Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
8 minutes ago, Eddard said:

Potpuno tačno. Ali onda, on the other side, niko nema pravo, moralno ili bilo kakvo, da zahteva i očekuje od tih istih koje Utopista spominje, da ne poštuju to pravo naroda u Srbiji da bira, odnosno da ne poštuje izbornu volju i da se okrene protiv, well, manje više demokratski izabranih predstavnika naroda Srbije i podrži neke tamo protestante.

Ovde postoji samo jedan mali, malecni problem - taj da isti koje Utopista spominje, sarađuju sa psihom i on im ne smeta toliko, iako direktno uzurpira i krši sve ono za šta se kao demokratske države zalažu. Taj disparitet između reči i dela je ono što izaziva frustraciju. 

Isti ti su podržali dolazak psiha na vlast nakon Tadića, koji nije umeo, ili nije ni želeo, da reši pitanje Kosova. Na to su se samo nakalemili razni projekti i planovi, gde su mnogi dobili deo kolača.

Edited by DameTime
  • Like 5
  • Thanks 2
Posted
Just now, JPM said:

Potpuno pogrešno tumačiš pisanje na toj temi. Ali potpuno. I ne znam što radiš to, kao da namerno truješ a pametan si čovek. Jel to frustracija? Ako jeste, ok razumljiva je, ali opet je pogrešno.

Bukvalno niko od nas tamo nije tražio ovo što imamo, nasumičnu kupovinu skupih stranaca. NIKO. Uvek je pričano u sastavnjanju smislene ekipe, ne o jurcanju za paprenim pojačanjima koji će da lade muda na parketu. Pisali smo i o tome da se izgubio osećaj jedinstva sa ekipom. A ti apostrofiraš samo taj deo nekolicine koji se na forumu ponašaju kao da igraju basketball menadžera sa sugar daddy opcijom uključenom. U sav taj mulj nas je uvukla SNS bagra jer su nam uzurpirali klub koji volimo.

Pa daj bre, svako može da udje i vidi šta piše većina tamo. Dajte još centara, bekova... 

Onda kao bravo za navijače u Pioniru što su skandirali uprava napolje, kao da su oni to skandirali zbog sns uprave a ne zbog poraza i očajne igre?  Ne samo znam koga pokušavate da lažete sebe ili mene...mene ne možete svakako.

Posted
6 minutes ago, Utopista said:

Ne razumem jbg ja jadan i iskompleksiran ljubav prema krvavim parama, ovaj Zvezdi i Partizanu...

Po tebi je izjednačena ljubav prema Zvezdi i Partizanu sa ljubavlju prema krvavim parama? TO hoćeš da kažeš?

1 minute ago, DameTime said:

Isti ti su podržali dolazak psiha na vlast nakon Tadića

Legitmno su podržali dolazak. Ali ovo što sad podržavaju je čisto licemerje.

Posted
1 minute ago, JPM said:

Kako koga da podrže? Pa narod na ulicama. Narod koji traži institucije sistema, demokratiju. Narod koji je očigledno brojniji. Da kažu da je u Srbiji na snazi najgora diktatura a ne da se ližu as dragim Aleksandrom za nekakav litijum. Licemeri. Misliš da oni ne znaju pravo stanje u Srbiji? Samo neće da intervenišu kad im baš nije u interesu. Nije njima baš po volji da svi budu prosvećeni. Treba im i stoka za eksploataciju.

Ne može da se podrži tzv. narod, već organizovana politička opcija koja ima konkretne ideje, program i slično. Da pitaš te na ulicama za šta se zalažu, podosta bi ih reklo da treba otkačiti EU i zapadne zemlje uopšte, oni što nosaju loknastog Džizusa bi tome dodali i još ponešto, a floskule o zalaganju za poštovanje zakona mogu da se okače mačku o rep. I oni što su osudili Navaljnog su poštovali zakone, ali mi se čini da takvi zakoni baš i nisu nešto što odgovara civilizovanom svetu.

• Like 4
Posted
Just now, Eddard said:

Potpuno tačno. Ali onda, on the other side, niko nema pravo, moralno ili bilo kakvo, da zahteva i očekuje od tih istih koje Utopista spominje, da ne poštuju to pravo naroda u Srbiji da bira, odnosno da ne poštuje izbornu volju i da se okrene protiv, well, manje više demokratski izabranih predstavnika naroda Srbije i podrži neke tamo protestante.

Ne traži se (barem ne ja) nepoštovanje izborne volje. On je legitimno izabrani predsednik, sns je legitimno izabrana vlast. Traži se da se procesi izbora ne poštuju odnosno da se ne aminuje apsolutna izborna krađa i inžinjering. Svakako, može da se ima mišljenje šta EU radi sa ovakvom vlašću ali se od EU ne može i ne sme tražiti da menja vlast. 

Takođe, traži se da se ne zatvaraju oči na kršenje zakona (flagrantno i očigledno) dok se istovremeno, zemlji kandidatu (ma kakav kandidat bio) spočitava izostanak napretka u reformama i primeni osnovnih principa zajednice u koju želimo, jer je onda to licemerne i po meni to je najveća zamerka ka EU.

Just now, Eddard said:

Da se ne pravimo ludi, naravno da sankcije nisu rešenje, ali one nisu primarno okrenute protiv tog naroda (iako on najviše i trpi). Da nije bilo sankcija i izolacije 90-ih, Sloba bi još sedeo na kanabetu.

Zapravo, sankcije su bile ukinute u najvećem delu nakon što je on od istih koji su uveli sankcije nazvan faktorom mira i stabilnosti na balkanu nakon što je odradio Dejton. Pa su usledile sankcije nakon Kosova. Ne bih se složio da su imale presudan uticaj u njegovom skidanju. Već više ovo iz prvog kvota, što nije više bio partner zapadu (i imao narod koji nema šta da izgubi više). 

• Like 3
Posted (edited)
6 minutes ago, JPM said:

Po tebi je izjednačena ljubav prema Zvezdi i Partizanu sa ljubavlju prema krvavim parama? TO hoćeš da kažeš?

Tačno. Bingo!  O tome pričam od kako sam ovde i zapanjen sam kako si to tek sada skapirao?

Naravno mislim na Zvezdu i Partizan kakvi su sada.

Ja želim da se te stotine miliona potroše na prihvatilišta za beskućnike, za azile za životinje, a da vi koji toliko volite te klubove trošite sopstvene pare na njih kao što ja trošim sopstvene pare na ulične pse i mačke - jel' to pošteno ili nije?  Ili kažite bre pošteno da su vam važnije igre od tudjih života. Samo nemojmo da se lažemo...

Edited by Utopista
  • Like 1
Posted

Pa da Amerika smatra da su sankcije resenje za ovo Nisovo uveli bi ih u Januaru a ne cak cak malo ih odlagali u nadi da ce ovaj da resi problem.

Sankcije su last resort i dali su nam skoro 9 meseci e sad sto mi nismo resili well pitajte precednika i vlast i nemojte okretati ovo na Meriku.

• Like 1
Posted
Just now, Utopista said:

Naravno mislim na Zvezdu i Partizan kakvi su sada.

Pa šta ja mogu da uradim po tom pitanju? To je klasična hleba i igara za određeni procenat naroda. Populizam. Ja to vidim. Ali izjednačiti klub koji volim sa današnjim pacovima koji ga kao metastaza uništavaju je baš previše.

Ja tebi kažem da se previše frustrirano obraćaš ne zbog nekog nepoštovanja prema tebi, baš suprotvno, imamo iste stavove, samo si ti brate baš ekstrem. To što ti propagiraš nikad nigde ne može da prođe. Imao bi podršku od 0.5% stalno. To tako ne ide. Uspeh je u pronalaženju middlegrounda.

3 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ne može da se podrži tzv. narod, već organizovana politička opcija koja ima konkretne ideje, program i slično. Da pitaš te na ulicama za šta se zalažu, podosta bi ih reklo da treba otkačiti EU i zapadne zemlje uopšte, oni što nosaju loknastog Džizusa bi tome dodali i još ponešto, a floskule o zalaganju za poštovanje zakona mogu da se okače mačku o rep. I oni što su osudili Navaljnog su poštovali zakone, ali mi se čini da takvi zakoni baš i nisu nešto što odgovara civilizovanom svetu.

U najmanju ruku bi mogli da prekinu odnose sa takvom vlašću, da se zvanično ograde od iste i da vrše pritisak za uspostavljanje demokratskih principa u zemlji koja je kandidat za članstvo.

Posted
7 minutes ago, JPM said:

Legitmno su podržali dolazak. Ali ovo što sad podržavaju je čisto licemerje.

Dosta priče o tome je u dokumentarnoj emisiji N1, Ja: Aleksandar (Državni gambit), kako je Tadić izgubio potporu Zapada jer nije bio sposoban i(li) voljan da reši kosovsko pitanje.

Bio im je potreban čovek koji će plasirati politiku nalik pro-evropskoj, ali dovoljno orijentisan na nacionalizam da pokrije prave interese. To je bio Vučić, za kog se odmah znalo da će naslediti Tomu Nikolića, koji je dobio te predsedničke izbore. 

To da Zapad uopšte ne zanima ko je ovde na vlasti je iluzorno i naivno. 

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
4 minutes ago, Utopista said:

Ja želim da se te stotine miliona potroše na prihvatilišta za beskućnike, za azile za životinje, a da vi koji toliko volite te klubove trošite sopstvene pare na njih kao što ja trošim sopstvene pare na ulične pse i mačke - jel' to pošteno ili nije?

Ja sa time nemam nikakvih problema. Da navijači Zvezde sponzorišu Zvezdu, da sami vernici plaćaju Crkvu, da ljubitelji mačaka sponzorišu azile za mačke, da ljudi dobre volje prave prihvatilišta za beskućnike. Ali to nikakve veze nema sa time da ti napišeš da ja volim krvav novac jer volim Zvezdu.

Posted (edited)
6 minutes ago, JPM said:

Pa šta ja mogu da uradim po tom pitanju? To je klasična hleba i igara za određeni procenat naroda. Populizam. Ja to vidim. Ali izjednačiti klub koji volim sa današnjim pacovima koji ga kao metastaza uništavaju je baš previše.

Ja tebi kažem da se previše frustrirano obraćaš ne zbog nekog nepoštovanja prema tebi, baš suprotvno, imamo iste stavove, samo si ti brate baš ekstrem. To što ti propagiraš nikad nigde ne može da prođe. Imao bi podršku od 0.5% stalno. To tako ne ide. Uspeh je u pronalaženju middlegrounda.

U najmanju ruku bi mogli da prekinu odnose sa takvom vlašću, da se zvanično ograde od iste i da vrše pritisak za uspostavljanje demokratskih principa u zemlji koja je kandidat za članstvo.

Pa bojkotuješ kao što ja radim. Šta je to tako teško i ekstremno? Do nekih boljih vremena... Makar bez Zvezde i Partizana se može živeti jbg. Mada ja lično bojkotujem sve što mogu a da je vezano za mafiju, a bogami i prijatelje i familiju... Teško vreme zahteva i neke gorke trave za teške rane a ne da se pravimo da se ništa ne dešava, život se normalno odvija, cveta cveće sunce sija... Mi smo protiv ali da ništa ne košta...e pa neće da može jbg.

6 minutes ago, JPM said:

Pa što ti ne prekineš odnose sa takvom Zvezdom, mislim tražiš od Evrope da prekine kontakte sa SNS mafijom, podržavam potpuno, ali što ti ne prekineš sa SNS Zvezdom - to je zilion puta lakše?  🤣

Edited by Utopista
Posted
4 minutes ago, DameTime said:

Dosta priče o tome je u dokumentarnoj emisiji N1, Ja: Aleksandar (Državni gambit), kako je Tadić izgubio potporu Zapada jer nije bio sposoban i(li) voljan da reši kosovsko pitanje.

Bio im je potreban čovek koji će plasirati politiku nalik pro-evropskoj, ali dovoljno orijentisan na nacionalizam da pokrije prave interese. To je bio Vučić, za kog se odmah znalo da će naslediti Tomu Nikolića, koji je dobio te predsedničke izbore. 

Ja se nadam da ovo niko ne misli, makar ne ozbiljno. Jer je naivno na toliko nivoa.

Za početak ekonomski, najbolje da najviše investicija ovde dolazi iz EU a da istu EU (tj. pojedinačne članice) boli uvo ko je ovde na vlasti i kako se vodi država tj. kako napreduju investicije. 

• Like 2
Posted
11 minutes ago, Don Dusko said:

Pa da Amerika smatra da su sankcije resenje za ovo Nisovo uveli bi ih u Januaru a ne cak cak malo ih odlagali u nadi da ce ovaj da resi problem.

Sankcije su last resort i dali su nam skoro 9 meseci e sad sto mi nismo resili well pitajte precednika i vlast i nemojte okretati ovo na Meriku.

Jedno apsolutno ne isključuje drugo. To što smo mi ovakvi kakvi smo nije nikakvo opravdanje za Ameriku što je takva kakva je. Odnosno imaju opravdanje, njihovo opravdanje je cilj...ko beše to rekao?

8 minutes ago, DameTime said:

U tome i jeste njihovo licemerstvo, jer njima danas odgovara tiranin u Srbiji.

Posted (edited)

U međuvremenu je Redžep Tajip čestitao Vučiću praznik Prepodobne Evrosinije. Samo je upisao pogrešnu adresu pa su dronovi završili u Prištini.

Biću sasvim pošten. Šta god da se dogodi, kada mi je u pitanju slava, bilo koji dan, mi u Srbiji ne slavimo rođendane, ali čak i to, svaki put Redžep Tajip je taj koji se seti i pokaže pažnju. Kada mi je neko u porodici bolestan, Redžep Tajip uzme telefon pa pozove. Retki su takvi domaćini, retki su takvi ljudi koji se tako odnose prema svojim kolegama i prijateljima, gotovo da ih nema. Imam možda još jednog takvog prijatelja, koji takve stvari radi i da se tako odnosi prema drugim ljudima. Zahvalan sam i na tome, i na časti koju je ukazao današnjom posetom.

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
Posted
4 minutes ago, Smrtokapa said:

Šta god da se dogodi, kada mi je u pitanju slava, bilo koji dan, mi u Srbiji ne slavimo rođendane,

????

• Ha-ha 2
Posted
8 minutes ago, JPM said:

To baš i ne funkcioniše tako u diplomatiji jer nije u pitanju kafana. Diplomatski odnosi se prekidaju u slučaju rata ili neke teške političke krize, ali i tada postoje kontakti da bi se razgovaralo o primirjima, razmenama ratnih zarobljenika i slično. Ne mogu ni da se ograde od iste jer nije u pitanju njihova institucija, vlast i slično. Pritisak već postoji i ogleda se u zaustavljanju napredovanja na putu ka EU. Erdogan je to već osetio, ali se nešto mnogo ne potresa. Nije mi poznato da su prekinuti diplomatski odnosi sa Turskom, a mnoge države EU i dalje imaju diplomatska predstavništva u Moskvi i Minsku, a ona i dalje funkcionišu. Možda to tako ide u kafani, gde zaista možeš da ne progovoriš sa nekim Perom koji se ponaša kako ne treba, ali diplomatija je malo ozbiljnija.

• Like 3
Posted
12 minutes ago, DameTime said:

ali dovoljno orijentisan na nacionalizam da pokrije prave interese.

To je patentirano svojevremeno u Bosni i Hrvatskoj ovde je samo razrađeno. Kvazinacionalno orijentisane stranke koje naravno ne daju vlast po bilo koju cenu su najbolje da odrade nepopularne a drugima bitne poteze jer otupljuju nacionalnu priču i argumente a usput drže ekstremiste na plati. 

• Like 3
Posted
2 minutes ago, DJ_Vasa said:

To baš i ne funkcioniše tako u diplomatiji jer nije u pitanju kafana.

Bila bi kafana da im odgovara kafana. Kad ne odgovara, onda smo uzdržani. Kapiram te ja, ali sve je to teško licemerje.

Posted
3 minutes ago, JPM said:

I zilion puta beznačajnije.

Pa napravi ti ono što je do tebe, pa onda zahtevaj od drugih da urade ono što misliš da trebaju. Inače si licemeran. 

Stvarno ne želim da vredjam i žao mi je ako to tako doživljavaš, ili bilo ko drugi. Mislim najiskrenije da je ovde ogromna većina ispravnih ljudi, i da je ovde onaj za mene bolji deo Srbije, ali eto te neke stvari mi stvano nisu jasne...

• Like 1
Posted
1 minute ago, JPM said:

Bila bi kafana da im odgovara kafana. Kad ne odgovara, onda smo uzdržani. Kapiram te ja, ali sve je to teško licemerje.

Drugar, politika je licemerna. Diplomatija čak i više. To su aksiomi.

Ne mogu da prekinu odnose niti će to uraditi, da se ne zanosimo ali u diplomatiji postoji milion načina da se nešto saopšti. To neki rade, tipa Marta Kos. O drugima je pisao npr. Beširi pre neki dan. Svejedno, neka prestanu da pričaju "dragi Aleksandre" i biće dovoljno.

• Like 4
Posted
13 minutes ago, JPM said:

Nije njihov posao niti imaju ingerencije da uvode demokratiju tamo gde je nema, plus je nemoguće to i tehnički izvesti, a o skupoći da i ne govorimo. Uzmi lepo spisak svih država na svetu, pogledaj koliki je njihov stepen demokratije, pa prosudi. Naprosto, obraćaš se na pogrešnu adresu.

Pretpostavljam da svako na forumu među prijateljima ima nekoga ko krši ograničenje brzine, prelazi ulicu van pešačkog prelaza, nepropisno parkira, ko je prošvercovao laptop ne plativši carinu, ko je angažovao molera na crno, kupio nešto švercovano preko oglasa, platio u zemlji nešto u evrima (osim nekretnine i onoga što je dozvoljeno), švercovao se u autobusu i slično, što je sve kršenje zakona, premda sitno. Ako svi podržavamo studentske zahteve, među kojima je i strogo poštovanje zakona koje važi za sve, da li smo onda licemeri ako smo i dalje prijatelji sa tim ljudima?

• Like 1
Posted (edited)
8 minutes ago, DameTime said:

Ne mogu institucije i pojedinci (članovi društva) da se direktno porede na takav način.

Zašto? Zna se šta su ingerencije institucija, tj. u ovom slučaju diplomatije, i šta pojedinci mogu da urade. Diplomatija naprosto mora da komunicira sa svakim, pri čemu se strogo poštuju određene konvencije. Pojedinac ima odrešene ruke za mnogo toga, a može to i da koristi. Ambasador bilo koje zemlje EU je dužan da npr. razgovara sa vlastima Belorusije i da koristi pri tome određen protokol, baš kao što su vlasti Belorusije dužne da poštuju njihov diplomatski imunitet i da komuniciraju na isti način. Pravosuđe je dužno da omogući i najgorem kriminalcu da iznese odbranu, da ima advokata koji će ga zastupati i tome slično, pa makar postojalo hiljadu snimaka koji dokazuju šta je uradio sa sve priznanjem u paketu.

S druge strane, građanin koji se zalaže za poštovanje zakona nije dužan da bude prijatelj nekome ko npr. švercuje robu iz inostranstva ili bahato vozi i ima pravo da prekine odnose sa takvom osobom u roku od odmah.

Edit: Ukratko, običan građanin ima više slobode za neke stvari od institucije i nije korektno da je kritikuje zbog toga. Ako tako gledamo, jesi u pravu. 

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1
Posted

Ok, EU je licemerna i kakve to veze ima sa sankcijama? Jel nam licemerna EU kriva što su Tadić i Koštunica prodali NIS Rusima bez tendera i što Vučić glumeći Tita, pritom zanemarujući da ovo nije 1975. nego 2025., jedini u Evropi nije uvodio sankcije Rusiji?

• Like 4