Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

11 minutes ago, Instinkt said:

@Kooineeperk

@propolis

 

Tagovanjem sam hteo da vam skrenem pažnju i povučem paralelu; koliko zapravo ovakvih uvreda ka igračima i treneru Partizana ima, na dnevnoj bazi. To čitamo svaki dan. Na 1 "naš", ide 50 ovakvih. A onda dođete na našu temu jer vam je zasmetalo malo početno slovo; dok u isto vreme na matičnoj temi festival. Osetno kulturnije i sa više poštovanja pišemo o vašim igračima i treneru, a opet vam nekako bodu oči samo naši upisi. 

 

Možda zato što ste na svoje već oguglali. 

 

 

Ja se slazem sa tobom da vredjanja ni protivnickih ni sopstvenih igraca ne treba da bude, kao ni klubova. Tako da ne znam sto meni nesto takvo prebacujes. Nadji neki primer gde sam tako nesto podrzavao... 

 

Bold 1: Nisam ja dosao na KKP temu zbog malog slova. Ja sam na KKP temi svakog dana. Isto tako kako nekad prokomentarisem glupe upise na "nasoj" temi (da li treba da ti dokazujem ovo?), tako sam uradio i na "vasoj".

 

"Vasu" je lakse citati jer ima manje upisa, "nasu" ako sam propustio 24h gotovo ne vredi ni citati, samo preletim da vidim da li je neko stavio neki zanimljiv link ili pogledam postove sa najvise reakcija. 

 

Bold 2: A da nije mozda to zbog toga sto nasi igraci i trener(i) ne daju povoda? Daj brate neke diskutabilne izjave nasih trenera kad vec nema instagram/tviter uredaka... Jedino Kalinic sto se snimao 😄 pa ste i to kulturno ispratili (sifra: kubanac). 

 

Postovanje treba i zasluziti. A opet, i kad ga neko ne zasluzi, barem meni licno, elementarna kultura ne dozvoljava neke izjave koje smo vidjali sa obe strane.  

Link to comment
Share on other sites

Puno se ovde trazi od obicnih navijaca ako se ima u vidu da igraci koji su placeni veliki novac i koji bi trebalo da budu profesionalci koji daju pravi primer ponasanja na utakmicama i imaju ulogu u smirivanju tenzija, pokazuju srednje prste, psuju, krevelje se protivnickim trenerima, udaraju ispod pojasa protivnicke igrace, provociraju, zalecu se da se biju sa publikom, i slicno. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Kooineeperk said:

 

@kendrick kad si vec tu, bi li se udostojio da odgovoris na ovo ucitavanje? 

 

S obzirom da su od tog mog posta o Zoc-u bila jos tri posta, na koji tacno od ta 4 mislis da izrazava "ostrascenu mrznju"? 

I jos jednom, sta je to tebi prelepo u bilo kakvoj mrznji? 

 

Prelepa, ostrascena mrznja je predmet dakle?

Prelepo - nacini na koji se trudite da suknete Zocu - kosarkaski, ljudski, politicki, preferencijski, umereno, dobronamerno... ima ljudi koji daju svoja dva centa ili legitimno kritikuju, ali vecina se u nekom trenutku ofirne, poput tebe pre par dana.

 

Ostrasceno - dobar deo forumasa na koje sam mislio u tom upisu (ekipa sa tate predominantno) jednostavno gubi svaki objektivni/kontekstualni momenat kada se radi o Zeljku - pisao sam vise puta o tome. Nije dovoljno da podbaci sa svojim odlukama, ili da djuska po kafanama, nego mu se valja nakalemiti jos 101 stvar. Imas primere u nasoj tadasnjoj prepisci, ako te bas zanima.

Mrznja - ovo mozda nije najpreciznija terminologija, ali objedinjuje ostrascenost i neke druge momente gde se igraci koje vodi taj Zeljko nazivaju klosarima, glavatima, spodobama and so on. Cak i oni umereniji oblici, gde su igraci samo odvratni, prljavi i institucionalizovani u skladu sa KKP, sve to citamo otkako je Zeljko dosao. Citali smo i ranije, naravno, samo je ucestalost drugacija. Ne mislim da je ovo kakva anomalija, nemam problem sa time da navijaci dzvedzde ne podnose igrace Partizana, ali nekako ne postoji (ili se dogodi jednom u godinu, dve) primer gde neki navijaci Partizana podlezu slicnim porivima na ovom forumu. Portale na MozzartSport i ostale sekcije gde obitavaju navijaci sa dna kace ne posecujem, tako da ne znam kakav bi omjer na tim mestima bio, bavim se samo ovim forumom.

 

Post je upucen tebi i jos 6, 7 forumasa, nije nuzno vezan za ta tri posta pre njega, vec su sublimirani utisci, a ti postovi su bili podsetnik.

 

Ove vizualizacije Vucica, ne znam sta bih ti rekao 😄 Ne znam da li je crnje sto vizualizujes precednika bilo kada ili sto to ne cinis kada Kampaco sleti na Nikola Teslu. U svakom slucaju, ponovo si me podsetio da si nedorastao vrhunskom trolovanju i merenju patke, neretko pokleknes, prenategnes, popljunes... sustina kvalitetnog merenja patke nije u dranju, koliko si glasan, koliko si aprijatan, vec u retorici i slifu. 

Link to comment
Share on other sites

@kendrick nista ne moze biti prelepo u mrznji

 

Ostrascenost je nesto sto bih bez ikakve zadrske mogao da prepisem nekom malo ranijem periodu, ne tako davnom. Tad je posejana, lepo gajena, i zivi i dan danas. Upakovana u neki kvazi-intelektualizam, knjige, umetnost... dobro da se Dule nije jos i duhovnosti dosetio, mozda i jeste ali mu komunista u njemu nije dozvolio. 

 

Mozes ti da zmuris na postojanje nekih Avangardi i Partizan.net komentara i da sve gledas samo kroz prizmu ovog mesta, pogotovo sada kada je RSB ugasen pa preljeva i ovde. Ali istina je da i taj RSB kakvo god govno da je bio (i trebao je biti ugasen) nije kanalizacija kakvi su Avangarda i Partizan.net. Sta bi tek bilo da se oni ugase? 🙂 

 

15 minutes ago, kendrick said:

Ne mislim da je ovo kakva anomalija, nemam problem sa time da navijaci dzvedzde ne podnose igrace Partizana, ali nekako ne postoji (ili se dogodi jednom u godinu, dve) primer gde neki navijaci Partizana podlezu slicnim porivima na ovom forumu.

 Za bold 2 pogledaj pod bold 1.

 

16 minutes ago, kendrick said:

Ove vizualizacije Vucica, ne znam sta bih ti rekao 😄 Ne znam da li je crnje sto vizualizujes precednika bilo kada ili sto to ne cinis kada Kampaco sleti na Nikola Teslu.

Objasnio sam. Zvucalo je apsolutno kao laz koju bi izgovorila doticna osoba. A on laze svaki dan. Pa ti vidi. 

 

 

16 minutes ago, kendrick said:

U svakom slucaju, ponovo si me podsetio da si nedorastao vrhunskom trolovanju i merenju patke, neretko pokleknes, prenategnes, popljunes... sustina kvalitetnog merenja patke nije u dranju, koliko si glasan, koliko si aprijatan, vec u retorici i slifu. 

Ako je vrhunsko trolovanje i merenje patke = laganje, zmurenje na cinjenice, izbegavanje odgovora, deljenje glupih tviter postova kao de facto istine, vredjanje suprotne strane, a sve to cesto i bez imalo humora u svemu tome, onda priznajem, nisam dorastao tome. 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, berti said:

Fina novina taj Danas. Onomad kada je umro Sinisa, dohvatili se rata, Arkana...

Čudo in nije zanimalo zasto drzava daje milione za divlju kartu, koliko kosta Željko i ostali jarani...

 

 

 

Video sam, dno dna.

 

Sve razumem, klikove i pisanje za vinjak ali ono je bilo baš degouter.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, berti said:

 

 

Ah, ovo je poznati urbani tip

 

 

Preporucujem gledanje u incognito modu da vam ne bi ovo cudo iskakalo u related videos. Kad bih nekome hteo da objasnim sustinu gtr-a, pustio bih mu ovaj intervju. To je to, kompletan paket. Od urbanog izgovora, gomile jbt, znas ono, mis'im, pa do toga sta mu iz usta izlazi. Majicu za broj manju i da mu oprosti covek.

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, kendrick said:

Okej, a šta kažete na tekst?

 

Kažem da je u civilizovanom svetu nepristojno viriti u tuđ novčanik ali niti je Srbija civilizovana zemlja, niti su novinari pravi novinari već uglavnom bedna piskarala koja sviraju za male pare.

 

Tekst je red kmečanja red trla baba lan da joj prođe dan, to zna i autor članka, zato je ostavio samo inicijale.

Edited by Holivud
Link to comment
Share on other sites

Sta kazemo na tekst. Pa imali su prilike da analiticki naprave slican gde analiziraju kako to da klub koji vekovima nista nike prihodovao odjednom dovodi najboljeg trenera i vrhunske f4 igrace. Kako to da klubu drzava kupuje ucesce u EL, daje Arenu dzabe, omoguci neplacanje poreza... 

Kupljeno ucesce u EL i Panterova plata prevazlilazi debelo platu Kampaca...

E, da su postavili sva ova pitanja i konstatovali da se slicne stvari desavaju i u KKCZ, onda bi bilo ok. 

Ovaj tekst je ladno mogao da potpise administaror gtr, avangarde i slicno.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...