Kolbas Posted December 13, 2023 Author Posted December 13, 2023 10 hours ago, ters said: Dakle ipak je malo prijetio bivsoj supruzi, a malo se i pojavio na vratima premijera Saskatchewana da se objasni sa njim... Da je prijetnje ostvario, svi bi se cudili zasto sistem ne reaguje i otkud jos jedan slucaj porodicnog nasilja ili u najgorem slucaju femicida... Kad sistem reaguje, onda ise kaze da je to ipak samo prijetnja, da nije mislio ozbiljno.... Oboje su imali civilizirani medjusobni odnos kao ex supružnici. Da je lik patološki nasilnik ne bi čekao Covid 19
Maharaja Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 Ne znam čoveka i taj slučaj, ali generalno, ljudima svašta "cvrcne" u glavi, pogotovo tokom događaja kakav je bio globalna pandemija. Uopšte kad su takve situacije visokog stresa.
DJORDJE Posted December 13, 2023 Posted December 13, 2023 2 hours ago, Kolbas said: Oboje su imali civilizirani medjusobni odnos kao ex supružnici. Da je lik patološki nasilnik ne bi čekao Covid 19 Mene su mnogi ljudi koje dugo poznajem iznenadili ponasanjem i rezonima tokom COVID-a. Ocigledno su bili takvi i ranije, a COVID je bio samo okidac da ispolje tu skrivenu stranu karaktera. 1
Kolbas Posted December 13, 2023 Author Posted December 13, 2023 Ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže svoj trag
Kolbas Posted January 6 Author Posted January 6 Justin Nejaki podneo ostavku. Samo nešto mi se čini da će još neko vreme da cinciliraju i da cede suvu drenovinu, pre nego izadjemo na izbore. Što se mene tiče, najgori PM u bližoj istoriji ove zemlje
Maharaja Posted January 7 Posted January 7 Po svim parametrima, najbolji premijer u novijoj istoriji. Verovatno odmah posle oca mu.
Kolbas Posted January 7 Author Posted January 7 Predpostavjam da sad ja pitam kojim parametrima and next thing you know gadjamo se linkovima i statistikama. Možda je ipak najbolji pokazatelj to da su mu ledja okrenuli njegovi partijski drugovi jer se zna ko prvi beži sa broda koji tone
Maharaja Posted January 7 Posted January 7 Brod mu je potonuo, kao i svakom drugom premijeru posle 10 godina na vlasti, a u poslednjih 100 godina. A linkovi i statistika, tj. tačni podaci da, uvek i na svakom mestu.
DJORDJE Posted January 9 Posted January 9 Nesto ne mogu puno toga da mu zamerim, definitivno jedan od boljih premijera. Posle deset godina pad popularnosti je normalna pojava, osim u Srbiji i Rusiji.
Maharaja Posted Monday at 06:15 PM Posted Monday at 06:15 PM Možda ova tema da se prebaci na politiku, pa da se tu prebaci sve što smo spamovali o Kanadi na drugim mestima? 1
nonick Posted Monday at 08:22 PM Posted Monday at 08:22 PM 1 hour ago, Maharaja said: Možda ova tema da se prebaci na politiku, pa da se tu prebaci sve što smo spamovali o Kanadi na drugim mestima? ma ne, ovo tema je super na ovom mestu. Jbg, nema veze da niko ne postira vec godinama, al treba biti strpljiv 🙂 Moze nova tema na politici, mozda, sad kad smo na putu za pripajanje, dosada je bilo dosadno. Danas isli sa zenom na glasanje, i pitam je dali da kazem glasno kad stavljam ceduljicu u kutiju da sam glasao za Trampa? 🙂 1 4
Rex Posted Tuesday at 12:32 PM Posted Tuesday at 12:32 PM 18 hours ago, Maharaja said: Možda ova tema da se prebaci na politiku, pa da se tu prebaci sve što smo spamovali o Kanadi na drugim mestima? 16 hours ago, nonick said: ma ne, ovo tema je super na ovom mestu. Jbg, nema veze da niko ne postira vec godinama, al treba biti strpljiv 🙂 Moze nova tema na politici, mozda, sad kad smo na putu za pripajanje, dosada je bilo dosadno. Danas isli sa zenom na glasanje, i pitam je dali da kazem glasno kad stavljam ceduljicu u kutiju da sam glasao za Trampa? 🙂 Organizujte referendum da li da se ova prebacuje ili da se otvara nova. 🙂
Div Posted Tuesday at 01:32 PM Posted Tuesday at 01:32 PM (edited) 1 hour ago, Rex said: Organizujte referendum da li da se ova prebacuje ili da se otvara nova. 🙂 Može da se spoji sa USA. 😷 Temi. Edited Tuesday at 01:40 PM by Div 2 1
Maharaja Posted Tuesday at 02:04 PM Posted Tuesday at 02:04 PM Sinoć se popila čaša (ili pet) šampanjca viška. Ne vidim na oči 😄 2 1 1
nonick Posted Tuesday at 02:43 PM Posted Tuesday at 02:43 PM (edited) Mi smo najebali skroz. Nadam se da nisam u pravu. Imali smo dve opcije. Konzervativac koji je juce izgubio i svoj okrug, politicar po zanimanju, i drugi, liberalac - bivsi bankar. Sad ovaj konzevativac je obecao sve, novi golden age Kanade, ala Tramp, a drugi je obecao da nece biti Justin i on je jedini spas protiv Trampa. Pobedio je liberalac ali po meni je vec imao dva Justin momenta pre izbora od juce, tokom kampanje. Prvi kad nije odma odstranio jednog od libernalnog kanditada koji je pozivao na predavnaje drugog politicara kineskog porekla kineskoj amabasadi da ga deportuju u Kinu gde ga traze. A drugi, da nije bi bas iskren u vezi razgovora sa Trampom. Rekao je da je Tramp postovao suverenitet Kanada ali nije bas, jer je pominjao 51st state u tom razgovoru, detalj koji smo tek saznali pre par dana. Ali ovi su samo male gluposti/lazi politicara. Ono sto me brine, da Carney u svom pobednickom govoru, po meni, hoce da prodaje naku fatalisticku viziju o US/Kanadskim odnosima. Pa jebem li ga, ovaj idiot Tramp ce da ode za par godina, i ko zna sta se jos moze desiti sa republikancima jos i ranije. Ali on sad vergla neku pricu da je odnos sa US je zavrsen i on ce da nas spasi, kao neka mesija. Ja nikad ne toi bi rekao, trebao bi da kaza da je ovo samo privremeno i da cemo posle Trampa imati i jos bolji odnos sa US. I da cemo uraditi sve da i za vreme Trampa imamo najbolji odnos sa US koji samo moze da postioji u ovom datom slucaju. Sto ne znaci da ne treba da nadjemo nove poslovne partnere sirom sveta, bolju trgovinu sa Evropom, ali za to treba jako puno vremena i ko zna koliko moze to da nadoknadi izgubljene poslove u USA. Ili mi ne znamo o necemo sto dolazi iz US sto je jos gore nego Trampova prica, nesto sto nisu jos saopstili za javnost ili vec imaju neke konkretne planove za nove poslove van USA i za poboljsanje kanadske ekonomije. p.s. da ne bude zabune, glasao sam za liberalca 🙂 Edited Tuesday at 02:45 PM by nonick
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 03:07 PM Posted Tuesday at 03:07 PM 20 minutes ago, nonick said: Mi smo najebali skroz. Nadam se da nisam u pravu. Imali smo dve opcije. Konzervativac koji je juce izgubio i svoj okrug, politicar po zanimanju, i drugi, liberalac - bivsi bankar. Sad ovaj konzevativac je obecao sve, novi golden age Kanade, ala Tramp, a drugi je obecao da nece biti Justin i on je jedini spas protiv Trampa. Pobedio je liberalac ali po meni je vec imao dva Justin momenta pre izbora od juce, tokom kampanje. Prvi kad nije odma odstranio jednog od libernalnog kanditada koji je pozivao na predavnaje drugog politicara kineskog porekla kineskoj amabasadi da ga deportuju u Kinu gde ga traze. A drugi, da nije bi bas iskren u vezi razgovora sa Trampom. Rekao je da je Tramp postovao suverenitet Kanada ali nije bas, jer je pominjao 51st state u tom razgovoru, detalj koji smo tek saznali pre par dana. Ali ovi su samo male gluposti/lazi politicara. Ono sto me brine, da Carney u svom pobednickom govoru, po meni, hoce da prodaje naku fatalisticku viziju o US/Kanadskim odnosima. Pa jebem li ga, ovaj idiot Tramp ce da ode za par godina, i ko zna sta se jos moze desiti sa republikancima jos i ranije. Ali on sad vergla neku pricu da je odnos sa US je zavrsen i on ce da nas spasi, kao neka mesija. Ja nikad ne toi bi rekao, trebao bi da kaza da je ovo samo privremeno i da cemo posle Trampa imati i jos bolji odnos sa US. I da cemo uraditi sve da i za vreme Trampa imamo najbolji odnos sa US koji samo moze da postioji u ovom datom slucaju. Sto ne znaci da ne treba da nadjemo nove poslovne partnere sirom sveta, bolju trgovinu sa Evropom, ali za to treba jako puno vremena i ko zna koliko moze to da nadoknadi izgubljene poslove u USA. Ili mi ne znamo o necemo sto dolazi iz US sto je jos gore nego Trampova prica, nesto sto nisu jos saopstili za javnost ili vec imaju neke konkretne planove za nove poslove van USA i za poboljsanje kanadske ekonomije. p.s. da ne bude zabune, glasao sam za liberalca 🙂 Zajahao je na trenutnu klimu, naravno da se Kanada nece izolovati totalno. A i ko zna koliko ce Tramp napraviti stete Americi, tako da svakako nije lose da se uspostave jaci kontakti sa ostalima. Mislim da sutra imaju sastanak u Evropi, Brisel i Engleska da ojacaju odnose...
DJORDJE Posted Tuesday at 03:07 PM Posted Tuesday at 03:07 PM 18 hours ago, nonick said: Danas isli sa zenom na glasanje, i pitam je dali da kazem glasno kad stavljam ceduljicu u kutiju da sam glasao za Trampa? 🙂 Pre dve nedelje na skupu u Torontu, zena iz Australije se nasali na tu temu. Nakon reakcija iz publike morala je da se izvinjava. 16 minutes ago, nonick said: Ono sto me brine, da Carney u svom pobednickom govoru, po meni, hoce da prodaje naku fatalisticku viziju o US/Kanadskim odnosima. Pa jebem li ga, ovaj idiot Tramp ce da ode za par godina, i ko zna sta se jos moze desiti sa republikancima jos i ranije. Ali on sad vergla neku pricu da je odnos sa US je zavrsen i on ce da nas spasi, kao neka mesija. p.s. da ne bude zabune, glasao sam za liberalca 🙂 Carney je pobedio na talasu "antitrampizma", zato je i isao na izbore racunajuci na sigurnu pobedu. Da nije bilo Trumpovog blebetanja oko 51ve drzave , konzervativci bi verovatno dobili izbore, cisto zbog toga jer su liberali vec previse dugo na vlasti. Trump im je dosao kao porucen. Oko Carneyovih izjava, sto bi rekla Andjelija, ne slusaj sta govori, vec sta radi. Medjusobni odnosi sa SAD su ozbiljno naruseni, pogotovo sto je Vence jos veci pajser od Trumpa. 3
Radoye Posted Tuesday at 03:09 PM Posted Tuesday at 03:09 PM (edited) Najebali smo skroz, pre svega zato sto su ovi rezultati izbora pokazatelj da je nakon konsolidacije na tzv. desnici kad je Harper ujedinio dve konzervativne partije sada stigla i konsolidacija na tzv. levici prelaskom kompletnog glasackog tela NDP Liberalima. Kanda ovim prakticno zavrsava proces pretvaranja u dvopartijsku drzavu poput USA sa svim sto to nosi. Pri tome, ulogu kingmakera tj. jezicka na vagi igraju separatisti iz Kvebeka ciji lider je pre koji dan rekao da je Kanada vestacka tvorevina i da se on u njoj oseca kao stranac. A sa druge strane razumljiv je i zazor prema SAD koje su od apsolutno pouzdanog partnera i saveznika tokom skoro 90 godina pocele da se ponasaju iracionalno i agresivno da se ponasaju. Bice potrebno vreme da se ponovo uspostavi poverenje - ne samo izmedju Kanade i SAD nego sa svim dosadasnjim americkim saveznicima i partnerima - a i kad se ono uspostavi verovatno ce ostati odredjena zadrska potkovana ovim skorasnjim iskustvom. Neka buduca Amerika koja bude okrenula ledja Trampizmu (ako do toga dodje) ce tek morati da dokazuje da se na nju ponovo moze racunati kao ozbiljnog i pouzdanog partnera. EDIT: Na stranu to sto mi se nimalo ne svidja nacionalisticka histerija, mahanje zastavama i kurcenje koje me jako podseca na sezonu 1989. / 1990. u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu... Edited Tuesday at 03:17 PM by Radoye 2
Rex Posted Tuesday at 04:17 PM Posted Tuesday at 04:17 PM 2 hours ago, Maharaja said: Sinoć se popila čaša (ili pet) šampanjca viška. Ne vidim na oči 😄 Živeli, haha 1 hour ago, Radoye said: Najebali smo skroz, pre svega zato sto su ovi rezultati izbora pokazatelj da je nakon konsolidacije na tzv. desnici kad je Harper ujedinio dve konzervativne partije sada stigla i konsolidacija na tzv. levici prelaskom kompletnog glasackog tela NDP Liberalima. Kanda ovim prakticno zavrsava proces pretvaranja u dvopartijsku drzavu poput USA sa svim sto to nosi. Pri tome, ulogu kingmakera tj. jezicka na vagi igraju separatisti iz Kvebeka ciji lider je pre koji dan rekao da je Kanada vestacka tvorevina i da se on u njoj oseca kao stranac. A sa druge strane razumljiv je i zazor prema SAD koje su od apsolutno pouzdanog partnera i saveznika tokom skoro 90 godina pocele da se ponasaju iracionalno i agresivno da se ponasaju. Bice potrebno vreme da se ponovo uspostavi poverenje - ne samo izmedju Kanade i SAD nego sa svim dosadasnjim americkim saveznicima i partnerima - a i kad se ono uspostavi verovatno ce ostati odredjena zadrska potkovana ovim skorasnjim iskustvom. Neka buduca Amerika koja bude okrenula ledja Trampizmu (ako do toga dodje) ce tek morati da dokazuje da se na nju ponovo moze racunati kao ozbiljnog i pouzdanog partnera. EDIT: Na stranu to sto mi se nimalo ne svidja nacionalisticka histerija, mahanje zastavama i kurcenje koje me jako podseca na sezonu 1989. / 1990. u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu... Bukvalno do 20. januara bih ti rekao da je to civilizovana Kanada, da nije to brdoviti Balkan, ali sada je jasno da Balkan čuči u svakom od nas, bez obzira na poreklo. Sa druge strane, Kanada je daleko naprednija zemlja u svakom smislu od Jugoslavije od pre skoro 40 godina. I da, sada se i po civilizovanim zemljama vidi da je istina da ekstremizam rađa ekstremizam i da je jedini odgovor na jačanje nacionalizma u jednoj zemlji - jačanje u drugoj koja ima veze sa njom. Ja i dalje verujem u Kanadu. Verovao sam i u Ameriku, doduše... 1
Recommended Posts