Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mali se bez srama hvali kako USA Today piše da je Srbija Balkans' Economic Powerhouse u velikom specijalu i objavi slike na kojima se jasno vidi Paid Advertisment.

https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/129876/americki-list-objavio-srbija-je-ekonomska-sila-balkana-i-jedna-od-najbrze-rastucih-ekonomija-evrope-foto/vest

I to Tanjug ladno prenese i B92 i vjerovatno ostali režimski mediji. Jbt, kakva je njihova ciljna grupa, kad im ovakve stvari prolaze.

• Like 4
  • Ruke su vam krvave! 3
Posted (edited)

Što se mosta tiče, on nikako nije bio beskoristan, čak i onako malog kapaciteta. Beograd se guši u drumskom saobraćaju.

Problem je napravljen već sa onim ruglom zvanim BGH2O, pošto su njime učinili dodavanje novih mostova između Gazele i Starog savskog nemogućim, a jako je teško udenuti novi između Starog savskog i Brankovog. Da je ideja da se na istom mestu (pošto si sebi već vezao ruke) napravi funkcionalniji most, onda bi se ovo rušenje moglo tumačiti kao nužno zlo, naravno oni ne razmišljaju u tom pravcu već u pravcu dizanja novih zgradurina. Ide se u pravcu da se grade "atraktivna" (🤣) i nefunkcionalna rugla, da se gradi u visinu, da se što više ljudi nabije na mali prostor (jer nismo seljaci da ne živimo u gužvi ko u Bangladešu) i da se što više ljudi nabije u automobile (koji stoje) jer nismo sirotinja da se vozimo gradskim prevozom. I naravno da se što više pokrade.

Ukratko, pravi se jedna Dubai Ilonmaskodistopija gde će rešenje naših problema biti da se vozimo letećim automobilima koje proizvodi Žeks.

Edited by Smrtokapa
  • Like 5
Posted
56 minutes ago, McLeod said:

Onima koji nisu iz Beograda nije bio. Mislim da sam u zivotu presao tri puta vise preko tog mosta nego svih ostalih zajedno u Beogradu.

Rusiti most bez zamene je debilno.

Beogradu treba sigurno most na tom mestu plus jos jedan ili dva.

A da je bio dotrajao, jeste.

Iskreno, ziveo sam u BG u proslom veku, kad je saobracaj bio mnogo manji. I ako sam ziveo u centru, na Slaviji, nikada nisam koristio stari most, jer je uvek bila guzva oko autobuske stanice i koristio sam ili Gazelu ili most u Brankovoj.

Stari most, je lep da ga se setimo, ali kad ga srusimo, secacemo se pametnih glava koje su donele tu odluku. :krvi im se napiti

499160933_8912007058902578_3864034004629

Kreten bre, samo da mu dupe vidi put. Jedan malogradjanin, koji treba da prozivi bar 5 zivota da bi prestao da muce.

Posted
1 hour ago, srlepajce said:

Ne postoji uredjena drzava gde se most rusi.

Naravno da postoji. Evo ja imam 2km od kuće jedan od centralnih gradskih mostova, daleko stariji, lepši i pritom ima status spomenika kulture, pa ga već 5 godina nema više. Mislim, odneli da na opravku (da odneli, celog), vratiće ga lepšeg i starijeg. Ali moralo jebiga, dotrajao. Ok, nije kalibar mosta na Savi, ali most je. Još i od onih što se dižu da prođe brod ispod 😁

1 hour ago, srlepajce said:

Sve i da sagrade (a nece) drugi tu ce biti hrabrost preci preko istog. 

Pa, to jeste. 

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Saobraćaj je postao zagušeniji jer su tim mostom išli tramvaji i autobusi, a o automobilima da i ne govorimo. 

Ne sporim, naravno da će saobraćaj biti gori, logično. Ali kažem, ako je ideja sa se napravi novi (a ne znam koji ideju ima ta gamad), onda je ok. Ružan, dotrajao, ne baš mnogo funkcionalan sa po jednom trakom kojom još idu I tramvaji... Beogradu treba bolji most od toga. 

Posted
25 minutes ago, mrd said:

Iskreno, ziveo sam u BG u proslom veku, kad je saobracaj bio mnogo manji. I ako sam ziveo u centru, na Slaviji, nikada nisam koristio stari most, jer je uvek bila guzva oko autobuske stanice i koristio sam ili Gazelu ili most u Brankovoj.

Stari most, je lep da ga se setimo, ali kad ga srusimo, secacemo se pametnih glava koje su donele tu odluku. :krvi im se napiti

499160933_8912007058902578_3864034004629

Kreten bre, samo da mu dupe vidi put. Jedan malogradjanin, koji treba da prozivi bar 5 zivota da bi prestao da muce.

Ma nek mane šetnju, nego nek najuri "siledžije", tako je obećao. 

Posted
22 minutes ago, Eddard said:

Ali kažem, ako je ideja sa se napravi novi (a ne znam koji ideju ima ta gamad), onda je ok. Ružan, dotrajao, ne baš mnogo funkcionalan sa po jednom trakom kojom još idu I tramvaji... Beogradu treba bolji most od toga. 

Pa neće ga ni napraviti, to je i poenta. Ukoliko još i nabiju neku zgradurinu, neće moći ni fizički da ga uglave. Autobuska stanica je već uklonjena za neku gradnju, tako da više ne postoje ni odlazna i dolazna. Tačno je da mu je kapacitet bio mali, da su automobili išli istom trakom kao i tramvaji, ali čak i takav most je radio posao. Pošto su nabili one zgradurine, što znači da ima na hiljade stanara, zaposlenih i posetilaca tržnih centara i ostalih gluposti, saobraćaj na preostalim mostovima će se samo povećavati, a imamo jedan most manje.

• Like 2
Posted

Bila je prica da ce navodno sagraditi most sa po dve trake.

Ko je prosao starim mostom (a oni navodno planiraju bar duplo siri) , sad dok jos nisu ni useljene sve zgradurine, mogao je videti koliko je to prazna prica.

Jedino da sa terasa direktno imaju izlaz na most 😄

• Like 2
Posted
1 hour ago, Eddard said:

Evo ja imam 2km od kuće jedan od centralnih gradskih mostova, daleko stariji, lepši i pritom ima status spomenika kulture, pa ga već 5 godina nema više. Mislim, odneli da na opravku (da odneli, celog), vratiće ga lepšeg i starijeg.

Па, управо си написао суштину. Тај мост код тебе ће бити реновиран и враћен на своје место као споменик културе. 

Овај мост склањају и неће га враћати ни реновирати, већ ће то место користити за наставак оног вештачког арапског срања. Притом је и овај мост споменик на неки начин.

• Like 3
Posted

Ako se ne varam, tim mostom nekad je prolazio bus 83 kojim sam za vrijeme mojih studija u Bg neveselih devedesetih nedjeljom išao tetki na ručak u Blok 30. Sad sam 30 godina stariji, nema više tetke, nema više mosta, ne znam za osamdesettrojku.

Hoću da kažem, normalan je neki emocionalni odnos kod rušenja starih zgrada, mostova, raznih urbanih orjentira za koje vežemo neke uspomene, razne lične trenutke i situacije koje pamtimo. Međutim, objektivno gledajući, normalno je i da se stari dijelovi urbanog pejzaža mijenjaju novima. Ne može se sve staro zauvijek čuvati.

Druga stvar je što inherentno i s pravom ne vjerujemo da će ovaj režim poslije rušenja mosta učiniti išta pametno da olakša život ljudima koji se guše u saobraćaju putujući s kraja na kraj grada.

Posted
16 minutes ago, quentin said:

Ako se ne varam, tim mostom nekad je prolazio bus 83 kojim sam za vrijeme mojih studija u Bg neveselih devedesetih nedjeljom išao tetki na ručak u Blok 30. Sad sam 30 godina stariji, nema više tetke, nema više mosta, ne znam za osamdesettrojku.

Hoću da kažem, normalan je neki emocionalni odnos kod rušenja starih zgrada, mostova, raznih urbanih orjentira za koje vežemo neke uspomene, razne lične trenutke i situacije koje pamtimo. Međutim, objektivno gledajući, normalno je i da se stari dijelovi urbanog pejzaža mijenjaju novima. Ne može se sve staro zauvijek čuvati.

Druga stvar je što inherentno i s pravom ne vjerujemo da će ovaj režim poslije rušenja mosta učiniti išta pametno da olakša život ljudima koji se guše u saobraćaju putujući s kraja na kraj grada.

Постоји 83 и даље наравно. Ишла је преко Старог моста, сад кад су га затворили су је пребацили на Бранков, њу и још пар линија. Тамо је ионако био хаос, сад је тек лудница.

• Thanks 2