Jump to content

Košarka - Tokio 2020


Recommended Posts

46 minutes ago, Don Juan said:

To je zato što od četvrtfinala kreće novi turnir i sve se briše, posebno ako su reprezentacije "tu negde" po kvalitetu.

Ma i ta QF utakmica je najbitnija na turniru. Pobjediš i imaš još 2 osigurane utakmice u kojima za medalju trebaš pobijediti jednu. Tako da možeš izgubiti 3 utakmice na turniru i bez problema uzeti srebro. Izgubiš i nisi napravio ništa. Mogao si imati 5/5 u skupini i sve pada u vodu tim jednim porazom. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja sam stekao utisak da svaka naša tekma mora da bude tvrda. Tako je i matori Maljković vodio timove a tako mu i ćerka radi. Inače kod ženske košarke uopšte nije retkost da jedna ekipa ispusti i 20 razlike. Jednostavno koncentracija oscilira i to se događa kod njih. Videćemo kako dalje ide, ono što nama ne odgovara su ekipe koje gađaju trice jer igramo dobru zonu i čim protivnik krene sa tricama to je raspad sistema kod nas.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SLO - GER: Iako Nemci nisu naivni, za Luku nemaju čak ni neko polu-rešenje, možda mlađanog Bongu da stave na njega pa da on zaradi lične brzinom munje. Slovenci igraju odlično, svako zna svoju ulogu i spreman je da pogine na terenu. Teško da su mogli naći komplementarnijeg centra od Tobeya, čovek rilja, skače, al nije napadački sakat i ima taj domet za 3. Wagner i Voigtmann su solidan tandem ali na bekovima su Nemci dosta skromni. Slovenci su ovde u ulozi favorita pa da vidimo kako će se snaći jer je pritisak kao retko kada ovoga puta na njima. Ipak, verujem da idu dalje sa nekih 10-ak razilke.

 

FRA-ITA: Francuzi imaju izrazitu prednost u snazi i atletici a Italijanima ostaje ta nada da će da ih krene šut, a da Francuzi baš opasno isciglare što nije nemoguće. Italijani će skoro sigurno da igraju five out varijantu, al Francuzi su isuviše moćni defanzivno da im dozvole više od jednog trika. Čak i sa prosečnom partijom ovde Francuzi prolaze, kao što sam pričao, Batum u ulozi kapitena je pravi medijator u odnosima i raspodeli lopti između De Coloa i Fourniera i to je mnogo važno. Ovo je takođe prilika za francuske centre da se proslave. 

 

AUS-ARG: Iako Argentina ima kompetentne bekove, čak ni tu nisu u prednosti u odnosu na kengure. Mislim da će ovo biti možda i najlakši prolaz jedne ekipe, u ovom slučaju Australije. Em su tvrđi, em imaju veći napadački potencijal. Baciš Thybullea na najraspoloženijeg beka gaučosa i obavio si pola posla. Landale igra odlično ovaj turnir i ako on dobije match up protiv Scole, tu tek Argentina nema šanse. Sve osim relativno rutinskog prolaza Boomersa bi za mene bilo iznenađenje.

 

USA-ESP: Derbi već u četvrtfinalu al tako je to kad ne osvojiš grupu. Međutim, sigurno ni Amerima nije baš svejedno što imaju Špance već u ovoj fazi. Španija ima jako dubok sastav, jesu matori i oronuli ali u ovoj utakmici gde su autsajderi možda vidimo njihovu najbolju košarku, nemaju šta da izgube a ekipa je prepuna karakternih veterančina. Amerima obično treba malo vremena da produvaju turbine, ali Španci im neće dozvoliti žute minute i svakako da će im prepustiti gomilu nekih bezobraznih i low IQ šuteva sa distance, u čemu Lillard u ovoj ekipi prednjači. Očekujem jednu ludo zabavnu utakmicu, dosta neizvesniju nego što se predviđa. Ovo posebno ako Ameri do poluvremena ne naprave neku jaču razliku. Španija ima personel da igra 40 minuta u jakom ritmu i dve podjednako dobre petorke. Braća Gasol, Garuba i Vili Hernangomez će morati da dobiju duele pod košem, bez toga ipak Španci teško ovde mogu do prevage.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Prosle su Australijanke. Odvratan sistem takmicenja, trebalo je im je bar 24 razlike i uspele su da dobiju 27 nakon +1 na poluvremenu. Inace zenska kosarka bi bio mnogo gledaniji sport kad bi svi imali opremu kao Australija:default_coffee:

Uskoro cemo dobiti protivnika za QF.

Link to comment
Share on other sites

španci igraju na riki-ljulj ludilo gorivu, što je naravno neodrživo ali dobro se drže za sada

 

pau izgleda bukvalno kao ja ovih dana na basketu

 

jedina nada za špance je što su jedina ekipa koja se ne zenta amera u tekmi na ispadanje

1 minute ago, Del Piero said:

Ne znam zasto uporno daju Gasolu da igra na postu, covek se raspada cim dodje do nekog kontakta.

 

moraju nekako da uspostave ravnotežu spolja-unutra, to im je jedina kakva-takva šansa. 

pomoglo bi da buraz mark nešto radi, onda pau ne bi morao

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...