Jump to content

ABA Liga 2021/22, nikad jaca?


goldberg

Recommended Posts

13 minutes ago, Markoss said:

Jel ima i dalje ono za mladog igraca? Iako je Ilic zasluzio, ne sumnjam da ce neko iz Mege da bude. 

 

Secam se da sam hteo za Ilica da glasam, ali nije moglo, valjda je sa 22 godine prerastao tu kategoriju. Bice verovatno Matkovic ili Jovic.

Link to comment
Share on other sites

Kakva smejurija od nagrada, Punter u vecem delu sezone bio igrac manje za Partizan, Obradovic trener godine... 

Daj za najboljeg mladog igraca Madera, i MVP Koprivica i gasi ligu.

 

Edited by Igor_
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ono što još više brine jeste da su Žocu nagradu glasanjem dali drugi treneri, da je po izboru navijača pa bih shvatio a ovako baš teško.

 

 

Da ne bude zabune, lično smatram da je Željko ubedljivo najzvučnije ime u ligi, ali malo realnosti nije na odmet.

Edited by Pero_Cameron
Š
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Ono što još više brine jeste da su Žocu nagradu glasanjem dali drugi treneri, da je po izboru navijača pa bih shvatio a ovako baš teško.

 

Misliš isti oni treneri koji mu se klanjaju nakon poraza? I onda te nešto čudi? Kod takvih bi on bio COTY čak i da je ove sezone bio trener Krke sa identičnim rezultatom slovenačkog tima...

 

Što se Jovića tiče i još najrealnije pošto je čitava igra Mege ove sezone bila podređena njemu s obzirom da ide na draft...

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Martin Mystere said:

Kod takvih bi on bio COTY čak i da je ove sezone bio trener Krke sa identičnim rezultatom...

U tom slucaju (da bude drugi sa Krkom) stvarno bi zasluzio tu nagradu i niko ne bi rec rekao 😅

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stefanovic zasluzio priznanje. Zeljko je naravno bolji trener i ne jedini koji je bolji ali za regularni dio sezone definitivno stefanovic zasluzio. Trebali su sacekati i PO pa da dodijele priznanja. Sta ako Stefanovic izbaci kkb ili golemac izbaci kkcz...to drasticno mijenja situaciju

Edited by Nemam_ti_kad
Link to comment
Share on other sites

Za mene je najbolji trener Radonjic (ako gledamo samo regularni deo). Samo dva poraza, od pocetka do kraja na prvom mestu, cilj ispunjen i to u sezoni u kojoj su jos tri kluba usla sa velikim ambicijama i sa teskim rasporedom i pristojnom sezonom u EL (do samog kraja koji je bacio senku na sve uradjeno).

 

Stefanovic - meh, sta je on to uradio? Bio ispred filijale Buducnosti, ispred Cibone, ispred razvaljenog Mornara? Imao je rezultate kao Dzikic samo za siromasne - prvi deo dosta dobar (preko svih ocekivanja), drugi deo katastrofa. Sam rezultat te ekipe je vise ogledalo nemoci vecine ABA klubova da naprave pristojne timove.

 

Bajic je radio zaista dobar posao dok Starks nije presao u Fenerbahce. Dobio je KKCZ, zamalo KKP, dobio bi verovatno i KKB. FMP nije uzeo nijedan od velikih skalpova, a realno i nije ni bilo predvidjeno da ih uzima.

 

Punter kao prvi plej je teska sprdnja - najpre prema samom takmicenju (ko je igrao fantazi zna koliko je taj igrac lose igrao iz kola u kolo, koliko je bio nebitan za rezultate KKP ove sezone u ABA ligi).Drugo, on i nije plej. Slazem se da je Bryce Jones trebalo da bude taj preostali clan prve petorke, mozda Cobbs da nije onoliko propao zbog Dzikicevog jahanja u prva tri meseca.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Pa to i jeste problem, sto ce svi slegnuti ramenima i reci - eh, a toliko nam je malo falilo, a opet i nije sve tako crno.

 

I tako godina po godinu, jedno 7-8 godina gledamo iste sezone kao iz filma "Dan mrmota". Zivota mi, osecam se kao nesrecni Phil koji se stalno nada da ce svanuti novi dan, a stalno se budi u istom. Da krenemo redom:

 

Crvena zvezda - u redu, osvojice se opet ta ABA liga, igrace se opet ta EL, ali da li je moguce da cak i ovakvoj situaciji sa ekipama iz Rusije ne postoji mogucnost da se napravi taj korak dalje, da li je moguce da smo opet ostali zamalo kratkih rukava? Eto, osvoji se ove sezone ABA liga i sta imamo - ABA liga, zamalo TOP 8, pa ABA liga, nista od TOP 8, pa pre toga kovid sezona, pa blamiranje u EC i ABA liga i tako redom - od sedam sezona (ovo je sedma, ne racunajuci kovid sezonu) u sest se nista posebno nije uradilo u EL i u sest je osvojena ABA liga.

 

Partizan - mislim da je jasno zasto je Obradovic rekao na konferenciji da su "potrosili godinu dana zivota ni na sta". Bolji opis nigde nisam cuo i to opisuje sve ove luzerske klubove koji iz sezone u sezonu, iz godine u godinu podgrevaju nadu da je moguce nesto bolje, nesto drugacije, nesto istorijsko, samo da bi se vratili na staro dobro nista. Ako Partizan ne moze da dobije onakvu Bursu, ako su se onako orbukali svojim reakcijama u laksem takmicenju, pa sta da ocekuju od EL ekipe koja lomi odbranom, koja stalno igra u istom sastavu, koja je uigrana i koja ima prednost domaceg terena? Pa nista - i zato Partizan ni osmu godinu zaredom nece igrati EL, nece biti blizu trofeja, sve osim kupa ostace samo san.

 

Buducnost - godinama neambiciozna ekipa je postala faktor nakon onog finala. Krenula su veca ulaganja, dovodjeni su igraci poput Cobbsa, Seelija, Reeda, Clarka, Omica (sto je mnogo bolje od matorog Cooka, JR Raynoldsa, penzionera Jenkinsa ili Tadije Dragicevica, Savovica, Subotica i slicnih) i sta se postiglo? Cetiri sezone u ABA i ni u jednoj nije ostavljen neki jaci tim iza sebe, na evro sceni blamiranje u EL, pa ispadanje u prvoj fazi, pa 1/4 finale, pa 1/8 finala (pre toga jos jedno 1/4 finale). To nisu nikakvi uspesi vredni ulaganja, moglo je komotno da se ne trosi toliko i da se ispadne u prvoj fazi EC i nekako ugura u 1/4 finale ABA lige.

 

Cedevita Olimpija - klub sinonim za losu transfer politiku i mekanost (dok su bili samo Cedevita, Olimpija komponenta je krajnje irelevantna u poslednjih 6-7 sezona) je konacno sklopio solidnu ekipicu, delovalo je da je to - to, zreb se otvorio, ali ne, staro dobro blamiranje kada je najbitnije je izaslo iz njih i saseklo im noge tako da nisu mogli da se sastave do kraja meca. Ako racunamo i one sezone kada je Cedevita igrala, moze li neko da se seti kada je taj klub izbacio boljeg od sebe, kada je nesto uradio u sezoni, koliko su finala igrali, koliko trofeja osvojili. Njihov najbolji uspeh je bio i ostace ono izbacivanje osakacenog Partizana i to nakon lude srece.

 

Kako god, stvarno sam se nadao da ce Cedevita Olimpija otici do kraja u EC, mozda i uzeti trofej, ispisati neke nove stranice istorije, imati najveci budzet u ABA ligi u narednoj sezoni (sto bi nekako i bilo normalno, privatni kapital iz SLO/CRO naspram tri drzavne prcije iz SRB/CG). Umesto toga, gledacemo staru dobru Cedevitu sa losijim sastavom od protivnika, losijim vodjenjem sa klupe, neozbiljnijom igrom i poznatim epilogom sve dok Tedeschi ne digne ruke, izbrise ovo "Cedevita", sastruze narandzastu boju i ostane samo Olimpija koja lebdi negde na dnu tabele ABA lige.

Link to comment
Share on other sites

Objavljene promene u datumima odigravanja plej-of serija u ABA ligi s obzirom da ABA ligasi vise ne igraju utakmice u EL i EK.

 

Datumi prve runda plej-ofa (Buducnost/FMP i COL/Igokea) su 30 April, 4 Maj i 8 Maj 2022.
Datumi polufinala su 12 Maj, 16 Maj i 20 Maj 2022.
Datumi finala su 24 Maj, 26 Maj, 30 Maj, 1 Jun i 5 Jun 2022.

 

U slucaju da se obe serije prve runde plej-ofa ili obe polufinalne serije zavrse posle 2 utakmice onda ce utakmice runde koja sledi krenuti ranije nego sto je planirano.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Tjah, zaista je krajnje svejedno koji su termini nakon ovakvog podbacaja svih klubova u EC/EL.

 

Od 1/4 finala i 1/2 finala zaista ne ocekujem neke velike spektakle, eventualno mozda FMP dobije Buducnost u 2. mecu i Cedevita Olimpija Crvenu zvezdu, takodje u 2. mecu, ostalo je manje-vise poznato.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...