelja, žive duše nigde, verovatno je izašao na službeni izlaz koji je skoro preko puta te radnje a i glavni ulaz je nekih 100m odatle i otišao kod njega. Inače preko puta ove lokacije je bila "Maja" koja je tu bila godinama i razradila tu lokaciju i onda odjednom ona biva oterana odatle a preko puta dolazi Mirjana tako da ima osnova da se veruje da je sve planirano unapred.

Inače neko je već na google izmenio ime ove radnje "Index Mirjana ćaci" 🙂 . Moguće da je i ranije to urađeno.

"Vanesa" i "Maja" su maltene u isto vreme počeli sa index sendvičima.Dugogodišnja radnica je kupila "Maju" pošto je vlasnica preminula pre nekih desetak godina,a muž više nije hteo da vodi lokal.

Sada su u Futoškoj ulici,dobra im je klopa i dalje i imaju posla.

Blokirali su ceo kvart da bi ovi pojeli sendvičak.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Perkos2 said:

Neverovatno šta olja bećković radi neloj deci u utisku nedelje, malo što su ih tukli policajci i maltretira država nego ih ova večeras dribla kao da se ovo desilo u Norveškoj. 

O čemu se radi? Šta se desilo?

Posted
1 minute ago, Volter said:

O čemu se radi? Šta se desilo?

Pitanja "kako ste se vi ponašali prema policiji" "jeste li im dali povoda" "da li si dok te njih 20 gaze prepoznao lice nekog iz Valjeva" i slične gluposti. Da devojku je pitala " da li bi i zašto ponovo bila član medicinske ekipe" " jesi na filmovima videla da se podižu ruke". Kai da su gostovali na informeru, treba da prolazr kroz propitivanje zašto su ih tukli

• Like 1
Posted
On 2/7/2026 at 7:42 AM, Tex_Willer said:

Zašto što je tad gradio kult ličnosti, plus kradja je podignuta na visi nivo.

Nije on poceo da gradi kult licnosti od 2017. nego od 2012. i cuvene i nikad ponovljene funkcije PPV. 

Kradja glasova je uvek postojala, zato i kazemo da zivimo u diktaturi. 

Ono sto meni nije jasno i dalje iz tvog odgovora otkud taj optimizam da se SNS smanjuje broj glasova jer stariji glasaci umiru ako smo videli 2022. da to nije tacno? 

On 2/7/2026 at 7:42 AM, Tex_Willer said:

Tako i Vucic će pasti sa nekih 2,2m( čitava ta koalicija) na 1,7-1,8m to je i dalje ogroman broj koji može pobediti jedino ogromna izlaznost uz nerasipanje opozicionih glasova, ali i promena u Madjarskoj i neka vrsta sporazuma sa Madjarima u Srb koji ce nositi 5 mandata, kao i drugim strankama nacionalnih manjina( drugi zbirno nose još 4 mandata cca).

Ne vidim razliku izmedju tih partija i SPS, SNS ili SRS (osim ako necemo da se vodimo ideologijom). 

Kao sto su te partije problem, tako su problem i SVM, SPP i SDPS. 

Posted
6 hours ago, goldberg said:

Nije on poceo da gradi kult licnosti od 2017. nego od 2012. i cuvene i nikad ponovljene funkcije PPV. 

Kradja glasova je uvek postojala, zato i kazemo da zivimo u diktaturi. 

Ono sto meni nije jasno i dalje iz tvog odgovora otkud taj optimizam da se SNS smanjuje broj glasova jer stariji glasaci umiru ako smo videli 2022. da to nije tacno? 

Ne vidim razliku izmedju tih partija i SPS, SNS ili SRS (osim ako necemo da se vodimo ideologijom). 

Kao sto su te partije problem, tako su problem i SVM, SPP i SDPS. 

Pa da ima preko 2m glasova( sa ukradenih delom) odavno bi i imali izbore, nije on mnogo najvernijih svojih izgubio, ali ti najverniji jednostavno umiru, dok on sve manje i manje dobija podršku iz 40-60 grupacije gde je ranije bio vrlo jak.

Pominjem sve ove stranke jer i one donose deo glasova, sps i pored svega ima nekih 150-160k glasova, radikali 40k cca.

Takodje mi nikad nismo imali izlaznost ni 60%, a sad se očekuje neka maksimalna od 70-72%, ako ne I vise čak, 90% tih osoba koje nisu glasale su opozicioni glasova i on je toga apsolutno svestan, radikali i dok su bili opozicija uspevali su uvek svoje podići da glasaju, tako je Toma i dobio 2012g.

To što ti spominjes jeste tačno, ali moraš shvatiti da izmedju 2022g i 2026 postoji velika razlika, da je većem delu populacije dosta vise ove mafije na vlasti i ono najbitnije postoji opcija za koju ce i mladi i stariji izaći i glasati, a ne za Djilasa, Mariniku, Ponosa...

Takodje ovde se oni predstavljaju kao da su imali 70% uvek, a imao je 55% sa sps, koji pitanje je da li vise ima i 4% ako bi sam izašao, dok sns sam na ovu izlaznost je ispod 40%.

Posted
8 hours ago, Perkos2 said:

Pitanja "kako ste se vi ponašali prema policiji" "jeste li im dali povoda" "da li si dok te njih 20 gaze prepoznao lice nekog iz Valjeva" i slične gluposti. Da devojku je pitala " da li bi i zašto ponovo bila član medicinske ekipe" " jesi na filmovima videla da se podižu ruke". Kai da su gostovali na informeru, treba da prolazr kroz propitivanje zašto su ih tukli

Nisam gledao zato ne mogu relevantno da komentarišem ali mi ne liči na Olju da posle svega nastupa zlonamerno prema studentima... možda se nije dobro spremila (u vezi glupih pitanja) ili samo htela da ih natera da više pričaju o datoj situaciji ("povod") kako bi ljudima koji nisu tada bili na ulici preneli šta se zapravo događa...  ne znam...

Posted

Malo je već postalo dosadno da dovede u goste mlade koji su malo mutavi i ne snalaze se u situacijama kada im se postave konkretna pitanja. Večito isti tip studenata (mladi i lepi, devojka i momak)  a ovaj put još ova mlada vernica kojoj su “Narod i Bog” nekakvi faktori i niko im više ne treba (ni Evropa, ni opozicija). 
I prvi put da čujem da gledaoci pametnije rezonuju od studenata. Ok, znamo za nasilje ali ta njihova ćutologija jasno govori o tome i da među njima postoji hijerarhija i da se čekaju odluke nekih iznad njih.

Advokatice su pravi primer kako se treba boriti protiv autoritarizma.

Posted
36 minutes ago, fancy said:

Nisam gledao zato ne mogu relevantno da komentarišem ali mi ne liči na Olju da posle svega nastupa zlonamerno prema studentima... možda se nije dobro spremila (u vezi glupih pitanja) ili samo htela da ih natera da više pričaju o datoj situaciji ("povod") kako bi ljudima koji nisu tada bili na ulici preneli šta se zapravo događa...  ne znam...

Video sam deo emisije igrom slučaja. Naravno da Olja B. nije imala loše namere, ali je deo razgovora bio promašen. Meni kao gledaocu zaista nije potrebno da Olja od mladića koji je brutalno tučen izvlači odgovor na pitanje da li je možda on ustaša i da li je nečim zaslužio te batine, a oni kojima to nije jasno i treba im objasniti ionako ne gledaju njenu emisiju.

• Like 3