Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

26 minutes ago, kendrick said:

Vecita mantra koja je gluplja sto se vise puta ponovi.

Kao da se Juventus sramotio u evro takmicenjima zbog kalcopolija.

 

Dovoljno je cuti fudbalere Radnika nakon one odvratne odluke da se dosudi faul za vrljavi udarac Milunovica i kako se osecaju fudbaleri u ligi kada igraju protiv zvezde.

 

Kako li se osecaju fudbaleri TSC posle dva ocigledna nedosudjena penala??? ( sto je mnogo vecaaaa greske X2  od jednog "sumnjivog" faula ):wink2:

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Just now, kendrick said:

 

Skoro si slagao bio za ovo, pa da te podsetim.

 

Red Star Belgrade excluded from Champions League after FFP breach

 

Izbacila vas je UEFA jer ste fejlovali FFP koji je tada vec godinama kaznjavao klubove po istom principu. Niko nije mogao da vas izbavi u toj situaciji - cak ni Toncev, Mali, Vesa i ostala vrhuska gradske i drzavne vlasti koja se u tom trenutku nalazila u upravi FK.

 

Nemoj lagati, nije lepo.

 

A to znaci da nije igrala zbog finansijskih fer plej dugova a to znaci da dugovi Zvezde koji nisu placeni je mogla da plati drzava posto ionako sve drzava placa Zvezdi jel tako bese?

 

https://hotsport.rs/2019/03/29/uz-pomoc-drzave-partizan-uspeo-da-dobije-evropsku-licencu/

 

https://www.google.com/amp/s/www.republika.rs/amp/sport/fudbal/357413/partizan-drzava-srbija-pare-dva-miliona-evra

 

https://www.google.com/amp/s/www.telegraf.rs/amp/sport/fudbal/3046484-partizan-obezbedio-evropsku-licencu-drzava-pomogla-u-poslednji-cas

 

https://www.zurnal.rs/scc/clanak/48231/fudbal/vucic-dali-smo-partizanu-1-2-miliona-kad-nisu-imali-ni-evra-u-kasi

 

https://nova.rs/sport/fudbal/fss-partizan-zoran-lakovic-uefa-licenca/

 

Evo ti i iz opozicionih i antiopozicionih medija. Ne iz stranih. 2 puta je drzava pomogla licencu i jednom deblokadu racuna pred ovu sezonu da bi mogli da registrujete igrace. Ja ne znam ni za jedan takav slucaj pomoci drzave prema fkcz da su obezbedjivali licencu ili placali preko saveza da bi mogli uopste igraci da se registruju.

 

Inace gde bas odgovori na najmanje zanimljiv deo. Kako to da Partizan tih godina nije pobedio gotovo nikog u Evropi? Zvezda u Ligi Sampiona imala vise bodova u obe sezone nego vi u Ligi Evrope onomad, a kamoli ovo sto smo stizali dva puta do 16x i jednom do 8x finala i uzeli hrpu bodova u grupi i bili 1. i 2. i uzeli bodove i Cska bod i Milanu 2 i Rendzersu 3, pa mi smo u narednoj fazi tog takmicenja uzeli vise bodova nego vi u grupnoj fazi istog.

 

Vucic nam namestao utakmice i u Evropi? A vama vezivali ruke i noge onomad pa ste dva puta imali fascinantnih 0 bodova?

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Brat od Korneta said:

A to znaci da nije igrala zbog finansijskih fer plej dugova a to znaci da dugovi Zvezde koji nisu placeni je mogla da plati drzava posto ionako sve drzava placa Zvezdi jel tako bese?

 

😄 

 

Moracemo Kupi i ja da uvedemo kurs koji mora obavezno da se prodje pre nego sto se krene na tatisanje.

Ovako... Financial Fair Play nije isto sto i licenca za takmicenje u UEFA takmicenjima koja se izdaje svake godine.

 

FFP je kompleksan (pa, donekle) projekat koji podrazumeva dosta stavki i gleda se minuli period - pre svega, klubovi su u obavezi da pravdaju (bitno za nastavak teksta) novac koji ulazi u klub, ali i koji izlazi iz kluba - ne moze da dodje preCednik i pljusne 10 meleona i tako izmiri sva potrazivanja... ili u nekom plasticnom primeru - klub koji je akumulirao 50 meleona u prethodne tri godine i utrosio ih na raznorazne stvari, a suocen sa 10 meleona koje mora da izmiri u narednih mesec dana i 0 cistih evara na svom racunu, nikako ne moze da ispegla to i izbegne kaznu (osim ako ne smulja kao Man City prosle godine). Pomenuti klub je to muljao tako sto je lovu koju je vlasnik upumpao u klub oprao kao neka autorska, TV prava, jebem li ga, high level igrarija koju je UEFA progurala jer je u pitanju Man City. Na desetine klubova je ovako ili onako izduvala na isti nacin kao i zvezda te sezone.

 

Ukratko - klub ne sme da potrosi vise nego sto je zaradio u trogodisnjem/petogodisnjem periodu - zvezda u tom trenutku 7 godina nije bila u grupnoj fazi evropskih takmicenja, nije imala zarade od transfera igraca - jednostavno zaradila je daleko manje cistih para nego sto je trosila.

 

U slucaju Partizana, bilo je ucesca u evropi, ali i transfera, a lova koja se trosila je bila daleko ispod zaradjenog - jedan od glavnih razloga zasto upravu FKP malo-malo pa boli uvce da isplate neku ratu, jer znaju da imaju dosta lufta da ih FSS bail out ako bas dodje poslednji dan.


U slucaju zvezde, FSS je jamcio i bio spreman da prepegla sve sto treba (imas i o ovome clanaka) - ali nije odobreno od strane UEFA iz gore pomenutih razloga. Da budemo iskreni, to je bila prva sezona kada je FFP poceo da se primenjuje i pretpostavljam da nije bilo ni promil sanse da UEFA pogleda u drugu stranu.

 

Preporucujem ovaj video da udjes malo u materiju...

 

 

29 minutes ago, Brat od Korneta said:

Inace gde bas odgovori na najmanje zanimljiv deo. Kako to da Partizan tih godina nije pobedio gotovo nikog u Evropi? Zvezda u Ligi Sampiona imala vise bodova u obe sezone nego vi u Ligi Evrope onomad, a kamoli ovo sto smo stizali dva puta do 16x i jednom do 8x finala i uzeli hrpu bodova u grupi i bili 1. i 2. i uzeli bodove i Cska bod i Milanu 2 i Rendzersu 3, pa mi smo u narednoj fazi tog takmicenja uzeli vise bodova nego vi u grupnoj fazi istog.

 

Vucic nam namestao utakmice i u Evropi? A vama vezivali ruke i noge onomad pa ste dva puta imali fascinantnih 0 bodova?

 

Na ovaj nonsens sam ti vrlo jednostavno odgovorio prethodnim upisom - na stranu sto si se sada dodatno nalupao. Sa sve ovim Partizan tih godina nije pobedio gotovo nikoga u Evropi... pa i ovo uzimanje bodova u nokaut fazama 😄

 

Pocnimo od toga da tri sezone zaredom zvezda ispada na prvom ili drugom stepeniku od visestruko jeftinijih protivnika - Omonia, Sheriff, Haifa. Da li ovo treba da predstavlja epohalne neuspehe i potvrdu da se u ligi lapa samo zbog toga? U toku jedne sezone, a kamoli pet sezona, dogadja se toliko toga da ovakve paralele zaista ne mogu da shvatim. Okej, navijaci cesto nisu najracionalnija grupa ali...

 

Evropa je jedino merilo je okej mantrica za ljude koji bi da lakse spavaju i da odrze kakvu-takvu konekciju sa fkcz. Proizilazi iz iste one - a sta se radilo za vreme Toleta - vrlo su naivne i zaista nemam nesto zelje da se objasnjavam sa tobom i obrazlazem zasto nisu na mestu. Ako tebi nereseni rezultat u Moskvi gde je Pesic mozda mogao da da gol 2018. godine abolira evidentnu kradju na utakmici JSL krajem 2022. - o cemu mi vise da diskutujemo? Samim time sto klub u nekom trenutku ostvari dobar rezultat apsolutno nikada nece biti objasnjenje za 143-3-0 skorove u domacem prvenstvu, sudijske previde poput onoga u Surdulici i sve ostale necasne radnje koje klub u pitanju dokumentovano cini vec 10 godina unazad. Takvom logikom Real Madrid nikada nece kiksnuti protiv Elche-a, trebalo bi im svirati penal zbog prekrsaja na 23 metara jer jebiga - tri LS zaredom i 14 ukupno, molim lepo.

 

Link to comment
Share on other sites

@kendrick

 

Sve pet za prvi deo, nego sto bi drzava davala pare Fk Partizanu da igra Evropu i to vise puta, dali im drzavnog sponzora, konacno i za vreme ovo vlasti dobili stadion pod svoje. Kako to ako je drzava imala za cilj da unisti Partizan? Zar nije trebala onda da ih ostavi bez drzavnog sponzora kao sto je Zvezda ostavljena onomad?

 

Nisi mi odgovorio na vise pitanja a ja tebi jesam al nema veze...

 

Sto se tice drugog dela kako da vodim dalju diskusiju kad ti ja nabrojim 15 klubova bogatijih od Zvezde kojima se uzimaju bodovi a ti zamenjujes tezu i pocnes sa Omonijom, Serifom i Makabijem. Niko to ne spori ali shvatas li kada stavis sve na vagu da su Zvezdine "placene titule" vise nego uspesno ispracene u Evropi sa 7 bodova u Ligi sampiona i ulaskom dva puta protiv znacajno bogatijih klubova dok ste vi u istu usli jednom i imali 0 bodova?  Jesi li svestan da su vas izbacili Samrok Roversi a taj nas Serif je pobedjivao i Reala i Dinama, ta Makabi Haifa je uspela da uzme 3 boda u grupi sa Benfikom, Psg-om i Juventusom dok ste vi uzeli 0 u grupi smrti sa Arsenalom, Sahtjorom u Bragom?

 

Okej evo priznajem da smo namestali u domacem prvenstvu i da bez Vucica mi ne bi uzimali titule. Mozes li ti da priznas da je neuporedivo bitistvovanje Partizana u Evropi tih godina sa Zvezdinim poslednjih?

 

Izbacujes cinjenice, izbacis 15 pobeda ili remija sa bogatijim klubovima a ubacis 3 jeftinija tima i mislis da time mozes da ponistis osminu, 2x sesnestinu finala i 7 bodova u Ligi Sampiona gde si u obe grupe bio najjeftiniji tim narocito prve ls gde smo uzeli 4 boda a bili ubedljivo najjeftiniji.

 

Realnost i objektivnost ne mogu da se poniste zamenjivanjem teza, do realnosti i objektivnosti se dodje kada stavis sve na vagu pa izmeris a za to moras da iskljucis i pozitivne i negativne emocije. Ti Zvezdu vidis iskljucivo negativno i sagledavas samo negativan bilans uspeha i to prenaglasavas a onog pozitivnog odnosno bilansa uspeha i pobeda zanemarujes. Nije tajna ni da ja ne volim Partizan, ali mi ovde pricamo o rezultatima i cinjenicama i to u Evropi sto je gotovo isto kao i da pricamo o matematici i sabiramo i oduzimamo recimo 3-1 iliti u ovom slucaju 15-3, posto domace prvenstvo se nikada necemo sloziti.

 

Nikad nije kasno da se priblizi realnosti u zivotu, a realnost je veruj mi, dobra. Tesko je gledati istini u oci, uvek je lakse lagati sebe, ali pokusaj makar u sebi posto znam da ovde neces, nije lose.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Instinkt said:

Propustio sam momenat kad te "dobar rezultat u Evropskim takmičenjima" abolira, pa možeš da lapaš u prvenstvu 😄 

Kakav tip 🤦‍♂️

A Partizan je lapao u prvenstvu a nema ni taj argument da je imao rezultate u Evropi.

 

Zvezda mora da krade protiv Javora, Surdulice i Radnickog jer je nesposobna da ih pobedi ali je zato sposobna da pobedi Keln 2x (kojem nisu izostali 7 igraca iz prve postave kao sada), Liverpul, Olimpijakos, Gent x2, Slovan, Bragu, Ludogorec x2, Rendzers, Ferencvaros i Trabzon. To je u 6 sezona dok se osvajaju kradene titule i pobede u grupnim fazama od cega su 2 u Ligi Sampiona.

 

Znas li koga je pobedio Partizan grupnoj fazi u 6 sezona dok je osvajao postene titule? Sahtjora samo. Znaci jedna pobeda u grupnim fazama za 6 sezona.

 

Mozes li da dobacis dotle da "kakav tip" i svedenje diskusije na licno, te ne abolira da nemas argument ni na prvo sto mi nisi odgovorio a ni na ovo drugo jer opet nemas sta, ja ne pisem svoje misljenje vec cinenicno stanje. Ukoliko ne verujes meni, proveris sam. Mozes samo na licno da predjes u sta nisam ni sumnjao ili kao Kendrik na nesto trece da predjes.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Brat od Korneta said:

@kendrick

 

...shvatas li kada stavis sve na vagu da su Zvezdine "placene titule" vise nego uspesno ispracene u Evropi ...

 

Dugo nismo bili blizi razumevanju 😄 

 

Mozemo da se slozimo da je zvezda u poslednjih 6/7/8 godina belezila lepe rezultate u Evropi, pre svega dve LS koje su izborene kada pozicija nije bila bas povoljna. I dalje ne vidim kako je to relevantno za ono sto je nasa tema - a to je sudijska organizacija, tretman koji klub ima, sentiment da je ceo fudbal u Srbiji podredjen nekolicini likova i jednom klubu koji podrzavaju (ili koji im puni dzepove, ili oba).

 

Dao sam ti primer Real Madrida, kako bi tumacio bilo kakav njihov wrongdoing? Samim time sto je jedan u gradu bio lep i namirisan, ne znaci da u selu nije bio cupav i pocepan. Uporno vrtis pricu oko kakvih rezultata (khm, spin, khm) kao da je do istih nemoguce stici A DA NISI CIST I OPRAN. A ne samo sto je dokazano suprotno, odnosno da je vrlo moguce, nego sto pre svega uopste nije relevantan aspekt za razmatranje.

 

6 minutes ago, Brat od Korneta said:

 

Mozes li ti da priznas da je neuporedivo bitistvovanje Partizana u Evropi tih godina sa Zvezdinim poslednjih?

 

Ponovo, korelacija sa centralnom temom NIKAKVA. Moze zvezda da ode u polufinale LE kako je tvorza najavljivao, pa ce i dalje ostati tvorza, a onaj prekrsaj nad Milunovicem smejurija. Razumes?

 

 

1 minute ago, Brat od Korneta said:

Zvezda mora da krade protiv Javora, Surdulice i Radnickog jer je nesposobna da ih pobedi ali je zato sposobna da pobedi Keln 2x

 

Iako pomislim cesto, pa se zajebem... ovde si kod mene definitivno diskreditovan. Logika level = ako sam pobedio Liverpul, a izgubio od Elche-a, mora da sam pokraden. Ako pobedjujem Manchester City, pobedicu sve. Ako pobedim Elche iz nepostojeceg faula, pobedio sam Manchester City, ko vas jebe.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, kendrick said:

Mozemo da se slozimo da je zvezda u poslednjih 6/7/8 godina belezila lepe rezultate u Evropi, pre svega dve LS koje su izborene kada pozicija nije bila bas povoljna.

Dobro je, na pravom si putu.

 

12 minutes ago, kendrick said:

Ponovo, korelacija sa centralnom temom NIKAKVA. Moze zvezda da ode u polufinale LE kako je tvorza najavljivao, pa ce i dalje ostati tvorza, a onaj prekrsaj nad Milunovicem smejurija. Razumes?

Terza jeste Tvorza, faul nad Milunovicem jeste smejurija.

 

Pokusacu jos jednom posto mi govoris da skrecem sa teme a zapravo ne skrecem. Sudijska organizacija i sto mi kazes da je sve podredjeno Zvezdi na svaku situaciju ti mogu poslati jednu vasu. Primera radi faul nad Milunovicem, 2 penala za Tsc i tako mozemo svako kolo unazad, svaku sezonu. Da je sve podredjeno Zvezdi trebalo bi biti 100 situacija Milunovic i 0 na stetu protivnika protiv Partizana, a realnost nije ni blizu takva.

 

Evo ti sustinski: mi kazemo Partizan je osvajao placene titule pod Toletom, ti kazes Zvezda osvaja placene titule pod Vucicem, neka bude da je tako, iako nije tako. Zvezda ne moze da dodje do titule bez sudija i mocnog Partizana koji je sa Stolicom izgledao najbednije u istoriji i kiksao svako kolo a i sa Petricem jedva dobio bar polovinu utakmica, remizirao sa Javorom, izgubio od Spartaka, ispao od mocne Mitrovice u Kupu. Ovako mogu svaku sezonu unazad.

 

Zvezda je svoj kvalitet domaceg sampiona potvrdila tako sto je pobedjivala sampione drugih drzava, nekada i ispadala od slabijih ali u mnogome vise pobedjivala i ovaj rezultat u Evropi za 6 sezona nije dobar nego je odlican, nabrojao sam ti sve pobede u grupnim fazama. Partizan za 6 godina je imao jednu pobedu u grupnim fazama, nije gotovo nikog pobedjivao, izgubio dosta puta i remizirao sa mnogo slabijim timovima. Dakle kao sto rekoh meni je Evropa jedino merilo potvrde kvaliteta ili ako ti je lakse potvrde  "placenih titula". Partizan te svoje ne da nije opravdao nego se svojski blamirao sa 0 bodova u grupnim fazama ili ispadanjem od Samrok Roversa. Mi ne pricamo o jednoj sezoni pa kao vi ispali od Samroka mi od Haife ili Serifa vec pricamo o uzorku na 6 sezona i porpilicnom broju odigranih meceva u Evropi. 

 

Mozda sam ti previse realno ovo predocio pa ne mozes u ove kasne sate da skapiras sta hocu da kazem. Probaj ujutru, jer jutro je pametnije od veceri. Laku noc.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dakle, apsolvirali smo da je drzava koja zeli da unisti Partizan davala pare i pomagala tom istom klubu da igra u Evropi. Apsolvirali smo da je drzava dala KKP najveci budzet u istoriji, dovela najveceg evropskog trenera i daje pare jos uvek. Čudan nacin da te na taj nacin unisti drzava, a jos cudniji je nacin borbe Partizana protiv drzave uzimanjem para od te iste drzave.

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Takođe smo apsolvirali da Vučić gura lovu u Partizan; Partizan krade, otima i namešta - ali nesposoban da tu dostupnu pogodnost iskoristi; za to vreme niz vodu puštena Zvezda uzima titule u svim manje više bitnijim sportovima već celu deceniju; na čist inat i prkos diktatoru :v

Čestitke komšije, pa vi ste stvarno stubovi srbstva! 😂

 

 

 

 

 

Edited by Instinkt
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Svojevremeno mi je najbolji prijatelj, osvedoceni grobar, kao sportski novinar bio na nekoj svecanosti. Neko proglasenje sportiste godine, tako nesto. Nasao se u drustvu jednog vrlo poznatog sportskog novinara koji je radio i na rts-u i na radio bgd. Lik je ladno pricao da je Zvezda uzela KEŠ jer je uefa to gurala, da je Bajern morao da pusti Zvezdu jer su visi interesi u pitanju. 

Kada covek na toj poziciji tako misli, onda ne iznenadjuju silna pisanija da je i Liverpul pustio Zvezdu onomad, kao i Olimpijakos.

Taj narativ da Zvezda nikada nista nije uradila svojim znanjem, da je samo guraju sudije, savez, drzava, uefa i ko zna ko jos traje i danas. Pa ona budala je pre neki mesec pominjala da uefa namerno daje Zvezdi lakse protivnike, da se i tu namešta.

  • Like 3
  • Ha-ha 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Fat Zadd said:

 

Najbolja nikad zaboravljena: "bolje I beton liga nego drzavni sns novci"

-Ide Vučić i deli državne novce. Ko neće odmah strelja/šalje u beton ligu.

- Šta bi s tobom/partizanom deda?

-Mene/partizan su prvog streljali/poslali u beton ligu.

40 minutes ago, Instinkt said:

Takođe smo apsolvirali da Vučić gura lovu u Partizan; Partizan krade, otima i namešta - ali nesposoban da tu dostupnu pogodnost iskoristi; za to vreme niz vodu puštena Zvezda uzima titule u svim manje više bitnijim sportovima već celu deceniju; na čist inat i prkos diktatoru :v

Čestitke komšije, pa vi ste stvarno stubovi srbstva! 😂

 

 

 

 

 

Kako prožimaš.

Vidiš da možeš kad hoćeš.

 

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi jako lepo da neko postavi tu drugu spornu situaciju sa meča TSC - Partizan da se ne bi pravila urbana legenda o dva nesvirana penala. Ništa sporno ako je bio nesvirani penal, ali to postade istina na osnovu postova sa foruma, po sistemu reče mi jedan čo'ek.

 

Ako su rezultati u Evropi potvrda kvaliteta i domaćih uspeha, da li to znači da je trenutnih deset bodova prednosti sumnjivo? 

 

Na kraju, stadion nije dodelila ova vlast nego socijalistička vlast koja je i vama dala vaš stadion, a što je pokušala da ospori ona vlast koja je nama, po priči koja se zapatila u jednom delu crveno-bele javnosti, delila pare, titule i moć šakom i kapom.

Link to comment
Share on other sites

Samo neko ko je previse subjektivan i navijacki ostrascen ne moze da vidi razliku u kvalitetu izmedju timova Zvezde i Partizana godinama unazad (govorim o fudbalu), pa s toga ni ne cudi sto je Zvezda visegodisnji prvak. E sad, mogla bi prica da ode na tu stranu ko je Zvezdi obezbedio toliko jaci tim i mozda bi se neko i usudio da kaze da je to zasluga drzave, ali po mom misljenju i procenama potrebna su ogromna finansijska ulaganja u jedan fudbalski klub da bi se to osetilo na terenu. Kosarka je druga prica, milion evra pravi razliku, ali u fudbalu su to smesne pare. Zvezda ima dosta skupih igraca za nase uslove i nema sanse da to drzava finansira, previse je. Jednostavno, Zvezdin preporod krece od ulaska u LE 2017. godine i prihoda koje je ostvarila kroz rezultate u evropskim takmicenjima i prodaju ulaznica. Neposredno pre te sezone je bilo odlicnih prodaja Grujica, Jovica, Jovanovic, Rajkovica, Ristica koji su dali vestacko disanje klubu. I Partizan je bio u slicnoj situaciji pre 10ak godina: uzastopne titule i ucesca u LE/LS, prodaje igraca koje su bile i vece nego ove Zvezdine, ali je slabo sta od toga materijalizovano. Ne secam se da je Partizan dovodio igrace u rangu ovih koje Zvezda dovodi sada. Gde je uopste nestao sav taj novac ako nije ulozen u tim?

 

Sto se tice sudjenja, smatram da ni jedan ni drugi klub nemaju pravo da se zale na bilo sta jer imaju odlicno sudjenje. Greske su sastavni deo sudjenja, a zaista se retko desavaju na stetu vecitih rivala.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Barkley#34 said:

Ako su rezultati u Evropi potvrda kvaliteta i domaćih uspeha, da li to znači da je trenutnih deset bodova prednosti sumnjivo? 

 

 

Nije sumnjivo jer Zvezda i Partizan nisu igrali isto takmičenje po kvalitetu. I još nešto u vezi države, nema sumnje da je ona više dala Zvezdi, tačnije ljudi sa vlasti su Zvezdi obezbedili veći novac. A da li neko zna koliko je država uzela od Zvezde, ne samo od Zvezde nego i od Partizana? Da li neko misli da država tek tak daje pare? 

Link to comment
Share on other sites

Kad govorimo o poslednjih 10-15-20 godina sumnjam da je država uzela dinar od dva FK. Oni su idealan način za izvlačenje para kako iz klubova tako i iz budžeta i javnih preduzeća u privatne i stranačke džepove. Svojom odlukom preusmeriš pare iz budžeta ili JP ka klubovima a onda se to (kao i pare od Uefe i transfera) raščerupa kroz ko zna koji fiktivni ili napumpani ugovor. Mogu misliti koliko se likova smorilo što CZ nije ušla u LŠ, ali ne iz sportskih ili navijačkih razloga. 

 

Naravno, taj recept ne može večno da traje jer i klubovi propadaju ako se ne razvijaju. Sve se svede na ono Veljino o kraduckanju.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Volter said:

 

Nije sumnjivo jer Zvezda i Partizan nisu igrali isto takmičenje po kvalitetu. I još nešto u vezi države, nema sumnje da je ona više dala Zvezdi, tačnije ljudi sa vlasti su Zvezdi obezbedili veći novac. A da li neko zna koliko je država uzela od Zvezde, ne samo od Zvezde nego i od Partizana? Da li neko misli da država tek tak daje pare? 

 

A treba li jos neko da dobija novac iz tog budzeta, ima li jos neko navijaca u ovoj drzavi ?

Pa ajde onda malo da pogledamo ko, i u kojoj meri puni taj budzet a ne samo prazni. 

Ako bas ne moze ta privatizacija, ajde onda da budzetska sredstva pravilno rasporedjujemo ... uhhhh, nece ovo nekome da se svidi

 

Edited by Plant
Link to comment
Share on other sites

 

15 minutes ago, Barkley#34 said:

Kad govorimo o poslednjih 10-15-20 godina sumnjam da je država uzela dinar od dva FK. Oni su idealan način za izvlačenje para kako iz klubova tako i iz budžeta i javnih preduzeća u privatne i stranačke džepove. Svojom odlukom preusmeriš pare iz budžeta ili JP ka klubovima a onda se to (kao i pare od Uefe i transfera) raščerupa kroz ko zna koji fiktivni ili napumpani ugovor. Mogu misliti koliko se likova smorilo što CZ nije ušla u LŠ, ali ne iz sportskih ili navijačkih razloga. 

 

Naravno, taj recept ne može večno da traje jer i klubovi propadaju ako se ne razvijaju. Sve se svede na ono Veljino o kraduckanju.

 

Pa država nije već određeni ljudi, na njih i mislim kad napišem država. Imaju uticaja, obezbede ti novac ali i traže deo kasnije da se napune kako si i sam napisao stranački i privatni džepovi.

3 minutes ago, Plant said:

 

A treba li jos neko da dobija novac iz tog budzeta, ima li jos neko navijaca u ovoj drzavi ?

 

 

 

Treba, narod, najbolje njemu da daju umesto klubovima. :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Plant said:

 

A treba li jos neko da dobija novac iz tog budzeta, ima li jos neko navijaca u ovoj drzavi ?

Pa ajde onda malo da pogledamo ko, i u kojoj meri puni taj budzet a ne samo prazni. 

Ako bas ne moze ta privatizacija, ajde onda da budzetska sredstva pravilno rasporedjujemo ... uhhhh, nece ovo nekome da se svidi

 

Mislim da bi trebalo da odeš na kratak kurs o budžetu, svrhi istog, raspodeli poreskog opterećenja i načinu raspodele sredstava iz istog. Iznenadio bi se, prilično.

Link to comment
Share on other sites

Čovek je na osnovu ovakvih snimaka napravio karijeru.

Kad se setim Glifada 1995. 5 ujutro u nekom kafiću razvaljeni Paspalj i Vlada Stanković pevaju  " svud su straže đenerala Draže" ....

Antologija.

Tako da jeste se Tegi malo fucnuo. Ne malo mnogo. Jeste skrenuo pogrešno kod Albukerkija. 

Ali ipak jedan je Tegi

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...