Red Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 10 minutes ago, Volter said: (VIDEO) Kosovski policajac hvatao za vrat i maltretirao maturanta u Kosovskoj Mitrovici, spasili ga građani https://n1info.rs/vesti/video-kosovski-policajac-hvatao-za-vrat-i-maltretirao-maturnata-u-kosovskoj-mitrovici-spasili-ga-gradjani/ Kreten, uhvatio momka za vrat i još ga namerno izgrebao. A faca mu je takva da sama pesnica krene da ga nabode. Jebem li mu nanu nenormalnu. Страшно. Живот Срба на Космету је пакао. 6 3
Maharaja Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago On 5/22/2025 at 9:17 AM, Drug Crni said: Nažalost, ako sam dobro razumeo, studenti su odbili predlog da se sastanu sa Kajom Kalas. Kažem "nažalost" pošto smatram da je to greška. Po onome što sam čuo, Kalas je bila spremna na susret iako je van protokola. Ispali su neozbiljni. Greška, plus pišanje po svima koji su radili da do tog susreta dođe. ALi dobro, sastala se sa svim predstavnicima opozicije, koji su, na kraju krajeva, jedini relevantni. Ovo je prvi put za 13 godina da pritisak spolja postaje opipljiv. I to je sada jedina zaštita od režima. Minimalna, ali jedina. 4
McLeod Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ja i dalje ne mislim da su ispali neozbiljni, jer je bio sastanak sa Martom Kos recimo i u Briselu. Mozda nisu bili spremni, mozda nisu imali spremne predstavnike, mozda je postojao backclash posle Kos jer su joj se i caciji uvalili, ima tu milion mozda. Bitno je da se opozicija sastala sa njom.
uncletima Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kad Irena Joveva bude vecina/vlast u Evropi, studenti ce se rado sastati sa bilo kojim predstavnikom EU. Ovi emisari sto presipaju iz supljeg u prazno - ne hvala!
uncletima Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pa, Jeb'o te, DOSTA!!! Spoiler https://www.danas.rs/vesti/drustvo/prokisnjava-skola-na-vozdovcu/ 1
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 36 minutes ago, uncletima said: Kad Irena Joveva bude vecina/vlast u Evropi, studenti ce se rado sastati sa bilo kojim predstavnikom EU. Ovi emisari sto presipaju iz supljeg u prazno - ne hvala! Kakvi god bili neki od evropskih političara, ne znam šta ima da im se zameri kada ovde većina mrzi EU, kada aktivna proevropska opozicija praktično i ne postoji (tu ne računam ove kojima je proevropski stav sveden samo na izjave da su za EU), kada 'emisari' nemaju velike ingerencije, a oni koji su zaduženi za pridruživanje EU lepo i taksativno navode da od toga nema ništa dok se ne ispune uslovi. Koliko god da sam za neke govorio da su kreteni i budale, što i sada mislim, njima treba ljubiti dupe što nisu zavrnuli finansijske slavine i ostale pogodnosti jer i obična kola hitne pomoći nose oznaku da su donacija EU, što nisu vratili vize ili što jednostavno nisu rekli da je očigledno da namera za ulazak u EU ne postoji i zatražili nazad svaki dinar koji je u to ulupan. Kad očistimo sopstveno dvorište, onda možemo da pričamo o tome kakvi su drugi. 4
Drug Crni Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne radi se samo o ovome ^ Radi se o tome da su nam zaista potrebni saveznici i spolja. Evo npr.kako mislite da nateramo Hulju da raspiše izbore? Imamo li unutrašnje snage za to? Ja nisam posve siguran..jedino ako mu proradi sujeta, ali dok su mu rejtinzi niski on to neće učiniti. Jedna šansa je upravo pritisak iz EU. To je realan pritisak na njega. Tj.bio bi. Zato je loše odbaciti pruženu ruku. Mada, što kaže Vasa - ovde je anti-eu sentiment na vrhuncu. Zato će i pobeda nad njima na kraju biti još jedna prilika koju smo propustili. 1
Red Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, uncletima said: Kad Irena Joveva bude vecina/vlast u Evropi, studenti ce se rado sastati sa bilo kojim predstavnikom EU. Ovi emisari sto presipaju iz supljeg u prazno - ne hvala! Каја Калас уопште није емисар који пресипа из шупљег у празно. Жена је јуче и прекјуче показала да је озбиљна. Њена жеља да се састане са студентима је сигурно била добронамерна. Нема разлога да се одбије састанак са тако битним дипломатом и, ако ништа друго, одговори се на позив и макар обави неки, какав-такав, разговор. Нема ми логике то јер је пропуштена прилика да се пошаље још једна јака порука, али ок. 5
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Drug Crni said: Radi se o tome da su nam zaista potrebni saveznici i spolja. Evo npr.kako mislite da nateramo Hulju da raspiše izbore? Imamo li unutrašnje snage za to? Spoljni saveznici su lepo rekli šta je potrebno, a evo i jednog od najbitnijih delova onoga što je izjavila Kaja Kalas: Quote Pravi progres mora da se ostvari. A naredni koraci su vrlo jasni. Oni uključuju medijske slobode, suzbijanje korupcije, izborne reforme. Reforme moraju da budu realne, a ne samo da se štikliraju stavke na papiru. Pošto govori u ime EU sa pozicije koja je ekvivalentna ministru spoljnih poslova, jasno je šta se traži, a ovo boldovano su preduslovi za izbore. Mislim da se ovo može protumačiti i kao neophodan uslov da se uopšte i razgovara o izborima, tj. da pomaže indirektno i na taj način. Ona govori u skladu sa ingerencijama i diplomatskom praksom, a dalje od toga ne može. Ne može se očekivati da Kaja nekome zavrće jaja, već to moramo da uradimo mi. 1
DameTime Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago Baš se nalazimo u nezavidnom položaju. Treba mi da mu zavrćemo jaja? Nikakav problem, ali kako? Da li imamo resurse za tako nešto? Kako god okrenemo, nema ništa bez neke gurke spolja - i ne bih volela da sve ostane na tvitovima priči. To je ujedno i moj jedini problem sa EU. Ako se baštine neke vrednosti, ne može malko da se kritikuje, a onda malko da se slikate sa nenadležnim i govorite kako smo na dobrom evropskom putu, kad situacija odgovara. Taj nečovek predstavlja sve antidemokratsko i anticivilizacijsko što postoji. 1
DJ_Vasa Posted 34 minutes ago Posted 34 minutes ago 3 minutes ago, DameTime said: Baš se nalazimo u nezavidnom položaju. Treba mi da mu zavrćemo jaja? Nikakav problem, ali kako? Da li imamo resurse za tako nešto? Kako god okrenemo, nema ništa bez neke gurke spolja - i ne bih volela da sve ostane na tvitovima priči. To je ujedno i moj jedini problem sa EU. Ako se baštine neke vrednosti, ne može malko da se kritikuje, a onda malko da se slikate sa nenadležnim i govorite kako smo na dobrom evropskom putu, kad situacija odgovara. Taj nečovek predstavlja sve antidemokratsko i anticivilizacijsko što postoji. Pa EU nema neke ozbiljne mehanizme. Može samo da uradi ovo što sam ranije naveo - da zavrne kupovinu ambulantnih vozila, renoviranje škola, vize i slično, čime će se režim okrenuti RuSSiji i onda ćao. Može da kaže da nema napretka u pristupanju EU dok se ne ispune ovi uslovi i to je cela priča. Nema mehanizme ni da se pozabavi Orbanom i Ficom, od kojih prvi već predugo vuče za nos celu EU. EU nema čak ni koga da ovde podrži jer ne postoji nijedna političa opcija koja je jasno za EU. Imaju i oni svojih briga, a tamo neki Balkan im je deveta rupa na svirali, osim ako se svi međusobno ne pomlate. Što se tiče zavrtanja jaja, ovde sam više puta napisao da može da se lepo počne sa neplaćanjem računa, uz nekoliko finti za izbegavanje visoke zatezne kamate. Ukratko, dovoljno je da kasne što više i da se uplati bar jedan deo da bi se problemi izbegli. Nažalost, sem studenata, ne vidim nikoga ko bi to mogao da izvede. Još jedna stavka bi bila bojkot i blokada firmi bliskih SNS-u, a najbolje bi bilo napraviti relativno kratak spisak onih koji prodaju robu široke potrošnje. Nedostatak novca boli više nego bilo šta. Čak i da studenti sutra prestanu sa blokadama, dovoljno bi bilo da razrade ovo što sam pisao i pozovu na bojkote i blokade, a to bi po režim bilo gore nego da se svaki dan organizuje hiljadu skupova po celoj zemlji.
Recommended Posts