Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Ko ima malo više slobodnog vremena i želi da pomogne studentima, Rođaci sa sela organizuju akciju kuvanja za studente. Spremaju domaću kuvanu hranu - sarme, đuveč, podvarak, čorbasti pasulj itd. i kasnije razvoze po fakultetima.

Koliko sam shvatila, namirnice imaju, sve je obezbeđeno, potrebno im je samo po 15ak volontera koji će seckati namirnice, motati sarme, razvoziti hranu i sl. Sjajni ljudi, moram da kažem ❤️

Naravno, botovi masovno prijavljuju stranicu kao i njihovu aplikaciju... 

Studenti su u pravu, reče jedan 1968.god

Sarma nas je održala, reče jedan dana današnjeg.

Izgleda da nas nisu čuli dovoljno rodjaci, danas čestitka izvršitelja za dug od 800din, na 15000din, danas zabrana upravljanja motornim vozilom na mesec dana, a danas ovaj rodjak kaže, četvrtak studentima SARMA i GULAŠ.

Pa idemo do kraja, platiće ovaj paor i tu kaznu, nije problem, ali paor ne staje familijo, na stranu što nam neko prijavi aplikaciju da je nedostupna i može da sadrži nasilje, krv ili seksualne sadržaje.

• Like 10

2 hours ago, Kronostime said:

Nije im potrebno nista od toga, ali im je potrebno osnovno logicko rasudjivanje da pronadju ono sto im treba i pomaze  u struci i svakodnevnom zivotu?

Naravno, ali "internet veštine" može imati neko bez sposobnosti logičkog zaklnučivsnja i obrnuto neko može imati te sposobnosti bez intetenet veština.

1 hour ago, nemanjaol said:

Jel moze neko od advokata da objasni sta znaci i da li je valjana ova presuda suda kojom se ukida odluka advokatske komore?

@Chaos Is Me

Skupstina AKS je donela odluku o potpunoi obustavi rada. Petronijevic je putem nekih advokata podneo tuzbu sa predlogom za izdavanje privremene mere kojom se trazi obustavljanje izvrsenja odluke AKS kojom je odredjena potpuna obustava rada a preko minimuma procesa rada. Ta preivremena mera je usvojena i ne odlaze izvrsenje. 

Laicki receno, trazio je da se postupa u pritvorskim predmetima.

E sad tu ima problem sto je o toj meri odlucivao Visi sud BG koji je trebao da se oglasi nenadleznim i da odbaci tuzbeni zahtev.

Trenutno zaseda UO AKS.

Edited by Miki28 Teoljub
typo

3 hours ago, Kronostime said:

Samo bih voleo da pojasnis kako neko ko je sa visim obrazovanjem u masinskoj, medicinskoj ili elektrotehnickoj oblasti nije mogao da radi u struci zato sto je bila potrebna partijska knjizica za to?

:smiley33:

90-ih godina viša mašinska škola nije bila garant posla u struci, zbog raspada srpske industrije bilo je na tržištu rada dovoljno "pravih" mašinskih inzenjera tako da su oni  sa višom školom imali problem da nađu posao u struci, barem iole pristojno plaćen, posebno ako su ženskog pola. Ali nije to bilo povezano toliko sa partijskom knjižicom, koliko sa tržištem rada, mada je verovatno partijska knjižica mogka da "pomogne".

• Like 2

51 minutes ago, Chaos Is Me said:

Koliko ja vidim u medijima (koji poprilično laički barataju pravnim institutima), Petronijević je tužio komoru i zahtevao privremenu meru obustave izvršenja odluke AKS o štrajku što je sud istog dana usvojio, jasno je da je odluka suda politički obojena, nije ni važno da li je valjana jer sve i da bude poništena po žalbi tuženog (AKS) žalba ne odlaže izvršenje sudskog rešenja

Naravno da je politicki obojena.

Jutros podneta tuzba, dobila odmah broj i sudiju, sudija odmah postupila i donela odluku koja je brze bolje i dostavlkena AKS. Visi sud u BG poslao dopis ostalim sudovima u Srbiji da je doneta ta odluka.

• Like 2

4 hours ago, Chaos Is Me said:

Da ne ponavljam da nikako nisam optimista da može da se uradi bilo šta bez rumunskog scenarija, međutim primećujem oko sebe sve više ljudi iz državnih organa i javnih preduzeća i službi kako po malo dižu glas protiv diktature.

Mislim da se pogrešno ocenjuju zaposlene u javnim preduzećima kao neki 100% "monolitni bastion odbrane sns" i kao 100% zaposlene preko partijske veze. Moje iskustvo u radu sa ljudima iz EPS, EMS, Srbijagasa je da je većina stručnog kadra tu zato što su stručni i sistem uopšte ne bi radio bez njihovog rada. I retko ko od njih podržava SNS. Većina loših odluka je posledica loših odluka partijski postavljenog vrha menadžmenta.

Oni koji su tu za SNS su oni koji su partijski postavljeni u raznim izmišljenim administrativnim službama koji nemaju pojma o svom svakodnevnom poslu a kamoli o osnovnoj delatnosti tih preduzeća.

Kada je Grčić doveo EPS u situaciju da loži blato sa ugljem on  je jednostavno ignorisao savete, informacije i apele stručnjaka i stručnog dela menadžmenta i nije donosio odluke koje su bile u njegovoj nadležnosti i nisu bile moguće bez njegovog potpisa/naloga. Zašto deo stručnog menadžmenta pri vrhu nije imao hrabrosti da se javno oglasi po tom pitanju je drugo pitanje.

Druga velika zabluda je da su plate u tim preduzećima velike. EPS, EMS, EDS, Srbijagas kubure sa stalnim odlivom stručnog kadra zbog malih plata. Naravno oni administrativci  pozapošljavani u raznim izmišljenim službama se neće buniti jer nisu u stanju da zarade ni tu platu.

Edited by tomas.hokenberi
  • Like 13

3 hours ago, McLeod said:

Svi vi koji imate u porodici i znate ljude koji su rusili Slobu a sad su za Vucica, a nisu nijedna od navedenih grupa, prosto i jednostavno su ga rusili iz pogresnih razloga.

Znam takve, imam ih i u familiji, glavni problem je glava na ramenima koja se brzo primila na manipulaciju. Dolaskom Vučića na vlast dobili smo najjasniju sliku inteligencije mnogih ljudi. Prevario sam se za neke ljude za koje sam verovao da se neće tako lako primiti na laži, bio je dovoljan trik sa Miškovićem. Medijska mašinerija je konastantnim bombardovanjema lažima jedan deo naroda uzela pod svoje, drugi deo je digo ruke od svega, uveren da se ništa ne može promeniti što je odgovaralo režimu. Sada se polako ovaj drugi deo budi, probudili su se i mladi ljudi koji pokušavaju da urade ono što mi stariji nismo smeli ili nismo bili istrajni, ono što su nekada trebali da urade i njihovi roditelji. Zato sada treba da podrže svoju decu i izađu ispred njih.

• Like 7

Evo objašnjenja u vezi sa privremenom merom koje je doneo Viši sud u predmetu Petronijević vs AKS (citat je pa ide u spojler):

Spoiler

Zbog zabune koju je izazvalo nestručno, neodgovorno i neoprezno pisanje medija u vezi odluke suda o obustavi rada advokata, mora se reći da obustava nije poništena kako pišu.

Jedino je usvojena privremena mera zbog minimuma procesa rada - u odnosu na postupanje u odnosu na pritvorske i predmete vezane za zaštitu interesa maloletnih lica, za sve ostalo je odluka o obustavi rada i dalje na snazi.

Samo bez panike i širenja netačnih napisa.

Dopuna: postoji i druga odluka o sprovođenju kojom je obezbeđen minimum procesa rada.

Bez obzira na sve, evidentno je da je odluka suda problematična iz više razloga, koje za sada neću komentarisati.

• Like 2
  • Thanks 1

„Sonja je mnogo bolje, danas je otpuštena iz bolnice . Dolaziće redovno na kontrole kod lekara. Procenili su da može da ide kući, ali pod određenim uslovima. Sad joj predstoji oporavak i poseban režim i tempo života. Želim da naglasim da su dva najveća Srbina bila uz moju Sonju. Jedan je igrao, a drugi se molio. Taj prvi je igrao na Australijan openu, Novak Đoković, dok se drugi, Patrijarh srpski Porfirije, za nju molio. Meni je srce puno, a moje dete je preživelo“

• Love 1
  • Tuzno 8

43 minutes ago, woolgatherer said:

u cemu je fora s profesorom cedomirom anticem, ucesnikom studentskih protesta 90ih, nekadasnjim clanom demokratske stranke i deklarativno protivnikom sadasnjeg rezima? zasto ovako strastveno botuje protiv studenata?

Ološ je DB-ovac.

34 minutes ago, Beonegro said:

Koliki idiot mora čovek da bude da bi hvalio Profitija, koji podržava one koji su mu umalo ubili dete.

Sreća da je Sonja dobro i nadam se da će se brzo oporaviti.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 10

1 hour ago, woolgatherer said:

u cemu je fora s profesorom cedomirom anticem, ucesnikom studentskih protesta 90ih, nekadasnjim clanom demokratske stranke i deklarativno protivnikom sadasnjeg rezima? zasto ovako strastveno botuje protiv studenata?

Definicija udbasa. Ovo mu nije prvi put

• Like 5

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Ako ovo ne reanimira Dragoljuba Mićunovića, ništa neće.

Čim studenti budu ispunili Mićunov zahtev iz rane mladosti da BU bude preimenovan u Univerzitet Josif Visaironovič Džugašvili Staljin, do tada njente podrška. 

11 minutes ago, deez nuts. said:

UO komore doneo novu odluku o obustavi 21. 22. i 23. januara. 

Ovaj DB isprdak nek tuzi svaki dan, mi cemo sazivati upravni odbor elektronskim putem. 

A zbog čega je sada obustava tri dana? Da li je fora u tome da stalno donosite nove odluke kako bi sud mogao da se slika sa ovakvim presudama?