Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ukratko, pre podne mi je muka od AV, posle podne mi je muka od gradjana,  uvece mi je muka od studenata i profesora i tako danima. 

Tu i tamo, posalju mi neki klip sa protesta ispred Vlade Srbije....  neko kaze da je bas sad u toku kamerni koncert pop muzike, gledam te momke sto odlicno sviraju i pevaju na sred glavne ulice, u podne, pa jos u petak, radni dan...da sam ih videla juce, rekla bih sa indignacijom - zgubidani, nasli se da igraju tango sa boom konstriktor, mos misliti....

Ne znam sta mi se u medjuvremenu dogodilo u glavi tek, javila se misao da je to sto rade profesori, studenti i gradjani vec 9, 10 dana prava stvar: i treba da se vidi razlika izmedju nas i njih, da lepo igramo tango kao sav normalan svet, da debatujemo u debatnim klubovima, da fino sviramo i pevamo, radimo jutarnju gimnastiku na gradskoj raskrsnici, sve to mu dodje kao manifest, ideoloski program pokreta normalnih, pokreta postene inteligencije .

I tako, pravim raspored sa prijateljima u Bg za 28 Jun, kod koga cu da stignem dan ranije ako, opet, zaustave vozove i autobuse, ko ce da me vodi u urgnetni centar ako mi pozli u guzvi ili me neko gurne pa slomijem kuk...ako treba da se mre,  da se mre s dobrim ralogom, mogu kako hocu, ima, bre, ovo malo vremena sto mi je ostalo da prozivim k o covek!

Nema predaje!

Smrt fasizmu, sloboda narodu!

• Like 8
  • Love 3
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 7
Posted
On 6/16/2025 at 9:39 PM, nemanjaol said:

Ako to odbije neki mali procenat, vec prilicno malog parceta liberalnog dela drustva, jbg. To je cena koja ce se platiti, ali ja racunam da je taj segment populacije dovoljno politicki obrazovan i osvescen da je jasno da smo u 'sve-ili-nista' stadijumu ove borbe.

Pa mislim da mnogi koji su liberalno orijentisani i imaju problem sa nacionalizmom, kolektivizmom, mitovima i ostalom ipak nemaju problem da glasaju protiv SNS jer znaju da dok god je SNS na vlasti nece moci da se cuje nijedan disonantni ton - pa ni njihov.

Jedini koji mogu imati problem su oni koji ne bi glasali za nekog Jeremica protiv Vucica ili za koaliciju koja se ne bi ogradila od stavova koje oni smatraju neprihvatljivim. Sto samo govori da ni kod takvih nema neke zelje za demokratijom, uostalom imali smo i ovde jednog tipa sa stavom "nije demokratija za Srbe" i "pogledajte Singapur, imaju diktaturu i sta im fali".

Kod nas realno uopste i nema mnogo glasaca kojima je nacionalizam, konzervativizam, odbrana Kosova itd. najvaznija stvar za koju glasaju. Mi imamo mnogo vise unesrecenih i izbezumljenih ljudi koji ne znaju sta ce sa zivotom i koji mrze neku "elitu" i zato je SRS 2012. dobio 4,6%, a SNS koji je kampanju bazirao na "smenite lopovcine zute!!!" 22%. Zato i Dveri nikada sami nisu mogli da dodju do 5%, upravo zato sto je Vucic ubedio sve da je on zapravo opozicija i Robin Hud koji pokusava i pokusava i pokusava da se nekako bori sa zlim lopovima koji samo sto se nisu vratili na vlast. Sto nije ni mnogo tesko, sa ovakvim medijima bi i ti mogao 20% ljudi da ubedis da si zapravo zec koji se pretvara da je covek. 

On 6/16/2025 at 4:28 PM, NMX said:

I najvažnije, toj deci sada zameraju mahom oni koji su 2000. podržali koaliciju u kojoj su bili:

1. Lik koji je blejao sa Radovanom Karadžićem tokom rata i čestitao praznik VRS u predvečerje najvećih zločina

2. Budući osuđeni špijun

3. Nebojša Čović

4. Lik koji je par meseci posle toga okrenuo revoluciju i ubio svaku nadu da će ovde ikada biti dobro

Zaboravila si:

5. Lika koji je pre samo koju godinu usao u koaliciju sa SPS tako sto je prodao svoja tri mandata i omogucio im da imaju vecinu u skupstini.  

• Like 1
Posted
7 hours ago, goldberg bcd said:

Jedini koji mogu imati problem su oni koji ne bi glasali za nekog Jeremica protiv Vucica i

Jeremić je protiv Vučića koliko i Milica Zavetnica i Miloš Jovanović. Pitanje je samo kada će ga Vučić aktivirati.

• Like 5
Posted
On 6/17/2025 at 8:29 AM, NMX said:

Čisto faktografije radi. Niz

Inače Isidora je bivša zaposlena u FHP i jedna od onih koja je tužila Natašu Kandić i FHP za mobing.

Nisam bas sve pratio, tako da ako ti nije tesko da objasnis sta se zeli reci ovm postom? Posvadjale se NK i Isidora -zasto je to vazno? (i kome je to vazno?)

Posted
13 hours ago, goldberg bcd said:

Pa mislim da mnogi koji su liberalno orijentisani i imaju problem sa nacionalizmom, kolektivizmom, mitovima i ostalom ipak nemaju problem da glasaju protiv SNS jer znaju da dok god je SNS na vlasti nece moci da se cuje nijedan disonantni ton - pa ni njihov.

Jedini koji mogu imati problem su oni koji ne bi glasali za nekog Jeremica protiv Vucica ili za koaliciju koja se ne bi ogradila od stavova koje oni smatraju neprihvatljivim. Sto samo govori da ni kod takvih nema neke zelje za demokratijom, uostalom imali smo i ovde jednog tipa sa stavom "nije demokratija za Srbe" i "pogledajte Singapur, imaju diktaturu i sta im fali".

Kod nas realno uopste i nema mnogo glasaca kojima je nacionalizam, konzervativizam, odbrana Kosova itd. najvaznija stvar za koju glasaju. Mi imamo mnogo vise unesrecenih i izbezumljenih ljudi koji ne znaju sta ce sa zivotom i koji mrze neku "elitu" i zato je SRS 2012. dobio 4,6%, a SNS koji je kampanju bazirao na "smenite lopovcine zute!!!" 22%. Zato i Dveri nikada sami nisu mogli da dodju do 5%, upravo zato sto je Vucic ubedio sve da je on zapravo opozicija i Robin Hud koji pokusava i pokusava i pokusava da se nekako bori sa zlim lopovima koji samo sto se nisu vratili na vlast. Sto nije ni mnogo tesko, sa ovakvim medijima bi i ti mogao 20% ljudi da ubedis da si zapravo zec koji se pretvara da je covek. 

Zaboravila si:

5. Lika koji je pre samo koju godinu usao u koaliciju sa SPS tako sto je prodao svoja tri mandata i omogucio im da imaju vecinu u skupstini.  

E sad', ne valja ni broj 1?