Jump to content

Šah

Jurgen

Recommended Posts

20 hours ago, Constantin said:

Nisam igrao nekoliko meseci :yawn2:

letos sam pichio, kad mi dodje odigram, dobijem izgubim...nekad su agresivni nekad odustaju, a nekad odigram kao da sam velemajstor FIDE. 😄 

• Like 1

• 2 weeks later...

You cannot be prepared for the game one of the World Championship match.

Počeo je novi meč za titulu svetskog prvaka, između osamnaestogodišnjeg izazivača Gukeša i branioca titule Dinga.

Gukeš važi za popriličnog favorita, s obzirom na jako loše rezultate Dinga u poslednje dve godine. On je prvi klasični svetski šampion koji je pao ispod 25. mesta na fidinoj rang listi a da pritom još uvek drži titulu. Takođe je imao problema sa depresijom otkako je postao šampion.

Međutim, Ding je upravo dobio prvu partiju, i to sa crnim figurama.

Edited by Smrtokapa

Ja verujem i dalje da je Gukeš favorit ali me je nerviralo dosta koliko je ljudi pričalo manje više da Ding ne treba ni da se pojavi ovde (neki i bukvalno to pričali, valjda da bi Hikaru igrao da bude gledano 😄

To što ima psihičke probleme i nije igrao puno (a ni dobro) ne znači da je zaboravio da igra - uvek je postojala šansa da se sastavi za ovo

• Like 1

Dingov pik forme je i dalje visi od Gukesovog pika forme. Njegov pik elo blizi Magnusovom trenutnom elu nego Gukesovom pik elu.

A danas je odigrao kao na vrhuncu, nista specijalno Gukes nije usrao, dva-tri spora poteza i Ding je odmah krenuo po pobedu.

1 minute ago, diego said:

Bezveze, ne pamtim da sam video da je neko ovako izgubio na vreme u classical-u, mogao je da igra milion poteza i da udje u dodatno vreme, i da tu ceka neku greskicu Gukesa

Čućemo na konferneciji za novinare ali meni se čini da je Ding mislio da je pozicija izgubljena manje više skroz