Jump to content

Recommended Posts

Posted
14 minutes ago, Kooineeperk said:

Bold1:

Kako mislis nemaju? Izasli su kao manjinska stranka na izbore u Kosjericu. 

https://www.kosjeric.rs/wp-content/uploads/2025/04/РЕШЕЊЕ-О-ПРОГЛАШЕЊУ-ИЗБОРНЕ-ЛИСТЕ-РУСКА-СТРАНКА.pdf

https://www.kosjeric.rs/wp-content/uploads/2025/04/РЕШЕЊЕ-О-УТВРЂИВАЊУ-ИЗБОРНЕ-ЛИСТЕ.pdf

To znaci da im se rezultat mnozio sa 1.35 i uz malo vise glasova mogli su do jednog mandata. Medjutim tih "malo vise" glasova je tacno tih 50ak i to bi onda znacilo da SNS pada iza Ujedinjenih pa bi opet bilo isto. 

Hulja se bavi ozbiljnim izbornim inzenjeringom, tacno u glavu broji (pun itended) samo sto za sebe ne lazira brojke kao sto ih lazira kad broji prisutne na skupovima, kako mu volja. 

Bold2

ne bi otisli SNSu, vec bi otisli onima koji su presli cenzus proporcionalno onom koliko su osvojili, a s obzirom da je rezultat tesan ne bi pravilo gotovo nikakvu razliku. 

Pogrešio sam za status manjinske stranke jer se očigledno promenilo, ali mislim da to nije za igranje. Tačno je da se raspoređuje proporcionalno, ali ako SNS dobije najveći broj glasova, sasvim je moguće da će oni najviše i profitirati. A imaju i mnogo razrađene taktike za takve jer ih niko ne sprečava da izmisle stranku manjine X sa sličnim nazivom, mogu da ih razvlače po medijima bez problema i tome slično. Ne vidim razloga da se jedinstvena lista razvodnjava satelitima koji ionako neće dobiti ništa, služe kao maskarada i tome slično.

Ako misliš da ima mogućnosti, slobodno pokreni takvu stranku ili predloži studentima i opoziciji. Ovakve hipoteze su mi više na nivou priča šta bih radio da imam milion dolara, a u džepu samo paučina i nekoliko novčića.

Posted

Po nekim informacijama koje citam, u Kosjericu je opozicija proglasila pobedu na osnovu 27 od 29 u tom momentu prebrojanih mesta (nisu jos zapisnici napravljeni) i imali su neku projekciju za preostala 2 mesta koji su bile gradske sredine i racunali su da to svakako dobijaju (sto i jesu). Medjutim onda je na nekim BM doslo navodno do prebrojavanja i neke njihove glasove su proglasili nevazecim. 

Meni je ovo malo tanka prica s obzirom da i nema toliko bas puno nevazecih, 120, a na parlamentarnim 2023 ih je na manje izaslih bilo 143. 

Svakako ce oboriti neka BM i tamo traziti ponavljanje pa cemo videti sta ce biti. 

7 minutes ago, Knipex said:
12 hours ago, Kooineeperk said:

Za kad je potrebno?

Za sutra!

Kaže se za juče, vidi se da nisi kontaktirao sa majstorima :default_coffee:

Ali znas onu studentsku, ima i viceva na tu foru, ali je zaista takva situacija i u praksi kad se prica o nekim predmetima, oblastima koje treba uciti, pa je reakcija prosecnog ETFovca "a jel to za sutra?!" 🙂 

• Ha-ha 1
Posted
16 minutes ago, DJ_Vasa said:

Pogrešio sam za status manjinske stranke jer se očigledno promenilo, ali mislim da to nije za igranje. Tačno je da se raspoređuje proporcionalno, ali ako SNS dobije najveći broj glasova, sasvim je moguće da će oni najviše i profitirati. A imaju i mnogo razrađene taktike za takve jer ih niko ne sprečava da izmisle stranku manjine X sa sličnim nazivom, mogu da ih razvlače po medijima bez problema i tome slično. Ne vidim razloga da se jedinstvena lista razvodnjava satelitima koji ionako neće dobiti ništa, služe kao maskarada i tome slično.

Ako misliš da ima mogućnosti, slobodno pokreni takvu stranku ili predloži studentima i opoziciji. Ovakve hipoteze su mi više na nivou priča šta bih radio da imam milion dolara, a u džepu samo paučina i nekoliko novčića.

Bas nas briga sto ce biti razvlaceno po medijima, ne ocekujem da za njih glasa neko ko nije unapred odredjen, mislim super ako i takvi glasaju. 

Fora je u tome da to sto dobiju manjinske strane, od pre par godina, mnozi se sa koeficijentom 1.35 pa tako priblizno 3 glasa za manjinsku stranku vrede kao 4 za regularnu (zapravo i malo vise). 

Ali prica lako moze da padne u vodu upravo na dobijanju dokumenata koje sam ti linkovao - neko tamo u RIKu/OIKu, odlucuje o tome da li je izborna lista manjinska ili ne, bez obzira kako se sama stranka predstavlja. Pa one koje to i nisu bivaju proglasene da jesu, one koje bi zaista mogle biti mogu da ne budu proglasene za manjinske (bilo je i tih slucajeva). 

Posted (edited)

'Де сте, људи?

Проведох 10 дана у бановини због неке глупости на ПДФ кошарка и могу вам рећи да ми је недостајао форум и сви ви са ове две теме на политици. Схватио сам колико ми, заправо, значи ово место и колико, заправо, овде има нормалних и исправних људи, те колико је боље пратити све ово овде.

Свашта се издешавало у међувремену, од неких протеста, преко ноћи дугих лименки и поливања малог говнара и називања студената нацистима, са све оним срамним транспарентима, пребијања Невена у ћациленду, па све до оног главног, избора у Зајечару и Косјерићу.

Пратио сам шта сте писали у недељу увече. За мене лично и многе блиске људе велики емотивни ролеркостер. Каква је радост била оно око девет увече, људи моји. Праћење и еуфорија као да Србија игра финале неког светског првенства. Гори телефон од порука, зову људи, славе... У међувремену се јавља Црта и сви смо у фазону "и ови се продали, нашли новог финансијера после гашења прошлог". Међутим, црв сумње полако улази, људи каче резултате и збуњеност преузима. А, онда обраћање непоменика и прва мисао "неће да призна пораз, хоће лажне резултате да саопшти". Али, испиствља се да резултати нису лажни. Они су намакнути незапамћеним криминалним радњама пре, за време и после избора, који су надмашили све што је картел у том смислу до сада радио. Надреално је и за њихове стандарде што су они радили прекјуче. Када се све то сагледа, резултати које је опозиција постигла су више него одлични и то би био апсолутно преовлађујући утисак у недељу увече. Али, када имаш ситуацију да прогласиш победу, а онда сат и по касније дођеш и кажеш "е, па, ми смо имали резултате на основу одређеног процента гласова и мислили смо да је то то", онда то оставља горак укус у устима. Невероватна је сцена у Косјерићу, где, после хуљиног обраћања, опозиција држи конференцију и један новинар буквално очајан пита ону жену " па, људи, је л' имате ви своје коначне резултате?" и она не зна шта да каже. Ко зна како је СНС успео да намакне оне резултате, шта су обарали, поново бројили, али на свим тим записницима стоје потписи и опозицијионих контролора. Зашто? Зашто потписујете нешто што није регуларно? Ко зна и чиме су им претили, има и она сцена где она жена из опозиције делује престрашено и као да се предала. Али, оно што се опет дешава је наивност и неспособност опозиције, која не може сама да изброји гласове и на основу одређеног узорка прогласи победу и потпуно се опусте по питању тога како ће проћи остатак пребројавања и тиме оставе ауто-пут овима да раде и намичу како и шта хоће. Није ту њихова кривица највећа, али свеједно је аматерски.

Како год, мислим да смо заиста победили хуљу и потукли до ногу. Све што је имао је уложио у ова два места и на крају морао да штелује најтеснију могућу "победу". Оно што никако не сме да се деси је да се сада дигну руке од овога и да се пусти да прође тек тако. Морамо сви заједно да бранимо победу коју је опозиција постигла у ова два места и њихову изборну вољу, а не да их оставимо саме тамо.

Edited by Red
  • Like 5
  • Love 1
Posted

Da su krali jesu, ali ljudi nikako da shvate da dobar deo ljudi u Srbiji i dalje obozava Vucica. Moj rodjak recimo , posle svakog razgovora natocim dobru casu viskija, a sada sam poceo da i popijem koju pre razgovora. Poslednji put studenti krivi jer mu je specijalista zakazao za 2026tu.

• Like 3
  • Ha-ha 6
Posted

Ahahahahhahahhhaha, dabogda se raspali kao partija pa se raspadali po Zabeli pojedinačno.

Veće zlo od SNS.

- Organi partije na svim nivoima će uz kritičku analizu i odgovornost naći put za jačanje naše mreže u susret novim političkim izazovima. Socijalistička partija Srbije je uvek nalazila novu snagu i tako će biti i sada, stoji u saopštenju SPS-a.

https://www.blic.rs/vesti/politika/oglasili-se-iz-sps-nakon-sto-nisu-prosli-cenzus-na-izborima-u-zajecaru/dgcbwhg

Posted

Car 

Selektor Stojković je poslednjih dana nekoliko puta negativno iznenadio javnost nekulturnim izjavama.

– To je njegov način ophođenja sa ljudima. U Srbiji je sada to postao brend. Kada predsednik naše države na televiziji govori svakakve stvari, to se reflektuje na sve nivoe društva. Možda oni smatraju da je to dobar način komunikacije, ali to nije moj manir. Čuo sam šta je selektor sve pričao na konferencijama za medije. To sve govori o njemu.

U Fudbalskom savezu Srbije su najavili promenu kursa i borbu za kvalitetnije i regularnije takmičenje. Superliga je skraćena, a stranac će uskoro postati predsednik Sudijske komisije. Suštinske ili kozmetičke promene, pita se prosečan ljubitelj fudbala.

– Kozmetičke, ma kakvi suštinske! Potez da se samo zamažu oči ljudima, kao što se sve radi u zemlji. Sve će biti isto kao što je bilo ranije, tu se ništa ne menja. Dok ovi ljudi ne napuste Fudbalski savez Srbije i odu iz fudbala neće biti bolje. Treba da puste mlađe i poštene kao što je Nemanja Vidić da preuzmu odgovornost i donesu boljitak našem sportu.

Muslin je boravio dva meseca u Beogradu i bio svedok i neposredni učesnik studentskih i građanskih protesta.

– Kada sam u Beogradu idem na sve proteste na koje sam u mogućnosti. Nadam se da će doći do rešenja krize kada vidim ovu pametnu mladost koja se sa pravom pobunila. Nadam se da će istrajati i da će doći do promena u društvu koje su očigledno neophodne, a do promena će doći preko parlamentarnih izbora koje studenti traže – zaključio je Muslin.

• Like 9
  • Love 1
  • Pumpaj! 12
Posted
37 minutes ago, srlepajce said:

Dodao bih i preko Savskog mosta ili metroom 😂

Slepac. Doduše istina je da pojedini nisu oduševljeni, uvek postoje ti pripadnici glasne manjine koji ljudima koji drže 16 minuta tišine na raskrsnicama psuju majku, vređaju ih i govore im da ako hoće da odaju poštu treba da idu na groblje.

Inače tek sam danas, prolazeći Trgom Nikole Pašića jelte, saznao da je i tu u toku izgradnja kružnog toka. Priča iz druge ruke kaže da Šapić sedi sa pripadnicima građevinske mafije u kafani gde bukvalno na salvetama crtaju nove kružne tokove po gradu.

• Like 1
Posted
49 minutes ago, DJORDJE said:

Da su krali jesu, ali ljudi nikako da shvate da dobar deo ljudi u Srbiji i dalje obozava Vucica. Moj rodjak recimo , posle svakog razgovora natocim dobru casu viskija, a sada sam poceo da i popijem koju pre razgovora. Poslednji put studenti krivi jer mu je specijalista zakazao za 2026tu.

uvek je bilo i biće ljudi koji veruju nekom lideru pa makar o bio i vučić, koliki je procenat na primer u kosjeriću tih koji ga obožavaju a koliko onih koji moraju da glasaju za njega je pitanje

oslobađanje od diktatora nije samo za ljude koji nikad nisu glasali za njega nego i za one koji moraju da budu uz njega, ucenjeni, uplašeni, potplaćeni, i njima će doći sloboda kad ovog oteramo 

Posted

Репортерка Н1 се јавља из неког места у околини Зајечара, где се један брачни пар жали што нису добили паре које су им обећане за гласање. Ради се о три хиљаде. Пакете са брашном и зејтином су добили пре гласања. Каже буне се у пар села око Зајечара.

Хахахаха! Па, пичка вам бре материна, продајете глас за три сома и литар уља и још вас није срамота да се оглашавате јавно.

• Like 8
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Oko toga zašto neki ljudi i bez posebnog pritiska glasaju za SNS nije loše pročitati tekst jednog kontrolora ZLF-a na izborima u Zaječaru: http://www.nspm.rs/prenosimo/izbori-u-zajecaru-pouke-sa-lica-mesta.html 

"Друга битна ствар је да је очигледно да јако великом броју људи ова власт није питање свих питања. И кад дођете у село поред Зајечара које има просечну старост вероватно близу 60 и које скоро на свакој кући има умрлицу, схватите да то за њих и није неразумна позиција. Јер је врло дискутабилно да ли би тим људима ту са неком другом влашћу било суштински боље. Они су ван неких суштинских токова и могу да замислим да је ово њима ипак само још једна у низу корумпираних власти. Мени то може да буде чудно, али и то долази делом из моје повлашћене позиције јер ја могу да очекујем много више од живота или да очекујем неку правду или ред и да то на мене утиче. Многи то немају. У таквим условима незаинтересованост или продаја гласа за макар малу директну корист или чак емоционална утеха у неком контраштву и гласању за неке ефемерне листе, може бити једна врста рационалне одлуке."

• Like 9
Posted (edited)
44 minutes ago, Red said:

Репортерка Н1 се јавља из неког места у околини Зајечара, где се један брачни пар жали што нису добили паре које су им обећане за гласање. Ради се о три хиљаде. Пакете са брашном и зејтином су добили пре гласања. Каже буне се у пар села око Зајечара.

Хахахаха! Па, пичка вам бре материна, продајете глас за три сома и литар уља и још вас није срамота да се оглашавате јавно.

Nemoj tako, bile su i 4 konzerve, mesni narezak.

Ja misim da Zvalavi kad vidi ovo ima da ispizdi vise nego na rezultate izbora.

Kad vidi kako ga najsitniji srafovi u masini zajebu i uzmu pare sebi koje su obecane sirotinji.

Ima da se kolju medjusobno. Neka, tako i treba.

Ovo je njegova postavka igre.

On je gospodar zivota i smrti. 
On pravi puteve ali on i laze ljude za pare.

Naravno, bice uvek nije on, ne zna on sta drugi rade ali sve je manje prostora za to.

Pogotovo kad je u pitanju kes, ma koliko sitan, svi se tu razumeju bez obzira na godine, obrazovanje i socijalni status.

Edited by Clash
  • Like 6
Posted
1 hour ago, Red said:

https://n1info.rs/vesti/video-glasaci-sns-a-u-zajecaru-se-bune-nisu-im-isplatili-obecani-novac/

Dokle god ovo dvoje ljudi mogu da me nadglasaju, ja u demokratiju ne verujem! 

• Like 2
Posted

To su im izgleda standardni paketi. Prosle godine su slicne delili u Slancima kada su se potpisivale liste, ako me secanje ne vara bio je malo bogatiji, nesto tipa flasa deterdzenta.

Posted
2 hours ago, srlepajce said:

🤮

Koji je ovo šljam...

Ja razumem da je neko siromašan, što nije sramota, ali da se proda za oko 1500 dinara u ovoj robi je odvratno. Vidim da ovaj sa snimka puši, a tih 1500 dinara potroši za 3-4 paklice. Koliko đubre treba da bude da nečiju sudbinu upropasti za jednu kesu jeftinih proizvoda? Hajde da se prodao za traktor ili bar televizor pa da čovek razume jer je u pitanju sirotinja, ali ovo je dno dna.

• Like 7