Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

9 hours ago, necke said:

Volters - jednogodisnji ugovor

Holins - jednogodisnji ugovor

 

Mitrovic - dvogodisnji ugovor

Kalinic - dvogodisnji ugovor

Ivanovic - dvogodisnji ugovor

White - dvogodisnji ugovor

 

Kuzmic, Dobric i Markovic imaju ugovor i za sledecu sezonu.

 

Videcemo sta ce biti sa Lazicem i Davidovcem. Ocekujem titulu u ABA, verovatno produzetak saradnje sa DeDom, Brankom i najvaznije sa Radonjom.. 

 

Voleo bih da ostane Ostin, da budemo jaci na centru i pleju, sto da ne i na beku. Svakako bice zanimljivo leto.

Kuzmic nema ugovor za narednu sezonu on je pocetkom sezone 2020/21 potpisao dvogodisnji ugovor. Nadam se da ga nece produziti cak ni kao treceg centra ga ostaviti jer je bolje za treceg centra dovesti Ristica koji ima odlicnu sezonu u Spaniji koja je najjaca liga posle Evrolige ili dati sansu mladjanom Pavicevicu iz Fmp-a. Mozda i vratimo Mitra na 4 jer vidimo da ne moze da cuva evroligaske centre cak ni neke abaligaske pa mozda dovedemo i 3 centra ne bi me cudilo. Imamo i Davidovca za krizne situacije ali covek je odlicno igrao na 5 moze da siri igru, ima sut iz pick and popa sto Kuzmic i Mitar nemaju, odlicno je branio manje vise svakog koga je cuvao. Neko je ovde bese pre par nedelja ko ima naprednu statistiku kacio Davidovcevu odbranu na low post-u pa bi ga zamolio da okaci sad opet. Kazem Davidovac za eventualne krizne situacije a svakako moramo dovesti prvog centra i drugog odnosno treceg pa nek deli minutazu sa Mitrovicem, a kao sto rekoh mozda dovesti i 3 centra a Mitra na 4. Ako je problem sirenja igre i nemanja suta za 3 na  pozicijama 4 i 5 u istoj petorci, upariti ga sa centrom koji sutira za 3 kog se nadam da cemo dovesti ala Bjelica/Petrusev ili cak sa Davidovcem gde Mitrovic u napadu igra 5 a u odbrani 4 jer Davidovac ocigledno bolje brani snaznije centre, to mozda nije losa ideja i za plej of sada.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, 1945 said:

Kuzmic nema ugovor za narednu sezonu on je pocetkom sezone 2020/21 potpisao dvogodisnji ugovor.

Tacno, moja greska, videh na sajtu kluba da napisase do kraja sezone 2022/23 a ustvari se malo preracunali 😂

 

IMG-20220410-234907.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Markioli said:

Kuzmić je te 2020. bio u drugoj godini ugovora i klub ga je produžio na još 2 sezone, a to je do leta 2023. Znači 2+2, od sezone 2019/20 do leta 2023.

Tacno. Izvinjavam se ja sam pogresio, samo sam procitao vest da je pocetkom sezone 20/21 produzio na 2 pa sam racunao tu i ovu sad ali on je to sto si napisao do 2023. produzio 2 sezone unapred sezonu pre isteka. Kakve mi ugovore pravimo kao da Jokica imamo.

 

Svakako mislim da ne bi bio problem da raskinemo ugovor sa njim jer smo ga oziveli i pruzili mu sansu kakvu verovatno niko nigde ne bi dobio. Rece neko moze Kuzmic kao treci centar, ok, ali sta cemo sa Mitrovicem i on je na 2 sezone a siguran sam da njega necemo raskidati. Dovescemo prvog centra i taj centar se daleko bilo povredi, razboli na par utakmica znajuci nas u utakmicama gde smo favoriti ili koje budu bile presudjuce, a mi hocemo iskorak u El svaka utakmica nam je vazna ustvari a mi u toj situaciji da igramo opet sa Kuzmicem i Mitrovicem i jednu utakmicu u El je rizik a kamoli vise od jedne. Gledati u pasulj dal cemo dovesti prvog centra koji se nece povrediti i odigrati svih 34 utakmica znaci da se nije naucilo iz gresaka. Ne ide. Ako smo odigrali nekompletni 29 utakmica kao sto rece Radonjic i zaista nismo imali srece to ne znaci da cemo odigrati 29 utakmica kompletni naredne sezone vec treba vec sad da gledamo i racunamo kao da cemo isto toliko i naredne pa ako odigramo 29 kompletni sjajno ako opet nemamo srece u tom smislu nema kukanja i izgovora jer si ovaj put valjda naucio na greskama i ukalkulisao vec da ce nam se desiti da deleko bilo prvi centar odsustvuje nekoliko meceva i tada imas opet Kuzmic/Mitrovic a to valjda ne zelimo a to znaci jos jedan centar mora doci tj. 2 a to znaci u odsustvu prvog centra bolji bek ap/Kuzmic ili Mitrovic kao tada drugi pa je to ipak bolje i zato 2 centra a Mitar ili Kuzmic kao treci.

Jedino kao sto rekoh Mitra da vratimo na 4 a dovedemo 2 centra pa aj moze Kuzmic treci centar i da ostanu obojica ili Kuzmic out jer Mitrovic sigurno ostaje.

Edited by 1945
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Sjećaš li se Rum kasato said:

Ja bih ostavio Kuza u ulozi trećeg centra. Nećemo naći boljeg domaćeg igrača na toj poziciji. Njemu je trenutno 10-15 minuta po utakmici prava mjera. U određenim varijantama je i dalje koristan.

 

treći centar obično igra 0 do 5 minuta. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, ǝɔɐɟ ǝdɐʇ said:

 

ispravio sam ti ovo

 

obično nema minuta za trećeg centra. i kada ti je prvi/drugi centar kuzmić/mitrović, za trećeg ostane 5 minuta

..kada bi prvi centar bio neko ozbiljan, kakav se priželjkuje, za treću opciju ostaje 0 do 5minuta, osim ako utakmica nije neki blowout.

 

ne verujem da zvezda ima finansije za to da ti kuzmić bude treći centar, to mi je sci-fi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, uini said:

 

obično nema minuta za trećeg centra. i kada ti je prvi/drugi centar kuzmić/mitrović, za trećeg ostane 5 minuta

..kada bi prvi centar bio neko ozbiljan, kakav se priželjkuje, za treću opciju ostaje 0 do 5minuta, osim ako utakmica nije neki blowout.

 

ne verujem da zvezda ima finansije za to da ti kuzmić bude treći centar, to mi je sci-fi.

 

Potpisali smo mi trećeg centra ove godine, ali je izgleda bio zamorče za sve sojeve korone. Možda bi u nekoj utakmici i njegovih pet minuta nečemu doprinelo. Po ovome što prikazuje, Kuzmić nije ni za trećeg centra. Počeo je odlično, odjednom se vratio u svoj drvo mod i to je to. Luka je četvorka sa davno izgubljenim šutem. Zbog toga mora da glumi peticu. Tako da centra ove sezone nismo ni imali.    

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, ǝɔɐɟ ǝdɐʇ said:

Po ovome što prikazuje, Kuzmić nije ni za trećeg centra. Počeo je odlično, odjednom se vratio u svoj drvo mod i to je to. Luka je četvorka sa davno izgubljenim šutem. Zbog toga mora da glumi peticu. Tako da centra ove sezone nismo ni imali.    

 

za mene je ovo veliko uprošćavanje i ne odgovara realnosti. tako možeš za bilo koga da kažeš: wolters je idealno drugi plej, skorer pre svega, kalina veći deo sezone prvo krilo a ostali nisu za prvu petorku.

 

kuzmić je dobro funkcionisao kada su hollins i lazić na odbrani perimetra a kalinić ili davidovac na strani pomoći.

on je to što jeste, defanzivac a nama je to jako važno u celoj logici igre i rostera.

 

u svakom slučaju, zvezdin treći centar nikada neće biti značajan igrač za aktuelnu sezonu, već u najboljem slučaju neki talenat.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Što se situacije sa centrima tiče, delikatna je, ni Luka ni Kuz nisu tako loši da bi bili treći centri, niti smo mi Barsa. Pa ipak, još evidentnije je da nijedan od njih dvojice nije ni za prvog centra ekipe koja pretenduje da se bori za taj PO EL. Mitrović može samo u nekim eksperimentalnim petorkama da igra na 4, ali ne sa Kuzom na 5 jer tada nemamo baš nikakav spacing na visokim pozicijama. Ako bih morao baš da biram između njih dvojice, ja bih se ipak opredelio za Kuzmića jer on donosi u principu ono što drugi centar treba da donese, defanzivno prisustvo, kontrolu skoka, spremanje zicera, jebiga u paketu idu drvene ruke i ne baš sjajna kondicija. Luka mi je drag igrač, takođe je "out of the box" igrač sa specifičnim setom veština, međutim njegov problem nije napadačka limitiranost jer su i njemu kao i Kuzmiću poeni van reketa misaona imenica (ali on to nadomešćuje kreacijom i nekakvom point centar ulogom), već skroman skok i defanziva, on se zaista trudi ali nema ni visinu ni masu ni atletiku da tu ponudi više. Ove sezone je Mitrović igrao iznad svih očekivanja pa opet to nije bilo dovoljno za neke veće ambicije. Ako zadržavamo i Kuza i Luku, mislim da ne bi bilo loše rešenje da pojurimo Petruševa sad kad su mu deonice znatno opale nakon žuljanja klupe u Istanbulu. On nudi napadački (pre svega poenterski) talenat koji ova dvojica nemaju, i dalje je igrač koji ima solidan "upside", domaći, relativno mlad, sva polja čekirana. Takođe to nije igrač zbog koga bi bilo Kuzmić bilo Luka bili gurnuti u 0-5 minuta ulogu, nego u zavisnosti od match upa svaki od njih trojice ima šta da ponudi i lepo da se zatvori tih 40 min na 5. 

  • Like 14
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

ne znam da li imamo prostor u salary capu za bilija 😕

 

@kaos, sve se slazem osim da bi odlazak petruseva doneo minute za trecu opciju; mislim da petrusev ne bi dolazio bez garantovanih 20-25min, pa ako prevazilazi ocekivanja, to samo ide u plus 

 

on i kuzma bi bili idealan kombo za nase mogucnosti 

.. cuj mene dolazak, odlazak 😕

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa Petrušev je def najtalentovaniji od te trojice i bio bi projektovana prva opcija u startu, međutim ima i do njega malo kako se pokaže, nije ovo Mega da mu bilo ko garantuje minutažu bez obzira na to kako igra, to je valjda i njemu jasno kao i Mišku. Naravno, to sve pod uslovom da igramo EL sledeće sezone. Biće tu minuta i za trećeg centra, a to je imho Luka, duga je sezona i naporna. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ja se slažem da bi tako to trebalo da izgleda, međutim, stičem utisak da je igraču u takvoj poziciji (talenat kojem opadaju deonice zbog izbora kluba), jako važno da zna da će imati minute, ma koliko to nama zvučalo kao jeres. 

 

u suprotnom će mu naći miško ili neku eurocup ekipu da cepa konstantnih 30mins za 20pts+10rebs ili nekog donji-dom evroligaša, gde će se složiti na temu.

zagarantovani minuti ne znače u praksi da će igrati 25mins bez obzira na učinak, već da ga trener neće izbaciti na prvom kiksu ili zaboraviti na klupi ako timu bez njega ide dobro.

 

mislim, tako ja bar zamišljam te garancije u pregovorima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa ja zaista ne vidim nikakav scenario u kome on ne bi igrao u KKCZ - evroligašu između 30 i 10 minuta po meču, u zavisnosti od situacije. Kao što rekoh, bio bi na papiru prva centarska opcija i svi srećni ako tu ulogu opravda, ako ne, svakako bi imao svoje minute i teško da bi ga neko poslao na kraj klupe, kao što je sad situacija u Efesu. Ne vidim bolju opciju ni za Filipa lično, eventualno da ode u neku Albu ili Asvel da takođe bude u istoj situaciji kao u KKCZ, uz malo manje pritiska. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ako se dovodi centar to treba da bude neko sa kombinacijom snage i atleticizma, p&r finišer i lob meta u napadu, a u odbrani rim protector sa dobrom agilnošću. Petrušev je izuzetno talentovan ofanzivno, al' je defanzivno prilična rupa i generalno veoma mekan igrač, te koncepcijski nema nikakvog smisla imati i njega i Mitrovića u centarskoj liniji... A između njih dvojice bi naravno mnogo bolje bilo imati Petruševa. 

 

A Kuzmić definitivno mora da ostane i sledeće sezone, jer ne vidim da ćemo odustati od koncepta sa domaćom osnovom (nažalost)... Stranca tih dimenzija i defanzivnih fundamenata bi i mogli da nađemo, al' dostupni domaći igrači takvih karakteristika ne postoje ni na vidiku, a za naš stil igre je taj profil esencijalan.

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...