ters Posted June 3 Posted June 3 (edited) 3 hours ago, 033zero330 said: Od kijiva za tri dana, do ovoga. Dugin doziva saveznike u pomoc... Pa nek neko kaze da Krasnov nije ruski covjek... Edited June 3 by ters
feanorlfc Posted June 21 Posted June 21 Ocigledan fejk. Mada jeste smesno sto Rusija ima reputaciju zemlje gde je ovo sasvim realno da se desi.
Dragan Posted June 21 Posted June 21 Samo za one koji su fantazirali o razlozima russke agresije (NATO, biolabs, ugrozene manjine ...). Zli gnom: "Tamo gde stupi noga russkog vojnika, to pripada nama"
Dragan Posted June 26 Posted June 26 Nadajmo se da ce konacno presusiti sredstva koja russiji omogucavaju ovaj rat.
fancy Posted yesterday at 09:41 AM Posted yesterday at 09:41 AM Velika životna istina: Nema direktora kolko ima prozora 1
djura.net Posted yesterday at 10:50 AM Posted yesterday at 10:50 AM DW Afghanistan's Taliban government said on Thursday Russia had become the first nation to recognize its rule. The announcement came after Afghanistan's Foreign Minister Amir Khan Muttaqi met the Russian ambassador to Afghanistan, Dmitry Zhirnov, in Kabul on Thursday. "This brave decision will be an example for others... Now that the process of recognition has started, Russia was ahead of everyone," Muttaqi said in a video posted on X.
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 12:54 PM Posted yesterday at 12:54 PM 12 minutes ago, McLeod said: Ovde ima ok Rusa. Imam kolegu Rusa, doduse zivi u Poljskoj. Glavni klijent mi je Belorus. Ovi moji su progresivni totalno, neki od njih su bili gonjeni i u Rusiji i u Belorusiji zbog aktivizma. Mentalitet nam je doduse dupe i oko. Jedna od najvecih lazi koja se prodaje ovde kao alva je ta "topla slovenska dusa", "bratski narodi", "ista vera, slicna krv" i ostale budalastine. Rusi kao narod po mentalitetu bar ovaj evropski deo koji sam mestimicno upoznao su mnogo blizi Britancima i Francuzima nego nama. Potpuno su hladni i nezainteresovani, gledaju iskljucivo svoje dupe, a male narode s visine. Mi imamo mnogo vise zajednickog sa Turcima, Spancima i Italijanima nego sa Rusima, u Evropi vrlo malo naroda postoji koji su dalji od nas u svakom pogledu. Apsolutno. I iskustva mojih poznanika koji su ziveli i radili tako neko vreme kazu isto. Niti je neko prosecnom Rusu drazi sto je odavde, niti im uopste puca prsluce za to, dok mnogi (poput tih zlih, glupih i arogantnih Amera) ni nemaju pojma bas tacno egzaktno gde je Srbija ili neki njen landmark. Inace je dobar vic to kad jedan Rus gleda nas ili bilo koga sa ovih prostora sa visine. Shiat focken hilarouz.
JohnnyDragon Posted yesterday at 01:01 PM Posted yesterday at 01:01 PM Ako bi generalizovao.....Radio i ziveo i sa Rusima i sa US. Druže...Ameri su banja Koviljača naspram Rusa. Amerikanci imaju tu kulturu da ti pomognu bez očekivanja nekih ,bez reciprociteta, ali zato Rus...e taj bi te zajebao za 5 evra koristi. 4
Kenozoik Posted yesterday at 02:11 PM Posted yesterday at 02:11 PM 1 hour ago, SteveFrancis#3 said: Inace je dobar vic to kad jedan Rus gleda nas ili bilo koga sa ovih prostora sa visine. Shiat focken hilarouz. Zasto je to vic? 1 Mozda nije lepo, svakako ni prijatno, ali da se ne lazemo. To je narod sa toliko kulture, tradicije,umetnosti, nauke i istorije po glavi stanovnika, da joj u danasnjoj Evropi(pa i sire) nema ozbiljne konkurencije. To je cinjenica koja se mora uvaziti. Mi smo cesto arogantniji sa mnogo manje razloga, druge da ne pominjem. Rusi dobro znaju svoju istoriju, za razliku od nas. 1 1
40Wins Posted yesterday at 02:22 PM Posted yesterday at 02:22 PM 7 minutes ago, Kenozoik said: Mozda nije lepo, svakako ni prijatno, ali da se ne lazemo. To je narod sa toliko kulture, tradicije,umetnosti, nauke i istorije po glavi stanovnika, da joj u danasnjoj Evropi(pa i sire) nema ozbiljne konkurencije. 4 hours ago, 40Wins said: Na izlasku jedan tata Rus u sarenim bermudama i naravno kroksericama komentarise zustro sa drugim i pokazuje na blokadu koja je 300m dalje i nesto se nervira. Sve sto hoces kazi, nema frke vazi. 🎵
Kenozoik Posted yesterday at 02:36 PM Posted yesterday at 02:36 PM 6 minutes ago, 40Wins said: Sve sto hoces kazi, nema frke vazi. 🎵 Autisticni Rusi u sarenim bermudama koje cesto vidjamo ovde ne mogu promeniti 1000 god svega sto sam naveo. Isto tako to ne moze ni danasnja tajkunska kgb-ovska Rusija onog zlog patuljka iz Kremlja. Lm 1
ters Posted yesterday at 02:53 PM Posted yesterday at 02:53 PM 12 minutes ago, Kenozoik said: Autisticni Rusi u sarenim bermudama koje cesto vidjamo ovde ne mogu promeniti 1000 god svega sto sam naveo. Isto tako to ne moze ni danasnja tajkunska kgb-ovska Rusija onog zlog patuljka iz Kremlja. Lm Ovo je za temu o Rusiji - Zemlji Cuda. A dostignuca koja pominjes nisu rezultat ruskog mentaliteta ili Rusije kao drrzave, vec gotovo po pravilu uprkos njima - kao reakcija na primitivizam, represiju, izolaciju ili ideolosku kontrolu. Borba protiv GLIBA.
40Wins Posted yesterday at 02:59 PM Posted yesterday at 02:59 PM (edited) 23 minutes ago, Kenozoik said: Autisticni Rusi u sarenim bermudama koje cesto vidjamo ovde ne mogu promeniti 1000 god svega sto sam naveo. Isto tako to ne moze ni danasnja tajkunska kgb-ovska Rusija onog zlog patuljka iz Kremlja. Lm Hiljadu godina cega? Pa Srbija ima stariju drzavotvornost od Rusije, a vecinu kulture na koju se Rusi ponose su usvojili od Francuza. Na srpskom dvoru se u XIX veku pricao srpski, a u Rusiji francuski, njihova arisokratija je samo kopirala, ne znam samo sta su oni inkrementalno ili inovativno stvorili u korpusu evropske kulture? Zbog samih resursa na raspolaganju imaju Ermitaz, Crveni trg, balete, i jos neke fensi stvari, a vecina dobre knjizevnosti dolazi kao reakcionizam na neku muku. Edited yesterday at 03:00 PM by 40Wins 2 2
Kenozoik Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 1 hour ago, ters said: Ovo je za temu o Rusiji - Zemlji Cuda. A dostignuca koja pominjes nisu rezultat ruskog mentaliteta ili Rusije kao drrzave, vec gotovo po pravilu uprkos njima - kao reakcija na primitivizam, represiju, izolaciju ili ideolosku kontrolu. Borba protiv GLIBA. Ovo je cista predrasuda. Genijalni umovi poput Dostojevskoj svakako jesu rezultat represije i borbe protiv slobode misljenja ali svoditi sve na to i odricati ulogu drzave- knezevine, carevine itd je infantilno. Narod koji je, uz ili uprkos brutalnim masovnim ubicama olicenim u Staljinu i krvavim boljsevicima prakticno sam baci na ledja najvecu opasnost za buducnost civilizacije (nacizam) kakvu poznajemo danas prakticno bez pomoci, uz poklic za Majcicu Rusiju i prisecanje na Suvorova, Kutuzova i dr svoditi na borce protiv gliba.. Msm, neozbiljno. Kada bi ti neko dao priliku samo da na 3 dana vidis taj primitivizam u Operi, zdanjima, Arhivu MO koji je povrsine jednog prigraskog beogradskog naselja, siguran sam da tako nesto vise nikad ne bi izgovorio.
Kenozoik Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) 2 hours ago, 40Wins said: Hiljadu godina cega? Pa Srbija ima stariju drzavotvornost od Rusije, a vecinu kulture na koju se Rusi ponose su usvojili od Francuza. Na srpskom dvoru se u XIX veku pricao srpski, a u Rusiji francuski, njihova arisokratija je samo kopirala, ne znam samo sta su oni inkrementalno ili inovativno stvorili u korpusu evropske kulture? Zbog samih resursa na raspolaganju imaju Ermitaz, Crveni trg, balete, i jos neke fensi stvari, a vecina dobre knjizevnosti dolazi kao reakcionizam na neku muku. 1. Hiljadu godina znas ti cega. Ne mogu da se spustam na taj nivo diskusije. 2. Ja sam dobronameran diakutant, nemam obicaj da se izlecem sa "epohalnim" izjavama kao neki. Nikad nisam ovde upotrebio apsolutnu superiornost u vladanju nekim temama nad drugim diskutantima. Npr : da usvojim tvoj pristup diakusiji mogao bih da ti kazem da se vise govorio a manje pisao srpaki, dvor kao institucija gotovo je nepoznat u srpakom ppjmovniku tog vremena jer nije bilo aristokratije, svi su bili jednaki. Aristokratija se tek stvsrala krajem XIX veka. Rusko plemstvo je bilo najuticajnije tog vremena. 3. Najveci resurs je genijalni ruski narod iz kojeg su poticale i dinastije, knezevi, aristokratija. Ivan Grozni i Petar Veliki. Jel i umetnost, balet, kompozocija, slikaratvo, grasiteljstvo, fikozofija, vojna strategija je li sve to osgovor na muku, presiju i pronitivizam ili mozda ima malo i ljubavi, odanosti, nadahnuca? Da si citao pismo Bogu Fjodora Mihailovica kad ide u smrt, koje su njegove lojalnosti.. ehh 4. Ovo je kljucno: Tolstoj , ne samo on, je u XIX veku Karenjinu pisao na francuskom. Sto znaci da su i citaoci znali strane jezike. Nije bila retkost da "gradjansrvo" zna po 2-3 jezika. Ti uticaji su normalni i obostrani. Da ti pricam o zgadjenosti ruskog plemstva nad primitivizmom, nehogojeni, neodgoju njihobih parnjaka iz danasnje Nwmacke, Poljske, Francuske ... Suvise utice slika danasnje dnevne politike na tvoj (i ne samo tvoj) sud. Ja sam inace pasionirani Frankofil kao sto sam i Anglofil i Rusofil. Edit: ja cenim sve sto je bilo koji narod dao civilizaciji, kulturi, umetnosti, nauci. Vec sam rekao koliko se divim velikim civilizacijama iz proslih pa i danasnjih vremena. Postujem sve ono sto je cvrsto neizbrisivo, nezaboravljivo geopolitickim promenama trenutka. Tako se i postavljam . Sto je za divljenje ja se tome divim, sto je za kritiku to kritikujem. Nisam iskljuciv a vidim da ovde vlada izvesna iskljuvivost , sro mi je zao. Edited 22 hours ago by Kenozoik Dopuna
ters Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) 1 hour ago, Kenozoik said: Ovo je cista predrasuda. Genijalni umovi poput Dostojevskoj svakako jesu rezultat represije i borbe protiv slobode misljenja ali svoditi sve na to i odricati ulogu drzave- knezevine, carevine itd je infantilno. Narod koji je, uz ili uprkos brutalnim masovnim ubicama olicenim u Staljinu i krvavim boljsevicima prakticno sam baci na ledja najvecu opasnost za buducnost civilizacije (nacizam) kakvu poznajemo danas prakticno bez pomoci, uz poklic za Majcicu Rusiju i prisecanje na Suvorova, Kutuzova i dr svoditi na borce protiv gliba.. Msm, neozbiljno. Kada bi ti neko dao priliku samo da na 3 dana vidis taj primitivizam u Operi, zdanjima, Arhivu MO koji je povrsine jednog prigraskog beogradskog naselja, siguran sam da tako nesto vise nikad ne bi izgovorio. Da, predrasuda je da osim Lomonosova i Ojlera, i nesto kasnije Rjepina i Cajkovskog, koji su bili miljenici dvora nije bilo znacajnijeg stvaraoca, umjetnika ili naucnika koji nije bio prognan, zatvoren, cenzurisan, pod stalnom policijskom prismotrom... Petar Veliki nije modernizovao Rusiju uz pomoc naroda ni uz pomoc elite - nego uprkos njima, cak je morao razbiti "elitu" i u krvi ugustiti pobunu koju je elita finansirala i podsticala... A Katarinina elita je bila sve samo ne ruska... Edited 22 hours ago by ters
Rex Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Rusi jesu veliki narod po umetnosti, kulturi i nauci. To da malo ko može da im parira jeste tačno, ali im lagano pariraju Francuska, Nemačka, Britanija, Italija i Španija. O nekim zemljama poput Turske, Portugala, Danske - može da se diskutuje. Ovde je akademski problem to što dosta Rusa (neko bi rekao i većina), misle da Ukrajinci i Belorusi nisu zasebne nacije, već su Rusi, pa se to sve svojata, a nekad je teško raspetljati (Čiji je Gogolj, na primer? Gomila naučnika iz doba SSSR?). A mimo toga ima nešto što nije filozofski, već što se sada dešava. A to je da je ova sadašnja ruska vlast ne samo anticivilizacijska, nego i antiživotna. Stvarno se pretvaraju u sektu koja se protivi životu. I ova faza Rusije je čini samo jednom stvari na celoj međunarodnoj sceni - zlom. Tako da možemo da čitamo Dostojevskog, slušamo Čajkovskog i proučavamo periodni sistem elemenata, ali sva ta civilizacijska i ljudska dostignuća slabo do nikako imaju tačaka sa ovom Rusijom. Ova Rusija je proganjala jednog Balabanova i potpuno prisvojila jednog Mihalkova - tamo umetnost i nauka nisu u službi dostignuća ljudske vrste, kao nabrojana, tamo se dovitljivost i spretnost koristi da se stvore novi načini za ubijanje i razaranje, a ne da se piše kvalitetna poezija. 6 hours ago, djura.net said: DW Afghanistan's Taliban government said on Thursday Russia had become the first nation to recognize its rule. The announcement came after Afghanistan's Foreign Minister Amir Khan Muttaqi met the Russian ambassador to Afghanistan, Dmitry Zhirnov, in Kabul on Thursday. "This brave decision will be an example for others... Now that the process of recognition has started, Russia was ahead of everyone," Muttaqi said in a video posted on X. 3
JohnnyDragon Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Nemojmo kolega molim Vas o pismenosti u Rusa u 19 veku, jer ćemo morati da se složimo da su u poredjenju sa većinom Evropskih naroda kromanjonci. A taj kromanjonski duh ih očito ne napušta ni dan danas. To je jedna retko, retko destruktivna nacija u globalu. 1
Kenozoik Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 3 hours ago, ters said: Da, predrasuda je da osim Lomonosova i Ojlera, i nesto kasnije Rjepina i Cajkovskog, koji su bili miljenici dvora nije bilo znacajnijeg stvaraoca, umjetnika ili naucnika koji nije bio prognan, zatvoren, cenzurisan, pod stalnom policijskom prismotrom... Petar Veliki nije modernizovao Rusiju uz pomoc naroda ni uz pomoc elite - nego uprkos njima, cak je morao razbiti "elitu" i u krvi ugustiti pobunu koju je elita finansirala i podsticala... A Katarinina elita je bila sve samo ne ruska... Toga, progona, nemilosti, kaznjavanja je bilo svugde u to vreme. Posebno u Engleskoj, Spaniji, Francuskoj. Dakle, neozbiljno je tako cherrypicking-ovati stvari samo da bi se ostavio neki utisak u razgovoru. Kazi mi, gde su se desavala spaljivanja, vesanja, giljotinjiranja? Da li je Bastiljja bio knjizevni klub ili muciliste za politicke zatvorenike? Da li je Rusija ili zapadna Evropa, Francuska, Spanija, Engleska imala kolonije i roblje po belom svetu? Da li je koncentracioni logor izmislila Rusija ili mozda Engleska, pa potom Nemacka u modernijoj istoriji? Engleska je tipican primer drzave/nacije koja je dala toliko toga dobrog covecanstvu koliko i zla . Prirodno, bila je dva veka najveca imperija na svetu. Naravno da je i Rusija imala svoje metode, ali nikad klasicno kolonijalne. Sve to je samo jedan deo price ali bitan jer vidim da je bitno da podsetim, posebno malo mladje forumase, da su se isti uzasi pa i gori desavali i u nama danas prisnijim zemljama . Ljudi stvarno misle da su na istoku bili sve sami ljudizderi a na zapadu svi pevali arije i recitovali Petrarkine stihove. Na kraju da podsetim : ja kazem aristokratija, ti pricas o eliti. I onda furas neku svoju temu. To mu dodje dijalekticki materijalizam 🙂
Kenozoik Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 4 hours ago, Rex said: Rusi jesu veliki narod po umetnosti, kulturi i nauci. To da malo ko može da im parira jeste tačno, ali im lagano pariraju Francuska, Nemačka, Britanija, Italija i Španija. O nekim zemljama poput Turske, Portugala, Danske - može da se diskutuje. Ovde je akademski problem to što dosta Rusa (neko bi rekao i većina), misle da Ukrajinci i Belorusi nisu zasebne nacije, već su Rusi, pa se to sve svojata, a nekad je teško raspetljati (Čiji je Gogolj, na primer? Gomila naučnika iz doba SSSR?). A mimo toga ima nešto što nije filozofski, već što se sada dešava. A to je da je ova sadašnja ruska vlast ne samo anticivilizacijska, nego i antiživotna. Stvarno se pretvaraju u sektu koja se protivi životu. I ova faza Rusije je čini samo jednom stvari na celoj međunarodnoj sceni - zlom. Tako da možemo da čitamo Dostojevskog, slušamo Čajkovskog i proučavamo periodni sistem elemenata, ali sva ta civilizacijska i ljudska dostignuća slabo do nikako imaju tačaka sa ovom Rusijom. Ova Rusija je proganjala jednog Balabanova i potpuno prisvojila jednog Mihalkova - tamo umetnost i nauka nisu u službi dostignuća ljudske vrste, kao nabrojana, tamo se dovitljivost i spretnost koristi da se stvore novi načini za ubijanje i razaranje, a ne da se piše kvalitetna poezija. Ovo je vec misljenje sa kojim bi se moglo lepo diskutovati - i sloziti vecim delom. Uopste nije vazno ko je naj naj, skrenuo sam samo paznju na to koliko je apsurdno jedan takav uzviseni narod koji je toliko mnogo dao u svim sferama porediti sa vicem. To nije lepo a ni tacno. Sve ce to proci, i ovi kgb-ovci i tajkuni i ratnohuskaci, ostace ono vredno. Kao uostalom iza svake kulture koja je dala nesto vredno civilizaciji. Za boldovano se apsolutno slazem sto sam i sam podvukao gore u postu.
ters Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 8 hours ago, Kenozoik said: Toga, progona, nemilosti, kaznjavanja je bilo svugde u to vreme. Posebno u Engleskoj, Spaniji, Francuskoj. Dakle, neozbiljno je tako cherrypicking-ovati stvari samo da bi se ostavio neki utisak u razgovoru. Kazi mi, gde su se desavala spaljivanja, vesanja, giljotinjiranja? Da li je Bastiljja bio knjizevni klub ili muciliste za politicke zatvorenike? Da li je Rusija ili zapadna Evropa, Francuska, Spanija, Engleska imala kolonije i roblje po belom svetu? Da li je koncentracioni logor izmislila Rusija ili mozda Engleska, pa potom Nemacka u modernijoj istoriji? Engleska je tipican primer drzave/nacije koja je dala toliko toga dobrog covecanstvu koliko i zla . Prirodno, bila je dva veka najveca imperija na svetu. Naravno da je i Rusija imala svoje metode, ali nikad klasicno kolonijalne. Sve to je samo jedan deo price ali bitan jer vidim da je bitno da podsetim, posebno malo mladje forumase, da su se isti uzasi pa i gori desavali i u nama danas prisnijim zemljama . Ljudi stvarno misle da su na istoku bili sve sami ljudizderi a na zapadu svi pevali arije i recitovali Petrarkine stihove. Na kraju da podsetim : ja kazem aristokratija, ti pricas o eliti. I onda furas neku svoju temu. To mu dodje dijalekticki materijalizam 🙂 S tim da je najkrvozedniji engleski vladar imao manje zrtava od najprosvjecenijeg ruskog vladara - Henrik VIII naspram Petra Velikog kojem je samo prilikom gradnje monumentalnih zdanja kojima se neki odusevljavaju izgnulo do 100,000 ljudi - seljaka i radnika na prisilnom radu. Inkvizicja kao najmracnija stvar Spanije je imala instituciju suda, ma kako groteskno to bilo - Rusija ne.. A Rusija ja u istoriji na drugom mjestu po velicini kolonija koje je zauzela - mnogo vise je kolonizovala nego Spanija, Francuska.... Jedino su Englezi kolonizovali vise... Edited 10 hours ago by ters
Recommended Posts