Haggard Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Ok, ako ćemo da se držimo tvojih visokih kriterijuma za ozbiljnost, onda u Evropi ima 20-ak ozbiljnih klubova, ostali su valjda amateri jer nemaju budžet od 10 miliona. Besmisleno. Treba prilagoditi kriterijum ambijentu u kojem živimo. Klubovi koji su u stanju da iz godine u godinu igraju regionalno takmičenje su za mene ozbiljni klubovi na ovom nivou. To što su Zvezda i Partizan svet za sebe jer dobijaju silne milione od države, ne znači da postoje samo oni. I neki drugi ljudi se ozbiljno i posvećeno bave košarkom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Zapravo, ima mnogo vise profesionalnih klubova u Evropi i siguran sam da to i sam znas. Na primer, KK Rytas je profesionalni klub iako nema brdo novca, a KK Mega, KK Mladost i KK Podgorica nisu. U ABA ligi su to manje - vise svi proslogodisnji klubovi osim KK FMP i KK Mega (i KK Primorska jer su ostali bez finansija u sred sezone). U ABA2 KK Borac, KK MZT, KK Split, ostalo je vec dosta slabije. Da sad ne pisem previse uopsteno - Buducnost i Mornar su u rangu Partizana i Crvene zvezde, Lovcen i Sutjeska su u rangu Borca (ili malo ispod), ova dva preostala su u rangu KLS timova. E sad, ja nisam profesionalni kosarkas, niti roditelj profesionalnog kosarkasa, nisam ni trener ni menadzer i ne zanimaju me uslovi u kojima treniraju kosarkasi nekog kluba. Mene kao prosecnog gledaoca - konzumenta zanima kvalitet igre koji neki tim prikazuje, pojedinacni kvalitet igraca i koliko meceva taj klub moze da ucini neizvesnim. Edited August 16, 2020 by goldberg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haggard Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 (edited) Pa ok, imaš visok kriterijum za ozbiljnost jer pratiš samo bogate klubove. Za mene su Mega i Mladost ozbiljni klubovi koji stvaraju košarkaše i vrlo se profesionalno bave time i rado ih gledam. Edited August 16, 2020 by Haggard Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted August 16, 2020 Share Posted August 16, 2020 Rado gledas Mladost? Gde? U KLS? OK, sto se mene tice svako ima prava da uziva u cemu god zeli i prati sta god zeli, ali licno ne bih pogledao mec u KLS ni da mi placaju. ABA ligu rado pogledam i kad se uzme da moram da ganjam strimove to ipak znaci da ti mecevi imaju odredjenu dozu kvaliteta i neizvesnosti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalHead Posted August 17, 2020 Share Posted August 17, 2020 Oooooh, I'm not getting on this train (again) 👀 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTripleDouble Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Opala, ovo je ozbiljno pojacanje za MZT. Gledao sam ga, nije los igrac, a i sasvim dobru statistiku je imao u TBL i CL. Mora da su mu dobru kintu kesirali, jer ne bi ovakav igrac igrao ABA 2 bez dosta zelembaca. https://sportando.basketball/en/mzt-signs-toddrick-gotcher/?fbclid=IwAR34o_sOp39MPY_VGqzeNEM4__d-jwavd6pOfByV5h-73_sautMCgR7YCuw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 Ne znam da li je neko vec pisao..Pot presao u Igokeu (sacu verovatno da ispadnem predmet sprdnje kao..Ristic u Bresi ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalHead Posted August 20, 2020 Share Posted August 20, 2020 1 hour ago, Crni Bombarder said: Ne znam da li je neko vec pisao..Pot presao u Igokeu (sacu verovatno da ispadnem predmet sprdnje kao..Ristic u Bresi ) Ocekivano... da se ne bi svadjali za loptu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Citam da je zbog uvedenog karantina otkazana prijateljska utakmica Cedevita Olimpija - Cibona. Mada mislim da ni oni nece garantovati sigurnost od 100%,turniri tj.turnirski sistem takmicenja ce izgleda biti jedini po kojem ce se ABA liga moci igrati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 (edited) Da li je moguce igrati mini turnire od nekoliko kola u ABA gde je verovatno poenta grad sa najboljom zdravtsvenom situacijom i neka vrsta izolovane atmosfere i igranje Evro takmicenja barem 5 klubova iz ABA (jos ako Cibona, Zadar, Split i Primorska moraju da igraju domace lige kao prosle sezone tim gore). Edited August 21, 2020 by Borca Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 21 hours ago, Borca said: Da li je moguce igrati mini turnire od nekoliko kola u ABA gde je verovatno poenta grad sa najboljom zdravtsvenom situacijom i neka vrsta izolovane atmosfere i igranje Evro takmicenja barem 5 klubova iz ABA (jos ako Cibona, Zadar, Split i Primorska moraju da igraju domace lige kao prosle sezone tim gore). Već sam pisao na starom forumu na odbojkaškom topiku, u Japanu je bio takav sistem takmičenja u odbojkaškoj ligi pre 3 godine, a moguće da je i dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 18 hours ago, uvrnuto said: Već sam pisao na starom forumu na odbojkaškom topiku, u Japanu je bio takav sistem takmičenja u odbojkaškoj ligi pre 3 godine, a moguće da je i dalje. Jesu li ti timovi igrali samo tu ligu ili jos nesto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 (edited) 4 hours ago, Borca said: Jesu li ti timovi igrali samo tu ligu ili jos nesto? Igrali su i japanski kup koji je bio u sličnom formatu. Drugov tim nije igrao "Aziju", ali se inače igra, a mislim da se praktikuje na kraju sezone. Evo npr. https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Asian_Men's_Club_Volleyball_Championship. Od 18. do 26. su odradili. A japanska liga, koliko se sećam, igrali su 2, 3 utakmice za produženi vikend u jednom gradu, i onda sledeći vikend se pauzira, pa opet. Čini mi se da je tako bilo. Edited August 23, 2020 by uvrnuto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 Pa mozda bi mogla u teoriji neka verzija mini turnira kombinovano, npr 2 nedelje se igraju domaca takmicenja (nacionalne i regionalne lige), a potom sledece 2 nedelje Evro takmicenja. Opet, i u toj situaciji bi organizacija morala biti perfektna i gradovi domacini dobro izabrani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 24, 2020 Share Posted August 24, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Fina prangija, može biti zanimljiv ako se adaptira na ovu košarku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 @MrTwisterna drugom forumu kaze da ide u ABA2 filijalu Studentski Centar sto je i logican potez ako je ovaj ugovor na 3 godine tacna informacija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTwister Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 SC su falili najavili neke igrače mladje/rukije na 2 i na 5. Ovaj ce na 5 dvojka bi isto uskoro trebalo. Biće zanimljivije meni aba2 pratiti ako se bude igralo no ovu prvu ligu :) Edit: SG je Fletcher Magee, Miško agent. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haggard Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 vec vidim kako i bokan i ostoyah ubacuju svoje filijale u aba1. cisto da cirkus bude kompletan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 (edited) @MrTwister Suter mi izgleda previse dobro za filijalu u ABA2 Edited August 25, 2020 by Borca Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrTwister Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 I on će u filijalu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haggard Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 (edited) oni ladno dovode u filijalu igraca koji je u acb ligi imao 11 poena po utakmici. pa zar se taj nije vec razvio i dokazao. cudi me i da je on pristao na filijalu. Edited August 25, 2020 by Haggard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borca Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 2 hours ago, MrTwister said: I on će u filijalu. Cini se da ce biti jedan od glavnih kandidata za promociju u ABA (MZT je u toj ulozi isto ali tako je svake ABA2 sezone od kada su ispali iz ABA). Kakvi su ovi domaci mladji igraci koji ce igrati za SC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted August 25, 2020 Share Posted August 25, 2020 Magee u ACB na 11ppg i lagano ide u ABA2 da igra. Bice ovi Studenti favoriti za ulazak u ABA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts