Jump to content

Recommended Posts

Posted
33 minutes ago, Klotzen said:

tekst pesme jeste cringe ali zvuči dobro 🙂 , na informeru ga sinoć puštali. ima ceo spot na YT.

Znaci ima gorih od mene. :P

Posted
48 minutes ago, Don Dusko said:

Znaci ima gorih od mene. 😛

Pa pazi zvuk ja klasičan hit na ovim prostorima. Tekst je cringde zbog koga će biti zaboravljena za par nedelja. Mada verovatno će je ovi vrteti na svojim skupovima, možda joj to malo produži život.

Jasno je da oponašaju BG sindikat i po imenu benda i po načinu na koji je spot snimljen. Naravno niko živi ne zna ko su oni. Kanal koji je objavio pesmu nema ništa osim trailera za pesmu i same pesme.

Posted
2 hours ago, Kenozoik said:

Nazalost si u pravu. Vec postoji mozzart fondacija. Neverovatan marketinski trik svojevrsnog humanitarnog rada. Gledam svojim ocima. 

Jedan moj poznanik koji kao revizor poznaje privredu jako dobro mi je izneo procenu  da na svaki lokal  tipa kockarnice koja se otvori u Srbiji otprolike 10-12 mikro preduzeca se ugasi.  Njegova procena je da  jednog zaposlenog u tom sektoru "finansira" 2-3 nova ili potencijalna socijalna slucaja. 

Svi ti "betovi" zaposljavaju nekoliko hiljada  ljidi za stalno, najmanje. Plus honoraraca na X.

Mozda je tako a mozda i nije. Sve u svemu, lokali u Knez Mihailovoj su prazni, da ne idemo dalje.. Dokle god kockarnice nicu kao pecurke posle kise imamo jasan pokazatelj da nam se ekonomija i drustvo cepa na atome. I pitanje je sta ce ostati iza lesinara za koju godinu...

Jel možeš ovo još malo detaljnije da razradiš? 

Smatraš da kladionice uzimaju radnike drugim, malim biznisima i na način ih zatvaraju te nam uništavaju ekonomiju? Ne znam da li sam na tragu...posebno deo oko socijalnih slušajeva mi nije najjasniji..

Posted
3 hours ago, Klotzen said:

Pa pazi zvuk ja klasičan hit na ovim prostorima. Tekst je cringde zbog koga će biti zaboravljena za par nedelja. Mada verovatno će je ovi vrteti na svojim skupovima, možda joj to malo produži život.

Jasno je da oponašaju BG sindikat i po imenu benda i po načinu na koji je spot snimljen. Naravno niko živi ne zna ko su oni. Kanal koji je objavio pesmu nema ništa osim trailera za pesmu i same pesme.

Sve je AI generisano i pesma i tekst i video.

Iskreno ne znam kako to moze da se ne vidi.

Ne pisem ovo sad da bih nesto kenjao, nego toliko ima vec AI generisanih sranja po netu da me bas osnespokojava.

Sve ‘pesme’ ove vrste koje su izbacivali su bile AI.

Suno.com je jedan od takvih, mislim da vredi malo isprobati i poigrati se.

Moze da bude zabavno na neko vrlo kratko vreme, ali veca prednost je sto se vrlo brzo ukaci kako zvuce AI pesme. Tako da cak i kad se uradi malo ozbiljnija produkcija i vise ispegla moze da se prepozna.

• Like 4
Posted

Ja bih volela da je ovo AI, ali nažalost nije:

I sledeći put kad Srbi pomenu Tompsona, neka im ovo bude podsetnik da se na televiziji koju je odobrio predsednik (reči njegove) prenosi nacionalističko veselje osuđenog zločinca koji je robijao u Hagu.

Možda dobije ideju koga je zaboravio za neki orden.

• Tuzno 1
  • Ruke su vam krvave! 4
Posted

Ove DB kurvice su sve :lol_2:

Pavle Zighajli opet pokidao, neko mora da mu objasni koncept kvota i što je kvota veća to je izvesnost nečega manja

• Ha-ha 2
Posted (edited)
8 hours ago, Helena said:

Ja bih volela da je ovo AI, ali nažalost nije:

I sledeći put kad Srbi pomenu Tompsona, neka im ovo bude podsetnik da se na televiziji koju je odobrio predsednik (reči njegove) prenosi nacionalističko veselje osuđenog zločinca koji je robijao u Hagu.

Možda dobije ideju koga je zaboravio za neki orden.

Ni deset ovakvih "derneka" neće umanjiti sramotu onih koji posećuju tupsonove koncerte. Uz to su deo EU koja je oslobođena zagrljaja rusije i nacionalizma uopšte.

Edited by Perkos2
Posted
37 minutes ago, Perkos2 said:

Ni deset ovakvih "derneka" neće umanjiti sramotu onih koji posećuju tupsonove koncerte. Uz to su deo EU koja je oslobođena zagrljaja rusije i nacionalizma uopšte.

I ovo je problem jer sva nasa sranja pravdamo tompsonom.

Da li je lose sto je uradio Tompson?Jeste.

A ovo ?Isto jeste. Nema opravdanja a kako ovi a kako oni.

Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

I ovo je problem jer sva nasa sranja pravdamo tompsonom.

Da li je lose sto je uradio Tompson?Jeste.

A ovo ?Isto jeste. Nema opravdanja a kako ovi a kako oni.

ja nikog nisam pravdao samo sam upozorio da se ne umanjuje krivnja tupsonovaca

šešelja mi nećete podmetnuti nikada pošto o tom ološu nikad nisam krio svoje mišljenje baš kao i o njegovom najboljem đaku 

Posted
13 hours ago, Drug Crni said:

Jel možeš ovo još malo detaljnije da razradiš? 

Smatraš da kladionice uzimaju radnike drugim, malim biznisima i na način ih zatvaraju te nam uništavaju ekonomiju? Ne znam da li sam na tragu...posebno deo oko socijalnih slušajeva mi nije najjasniji..

Hajde da se uključim i bacim koju. Ovo što je Kenozoik napisao, mislim da može da se kaže za svaki mali biznis i nije ekskluzivno rezervisan za kladionice. Iz najprostijeg razloga - radne snage nema dovoljno a kupovna moć (uslovno rečeno kupovna kada je kladionica u pitanju) je takva da se nema para i za tiket i za, lupam, kafu/picu/pljesku pa se prave kompromisi. Nažalost u korist klađe a štetu malog biznisa. Same proporcije iznete u postu su rekao bih dosta paušalne i solidno netačne ali da imaju neku osnovu - imaju. 

Šta je recimo još zanimljivo, kao i svi mali biznisi i kladionice muku muče sa radnom snagom. Meridijan uveliko zapošljava strance (strankinje mahom). Jedno vreme je bilo dosta Rusa koji su radili, sada je već egzotika dovode ljude iz Afrike, sa dalekog istoka, you name it. Samo ni tih ljudi nema dovoljno i onda je opšta potražnja za radnicima još izraženija pa je i malim biznisima problem da nađu radnu snagu takođe.

Takođe, šta kladionice rade što možda donekle objašnjava Kenozoikov post - guraju tzv. loss leader strategiju gde ti nude kafu recimo duplo jeftiniju od prvog kafića pored ne bi li sedeo tamo i blejao i uz kafu od 100 dinara (lupam) rokao tikete, spinove, faraone, voćkice, šta god.

Kako god, kladionice su kod nas odavno prerasle ono što je njihov core business i služe kao aktivan društveni činilac, nažalost. Kada se na to dodaju pare koje se vrte i gde dobar deo završi, jasno je zašto bi u nekom hipotetičkom obračunu kladje vs. mali biznisi svakako ovi prvi bili zaštićeni. 

• Like 9
  • Thanks 1
Posted
18 minutes ago, NMX said:

Hajde da se uključim i bacim koju. Ovo što je Kenozoik napisao, mislim da može da se kaže za svaki mali biznis i nije ekskluzivno rezervisan za kladionice. Iz najprostijeg razloga - radne snage nema dovoljno a kupovna moć (uslovno rečeno kupovna kada je kladionica u pitanju) je takva da se nema para i za tiket i za, lupam, kafu/picu/pljesku pa se prave kompromisi. Nažalost u korist klađe a štetu malog biznisa. Same proporcije iznete u postu su rekao bih dosta paušalne i solidno netačne ali da imaju neku osnovu - imaju. 

Šta je recimo još zanimljivo, kao i svi mali biznisi i kladionice muku muče sa radnom snagom. Meridijan uveliko zapošljava strance (strankinje mahom). Jedno vreme je bilo dosta Rusa koji su radili, sada je već egzotika dovode ljude iz Afrike, sa dalekog istoka, you name it. Samo ni tih ljudi nema dovoljno i onda je opšta potražnja za radnicima još izraženija pa je i malim biznisima problem da nađu radnu snagu takođe.

Takođe, šta kladionice rade što možda donekle objašnjava Kenozoikov post - guraju tzv. loss leader strategiju gde ti nude kafu recimo duplo jeftiniju od prvog kafića pored ne bi li sedeo tamo i blejao i uz kafu od 100 dinara (lupam) rokao tikete, spinove, faraone, voćkice, šta god.

Kako god, kladionice su kod nas odavno prerasle ono što je njihov core business i služe kao aktivan društveni činilac, nažalost. Kada se na to dodaju pare koje se vrte i gde dobar deo završi, jasno je zašto bi u nekom hipotetičkom obračunu kladje vs. mali biznisi svakako ovi prvi bili zaštićeni. 

Intuitivno, kladionice u ovom slucaju predstavljaju vece opterecenje na druge male biznise od ostalih malih biznisa. Ako umesto kafe odlucim da odem u lokal pored i odigram partiju bilijara, prakticno je nepostojeca sansa da cu da se navucem na bilijar i sprzim celu platu tu.

S druge strane, ako umesto kafe odlucim da zavrtim malo aparate pored u Meridijanu, vrlo brzo moze da mi ode 300 kafa i 50 pica i pljeskavica.

• Like 1
Posted

Samo da dodam, jednom sam već pomenuo, čini mi se, znam osobu koja je otišla iz Narodne banke u kladionicu (ne kuca tikete, ofkors). Pa vi procenite kakav su faktor u Srbiji.

• Like 1
  • WOW 1
Posted

Vrlo lako resiv problem.

Zabranjeneigre na srecu u ugostiteljskim objektima.

Ako hoces u kladionicu imas subu, uplatis i paljba.

Ali…Srbija brale.

• Like 1
Posted (edited)
46 minutes ago, Barkley#34 said:

Samo da dodam, jednom sam već pomenuo, čini mi se, znam osobu koja je otišla iz Narodne banke u kladionicu (ne kuca tikete, ofkors). Pa vi procenite kakav su faktor u Srbiji.

Kvota 1.01 da ga u kladionici zovu - guverner :s_d:

Edited by NMX
  • Ha-ha 2
Posted (edited)

Imala sam ponudu za Superbet (ako se dobro sećam koji od zilion brendova je u pitanju), ali iz principa ne mogu da radim u kladionicama. Pozicija u marketing timu, plata nije bila ništa spec.

Edited by DameTime
Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Nista cudno, nazalost. Ako je neko iz sveta finansija, najcesci poslodavci u Srbiji su banke i kladionice. 

Posted

Ja sam davnih dana otišao na razgovor u Mozzart za menadžersku poziciju nakon što su me jurili preko linkedina, čisto da vidim koliko vredim na tržištu. 😄 Ulazim u njihovu korporativnu zgradu i umesto nekog simpatičnog dedice portira, dočekuje me brat bratu 10ak tetoviranih gorila koje rade tu na ulazu. Samo sam skontao da bi mi bilo jako neprijatno da radim tu, pomislih da sam budala što sam uopšte i došao, okrenuh se i odoh svojim putem.