Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

1 minute ago, K.Dot said:


b77c1ec5b1b4ec36018ff1af259330c0.jpg

A dobro i naslov je clickbait. Sigurno niko nije zalutao zbog radio veze i jeftinih kineskih radiostanica. U velikim operacijama svašta može da krene naopako i da se pojedinačni slučajevi predstavljaju kao pravilo.
Na slici je MT-LB kolege vezisti znaju da ima R-123 i šta mu je problem jeftini toki-voki.

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, ras kass said:

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2349980

 

Po Nato izvorima, oko 40k ruskih vojnika izbaceno iz stroja. 

Da budemo pošteni, procjena je na nivou forumskih, od 7 do 15 hiljada poginulih (ima ih između 10 i 160, što bi rekli za Vilotiće) što je raspon pokupljen iz raznoraznih medija koji su iznosili procjene, pa puta 3 za broj ranjenih, što je rule of thumb za dosadašnje ratove (ali uopšte ne mora da bude relevatno za sukob gdje se gine u tenkovima i transporterima najčešće bez preživjelih) i onda eto brojke. A zašto nije 60 hiljada, ako ima 15k poginulih pa puta 3 ranjenih?

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Pa valjda će ga više zaboleti kad mu vade kateter, ili možda kad mu ga stavljaju. Šta god da je, valjda su se bili opustili pa su mu verovali. Ali više neće.  Što je dobro, da se skinu maske. Plaćaće dok moraju, a posle ćao. Francuska mu ne plaća. Otkačili ga odavno. Tako će i drugi. Sedi di si kad za di si nisi. Tako će biti na kraju, i tako uvek bude. Pravedno. Pravda je do jaja. 

 

BTW, pravda u originalu nije imala ono preko ociju, nego je videla ko je ko :classic_biggrin:

Odakle ti sad ovo ? 

Link to comment
Share on other sites

Objavljeno pre nešto više od pola sata:

Quote

French car giant Renault says it will immediately suspend operations at its Moscow factory after Kyiv called for a boycott of the company for remaining in Russia.

Renault is also considering “the possible options” for its Russian affiliate AvtoVAZ, the company says in a statement, adding that it had downgraded its 2022 financial outlook.

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/renault-suspends-work-at-moscow-factory/

Edited by erwin
  • Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Clash said:

Ma hakovali im nalog, kao Kosmosmolcima.

Ovo bi samo Azov stavio, nemoguce da je zvanicno.

 

Nema šanse da je hakovan, pogledaj koliko ima novijih relevantnih objava. Pritom imaju još jednu verziju te s otvorenim nebom objavljenu dvadesetak minuta kasnije, samo s Londonom i Kijevom.

 

https://twitter.com/verkhovna_rada

Edited by erwin
Link to comment
Share on other sites

 

Senior Kremlin official resigns, departs Russia over Ukraine invasion

 

Anatoly Chubais, the architect of Russia's post-Soviet economic reforms, has quit his post as a Kremlin special envoy and left the country due to the war in Ukraine, two sources told Reuters, the highest profile protest by a Russian figure against the invasion.

Chubais, who once served as former President Boris Yeltsin's chief of staff, left his post as Vladimir Putin's special representative for ties with international organizations, one of the sources familiar with the matter told Reuters.

He was appointed to the post, which was charged with "achieving goals of sustainable development," in 2020, days after resigning as the head of state technology firm RUSNANO, which he had run since 2008.

 

The sources, who spoke on condition of anonymity, said Chubais left due to the conflict in Ukraine. He does not intend to return to Russia, one of the sources said.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

FOADuF0XoAIoO71?format=jpg&name=medium

 

 

 

(ovde je prećutala da prve tri tačke predstavljaju vrlo značajan deo gde se spominje zabrana trgovine, pomorska blokada i zaplena brodova)

 

Na Putinovom koncertu pre neki dan pevala se pesma kojom se veliča SSSR i spominju bivše republike.

 

 

 

FOSxIwnWQAEDUsB?format=png&name=small

 

Što se pak Ukrajine tiče:

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nakon ovog performansa u Ukrajini, koji vajni analiticar moze da kaze da Rusija moze jos nekoga okupirati i drzati okupiranim?

Rusiti i ravnati moze dok ima cime ali ulaziti u druge zemlje koje ce pruziti ozbiljan otpor tesko.

O Natu da ne pricamo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, erwin said:

Ozbiljne nakaze upravljaju nalogom ukrajinskog parlamenta.

 

Ne razumijem u cemu je nakaznost ovog posta? 

Ovo je poruka Nijemcima, koje sigurno bole i Hamburg i Drezden, koji su poravnati i u kojima se poginule desetine hiljada civila.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na ovo poslednje Oleg Gazmanov je frontmen benda Eskadron, taj bend je kao ovde kod nas onaj Amadeus bend, policijsko državni muzičari. Inače R` n1 R` ljiga kalibra jednih Scorpionsa i Wind Of Change, što svaki pošteni ljubitelj roks zna da je ultimativna ljiga XX veka. E pa ovo je tu negde.
Ta pesma "Sdelan v SSSR" je potpuno neslušljiva sa muzičkog gledišta sva vrednost hoj se sadrži u plitkoj emociji da je eto Rusija legit naslednik svega što je SSSR bio, a što su bivše SSRepublike uredno pokušale da zaborave kao ružnu prošlost. Anestetirani slavom SSSR, kombinovanom sa pravoslavljem, raskoši oligarha i svime što danas odlikuje savremeno društvo u Rusiji pesmi ne treba pridavati značaj ni manji ni veći od random koncerta Amadeus benda u Makišu na proslavi dana bezbednosti.
Inače pesma je valjda iz 2012. kaže internet a i ja se živo sećam da sam je tu negde prvi put čuo kad je pokojni Vladica pravio listu ultimativnih ljiga.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Nakon ovog performansa u Ukrajini, koji vajni analiticar moze da kaze da Rusija moze jos nekoga okupirati i drzati okupiranim?
Rusiti i ravnati moze dok ima cime ali ulaziti u druge zemlje koje ce pruziti ozbiljan otpor tesko.
O Natu da ne pricamo.
Jel ovo neki "državni" službenik ili nekakav Sarapa....?
Link to comment
Share on other sites

Poruka Nemcima na ukrajinskom uz ćirilično ime grada i zaključak da je šteta što nacisti nisu uspeli da zatvore nebo nad Nemačkom za strane bombardere jer tad Hamburg ne bi stradao.

 

Ne, nije uopšte nakazno. :puke:

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Devil In My Pants said:

Hibridno, supersonicno oruzje, avijacija i na kraju buckuris. Cak se i Rusofili sa Tvitera nadaju dogovoru SAD i Rusije :roflmao: i slave ostanak Renoa

Na twiteru se trenutno slavi upokojenje Madlen Olbrajt.

  • Like 2
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Constantin said:

Jel ovo neki "državni" službenik ili nekakav Sarapa....?

 

Quote

Igor Yuryevich Korotchenko (born February 15, 1960, Riga, Latvia, USSR) is a Russian journalist and military expert, editor-in-chief of National Defense magazine; founder and director of Center for Analysis of World Arms Trade; member of the Public Council under the Russian Ministry of Defense since February 8, 2012, a colonel in the reserve. Chairman of the Public Council under the Russian Ministry of Defense (February 8, 2012 - April 24, 2013); in 2003-2010, he was editor-in-chief of the weekly Military-Industrial Courier.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Коротченко,_Игорь_Юрьевич

(prevod: Deepl)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...