Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

5 hours ago, Dropkick Murphys said:

Mene samo plaši to što bi i ova utakmica i pored brdo asistencija i malo izgubljenih lopti, išla u egal da nismo imali šut skoro 50% za 3 poena. 

Plaši me jer i te kako umemo već u sledećoj da šutiramo 3/24 i da sebi zakomplikujemo život. 

 I u ovoj tekmi, na poslednji njihov trzaj i prilazak na 6 razlike posle 2 trojke Mura, uzvratili smo sa Ivanovićeva dva šuta. Da nismo pogodili... 

Samo koncentrisano do kraja i punog samopouzdanja. 

Nema sta da te plasi dok je tu Dejo. Mirno spavaj Nano, sve je zakljucano...

Edited by Devil In My Pants
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Mnogo je Partizan promasio otvorenih suteva za tri, to ne sme da nam se dogadja da toliko puta ostavljamo njihove najbolje strelce da sami kao duhovi sutiraju za 3. Svasta bi bilo da su ispogadjali barem 50 posto tih suteva.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Zvezdinho said:

Mnogo je Partizan promasio otvorenih suteva za tri, to ne sme da nam se dogadja da toliko puta ostavljamo njihove najbolje strelce da sami kao duhovi sutiraju za 3. Svasta bi bilo da su ispogadjali barem 50 posto tih suteva.

Ti očekuješ da oni šutiraju 60% za 3?

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Zvezdinho said:

 

To da kada bi gledali ceo tim , a ne najbolje sutere. A ovde je procenat bio skoro pa 0 posto.

 

najbolji suteri za tri ubace obicno pola otvorenih pozicija, retke su tekme kada se pogodi vecina toga a onda nije ni uvek to neki opasan suter al nebitno. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Zvezdinho said:

.

Kad igrac kvaliteta Pantera ili Mura ostane sam kao duh  valjda se ocekuje da da trojku.

Pa dobro, ali ubacio je Avramovic dve nerealne trojke u prvom poluvremenu, isto i Panter neku dalekometnu preko ruke. Mur je promasio dve otvorene, pa ubacio dve iz teze pozicije. Nisu to sutevi kao oni na zagrevanju ili na treningu pa da kazes imali smo srece sto su promasili. Mnogo faktora utice na te suteve cak i ako je igrac sam kao duh. Recimo Panter ceo mec bezi od Lazica i Holinsa, pritom mu nismo dali ni da predahne u odbrani gde smo ga cesto napadali, i onda kada doceka konacno otvorenu poziciju za sut pitanje je koliko ima daha i koncentracije za njega. Mur je celo prvo poluvreme bio na klupi, u drugom tek ulazi ohladjen, van ritma, naravno da je suludo pouzdati se u njega da ce odmah da sutne 4/4 trojke. 

 

Partizan je odigrao dobro prvu cetvrtinu i jedan deo druge, ali smo mi nekako mlako usli u mec. Kada smo zaigrali agresivnije i sa vise energije sve je otislo na nasu stranu. U napadu smo igrali jako dobro, cak i to prvo poluvreme koje smo malo zabagovali smo ubacili 42 poena. Bas mnogo lepih akcija, a i broj asistencija govori kako je lopta isla u napadu. Kalina bez poenterskog ucinka, ali imam osecaj da je svako spustanje lopte na njega da igra ledjima iskoristio odlicno i ili smo dobijali faulove ili je sto direktno, sto indirektno, pravio saigracima otvorene pozicije za sut. Ivanovic je ipak bio kljucna razlika, unistio ih decko. 

 

Sad moramo dalje, drugi mec je podjednako vazan i ako njega dobijemo tek onda cemo se malo osloboditi pritiska. Neko nepisano pravilo je da u ovakvim serijama tesko da mogu dve uzastopne utakmice da imaju slicna desavanja, tako da me ne bi cudilo da sutra bude neizvesno do samog kraja. Naravno, nadam se da nece. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, uini said:

 

najbolji suteri za tri ubace obicno pola otvorenih pozicija, retke su tekme kada se pogodi vecina toga a onda nije ni uvek to neki opasan suter al nebitno. 

 

Pa o tome i pricam, da ce biti svasta ako budu sami Panter i Mur kao juce i da nece promasivati te suteve. Bukvalno su bili sami. To sigurno nije bio plan da  najbolji suteri ostanu sami za 3p.

Edited by Zvezdinho
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Čvarkov said:

Ali kakav je Radonja gospodin, sa tribina kreće prozivanje Željka, a on utišava publiku. Moramo biti ponosni što je u moru nekulturnih trenera na ovim prostorima baš on na našoj klupi.

 

kada su tzv navijači krenuli omiću u semis turčine-qrčine, osim što je odmah tražio prekid, videla se baš spojka tuge & gađenja na njegovom licu.

što kažeš, da je više takvih ljudi, sa jasnom vrednosnom vertikalom i osećajem da se njih tiče, čak i kada se direktno ne tiče - išlo bi nam mnogo bolje svima u svakodnevnom životu.

  • Like 29
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Bio sam malo zabrinut tokom 1/4 i dobrim delom druge, ali onda je sve doslo na svoje , po ko zna koji put lomimo protivnike u 3/4 ove sezone.

 

Sad kad gledam reprizu, vidim da i nije bilo neizvesno koiko je bila tenzija oko ovog meca, uglavnom smo mi kontrolisali desavanja.

 

Koliko samo asistiranih poena, sva lepota ove igre u nasim akcijama, prava timska igra i prepoznatljiva pobeda. I na kraju jako bitna pobeda i siguran pocetak finalne serije.

 

I da, ne dirajte mi Mitra, covek je madjionicar bukvalno, dao 14 poena, a nisu ga sluzili njegovi poluhorozi i igra na low postu, da jeste 30 bi dao. 

 

Bravo Zvezdo!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Imao je Radonja u finišu 1/4 onu lošu petorku sa Markovićem i Lazarevićem. Kapiram da baca dosta na odbranu, ali teško je sa takvim igračima igrati neki smislen napad. Posle se ispravio i dao minute Ivanoviću, on nas je i pokrenuo u 2/4, bacio par asistencija i unio brži ritam u našu igru.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Partizan je sinoć bio bolji u prvoj četvrtini, kako je sam Radonjić rekao uspeli su da nas poremete. Obradović je inicijalno dobro pripremio utakmicu, našao je neke naše slabe tačke a ekipa je uspevala da mu bude strpljiva i ispoštuje ono što je dogovarano i spremano. Kako je meč odmicao mi smo se prilagodjavali a sa druge strane ispoljio se problem ove ekipe Partizana a to je da nisu dovoljno ozbiljna i organizovana ekipa da ispoštuju plan veći deo meča. Ne mogu da drže taj stepen odgovornosti i timske igre, da poštuju postavku i principe. Baš sušta suprotnost od nas i onoga što je negde zaštitni znak Radonjićevog mehanizma. Pita ga na konferenciji jedan novinar Dočekali ste Ivanovića (konačno), on odgovara Ja sam evo već sedma sezona tu i dozvoljavam da imate svoje mišljenje koje je drugačije, poštujem ga ali se ne slažem. Ja to ne vidim kao nikakvo čekanje…

Za Radonjića ne postoji klasično igranje pojedinaca već je to sistem u kojem svaki igrač radi svoj posao i ono što mu je uloga od prvog do poslednjeg dana, sad biće perioda tokom sezone kada će efekat i učinak rada pojedinaca biti bolji, doći će meseci kada će on biti veći od nekih drugih igrača. Suština je da Dejo mnogo veruje u tim i igrače kada ih on bira i sastavlja. 
 

Kao što @medobrundo reče ovo je trčanje maratona a u takvom nadmetanju vidim nešto veću šansu za nas, kao što se sinoć pokazalo, a sada smo i korak bliži. Medjutim to, kao i naveden problem Partizana svakako ne znače da oni nemaju oruzije kojim mogu da nam naštete, opasan i kvalitetan protivnik su. 
Ono što raduje jeste da se ova utakmica odvijala i završila savršeno mirno, sportski i korektno. Možda je još rano, tek je 1:0, pa su strasti mirne ali nadam se manje više istom ponašanju, pre svega obeju klupa. Ne može se (mnogo) zameriti nekom treneru kad vrši pritisak na sudije, mada ni toga nije bilo sinoć, obojica su se ponašali gospodski a to odmah u mnogome utiče i na igrače. Svaka čast Radonjiću za smirivanje publike kada su vikali Obradoviću, pa čak i kad je krenulo Lopovi, lopovi, upućeno sudijama. 
 

Idemo dalje, ova pobeda i znači puno ali i ne mora na kraju da vredi mnogo. Dobili smo dodatnu injekciju samopouzdanja a na Partizanu je sad malo veći pritisak. No opet naredni meč se mora igrati kao da je 2:2.

 

Bravo Zvezdo!

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Partizan igra ISO košarku, neku varijantu Euro NBA, kako je to Željko izgleda zamislio, ključ tima je u rukama Pantera, kada on igra, on igra, odnosno, uglavnom  igra onaj kod koga se zadesi lopta u tom trenutku.   Dok je tako, mi to možemo da hendlujemo.

 

Očekujem izvlačenje Kuruca iz naftalina već u nedelju, a najkasnije u sredu.

 

 

E tačno da smo mi doveli Smajlija i Kuruca iz nba i da ovako (ne)igraju zapalili bismo pola grada, natakli bi i Čovu i Radonju, do kupa bi sve izgorilo. Ali lik regularni NBA igrač, jbg koliko god da košta nije sitnica, nije ni u 12. Da ne pričam za Tristana, mi smo Radonju zbog Boriše 'ranili govnima redovno. Svaka čast za komšije. Doduše, da nije Žoc i oni bi.Da im ne stajem na muku tamo, mislim da nema teorije da ova serija ode na njihovu stranu. Bliža je metla nego peta utakmica. I dalje mislim da je Žoc tu da ulepša naš uspeh. Lik je kao Murinjo, vrhunski trener kome je zenit prošao, mogao/može da uzme kao Žoze neki EC ili FIBA LŠ. 

 

 

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Obi-Wan said:

Referees: Ilija Belošević, Igor Dragojević, Mario Majkić

Klasika, Javor i Boltauzer se cuvaju kad su oni domacini, i onda opet vrv Belosevic u eventualnoj majstorici

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, bodo said:

Znači laganih 2:0

 

Mi samo tražimo da sudije sviraju pošteno, da ne navlače za protivnika.

 

Videli smo juče Pukla koji je imao svesnu nameru da pogura KKP, gde god je bilo šanse...tzv ničije lopte, diskutabilni kontakti, tehničke...itd.

 

Sa Belosevicem očekujem isto.

 

A onda krecu mečevi gde praktično imamo hendikep rezultat 10:0 za njih u startu. I tako to treba posmatrati.

 

  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...