Clash Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Znam da sam dosadan ali stvarno sam fasciniran brojem kerova oko Zvale. Znaci ides medju svoje, strogo kontrolisan odabir najblizeg okruzenja, poenta je da si deo naroda, da si medju narodom i onda se pojavis sa ovoliko kerova oko sebe. Oni su mogli sami napraviti kolonu od 1000 ljudi, nisu morali nikoga terati ni placati da dolazi.
Son_of_a_gun Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago “Stoga nam je cilj bio pokazati put jednog uspona, u životu inače promašenog čovjeka punog bolesne ambicije za vlastitom superiornošću, instinkta za tiraniju gajenog više od dvadeset godina. Kako to da ga svijet nije na vrijeme zaustavio?” Sad sam u fazi kad, dok treniram, pustim neki podcast u pozadini kako mi šta iskoči na ytp. Odslušavši ovo ostao sam zatečen koliko zapravo ima sličnosti između ovog, onog a vjerovatno i svakog drugog bolesnog diktatora kroz istoriju i koliko je zapravo tačna maksima da se istorija ponavlja, pogotovu društvima koje iz nje ne uče. Kao zaključak nek ostane ovdje da je sreća što Srbija nije neka velesila, privredno i brojno, jer nas vjerovatno ne bi sad bilo ovdje da pišemo to što pišemo, u najbolju ruku bi bili zauzeti nekim drugim stvarima. A to bi još bio najmanji problem za civilizaciju u globalu. 1
Perkos2 Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Adolf je iskreno verovao u ono što je radio a i dobar deo njegovih sledbdnika isto je imao veru da rade pravu stvar. Ovaj naš hulja ne veruje u ništa, laže i svoje sledbenike i sebe i nije spreman za bilo koju vrstu borbe baš kao i njegovi sledbenici. Nema tu nikakve ideologije već goli interes da sr otima dok može. 2
Bul-Kathos Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 1 hour ago, Son_of_a_gun said: koliko je zapravo tačna maksima da se istorija ponavlja, Zapravo ta ''maksima'' nije tacna, jer se nikada bilo koji istorijski dogadjaj ili proces ne mogu ponoviti u istim okolnostima i okruzenju u kojima su se prvobitno dogodili. Cak se ni eksperiment u kontekstu istorije kao nauke ne moze ponoviti jer je nemoguce urediti istovetne varijable i sprovesti nameravni ogled. Vise je tacnije to da se odredjeni ciklusi ili procesi (kao sto je uspon i pad imperija) ponavljaju s obzirom na to da je svaka epoha jedinstvena na svoj nacin i da jedino ostaje ista ona logika koja je zasnovana u kategorijama bezbednosti i moci, odnosno prezivljavanju (drzava kao osnovnim jedinicama u sistemu). World's happiest countries for those aged under 30. 3. Serbia Gallup Edited 8 hours ago by Bul-Kathos 1 1
djura.net Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jel ima ovo na Gallup sajtu? Meni je ovo malo neverovatno, nije valjda neki fejk njuz?
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Dakle u petak na informeru je izmedu ostalog hulja rekao dve bitne stvari : 1. Izbori sledece godine u aprilu ili decembru Verovatno će pratiti ispitivanja pa će odlučiti 2. Cilj je da blokadere ubedljivo pobede na izborima a on će podneti ostavku i imaćemo opšte izbore. Ubedljivom pobedom želi da spreči bilo lakvu priču u krađi i nepravilnostima na izborima. Ako budu izbori u decembru sledeće godine smanjuje sebi mandat za tek nekih 6 meseci. Videcemo ko će mu biti kandidat za predsednika, vrlo riskantno ako izgubi tu a recimo dobije republičke. Edited 4 hours ago by Klotzen
Recommended Posts