Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Au ko me je terao da udjem na forum i vidim da je Lazareviceva trojka...trojka.Ona druga je jos cistija da ne trazite,iz ugla.

 

Pre vidjenja ove trojke sam hteo da kazem da je ovo podnosljivo ako ne klonemo,samo sto je to tesko posle ovakvog meca i dva promasena bacanja najboljeg igraca.Da je neko pisao najgori scenario ne bi smislio gore po nas.

 

Samo da se razumemo ovo je najbolji moguci Efes koji dominira Evropom godinama.Znaci dobri Larkin i Vasa,igraci iz senke isto vrhunski,Anderson,jebeni Plajs i Danston.Odbranu ovakvu nisu igrali godinu ipo/dve jer su omatorili ali eto podmladio se Danston i kriterijum je bio kao narucen za njih.Jedna od najboljih nasih utakmica u novijoj istoriji a ko nesto zamera u vezi sa igrom nije bas cist ili nema pojma jednostavno.

Da sad premotam na neka finala/ polifinala EL proslih godina ne znam da li bih gledao kvalitetniju utakmicu od ove.

 

Kakva je tekma bila vidi se i po nikad korektnijoj izjavi Atamana i Vase kojem je bukvalno zao,nahvalio nas ko niko nikad iz cista mira.Te najbolja smo odbrana pa kaze kako nam fale mnogi bitni igraci itd.

 

Zenit tamo,paklen Oli,Bajern,Barsa i ovo,sve nase vrhunske partije protiv protivbika u najboljim izdanjima.

Zato kazem,ako nastavimo ovako ja cu ovo zaboraviti,samo sto je ovo psihicki maltene nemoguce za pregurati.

 

Ne vidim problem ni da sutiramo slicno,ne 50% ali 35 40 nama isto menja igru u korenu.A ipak je bilo nerealno da nivou ekipe sutiramo onako,Holins,Ogi,Ivanovic svi dobri suteri a bacali kamenji,u drugom redu Deki i tako.Samo je Laza iznad mogucnosti/realnog sad.

 

Zvucim kao grobar ali samo da nastavimo ovako i miran sam.Treba nakrcati pionir i bas podrzati igrace jer trenutno igraju pakleno i steta je da klonu.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, medobrundo said:

Ivanović je klasična lutrija. Jako je neprecizan za dva, nema respekt kod sudija i to što je jedan deo meča odigrao dobro uopšte nije garancija da neće napraviti neku kardinalnu grešku i pokloniti loptu protivniku. Defanzivno je naš najslabiji bek.

 

Naravno da je moglo da se desi da ubaci neki šut preko ruke, kao što je moglo da se desi da napravi niz gluposti, u svom toplo hladno ritmu.

 

Marković je doveden kao neko ko se naigrao ovakvih završnica i ko apsolutno treba da obezbedi sigurnost na lopti, pre svega.

 

Svakako da on nije u nekoj formi trenutno, ali tvrditi da bi igranje Ivanovića zasigurno nešto promenilo je po mom mišljenju glupost.

 

Kao što rekoh, u 9 od 10 ovakvih mečeva, utakmica ide na jednu loptu, ma ko tebi igrao u petorci.

 

Teško da možeš da imaš bolju šansu od toga da vodiš i imaš dva bacanja 10 sekundi pre kraja.

Iskreno Medo, jako pausalna ocena za jednog vidjenijeg i jako kvalitetnog forumasa i analiticara.

 

Ovako deluje da smo odigrali savrsenu zavrsnicu, ali eto, nismo imali srece da ukrademo pobedu, iako je ovo na kraju bilo prvo vodjstvo Efesa u drugom poluvremenu. A nije bas da su su se samo oni pitali.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Pa taj Ivanović nam je sa dve trojke preko ruke, kad su baš zapeli u odbrani i sudije ih puštale da biju, doneo prednost od +7. Uz trojke Kaline i Lazarevića. I onda volšebno odustajemo od šuta, i to kad imamo prostora za to, već petljamo tražimo da Kalina nešto izmisli. A kad ga zatvore, onda daj Voltersu da baci airball u poslednoj sekundi napada (dva puta)... Providno je bilo da će Kalina da rešava svaki napad, zato smo lako i zatvoreni, udvajali su ga...  Ona dva faula na +7 su za rubriku verovali ili ne...

 

Prosuli smo rezervoar mleka, i umanjili šansu za TOP8, koju smo doduše potpuno neočekivano sami sebi izborili nestvarno dobrom igrom u 2. i 3. četvrtini, pa i dobrim delom 4...

 

Mnogo ovo boli...

 

Edited by Issey
  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Zabagovao Radonja sa postavom žestoko.

Zadnja dva minuta  je moralo da bude više izmena i da u napadu bude potentija postava, a ne sve vreme Marković i Lazarević.

 

Za kraj glup faul Markovića, em nije bila baš idealna situacija za Micića, em sekund do kraja.

 

Kalini više zameriti ono srljanje na 70ak sekundi do kraja, pa loš faul, nego bacanja koja su bila rezultat premora.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Невероватно и судије и јебени васа који да 20 у другом полувремему. На Калини направе фаул на 10 улаза свираће му на 3, невероватно како му суде с обзуром да је један од "звезда" ЕЛ.  Тачни сам мислио Лазаревић дао 2 тројке не може се изгубити кад оно може са лажном 2. Штета, мада није ни било за очекивати победу у турској

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Losmi17 said:

Ako despot nije gazio, ulozimo zvanican prigovor, tekma se ponavlja? Koji je bese rok za to, 2 sata posle meca?

Mada ja ne bih trazio to, pregazili bi nas 20 u ponovljenom mecu.

 

Ma jok, ne ponavlja se nista. 

 

U najboljem slucaju moze da bude ono izvinjenje al posto smo mi u pitanju a ne neki zapadnjaci nece biti ni toga 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, mmajstor said:

 

Ma jok, ne ponavlja se nista. 

 

U najboljem slucaju moze da bude ono izvinjenje al posto smo mi u pitanju a ne neki zapadnjaci nece biti ni toga 

Mislim da je bilo par primera u proslosti gde se ponavljalo.

No, nije ni bitno.

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, maXa88 said:

U ostalim vestima, vasa pokazao da je ozbiljna sisetina. Ono, ne  moze svako  da bude Kalina i Nedovic ali malo postovanja prema bivsem klubu nije na odmet. Kliberenje, trazenje namerne na kraju,  i ostale atamanske forice nek ostavi za Cska i Barsu. Svakako smo sami krivi sto se razigrao

a za promenu bi bas lepo bilo da se nekad i u repki razigra, a ne da bezi ko sisetina kad zagusti

Ili poznajes basket ko moja drugarica koja isto tako kaze au dao je sve on na kraju,pa sta treba da promasi bacanja namerno?ili te jede nervoza,Vasa je navikao na svakakve povlastice u igri od strane sudija pa tako se i danas ponasao,kliberenja i ostalog nije bilo.

Zna se sta je kliberenje,klimanje glavom,unosenje u facu,gezenje protivnicima a toga nije bilo ni na vidiku.Bilo je sportskog pozdrava sa svim nasim igracima i korektne izjave posle meca,ne pravite neprijatelje gde ih nema,pogotovo ne od nasih ljudi.

 

Radonji isto ne znam sta se zamera posle ovog,igrao flaster na Larkinu dobio 5/5 za tri id Plajsa,jbg.

Na kraju je mogao samo pri rezultatu 80:83 mozda da pravi faul,ostalo sve na mestu.I mec bi dobili da je Kalina odradio sto i svaki pro kosarkas moze,1/2 sa bacanj isto jbg.

Markovicev faul za bacanja nad Vasom 5 sekundi pre isteka napada je bio kardinalna greska,ne znam rezultat ali Vasa se gobeljao,lopta je isla kao Moermanu koji bi tesko sta uradio na trojci za 5sek.

 

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Bagzzi said:

 

Screenshot_20211222-204818_Facebook.jpg

 

Sudije su pokazale trojku i posle gledanje snimka prepravili u dvojku, prosto neverovatno. Jer prvobitnu odluku smeju menjati samo ako su sudije SIGURNE da je gazio liniju prilikom gledanje snimka, ako nisu onda ostaje prvobitna odluka. Ne razumem kako su onda mogli ovo da preinače u dvojku.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, bodo said:

@drakon1 jel' to materijalna povreda pravila ova nepriznata trojka koja je preinačena u dvojku.sa slike se vidi da nije gazio liniju.

Ne znam bas. Ako su gledali snimak i videli da je ovaj nagazio liniju, sve ok. Ne verujem da bi oni preinacili odluku samo tako. A sve i da su pogresili najvise sto mozemo da dobijemo je saopstenje Euroleague da je napravljena greska i da im je zao. Nisu se utakmice ponavljale i za gore stvari. Pogotovo sto nije zadnji napad, nego se posle te situacije igralo ihaha jos. Sve i da jeste, mi smo na vise nivoa krivi za ovaj poraz. Markovic poceo sa glupim faulom, Kalinic nastavio nakon ste je umesto da igra jos 8 sekundi srljao i izgubio loptu i onda napravio faul. Jebote, mi smo pravili faulove kao da smo mi jurili rezultat i hteli da secemo vreme. Dalje Radonjic, koji je trazio time out na 10 sekundi pre kraja. Pa, Kalinic koji masi bacanja. Zadnji faul Markovica mi nije toliko fail. Kako nismo znali da odbranimo Micica, dao bi Micic kos bez problema. Na kraju nas je on pobedio skoro pa sam i to delom sa linije slobodnih bacanja. ne nejgluplji poraz, ali jedan iz Top 5.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Dropkick Murphys said:

Iskreno Medo, jako pausalna ocena za jednog vidjenijeg i jako kvalitetnog forumasa i analiticara.

 

Ovako deluje da smo odigrali savrsenu zavrsnicu, ali eto, nismo imali srece da ukrademo pobedu, iako je ovo na kraju bilo prvo vodjstvo Efesa u drugom poluvremenu. A nije bas da su su se samo oni pitali.

 

Svako predviđanje šta bi se desilo u sportu da je igrao ovaj ili onaj je paušalno

 

Moje mišljenje je da bi igranje Ivanovića promenilo ništa i da bi meč opet išao u tesnu završnicu

 

Neko bi onda posao - zašto smo dovodili Markovića, da sedi na klupi, a toliko iskustva ima, makar bi sačuvao loptu i postavio napad.

 

Kao što kažeš, sve je to pausalno i svako ima pravo na svoje mišljenje.

 

Moja poenta je da milion ovakvih mečeva ide na jednu loptu i da ne mogu treneri tu mnogo toga da promene, iako ljudi očekuju neke supermoći.

 

Naravno da je završnica daleko od savršene, nerealno je od ovakvog tima i očekivati istu. Nerealno je od bilo kog time to očekivati.

 

Igrali su Kari i Klej utakmicu 7 protiv Klivlenda i GS nije ubacio loptu u koš minutima, sve do kraja meča. Verujem da bi neko pametniji od Kera rekao da sutnu čim pređu pola, realno jednu bi ubacio.

 

Ovakve završnice su uvek lutrija i realno je da pobedi tim sa jačim individualcima. Mi smo imali svoju priliku, makar da je jedno bacanje ušlo.

 

..a uvek će postojati oni koji će misliti da oni baš vide nešto što stručni štab ne vidi - pritom je to uglavnom najočitija stvar, jer je i naše poznavanje košarke plitko 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, mmajstor said:

 

Dok je u prvoj cetvrtini krater u odbrani Ivanovic bio na klupi, a Markovic/Holins na terenu - primili smo 31 poen. 

 

Primili smo 31 poen zato što je jbni Tibor Plajs pomahnitao i stavio 4/4 trojke.  Ponavljam da smo njihovu spoljnu liniju, prije svega Larkina, a u 2/4 i Micića, bukvalno ugasili.

 

Razumijem ja da je ovo teško podnijeti, i da se ima potreba da se traži krivac te da je trener prvi na tapetu, ali hajmo malo realnosti.  Evo npr. ti isti se pitaš prije ovoga gore što je Radonja tražio tajm-aut, trebalo je na brzinu da izvedemo loptu, pa jbt koliko puta se u zadnje vrijeme dešavalo da kad je gusto i u tranziciji, da mi bacimo loptu protivniku u ruke.  Plus, siguran sam da im nije na prethodnom tajmu rekao: "samo ih pustite da daju dvojku, ako i za tri sekunde, a onda imam strašnu akciju za ostatak koju ću sad odmah da vam objasnim"...  Nego su sad svi generali.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, bodo said:

Vežemo li sve tri pobede u BG eto nas na 10/10 skoru. Doduše protiv Reala će to ići malo teže ali ovakvom igrom ništa nije nemoguće.

Zaboravlja se raspored, mislim da imamo Fener kod kuce u petak, pa Futura u Pg u nedelju, pa zatim Real kod kuce i Zalgiris arena u cetvrtak. Prva sledeca je Zenit, to moramo dobiti. Bice pakleno, ova pobeda bi nam donela mnooogo....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...