Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

2 minutes ago, Урош19 said:

Da li je to ovaj (ne)čovek izjavio da je prosečna cena kvadrata u Srbiji ista kao cena najskupljih telefona koje ima opozicija????????

Izjavio je on da smo drugi u evropi po stopi rasta.

Samo ti procenti su jako zajebana stvar.

Nije isto na 1000 i na 100k npr.

• Like 1

2 hours ago, DJ_Vasa said:

Doduše, orao je aquila, ali poruka je sasvim jasna.

Оно можда би било и "Aquila muscas non capit", али није битно.

6 hours ago, Kronostime said:

Makar trajno bio banovan sa foruma - Za Anu Brnabic se zna sta joj nedostaje.....

Ima li odje junacine da se zrtvuje ili ja odo` u banovinu, opet?

:s_d:

Мислиш јунакиње?

Ja apsolutno nisam optimista i ne mislim da će pasti osim ako pare ne nestanu za njegove drugare krimose ali ne mogu reći da nisam uživao gledajući Vučića kako mu nije dobro onih par minuta što sam upalio livestream da čujem to zviždanje

• Like 1

41 minutes ago, Nicklord said:

Ja apsolutno nisam optimista i ne mislim da će pasti osim ako pare ne nestanu za njegove drugare krimose ali ne mogu reći da nisam uživao gledajući Vučića kako mu nije dobro onih par minuta što sam upalio livestream da čujem to zviždanje

Neće svakako pasti danas ili sutra, a ovo što studenti rade je tek početak. Izbori nisu ni na vidiku, što i opozicija potvrđuje, a teško da može da padne tek tako.

S druge strane, studentske akcije su početak, neophodan korak da bi se išta pokrenulo. Studenti su započeli maraton koji treba istrčati do kraja, a to će trajati. Ne znam koliko će trajati, ali to je sada već druga priča.

• Like 3

On 12/9/2024 at 6:51 AM, vilhelmina said:

Jucerasnji ”Utisak nedelje” me donekle umirio, u smislu da mozda ipak ima nade, da iza svega mozda postoji neki plan i ljudi koji imaju kakvu-takvu viziju kako se stize do cilja. Mislim da ce sledeci vazan korak biti da se glasno i jasno kaze da to sve jeste politika. I dalje imam bojazan da ce klackalica koja trenutno postoji prevagnuti na stranu price o empatiji i ljudskosti, bez svesti o tome da oni u srpskom drustvu ne postoje upravo zbog toga sto neko u svojim rukama drzi sve poluge politicke moci. Bakic je to lepo objasnio na pocetku jucerasnje emisije i nadam se da ce imati priliku da to objasni i studentima ”na terenu ”. Upravo ta averzija prema politici i politicarima je ubila svaki protest do sada.

Izuzdetna emisija, slazem se. Posebno zato sto je lepo objasnjeno da politike bez dijaloga zasnovanog na demokratskim pravilima - nema. A ovde je nema. Dakle, gradjanski aktivizam je jedino moguce sretstvo promene. Nije da ne pustim neku suzicu slusajuci mlade ljude sa blokiranih fakulteta, mladi, obrazovani, pametni, svesni gde su, sta rade i sta zele.

I utisak od veceras: dok onaj bulazni pred tv kamerama nacionalnih frekvencija, buka studenata ispred njegovih vrata, cula je cela Srbija. Bednik. Nije imao petlju da izadje na balkon, da se suoci sa njima. Bice ovo snimak za istoriju. Pao je samo jos nije obavesten kao i ovi tutumraci od gradjana, njegovih korisnih idiota. 

Javlja m i se da ce do kraja nedelje Srbija, konacno, da stane. I vreme joj je bilo.

Edited by Pletilja
  • Like 1

https://radar.nova.rs/drustvo/dalibor-dragijevic-policijsko-ubistvo/

Radar, sutrasnji broj. Nisam mogla da citam dalje od par redova, toliko je strasno i mucno.

Sta god da je taj covek uradio, na sudu je da primeni zakon i da ga posalje na robiju.

Policija nema pravo da ovako strasno i mucki ubije coveka od batina. 

Drzava nema pravo da prikriva zlocin.

Policija ubija.

Ova i ovakva drzava ubija gradjane.

Edited by Pletilja
  • Like 3

Ali ovi zvižduci studenata koji probijaju zidove i opsedaju atmosferu odjekujući u sali u kojoj Vučić drži govor, ostaće upamćeni kao i oni podignuti indeksi na ulicama u protestu 1991. godine.

Može on da bulazni da se njih šetsoro skupilo napolju, 60 i 600, ali Srbija je čula ono što treba da se čuje. Vučićeve reči i nezadovoljstvo koje rađa otpor - išli su uživo u prenosu ruku pod ruku.

I nema tih režimskih medija i propagandnih smradeži koje će taj doživljaj anulirati. 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 9
  • Thanks 2

10 hours ago, Perkos2 said:

Kad zakasniš zbog mitinga sns, raznih dočeka koje AV organizuje, kolone navijača kad defiluju verovatno isto budeš ljut s njih baš briga za to.

Nije on zakasnio zbog mitinga sns. On je išao na miting sns. 

Na X mrezi kruzi, kao najnovija vest, da ce na najmanje 8 fakulteta biti iskljuceno grejanje pa studenti mole za cebad, hladno im je. Daleko sam, ako neko iz Vrca ide sutra u Bg, dala bih mu da ponese studentima najbolje cebe koje imam, kamilja dlaka pa veliko, za francuski lezaj, moze bar 4 da se ugreje, poruke u PM, molim.

• Like 2

8 minutes ago, Pletilja said:

Na X mrezi kruzi, kao najnovija vest, da ce na najmanje 8 fakulteta biti iskljuceno grejanje pa studenti mole za cebad, hladno im je. Daleko sam, ako neko iz Vrca ide sutra u Bg, dala bih mu da ponese studentima najbolje cebe koje imam, kamilja dlaka pa veliko, za francuski lezaj, moze bar 4 da se ugreje, poruke u PM, molim.

Bilo je na N1 da je isključeno grejanje na svim fakultetima oko Studentskog trga: https://n1info.rs/vesti/fakulteti-u-centru-beograda-ostali-bez-grejanja-kvar-na-delu-toplovoda/

Zanimljivo je što nema grejanja ni na Učiteljskom fakultetu, koji je oko 1,5 km dalje.

Mislim da bi trebalo sačekati sutrašnje vesti jer se ovo pravda nekim kvarom, ali mislim da će biti velikih problema ako se ispostavi da je u pitanju radikalsko pokvarenjaštvo.

• Like 1

9 minutes ago, DameTime said:

Bravo, Ana!

Uz veliko poštovanje Ani Štajdohar za svaku reč, izgleda da je i voditeljima proradila savest.

Mnogo vih voleo da svi studenti, sve Ane i svi anonimni ljudi koji mogu nešto da učine krenu zajedno na aždaju.

• Like 7

4 minutes ago, DJ_Vasa said:

Uz veliko poštovanje Ani Štajdohar za svaku reč, izgleda da je i voditeljima proradila savest.

Mnogo vih voleo da svi studenti, sve Ane i svi anonimni ljudi koji mogu nešto da učine krenu zajedno na aždaju.

I meni je veći utisak ponašanje voditelja, kao da su jedva dočekali da Ana progovori o studentima

• Like 9

20 minutes ago, Perkos2 said:

I meni je veći utisak ponašanje voditelja, kao da su jedva dočekali da Ana progovori o studentima

Ima i drugi deo:

1067158_whatsapp-image-2024-12-11-at-205

Svinjformer krenuo punom parom na PTC:

RTS potpuno stao na stranu opozicionih ekstremista, vode kampanju čak i u kvizu Slagalica: Evo kakvu su poruku večeras poslali!

Nisu zaboravili da spomenu i Anu Štajdohar, što se vidi u dnu članka.

Ako se tamo nađe još neko ko ima m*da, biće dobro.

• Like 6

36 minutes ago, Perkos2 said:

To dvoje voditelja su pre neki dan ućutkivali nekog kada je hteo da priča o problemima. Zato je ovaj video interesantan. No možda su je i pročitali da će se spetljati pa ko vele aj reci ioanko niko neće razumeti šta si htela da kažeš.

14 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ima i drugi deo:

1067158_whatsapp-image-2024-12-11-at-205

Svinjformer krenuo punom parom na PTC:

RTS potpuno stao na stranu opozicionih ekstremista, vode kampanju čak i u kvizu Slagalica: Evo kakvu su poruku večeras poslali!

Nisu zaboravili da spomenu i Anu Štajdohar, što se vidi u dnu članka.

Ako se tamo nađe još neko ko ima m*da, biće dobro.

Finalni ciklus Slagalice je snimljen u septembru, ovo je samo srećna slučajnost.

• Like 1