BattleBender Posted Monday at 12:08 AM Posted Monday at 12:08 AM On 3/8/2025 at 2:02 PM, Arsenije Pesic said: Tako bih voleo da si u pravu. A da bi bio u pravu morao bi da se dogodi neki ozbiljan domino efekat, koji još uvek nije dovoljno jak. Jeste, ima nas mnogo, puni smo energije i nikad veće želje da ovo konačno rešimo, pumpamo i taj talas se ozbiljno širi. Ali. Sada imamo masovnost koju bih nazvao generalna, heterogena masovnost. Ono što nam dalje treba je masovnost unutar pojedinačnih celina i grupa. Stalno se pominju rudari, EPS, Kolubara, Kostolac, ali tu nema dovoljno masovnosti još uvek. Nekoliko puta su pokušavane akcije, ali bez realnog uspeha i dometa. Još smo uvek daleko od nekog generalnog štrajka u EPS-u ili bilo kojem od njegovih vitalnih delova. Ili recimo pošta, generalni štrajk bi svakako imao svoju težinu i značaj, ali toga još uvek nema. Ne postoji ni u zdravstvu kritična masa koja bi pokrenula nešto ozbiljno, a ne samo sporadično. Državna administracija, lokalne samouprave, ništa od toga. Policija i vojska, ni blizu. Ostaje školstvo i visoko školstvo. Ovi prvi se junački bore, ali nema jedinstva, tako da imamo šarenu situaciju da neko ne radi a neko radi. Dovoljno da vlast može da se ustremi na ove koji su u blokadi, šipak bi smeli da smanjuju plate da su svi profesori i nastavnici jedinstveni. I mnogo više bi ih žuljalo da nijedna škola ne radi. Tako da jedino univerzitete možemo smatrati homogenom celinom koja je u istinskom generalnom štrajku. Sa time vlast još uvek može da živi, mogla je da živi i sa štrajkom advokata, za koji sam se ja recimo nadao da bi mogao da izazove neku vrstu domino efekta. Tako da ja ne vidim brzo rešenje ovde. Brzo u smislu da se vlast može promeniti u sledećih nekoliko meseci. Daleko od toga da je takav scenario nemoguć, jer mnogo veće čudo od toga se već dogodilo. Ovakvo buđenje mladih ljudi, pa onda buđenje stotina mesta po po čitavoj Srbiji je nešto što mi je do pre par meseci bilo potpuno nezamislivo. Sve dobro što bi se nadalje moglo desiti mi je manje nezamislivo. Samo konstatujem da imam utisak da trenutno nismo došli do te tačke. I mislim da je mnogo bitno ne gubiti strpljenje, fokus i energiju ukoliko se ne dođe tako brzo do cilja, u principu to je ono što hoću da kažem. Ja se ličo sve slažem sa tobom, tj imam isti utisak. Ali sam uvideo da studenti mogu da napumpaju van mog poimanja i van onoga sto može da bude moj utisak. Da budem iskren. Na svoj način neprimetno, i bez konkretnih checkpoints u ovom naletu doslo se do ovoga. A došlo se. Došlo se i do konkretnih stvari ostvarenja. Ostvarenja, probudjenja, podizanja, podobnog zaustavljanja... Fora je sto vec nekoliko godina svi mi koji smo na cistijoj strani svebesramnog oportunizma u Srbiji, se naivno nadamo da ce one koji obitavaju sa, i uz SNS, i zive svoje trule zivote, stvaraju nekakve pare i pozicije... jednog dana da bude previse sramota svega. Kao "ne mogu da budu baš toliko besramni"... Tim granicama smo nekako nadali, ali do njih nije došlo niti će. Medjutim, oni se plaše. Neka medju njima svima ima dosta glupih, i ali ima i onih koji nisu totalno glupi. Još bitnije, ima onih koji su glupi, ali ne toliko da se plaše šta će biti sutra kada se sve urušu, i kada se pomere strane. Secikese možda jesu prosti i glupi u širom pogledu na život, ali za svoj domen muvanja, gnjidisanja i sl nisu. Tj to je njihova škola, ekspertiza, tu xp imaju. Znaju oni da vide kad brod tone. A miševi su... 3
uncletima Posted Monday at 02:00 AM Posted Monday at 02:00 AM Na koga je trebao da puca onaj nesrecnik sa okacenim polumitraljezom? Na separatiste iz Kovacice?
DameTime Posted Monday at 08:00 AM Posted Monday at 08:00 AM 11 minutes ago, 40Wins said: jaTno recite mi da je ovo fotoshopirano Glasovna promena poznata kao jednačenje debila po idiotizmu. 3 4
BattleBender Posted Monday at 12:22 PM Posted Monday at 12:22 PM 4 hours ago, 40Wins said: jaTno recite mi da je ovo fotoshopirano To su pojedene figure sa strane. Ovaj ko je pravio ovaj tvit je podjednako glup kao i oni. 2
shonke Posted Monday at 12:25 PM Posted Monday at 12:25 PM 15 hours ago, Helena said: Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1500 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1500 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца (800 полазника), саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода (400 полазника), граничног полицајца (300 полазника униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца (800 полазника), саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода (400 полазника), граничног полицајца (300 полазника Mislim da je ovo za policiju, dakle kurs, a da je četvorogodišnja škola koja je primila 140 učenika nešto drugo. https://www.copo.edu.rs/konkurs-za-upis-1500-polaznika-u-centar-za-osnovnu-policijsku-obuku/ Pa da, izgleda sad mozes da budeš policajac kursadžija i policajac posle srednje policijske škole https://www.ssup.edu.rs/
shonke Posted Monday at 12:35 PM Posted Monday at 12:35 PM 4 hours ago, 40Wins said: jaTno recite mi da je ovo fotoshopirano Ovo za šah, ove figure po obodu table su verovanto ono što je odneto (tj "pojedene figure"). Takođe vidimo da je crni noobara i da je ostao sa tipa 4 figure. Ne vidimo protiv koga igra ovaj popunjeni sudent. 1
Helena Posted Monday at 01:22 PM Posted Monday at 01:22 PM 55 minutes ago, shonke said: Pa da, izgleda sad mozes da budeš policajac kursadžija i policajac posle srednje policijske škole https://www.ssup.edu.rs/ Mislim da su ovi od četiri godine nešto za kancelarije, al mislim samo. Inače, danas su trojica uzela bolovanje u mojoj ambulanti 🙃 1
Don Dusko Posted Monday at 03:26 PM Posted Monday at 03:26 PM Quote „Slika je zatim potpuno bez moje saglasnoti okačena na intagram profil @studenti.koji.zele.da.uce, a ubrzo se našla i u medijima. Ovim putem želim da demantujem bilo kakvu povezanost i osuđujem iskorišćavanje fotografije u političke svrhe“, naveo je naš poznati glumac. https://n1info.rs/vesti/zika-todorovic-slika-iz-pionirskog-parka-zloupotrebljena-u-politicke-svrhe/ Sta sve rade..... 1
srlepajce Posted Monday at 04:14 PM Posted Monday at 04:14 PM Kakvo govno Niko nije prozvao klub nego tebe i ne krij se iza kluba Pet godina nije u politici haha 5 3
Don Dusko Posted Monday at 07:53 PM Posted Monday at 07:53 PM I onda ko prica o njegovoj likvidaciji... 1 1
Constantin Posted Monday at 08:46 PM Posted Monday at 08:46 PM 7 hours ago, Helena said: Mislim da su ovi od četiri godine nešto za kancelarije, al mislim samo. Ne....to su profi, a ove kursadžije su tzv. "hibridni policajci"....bilo koja škola+kurs nekoliko meseci i na ulicu, odnosno..u kordon. 1
Helena Posted Monday at 08:52 PM Posted Monday at 08:52 PM 4 minutes ago, Constantin said: Ne....to su profi, a ove kursadžije su tzv. "hibridni policajci"....bilo koja škola+kurs nekoliko meseci i na ulicu, odnosno..u kordon. Najmlađi profi kojeg ja znam je 1987. Ovi ostali su pred penzijom. 1
McLeod Posted Monday at 09:13 PM Posted Monday at 09:13 PM 8 hours ago, JPM said: Ste videli ovo? Ima svasta na redditu, pa i to da je neki navodni komandir zandarmerije rekao da nece intervenisati protiv naroda. Mada me ovo ne bi cudilo, euprava je busna.
JohnnyDragon Posted Monday at 09:29 PM Posted Monday at 09:29 PM Kako da ne...Policija im nikada neće okrenuti ledja. Oni su tu da štite njih i njihove poslove. 2
DameTime Posted Monday at 09:53 PM Posted Monday at 09:53 PM Pročitajte ovo... Quote Jutro familijo, evo već dva dana razmišljam da li da podelim ludilo, pa rekoh moram, jer ovo je već prešlo granice dobrog ukusa, tužba je već spremna, ali kad ti pametni samo još dadatne razloge daju i objasne ti za šta se boriš, pa to je neprocenjivo. Poslao ja mail školi, rekoh da vidim šta se dešava, deca idu u školu, ali časova nema, tj neki ima, neki zamena, neki nema, pa rekoh daj da pitam nadležne šta se dešava, pošto ipak četvoro dece mi ide u školu. Pogledajte pismeni odgovor od nadležnih samo, ne znam jel bolji prvi, ili čak drugi, pošto u prvom me lepo poduče onako glupog da ne treba da se mešam u njihov posao, pa neće ni oni u moj, jer jelte, svako svoje dvorište treba da čisti, što bih priznao da su u pravu, sem da nije u pitanju JAVNA USTANOVA ZVANA ČKOLA, pardon, škola, mada više ni sam ne znam. Pošto ovaj paor mazga, pa rekoh daj da ponovim pitanje, možda im i objasnim koji je njihov posao, pošto očigledno ne znaju, onda dobijam odgovor ipak da će mi biti odgovoreno u zakonskom roku, ali i molba da zaboravim prethodni mail. Izgleda su ostavili uključen AI za odgovaranje na mailove, pa me podučiše da se ne mešam u njihov posao, ili su posle uključili AI da mi kažu da se ipak mešam u njihov posao haha. Lud zbunjenog, ali ovo je naša realnost, sreća pa su advokati krenuli sa radom, dotičnu instituciju sada očekuju tužbe, da krenem od zabrane diskriminacije, preko zloupotrebe službenog položaja, preko lažnih optužbi, jer da ponovim, od ovog paora ostao samo ČELIK, nema više nazad, nema savijanja, pa kad vidite iste te ćake koji o našem trošku spavaju u šatorima, gde onaj teletabis budući doktor, ne zna da sastavi prosto proširenu rečenicu, shvatiš da taj mulj moraš da skloniš, da nikome više u životu ne padne na pamet da pošalje ovakav mail bilo kome. Ovaj moj lični Ćaci ide na stub srama u Barajevu, a on će ga lično finansirati od tužbi sa kojima ću da ga obaspem, jer još se nije rodio onaj kojem sam oprostio decu, a moje dete pakovali u policijski auto i vodili u stanicu. Nije ovo revanšizam, nije ovo osveta, ovo je samo kulturan način da objasniš svima da svetlost dolazi, ovaj mrak se neće više ponoviti za mog života, a ni za vašeg nadam se, jer ako ovo treba da bude moja budućnost, onda bolje da se nisam ni rodio familijo. Zato sada pumpamo, sutra kreće priprema 5000 obroka za našu decu, da objasnimo ovima za šta se mi u životu borimo, da OBRAZ nema cenu, jer ipak, ovih mojih četvoro učim da budu ljudi, da ne pomisle da ovakav mail ikada ikome mogu da pošalju. Lep dan vam želim rodjaci, blizu smo. 2 1
Smrtokapa Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Stiže još pojačanja za ćake i sudente u Pionirskom parku, evo ga i ovaj junior: https://n1info.rs/vesti/donald-tramp-mladji-u-beogradu/
Don Dusko Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 17 minutes ago, Smrtokapa said: Stiže još pojačanja za ćake i sudente u Pionirskom parku, evo ga i ovaj junior: https://n1info.rs/vesti/donald-tramp-mladji-u-beogradu/ in land of Pionirski park where shadows lie.
zemljoradnik Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 15 hours ago, DameTime said: Pročitajte ovo... Damir legenda. 1
DameTime Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Ovaj moron će posle Čačana i Užičana da ujedini i kavački i škaljarski klan 12
Recommended Posts