Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gospodine Hil, vratite se, sve vam je oprošteno :smiley50: I onaj ambasador-pljeskavičar je bio definicija normalnosti za ovog

Imam utisak da će se sjajno slagati sa Pišom Vacićem i Bihalijem

• Like 1
Posted

Fantastična atmosfera sinoć u Ateljeu 212, gde su glumci predstave Obraćanje naciji još jednom podržali studente i FDU dnevnik.

https://streamable.com/5xloyu

Što se same predstave tiče, ja nisam čitala originalni komad, tako da nisam sigurna da li su nešto prilagođavali da odgovara našoj svakodnevnici u Srbiji. Ima i do trenutka u kom sam gledala predstavu, ali jednostavno me je svaka replika pogodila, kao da je pisana baš za nas.

Za Kuburu sam sigurna da je u jednom trenutku improvizovao, jer je igrao političara koji nam se obraća sa crvenim gumenim rukavicama i pokazuje nam srednji prst. Dok se publika smeje (pošto svaki monolog jeste nalik stend ap komediji), on nam govori, vrlo ozbiljno: Šta je smešno? Šta je smešno? Izađite na ulice!

Mnogo metafora i alegorija, na primer osoba sa kišobranom vs osobe bez kišobrana, gde im ona "dozvoljava" da budu pod njenim nogama, zaklonjene, dok im ona baca mrvice i pikavce da prežive, i očekuje da budu zahvalni. Ili osoba koja posmatra slavinu koja kaplje, vidi potop, ali ne želi da ustane da zavrne slavinu već čeka da neko to uradi umesto nje.

Velika preporuka da pogledate predstavu, pogotovo sada, mislim da ostavlja jači utisak.

• Like 6
Posted
18 hours ago, DJ_Vasa said:

Još jedan pacov napušta brod koji tone. Pošto je u pitanju Radoš Ljušić, stavljam ga u spojler.

Reveal hidden contents

Kada se radi o profesorima filozofskog fakulteta uvek imam neku vrstu odbojnosti ali ima ovde dosta zanimljivih stvari napr. o Kresticu, Kovicu, sluzbi bezbednosti ...

Nije tesko zakljuciti i iz njegovog intervjua da ova drzava bukvalno mora da se sagradi od nule, na totalno drugacijim principima, mislim da velika vecina nas na forumu misli slicno.

Posted

Bukvalno je 6. Oktobra trebalo da se raspuste službe i sve ispočetka ali jbg. 

Na žalost, mislim sa su šanse da se to sada desi minimalne

• Like 1
Posted

A evo malo i da se nasmejemo:

spacer.png

Ja sam preveo za vas, deo intervjua koji je Vučić dao za Amerčki portasl  "Washington Examiner", a preneo Bugarski Blic.

Вучић је оптужио Си-Ен-Ен да лаже о масовним протестима против његовог режима.

"ЦНН говори против мене као што је говорио против америчког председника Доналда Трампа.

Драги пријатељи из Сједињених Америчких Држава, све ћете разумети. Истина је на супротној страни од онога што ЦНН каже", додао је он.

"Видећете да раде и говоре све против мене, као што су рекли против америчког председника Трампа, па ће вам онда све бити јасно.

"Ја сам Трамп Балкана", рекао је Вучић одговарајући на питање шта би волео да амерички гледаоци знају о Србији док се информишу на друштвеним мрежама.

На питање шта мисли да демонстранти желе у овом тренутку, Вучић је одговорио да су „демонстранти уништили 186 трактора“. "

Једину велику свађу имали су међу собом. Нико им није одговорио, нисмо хтели никога да хапсимо. На крају смо морали да ухапсимо 44 особе.

Приведено је 13 људи јер су били или пијани или су изазивали насиље".

Daklem, ovaj laže gde stigne, ne samo ovde kod nas....koga interesuje link, evo:

https://blitz.bg/svyat/vuchich-si-povyarva-az-sm-donald-trmp-na-balkanite_news1074086.html